Şimdi Ara

DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİNE KARŞI ÖNLEMLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu umarım burayı okuyanların faydasına olur.

öncelikle benim ve eşimin başına gelen
    1-(TELEFONDA SİGORTA SATICILIĞI)
    Sizi 850..... ile başlayan veya herhangi bir sabit numara ile arıyorlar. Geçen sene bir sigorta yaptırdığınızı(bedava)diyorlar, sigortayı uzatmanız gerektiği uzatmazsanız size yüklü ceza kesileceğini söylüyorlar. Uzatırsanız da size bir kargo vs göndereceklerini söylüyorlar, ben gerisini dinlemediğim için bilmiyorum daha neler söylüyorlar. Ben şikayet edeceğimi söyleyip kapattım. Polisi aradığımda ise karakola gelip dilekçe vermemizi söylüyorlar. Telefonda bu ihbarı almıyorlarmış. Biz gelene kadar dolandırıcılar hem yer hem telefon değişirler.
    Önlem olarak=Arayan kişileri daha fazla dinlemeyerek karakola gidip dilekçe vermek.

2-(KENDİLERİNİ POLİS,SAVCI ,HAKİM DİYE TANITIP PARA İSTEYENLER)
    Bu herkesin malumu, hala insanlar nasıl inanıyor bilemiyorum.
    Kendilerini polis, hakim, savcı diye gösterip arkada telsiz sesleri felan oluyor. Pkk veya başka bir terör örgütüne sizin hesabınızdan para aktarıldığını, sizi bu ortamdan kurtaracaklarını. Kıymetli neyiniz varsa kendilerine vermelerini daha sonra size verecekleri söylüyorlar.
    Önlem olarak=Beni daha sonra şu saatte arayın diyerek, gerçek polislerle yüz yüze görüşerek, onları tuzağa düşürün. Polis yapmanız gerekenleri söyler.

3-(KREDİ KARTI VE BANKA KARTLARINI KOPYALAMA)
    Bankamatikde gerçekleşen kopyalama:
    Dikkat bu herkesin başına gelebilir! Bankamatiğe kartı taktığınız yere parça yerleştiriyorlar ve yazdığınız şifreyi kaydetmesi için şifre yazılan yeri gösteren kamera. Parçaların kimisi kartı sıkıştırıyor siz orayı terkettiğinizde gelip alıyorlar, kimisi direk kart bilgilerini kopyalıyor.
    Önlem olarak= Her halükarda , her zaman şifreyi diğer elinizle kapatarak yazın. Eğer kart taktığınız yerden şüpheleniyorsanız veya kart sıkıştıysa hemen müşteri hizmetlerini arayıp, öncelikle hemen kartınızı geçici olarak kapatmanızı daha sonra başka kart göndermelerini isteyin.
    işyerlerinin kimisinde olan kopyalama:
    İşyerlerinin kimisinde özellik restorant vs kartı verip göndermeyin, bizzat başında siz bulunun ve şifreyi siz girin.

4-(İNTERNETEN ALIŞVERİŞ)
    Burada çeşit çok olabilir. Güvendiğiniz büyük firmalardan alışveriş yapmak en iyisi.
    Önlem olarak= Alışverişlerinizde sanal kart ve 3d security kullanın. Kimi firmalar siz ürünü alıp onayladıktan sonra satıcının hesabına para yatırıyor. Örneğin şu firmalar var örnekler çoğaltılabilir. Gittigidiyor, n11 , sahibinden.com(get ilanı ile). birde şu var alacağınız bir ürün yarı fiyatından da aşağı satılıyorsa kesinlikle oradan uzak durun.

Bu ilk mesaj sizden gelen örneklerle veya aklıma gelen başka olursa editlenecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhtakif -- 22 Aralık 2015; 17:25:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.