Şimdi Ara

DOLANDIRICIYI(gaspçıyı) İFŞA EDİYORUM Edit geldi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
9
Favori
70.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1293 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim anlamadığım sahibinden letgo gibi sitelere normal üyede olsa kimlikle üye olma zorunluğu getirilmeli 1'den fazla üyelik açmaması lazım o tc kimlikle zaten site üstünden şikayet ettinmi hemen bulunurlar ama bu seferde kimlikleri seri no çalıp üye olabilirler o kimliğe kayıtlı olan telefon numaralarıyla üye olunsun yada en iyisi edevlet üzerinden sahibinden letgo gibi sitelere girilsin çünkü bu iş uzar gider geçmiş olsun bu arada.
  • Geçmiş olsun.
    Böyle durumları yaşamamak için hesabınızın bulunduğu bankanın önünde buluşun.
    Parayı nakit isteyin.
    Sahte para olayını önlemek içinde bankada veznedeki görevliden para sayma makinesinden geçirmesini rica edin.
    Eğer üstümde nakit yok iban ver derse para hesabınıza düşmeden ürünü vermeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reis bildiğin gasp etmişler

• Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt
    Hocam bende görmek isterdim o yüz ifadelerini güzel planmış ayrıca

• Millet nelere yeltenir olmuş,rezalet.Umarım hakkınızı alabilirsiniz,bu tarz sefillerin olması gereken yer bok çukuru.
  • nirvana08 kullanıcısına yanıt
    sizde haklısınız ama bende denetmeyen kişiden kesinlikle alışveriş yapmam bende sattım bildiğim mekana götürdüm bi sıkıntı olsa zaten benden önce oradakiler dalacaktı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam edit4 e istinaden yazıyorum yanlışlık olmasın araç opel insignia opc. Tekrar çok geçmiş olsun

• Arkadaş şu tarz satışları kalabalık yerlerde yapın işte hala akıllanmadınız. Hiç yoksa 1-2 tane esnaf tanıdığımız vardır. Dükkana çağırıp orada takası yapacaksınız. Bu gundiler de kötülük yapmaya cesaret edemeyecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisso32

aynısı benim başıma gelecekti geçmiş olsun.
    Nasıl olacaktı ayrıntılarını anlatırsan sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornapsen

Nasıl olacaktı ayrıntılarını anlatırsan sevinirim

Alıntıları Göster
    Hocam ps4 proyu ilana koydum. Adamın birisi aradı işte 2-3 gün sonra akşam ciddi alıcıyım dedi çocuğumun yarın doğum günü dedi getirip kurabilir misin felan dedi tamam abi dedim. Bir gün oldu aradı agam hastam var dedi osmaniyedeyim dedi gelebilir misin yol paranıda veririm dedi tamam abi dedim. Konum attı dediği konuma gittim 5 dakikaya ordayım dedi. Benim aracımda filmlii allahtan bak beni aracın filmi olması kurtardı diyebilirim. Her neyse yanımdan bir araba geçti içinde 4-5 serseri var şüphelendim aracın kapısını kitledim bekliyorum adamı aradım geldim abim bekle dedi. o araç bir daha geçti arabanın içini iyice süzdüler ama bir şey göremediler sonra tekrar aradım meşgule attı tabi ben ararken o kekolara bakıyorum telefonu meşgule attığını gördüm. 4-5 kişi aracıma gelmeye başladı direk bastım kontağa gittim ordan. Arkamdan koşmaya başladılar yetişemediler. Sonra telefon numarasını truecallerda arattım direkt dolandırıcı yazdı. Ondan sonrada kimsenin ayağına gitmemeye karar verdim. Siz siz olun tebdir alın ya da o sizin ayağınıza gelsin ve tek olmayın.

Edit: bu yavşaklar bile bile bu işi yapıyor ya ona canım yanıyor.

Aman dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisso32 -- 23 Ocak 2020; 10:16:10 >

• Sahibinden.com dolandırıcıların yuvası oldu. Adamın bana ettiği hakaretleri yolladım. Bu adam dolandırıcı dedim hala birşey yapmadılar. Bu site dolandırıcıları destekliyor kullanmayın.

