Herkese merhaba. İzmir'de İngilizce okuma-anlama becerisi kazanabileceğim bir kurs arıyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin hazırlık standartlarında verdiğini söylediği böyle bir kursu var. Sizce bu kurs özel kurslardan daha iyi midir? Bana sözlük yardımıyla İngilizce bir kitabı okuma-anlama becerisi kazandırır mı? Bu kursa vereceğim 3000 tl ye değer mi? Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Ben bir deu öğrencisi olarak hazırlık sınıfını okudum.Şöyle söylim şuan da 3.sınıfa geçti ve ingilizce kursuna gidiyorum.Okulun yabancı dil eğitimi kötü değil kaliteli ama bence yeterli değil.Belkide biz öğrenci olarak okuduğumuz için öyle gelmiştir.Şuan da Türk-Amerikan Derneğin'de kurs alıyorum.Tavsiye ederim
Ben bir deu öğrencisi olarak hazırlık sınıfını okudum.Şöyle söylim şuan da 3.sınıfa geçti ve ingilizce kursuna gidiyorum.Okulun yabancı dil eğitimi kötü değil kaliteli ama bence yeterli değil.Belkide biz öğrenci olarak okuduğumuz için öyle gelmiştir.Şuan da Türk-Amerikan Derneğin'de kurs alıyorum.Tavsiye ederim
Cevabınız için teşekkürler. Belki de dediğiniz gibi gençlikten kaynaklanan farkındalık eksikliğinden o yılları yeterince verimli geçirmemiş olabilirsiniz. Amerikan derneğine iyi ya da kötü diyemem fakar Dokuz Eylülün bir haftada verdiği eğitimi onlar 1 ayda veriyorlar. Bence bir dili öğrenmek istiyorsanız eğer yurtdışına gitme imkanınız yoksa kurs ya da başka ortamlarda bu amaç için daha fazla vakit geçirmelisiniz. Haftada 4 saat bir İngilizce kursuna gitmek, kurstan sonraki vakitlerde çok daha fazla yük bindiriyor kişiye ve kişi bu yükü taşıyamazsa öğrendikleri ucup gidiyor. Özel kursların bir başka dezavantajı eğitimi kurlara bölüp her kuru ayrı bir eğitim şeklinde vermesi ve kur bitiminde yeni kur açılmasını bekleme ve seviyeleri sizden başka olan kişilerle aynı ortamda kalmanız gibi olumsuz durumlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
Tespitlerinize çoğunlukla katılmaktayım.Fakat anlaşılmadan geçilebiliyordu bazı konular biz hazırlık okurken.Şuanki kursumda daha çok yoğun gördüğümüzü farkettim konuları.TAA'da 15 kur mevcut.Aslında 4 seviyeyi 15 kur şeklinde toplamışlar.İlk 4 kur beginner , sonraki 4 intermediate , sonraki 4 upper int. ve son 3 kur advanced.Her kur bitimi tekrar yeni dönem açılıyor.bir kuru ister 4 haftada ister 8 haftada yoğunluk isteğinize bağlı olarak alabiliyorsunuz.Ben seviye tespit sınavına girdim 10.kurdan başladım.araya yaz tatili girdi ama devam edecem tekrardan.Eğer daha çok zaman geçirmek istiyorum diyorsanız bence deu dan önce özel kursları deneyin derim
quote:
Orijinalden alıntı: PrinceOfRebeL
Tespitlerinize çoğunlukla katılmaktayım.Fakat anlaşılmadan geçilebiliyordu bazı konular biz hazırlık okurken.Şuanki kursumda daha çok yoğun gördüğümüzü farkettim konuları.TAA'da 15 kur mevcut.Aslında 4 seviyeyi 15 kur şeklinde toplamışlar.İlk 4 kur beginner , sonraki 4 intermediate , sonraki 4 upper int. ve son 3 kur advanced.Her kur bitimi tekrar yeni dönem açılıyor.bir kuru ister 4 haftada ister 8 haftada yoğunluk isteğinize bağlı olarak alabiliyorsunuz.Ben seviye tespit sınavına girdim 10.kurdan başladım.araya yaz tatili girdi ama devam edecem tekrardan.Eğer daha çok zaman geçirmek istiyorum diyorsanız bence deu dan önce özel kursları deneyin derim
Eğer okuduğunuz bölümün öğretim dili İngilizce değilse 15 kurluk bir eğitimin 10. kurundan başlayacak kadar iyi olmanız hazırlık sınıfının size çok şey kattığını gösteriyor. Tabi eğitimden sonraki kişisel özverinizi yabancı müzik dinleme, film izleme v.b. gibi katkı sağlayacak çalışmalarınızı bilmeden bunu söylüyorum. Upper İntemediate seviyesi bence hatırı sayılır kişinin kendini geliştirebileceği bir seviye. 8 aylık bir eğitim sürecinde ben bu seviyeye gelebilsem kendim için ne mutlu derim. Ama sizin söylediklerinizi de anlayabiliyorum, orta seviyenin üstü bir seviyede olan kişinin konuşma ağırlıklı bir kursa gitmesinin daha uygun olacağını demeye getiriyorsunuz. Bu da çok mantıklı.
Kesinlikle faydası oldu hazırlık sınıfı okumamın.Ama söylemek istediğim şey , ödeyeceğiniz ücret ve harcayacanız zamanla Deu Ydy'nin hazırlık sınıfı programı yerine iyi bir özel kursta daha çok geliştirebilirsiniz kendinizi