Şimdi Ara

DOLANDIRICI ultimaton03 / cagri105 izniyle. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Konya
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçmiş olsun valla... çok üzücü bir durum....
    böyle kişilerin yüzünden bizlerde bişey satamıyoruz . bende yeni sayılırım bu sitede... ne bileyim herkez kaçıyormu bilmem yeni üyelerden , onların yüzünden bizlerin ne günahı var...

gittigidiyor.com da 252. alışverişim , yani gg den eskilerdenim . ama bu sitede biz yenilerin yanına bile yaklaşan yok.
    ( bu sitedeki nickim ile gg nin nicklerim aynıdır. )
    http://www.gittigidiyor.com/php/kimlik.php?nick=selmangulec

biraz bu durumu dile getirmek istedim...
    -----------------------------------------------------------

bunu hocam anlatmıştı ( aklımda kalan kısmını anlatıyım )

birgün biri iş ümidi ile elinde belgesiyle işyerine gitmiş , iş başvurusu için , hemen yetkili daha girer girmez , bu iş arayana sormuş . önce bir yerde çalıştın mı , referansın varmı , tanıdığın varmı diye , iş arayan ise , daha ilk işim hiç bir işte çalışmadım yeni mezun oldum diye cevabını vermiş.
    (klişe cevabı hemen yapıştırmış yetkili ; biz seni ararız. sen git. ) oda son cevabını verip gitmiş cevabı ise ; işe sen almazsan , o almazsa ben nasıl tecrübe kazanıp referansım olacak diye cevaplamış.)

yani dediğim gibi heryerde referans isteniyor , ama daha ilk olanlar en acı zorlukları çektiği kesin. bu anlattığım gibi yani...referans ikonusu açılmışken aklıma geldiği için yazdım.

sadece bilgi vermek istedim. kimseyi kırmak veya incitmek istemedim bu sözlerimle...

saygılar...
    Selman

• @selmangulec
    hocam sende haklısın, ama sitede o kadar dolandırıcılık oluyor ki referansı olanların bile yeni üyelere de bu yüzden pek sıcak bakılmıyor, almak isteyen eski üyeler sana ilk önce ürün sonra para teklifi yapar zaten sen de kabul edersen 1. referansın oluverir bile, böyle böyle 1-2 alışverişten sonra zaten referansların artmaya baslar, emin ol herkes aynı yollardan geçiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Valla ben forumdan bir arkadaşa LCD sattım.

İlanda silme bezi bile açılmamış duruyor yazmıştım. Neyse anlaştık ben ürünü kutuladım sonra kutuya hiç bez koymadığımı hatırladım.

Saatlerce arayıp buldum kutunun kenarından içeriye soktum.

İlanımda ben de sıfırdan farksız demiştim ve hakikaten de öyleydi, yoksa resme kalırsak ben de ne DVİ kablonun ne de bezin fotografını koymadım. Ya da kutunun. Adam sadece monitörü verip ne görüyorsan o demek olmaz.

Şu anda da başka bir satışımda Logitech amblemi silinmiştir diye yazdım. Tabi sıfır alsalar bile 3 aya zaten kendiliğinden silineceğini de ekledim. Zira Logitechler de bu sorun kronik.

Aslında yazıklar olsun adamlara. 5TL ye aldığım farenin üstündeki yazı silinmiyor. 150TL lik setin faresinin marka abmlemi siliniyor.

Güvenemiyorsanız üçe beşe bakıp da alışveriş yapmak zorunda hissetmeyin kendinizi canım. Ben de nice ihtiyacım olan ürünü uygun fiyata bulup görüşüyorum, mamafih eğer güven vermiyorsa ya da önce para şeklinde ısrar ediyorsa alışveriş yapmıyorum. Bize birinin güvenmemesi için bir sebep yok, ha varsa mantıklı sebebi olan ve referanslarından tanıdığım da varsa o halde istediği şekilde alışveriş yapmaya yanaşıyorum. Ama onun dışında kâr edicem ya da işim görülecek diye cebimdeki parayı riske atacak değilim. Bir kere dilim yandı, 400 ytl kaybettim. Bir daha bana güvenmeyenle alışveriş kesinlikle yapmam. Yapmıyorum.

• arkadaşım geçmiş olsun.. ikinci elde güven hakkaten zor.. ama oda zamanla kazanılıyor.. dilerim kimsenin başına böyle birşey gelmez..
  • geçmiş olsun arkadaşım...
  • önce mal sonra para

ne zaman ögreneceksiniz ,daha çok konu açarsınız,bir şey değil bizi etkiliyorsunuz forumda once para sonra mal tarzı alış verişi stili olusturarak,bu sefer herkes once parayı istiyor,mal gelmeden yollamayın kardeşim parayı,yollamayın işte,yollamayın ki derdiniz olmasın

haa ben illa yollayacam derseniz,o zaman su dolandırıcı bu dolandırıcı diye değil,ben ihmalkarım diye konu açın

