Bugün sağlık ocağına gittik eşimin iğnesini yaptırmak için, tüm sağlık ocağı personeli mesaiye gelmiş ancak iş yapmıyorlardı. Başka bir ilde bir sağlık çalışanına saldırıda bulunulduğu için yastalarmış. Şimdi başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına soruyorum ;
1. Madem iş yapmayacaktınız mesaiye niçin geldiniz ? 2. Sizin gibi ek mesai ücreti, nöbet ücreti ve daha nice tazminatların hiç birini almadığı halde durmadan saldırıya uğrayan askerler de sizle aynı kafadan olsa zaten çivisi oynayan memleketin hali nice olur? 3. Sağlık çalışanına ben mi saldırıda bulundum da benim vergimle çoluğunu çocuğunu geçindirdiğin halde beni bugün özel hastaneye gitmek zorunda bıraktın? 4. Eğer maksadın farkındalık yaratmaksa sağlık çalışanları geçen hafta PKK tarafından kaçırılan TSK personeli için ne yaptılar? 5. Yirmi yıllık doktor dediğimiz tip harcama üçgenin neredeyse en tepesine çıkmış oluyor, yirmi yıllık nice devlet memurları ise halen kiralarda oturuyor, daha ne istiyorsunuz? 6. Bir doktor hangi şehirde yaşarsa yaşasın o şehrin kalburüstü zümresine mensup oluyor; peki bu hususta niçin farkındalık peşinde değilsiniz? 7. Bu haftasonu İstanbulda sayısız doktor sayısız asortik etkinliklere katılırken saldırıya uğrayan meslektaşlarını unuttular mı? (mesela benim tanıdığım iki tanesi benim hayalini bile kuramayacağım motosikletleriyle dağ turuna çıktılar dün)
Ben hakkımı helal etmiyorum. Naçizane şahsi fikrim ülkemizin son elli yıldır problemi yargı / hukuk sorunudur. Eğer sağlık çalışanlarına saldıranlar (ve hakeden tüm suçlular) ülkemizde hakettiklerini bulsalardı memlekette adalet olur, gücü yetenin (zenginin) borusu ötmezdi. Bugün vergi mükellefi vatandaşı kapıdan geri gönderen doktor mesai ücretinden de vazgeçmemek ve kendi başına bela açmamak için dükkanı açıyorsa niyeti bozuktur.