Şimdi Ara

DOLANDIRICI ultimaton03 / cagri105 izniyle.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Konya
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satışta: Bu ürün şu anda teklif verilmeye ve satın alınmaya uygun, satıcı ile iletişime geçebilirsiniz. Satın Al
    Sayın yönetici arkadaşlar üst konu olarak tutarsak diğer üyelerde bilgilensin lütfen .!
    (ultimaton03) bu kişiden http://forum.donanimhaber.com/m_28982997/mpage_1/key_//tm.htm#28982997 bu ilandaki yazıcıyı satın aldım . fakat yazıcının A4 kağıt tutma aparatı kutudan çıkmadı . (bu aparat olmadan asla kullanılamıyor).kendisine bu aparatın olmadığını defalarca bildirdim. o da bana ilandaki resimdede olmadığını söyledi. ama ilanı dikkatli okursanız yazıcının sadece kartuşları bozuk , başka hiçbir sorunu yok diye kalın yazılarla yazmıştı.bende çıkarılabilen bir aparat olduğu için vardır diye önemsememiştim. bu dolandırıcı birdaha benimle iletişime geçmedi.
    bu kişiyi tanıyan veya bilen varsa ve sorunlu alışveriş yapan varsa onlarda yazsın lütfen. bu benim olayım önemsiz gibi görünebilir. ama bu ileride yapacaklarının teminatı gibi duruyor arkadaşlar. sizi uyarmak istedim. ben yazıcıya başka bir aparat aldım sorun değil ama . ilanda sıfır gibi sadece kartuşları arızalı deyipte. ürünü eksik göndermesi bence dolandırıcılıktır.

birde utanmadan bu olayımız olduktan sonra imzasına şunu yazmış :

Kul hakkının anlamını bilene referans gerekmez.
    LÜTFEN VERDİĞİM İLANLARI DİKKATLİCE OKUYUNUZ SONRA ŞUSU BUSU EKSİK DEMEYİN RESİMDE NE VARSA 'O'DUR ...
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dost54 -- 24 Şubat 2009; 2:30:04 >

• çok yeni üye olmus nasıl gidip parasını yolladın ? deneyip alsana güzel kardeşim ? bu adamdan ses çıkmaz geçmiş olsun
  • geçmiş olsun hocam ..
  • Geçmiş olsun kardeşim
  • yorumlar için teşekkürler arkadaşlar .
    doğru söylüyorsun üstadım suç bendede var. adamın geri dönmeyeceğinide biliyorum. ama benim çok alışverişim oldu yeni üyelerle hiç sorun yaşamadım. demekki sorun yaşamamam , yaşamayacağım anlamına gelmiyormuş.
  • gecmis olsun. ancak fotolarda gorunmedigi icin ben mutlaka sorardim diye dusunuyorum. bu cihazlarin sifirini almak, yeni kartus almaktan ucuza gelebiliyor. iyi almissin kartussuz olarak. insallah sorun biran once cozulur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dossts

yorumlar için teşekkürler arkadaşlar .
    doğru söylüyorsun üstadım suç bendede var. adamın geri dönmeyeceğinide biliyorum. ama benim çok alışverişim oldu yeni üyelerle hiç sorun yaşamadım. demekki sorun yaşamamam , yaşamayacağım anlamına gelmiyormuş.

hocam benim yazıcıdan bu yazıcı için vazgeçmiştin sanırım.. geçmiş olsun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • böyle adamlar yüzünden yemin ederim alışveriş yapamıyorum kargo üzerinden geçmiş olsun kardeşim
  • Arkadaşlar neden malı görmeden parayı hesaba yatırıyorsunuz.Alacağınız mal paranızdan daha mı kıymetlidir.Paranızın eksik bir yanı olmaz.Küflenmesi,kokması,bozulması olmaz.Ama aldığınız ürünün ne olacağı belli değil.Geçenlerde telefon alan bir arkadaşın aldığı telefonun içinden başka bir telefon kartı çıktığını anlattığını duymuştum.Bu nedenle ben derim ki önce kargo sonra para.Bir ürünü satan çok nadir ihtiyaçtan satıyordur.Genellikle beğenmediği,hoşlanmadığı yada ihtiyaçlarına cevap vermediği için satıyor.Bunu da göz önüne alın derim.Ayrıca formun bir sayfasında aldığı maldan şikayetçi olan bir arkadaşımızın bir başka sayfasında hiç bir problem yokmuş gibi sudan bahanelerle ürünü satmaya çalışmasına hayretle tanık oldum.Size geçmiş olsun diyorum.
  • @Metehan1967

