Neden istiyorsunuz hangi alanı düşünüyorsunuz? çevremde sürekli doktora yapmak istiyorum diyen tipler var. İyi bir yer olmadığı sürece ben master bile düşünmüyorum. Kendi açımdan vakit kaybı gibi geliyor? |
Doktora yapmak isteyen var mı?

-
-
Bilgisayar mühendisliğinden master yaparım muhtemelen ama doktora çok gerekli değil gerçekten cv or kölesi değilsen(bilgiye aç olan internetten öğreniyor zaten bu saatten sonra doktora yapanın tek gaye cv doldurmaktır şirket kursam özellikle doktora yapıp şirketlerin gözünü boyamaya çalışanları aday listesinden silerim)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKS2024Hedef15000 -- 12 Aralık 2023; 10:12:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Abuk subuk konuşmaya başladın yine. Doktora o kadar basit düşünülebilecek bir şey değil. Bilim
üretmek için akademide olmak zorundasın, bunun için de doktora şart.
-
Pardon hocam beleş laptop uğruna ders çalışmaktan beynim körelmiş
Top okullarda degilsen tabi ki doktora yapmayacaksin. Adi sani duyulmamis bir collegeda master (doktorayi saymiyorum bile, zaman kaybi) yapacagina bilkentte yapip daha iyi placement alirsin, akademide kalacaksan da bu cok cok kritik bir faktor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doktora planımda yok açıkçası. İyi bir master yapmayı düşünüyorum. Akademi hedefi yoksa doktoralı mantıklı olabileceği senaryo az.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
cs okuyosan doktora ve master fakir insanların amerika ve avrupada çalışma vizesi almasından başka bir amaç taşımıyor
-
Kalifiye bir sofeng olmak isteyen birine master çok şey katar mı peki?
hocam bir de math minorı yapmak boş iş gibi geldi dersleri inceleyince. onun yerine müfredata ek 106-225 vs. almak mantıklı olur mu? kampüs değiştirme işi sıkıntı değil arabam var. Doğuda ne kadar az kalsam o kadar iyi. Ortalama yüksek olduğu takdirde avrupa'da düzgün yerlerden master kabulü alınabilir mi? veya abd'de isviçre'de iyi okullardan paralı kabul olabilir mi? Karşılayabilir miyim bilmiyorum gerçi. Bizden biri Texas tech'te master yapmış mesela o ayar olsa yeter.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 12 Aralık 2023; 13:1:42 > -
o texas tech'te master yapan adam aşırı sağlam biri, 3,5 senede 3.9 ile bitirmişti sanırım ve çocukluğundan beri de bu işlere ilgiliymiş
-
Evet cv’yi inceledim yazın. Ama forumda bi konu vardı. Bilkent cs kazanmış, tercihlerden sonra sorduğu soru şu ”bilgisayar mühendisliğinde kod yazmak var mı kod yazmak ne”.
şu an new yorkta yazılım mühendisi olarak çalışıyor
mezun olur olmaz meta’ya giren bizim bölümden biri var. Videosunda, bazı yerler mülakatta “ortalaman neden bu kadar yüksek” diye sormuş, olumsuz intiba bıraktığı da oluyor herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 12 Aralık 2023; 13:23:31 >
Yapmayı düşünüyorum ama baktım yolun sonunda iyi bir yerden kabul falan alamadım, istediğim alanda çalışamayacağım; geçerim endüstride çalışırım. Türkiyede istediğim çalışmayı yapamadan yıllar kaybetmeye gerek yok
Master her sekilde bissyler katar. 106+225 linear algebra temelini verdigi icjn cok ekstrem bir senaryo degil bence, plase olarak math majorlarin linear algebrasina bakilabilir
Linear algebra alsan prob gerekicek, probdan sonra da senin calculus intro diye ariza cikarma ihtimalleri var. Almanyanin ders istekleri cok strict, isvicrede de o derslere gelene kadar competition cok yuksek, oralari unutursan bakilabilir gerisine, lisans egitimleri diger ulkelerin zayif cunku.
Hicbir planini us paralı mastera gore yapma derim, isvicrede tuition yok gibi bisey zaten de kabul alamazsin digital humanities, management tech gibi programlarda cok belkili sans olabilir
Texas techten kastin uot at austin ise ora zaten çok kallavi okul, beklenti dusurmek gerek
Master dusunuyorum ben
MD-PhD ile 24 yaşında doktorayı 25 yaşında tıpı bitireceğim
-
Hocam kafam karıştı şimdi. Lisans boyunca nasıl bir yol izlemem gerektiğini kafamda planlamıştım. 4.00'a yakın ortalama kasmayı düşünüyordum, müfredata ek dersler alırım, seçtiğim alanla ilgili kendimi geliştirir master için iyi bir yere giderim diyordum ama zırto üniversitesinden kabul alacaksam değmez o kadar uğraşmaya. Tamam MIT, harvard vs. olmayacağını biliyorum ama en azından değecek bir şey olsaydı. ben 2-3 ay çok çalışınca burn-out oluyorum. Yazın çok düşündüm ücretli ee'ye geçmeyi ama maddi anlamda zorlayacaktı vazgeçtim.
Evet bizim bölümden kişi texas'daki o okulda electrical and computer engineering bölümünde master yapmış. ortalaması 3.91.
digital humanities, management tech gibi alanlar da ilgimi çekmiyor, yani teknik bir alanda olmak isterim.
EPFL cyber security de mi olmaz?
Veya ortalamayı 3.5+ tutmaya çalışıp, dediğim mat derslerini alıp, master yapma kaygısı taşımadan ilgilendiğim alanda kendimi geliştirip faang mülakatlarına mı hazırlarsam algoritma çözme hackerrank vs.
-
Ben iyi iş imkanı bulamazsam master yapmayı planlıyorum. Ya da iş bulmuşken yandan mümkünse master yapmayı. Ama iyi bir yerde master yapmayacaksam hiç yapmam devam ederim olduğum yerden başka yollar arardım. Doktora ise her yiğidin harcı değil valla zor iş yapmam gibi akademi düşünmüyorsam
sizin bölümde master yapmak şart bence. tabii fabrikada vardiya amiri falan olmak istemiyorsan.
-
Elektrik elektronik okdr kötü değildir la. Bence okdr da lazım değil. Eğer gerekirse Elektrikte yaparım enerji şirketinde işe girerim gibi
Bi ara master yapıp (belki sonrasında doktora) aynı zamanda araştırma görevliliği yapıp bitiminde piyasada çalışırım diyodum da şuan öyle bi hedefim yok
Lisansta olabildiğince gelişip direkt piyasaya çıkarım muhtemelen
Okumak pek bana göre değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Abuk subuk konuşmaya başladın yine. Doktora o kadar basit düşünülebilecek bir şey değil. Bilim üretmek için akademide olmak zorundasın, bunun için de doktora şart. |
Abicim sen gerizekali misin ut austine giremezsin o okul size 3 4 beden fazla yazmisim, ut austinin engineering+life sciences related facultysi orta halli degil hayvani genis bir okul. Orasi yeter denicek bi yer degil yani, daha düşük yerlere bak diyorum. 0.sinif ctisci gelmiş bize akademi anlatmaya calisiyo, kafayi yersin. Evladım sen önce hazırlığı geç |
Benzer içerikler
- noktanın doğruya göre simetriği
- ismail murat aydın
- ayt matematik için hangi tyt konular bilinmeli
- ayt ye ne zaman başlanmalı
- tyt kaç günde biter
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X