geçmiş olsun falan da demiyorum,haketmişsin diyorum,bir daha önce parayı yollada görelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_sevki -- 24 Mart 2009; 12:21:07 >
  • Sorunun çözülmesi dileğiyle.
    Geçmiş Olsun...
  • Çok basit, lakin ders almanız bakımından önemli bir ders olmuş sizin için üstad. Kesinlikle siz haklısınız ona eyvallah da, henüz yeni olan bir üye ile alışveriş yaparken öncelikle ürünü istemeliydiniz. Çünkü sizin referans durumunuz da, rütbeniz de daha kuvvetli. Neyse ki ucuz bir maliyetle olayı atlatıp dersinizi almışsınız. Forumdaki ikinci el bölümünde çok değerli dostlar da var; fakat burdaki ticaret hacmi bir çok çakalın iştahını kabartmakta. Tekrar geçmiş olsun.
  • walla ben tam tersi durumdan bakacagım olaya, acıkcası ben o resimdeki yazıcıyı gorsem ilk olarak tutacagı nerde bunun diye sorarım, oyle cıkan bir parca nasılsa vardır demem,,,eger olasılıklarla iş yapıyorsanız olmaması durumuna da katlanmak durumundasınız, ben dolandırma görmüyorum ortada.
  • Geçmiş olsun arkadaşım.önce para veya önce mal şeklinde genelleme yapmak yersiz.Referansı olmayanlar belirli bir süre referansı olanlara ve kıdemlilere güvenmek durumunda bence:) yeni üyenin sırra kadem basması zor bişey değil.bir ürün alınacağı zaman referansa ve alışveriş hacmine bakılmazsa daha neye bakılır ki?Hesaplı satılıyor diye güvensiz alışverişlere girmeyin bence.Foruma daha dün girmiş biri bana güvenmiyorsa?Benim ona güvenmek gibi bir lüksüm olamaz
  • yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. bu konuyu açmamın sebebi ben bu olayı çok az zararla atlattım. ama siz benim düştüğüm duruma düşüpde daha fazla zarar etmeyesiniz diyedir. Hayırlı müşteriler dilerim
  • kağıt tutacağının olmadığını ve o olmadan çalışmadığını birşekilde belirtmesi gerekirdi.Alıcı mağdur edilmiştir.Satıcı dürüst değildir.
  • öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.

kimisi önce mal sonra para diyor kimisi önce para sonra mal diyor işin aslı ikiside birbiriyle aynı şey.
    Güvenli E-Ticaret sistemi bu tartışmaların sona ermesi için şart bence çünkü yeniler kadar eskilerde dolandırabilir bu ihtimali de göze almak gerekir.
  • geçmiş olsun resmen dolandırıcılık
  • Geçmiş olmasına geçmiş olsunda, iki kartuşunu almaya kalktığınızda sıfırından daha pahalıya gelen bir yazıcıyı ikinci el alma girişiminizi şiddetle kınıyorum.
    Öte yandan çöpe gitmesi gereken, parçası eksik dandirik bir yazıcıyı bir şekilde size satma becerikliliğini gösteren ultimaton03 lakaplı kullanıcının ticari hayatının ileride oldukça parlak olacağına hiç şüphe yok, ayakta alkışlamak lazım.

(Şakayı bir yana bırakırsak, laser a terfi nedeniyle kutusuyla çatı katına kaldırdığım bir BenQ yazıcı-tarayıcı zımbırtısı var (CM3000 olsa gerek) eğer kartuş temin edebilirseniz size ücretsiz gönderebilirim)
  • böyle insanlara nasil güvenip is yapiyrosunuz anlamiyroum dunki adamala misal alısveris yapiyorsunuz olabilecekler olmadan belli gibi bisey

böyle kisiler büyük risktir alısveris yapmak gecmisten beri bu tip seyler yasaniyor halada devam edecek anlasilan

gecmis olsun karsi tarafi efise ettin ama onun icin önemli oldugunu sanmiyorum.o dusunecek biri degildir
  • ya bu sitede bu kadar ilan veriliyo bu kadar alış veriş yapılıyo yöneticiler neden bu duruma el koymuyor...yani demek istediğim neden bi havuz sistemi oluşturulmuyor gittigidiyor gibi hem site bu işten para kazanır hemde alış verişi yapan kişiler madur olmaz .... yöneticilere sesleniyorum...
  • çok geçmiş olsun dostum
  • hocam adına çok üzüldüm geçmiş olsun,böyle insanlar yüzünden insanlar bizede güvenemiyor..umarım hiç bi kardeşimizin başına böyle şeyler gelmez..birbirimizin hakkını gözetelim,burda alış veril yapıyorsak herkes birbirinin hakkını savunmalı ki bir birimize inanalım...

benim tavsiyem sadece alış-veriş yaptığımız kişilerle yüz yüze mal alıp yüz yüze teslim etmektir..tekrardan geçmiş olsun hocam..
  • Ben sanki bu konuyu geçen seneden hatırlar gibiyim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.