Gittigidiyor gibi ortak bir havuz olmadığı sürece bu tartışma uzar gider. Fakat ben önce kargo sonra paradan yana değilim zira dolandırma o şekilde de olur. Sonra "ürünü yolladım param yatmadı" olacak, mesajlarda da "niye parayı almadan ürünü yolluyorsun, önce para sonra kargo" yorumları yapılacak. Bana kalırsa önce para sonra kargo en mantıklısı. Öncelikle alışverişte güven olacak. Bu burada birbirini görmeyen üyelerden önce dükkanlar için de geçerli. Bir dükkana gittiğinizde belli ki adam birşey satıyor dolandırıcı değil ama satıcıya güven olmayınca o dükkandan alışveriş yapılmaz öyle değil mi. Bu da aynı mantık, satıcıya güveniyorsan parasını yatırırsın. Ama adam dediin gibi zevkten satıyordur ya da ya kenarda duracağına gitsin diye satıyordur, önemsemez durumu o zaman sorun yok. Keza ürünü yolladığında alan adam almaktan vazgeçti ve parayı göndermedi ürünü geri gönderdi. Nolcak şimdi yine mağdur durumda olan satıcı. Veya çok ilgili davrandı binlerce kez özür diledi ürünü geri iade etmek istiyorum dedi tamam dedin ama ürünü bozdu yolladı, mağdur yine satıcı. Demek istediğim önce para sonra kargoda tek bir dolandıma şekli var o da parayı alıp ürünü göndermemek. Öteki türlü satıcının mağdur olabileceği birçok yol var. Bu yüzden dolandırma oranı en düşük olan yol "önce para sonra kargo" seçilmeli ve dolandırma riski az ama öze indirilmeli.

Ben önce kargo sonra para şeklinde bir kere ürün sattım onda da adam ürünü aldıktan 2 hafta sonra yatırdı. Parayı yatırmasına rağmen bu durumda bile mağdur durumda ben oldum zira acele ihtiyaçtan satıyordum. Mecburen başkasından borç alarak paramı tamamladım, para yatınca da o parayı arkadaşa verdim. Allahtan kendisi iyi niyetli biriydi de devamlı rahatlattı içimi. Şuana kadar ben hep ihtiyaçtan sattım sattım acil para lazım olunca. O da istekli değil mecburiyetten sattım, bu yüzden önce para sonra kargoyu seçtim. Tabii çok süper bir üründür kaçırmak istemiyosundur adam da önce para sonra kargo diyodur, güvenemiyorsundur o zaman koysun gittigidiyora %10 daha pahalıya al ama güvenle al. Orada yazan niteliklerden biri eksik olsun iade sebebi.

@dostss kardeşim sana da çok geçmiş olsun. Sen belli ki birçok alışveriş yapmışsın fakat yenilerden biri satış ahlakını bilmeden böyle bir işe kalkışmış. Umarım bundan sonra başına bir daha gelmez, tekrardan geçmiş olsun

• geçmiş olsun hocam
  • Geçmiş olsun, umarım bu olumsuz durum en kısa sürede çözümlenir.
  • Geçmiş olsun.
  • geçmiş olsun ucuz atlatmışın beterin beteri var
  • Çok geçmiş olsun allah tan sen sorununuda çözmüşssün arkadaşın dediği gibi beterin beteri var :) Ucuz yırtmışssın ama yeni üyelerden alış veriş yapmaman en güzeli. (: Bilindik doğru düzgün ref. olan üyeleri tercih etmek lazım.
  • Valla ben forumdan bir arkadaşa LCD sattım.

İlanda silme bezi bile açılmamış duruyor yazmıştım. Neyse anlaştık ben ürünü kutuladım sonra kutuya hiç bez koymadığımı hatırladım.

Saatlerce arayıp buldum kutunun kenarından içeriye soktum.

İlanımda ben de sıfırdan farksız demiştim ve hakikaten de öyleydi, yoksa resme kalırsak ben de ne DVİ kablonun ne de bezin fotografını koymadım. Ya da kutunun. Adam sadece monitörü verip ne görüyorsan o demek olmaz.

Şu anda da başka bir satışımda Logitech amblemi silinmiştir diye yazdım. Tabi sıfır alsalar bile 3 aya zaten kendiliğinden silineceğini de ekledim. Zira Logitechler de bu sorun kronik.

Aslında yazıklar olsun adamlara. 5TL ye aldığım farenin üstündeki yazı silinmiyor. 150TL lik setin faresinin marka abmlemi siliniyor.
  • bende bozuk x3350 var aynı markadan kapaı uyarmı araştır uyarsa hediye olarak yollarım ...gkendin kaşınmışssın bence :)sıfır 50-60 tl ye hp yazıcılar var kartuşu olmayan yazıcı alınırmı o fiata:)
    geçmiş olsun..
  • Geçmiş olsun... Çok gereksiz olmuş.
  • haklısınız ama kimseye güvenemeyecekmiyiz? ben sadece bu kişiye dikkat edin, aklınızda bulunsun istedim. ayrıca tüm yorumlara teşekkürler.
  • Geçmiş olsun kardeşim.bereket küçük bir sıyırıkla kurtarmışsın.
    Forumda dolandırıcı epeyi fazla aslında ama pirensipler çakıştığı
    için alışverişlerde gerçekleşmiyor çoğu zaman , fırsat bulamıyo
    dolandırıcılar..çok dikkatli olmak lazım çook.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.