• Sizde oyun konsolu ilanı için gasp edilmeye kalkışmışsınız ben de bu yavşaklar çete olabilir aman diyim gerçekten dikkat etmek lazım.
  • Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. Ben bir şey soracağım. Alışveriş yaparken iban'a parayı yollattık diyelim. uygulamaya girdik para görünüyor. o parayı tekrar iptal edebilme yöntemi var mı? benim bildiğim yok ancak varsa ona da dikkat edelim.
  • sankiney kullanıcısına yanıt
    ben anlayamıyorum, birden fazla insan, birden fazla kişiyi, farklı veya aynı yöntemler ile zarara uğratmış, dolandırmış ve 1 sene olmadan serbest kalabiliyorsa eğer:

benim malımı adam mı çaldı? yoksa devlet/adalet sistemi mi çaldı?

bence ikincisi...
  • Bu ülkede hırsızlığın, sahtekarlığın, dolandırıcılığın suçu yok malesef. Eniştemin evine hırsız girmişti tuzlada eniştem subay adamı silahıyla yakaladı yere yatırdı polisler geldi adamı aldılar adam enişteme dava açtı bana silah çekti diye yıllardır davası sürüyo ne denebilirki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. Ben bir şey soracağım. Alışveriş yaparken iban'a parayı yollattık diyelim. uygulamaya girdik para görünüyor. o parayı tekrar iptal edebilme yöntemi var mı? benim bildiğim yok ancak varsa ona da dikkat edelim.
    Kesin olarak iade edilecek diye bir şey yok ama bankanı hemen arayıp yanlışlıkla yaptım, dolandırıldım vs deyince para incelemeye giriyor. Elden yaptığın için herhangi bir alışveriş gözükmüyor aranızda ve paranız iade edilebiliyor. Bu yüzden açıklamaya elden konsol alımı diye not düştürün.

• theNomac kullanıcısına yanıt
    cidden çok anormal bir durum. üzerine makale ile başlayıp sayfalarca analizden sonra bir baş yapıt eser olabilecek kitap yazılabilme potansiyeli olan bir konu bu malesef.

ülkemizde işin en enteresan taraflarından birisi de yaptığını onaylamamakla birlikte bir gariban baba vardı bebeği için mama çalmıştı bir marketten hatırladığım kadarıyla. bu olay medyada geniş geniş yer buldu ve dahisi bildiğim kadarıyla o baba tutuklandı vs. fakat bu ve bu tarz olaylar eminim ki ne bu arkadaşın ne benim ne bildiklerimiz ne de şikayette bulunanlar değil bir de gün yüzüne çıkmayan olaylar da var bir sürü insanın başına bu olaylar geliyor ve insanlar şikayet etmiyor böyle bir çoğunluk da var. emniyette, savcılıkta bu tarz bir sürü şikayet de vardır. neden bu olayın insanlar mağdur oldukça ısrarla gidilmiyor.

bizim olayda açıkçası şansımız yaver gitti de elemanların bizim makineyi satmak istedikleri kişi bize ulaşınca polis olaya dahil oldu. biz dedik polise adamlar burada gidin alın diye tabiri caizse.

anladığım kadarıyla olay emniyette değil daha üst makamlardan alınması gereken yetkiyle alakalı malesef. numaranın sinyal takibi bile savcılık izniyle gerçekleştirilebiliyor. adamlar da bu açığı biliyor, benim olayımda ve bu arkadaşın olayında adamlar aynı numarayı sürekli kullanmaya devam da ediyor.

velhasıl uzun muhabbet bu. dikkatli olmak lazım. sütten ağzı yanan milletin yoğurdunu da üfleyecek durum bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Rimesia

Kesin olarak iade edilecek diye bir şey yok ama bankanı hemen arayıp yanlışlıkla yaptım, dolandırıldım vs deyince para incelemeye giriyor. Elden yaptığın için herhangi bir alışveriş gözükmüyor aranızda ve paranız iade edilebiliyor. Bu yüzden açıklamaya elden konsol alımı diye not düştürün.

Alıntıları Göster
    çok teşekkür ederim hocam. sayenizde baya gözümüz açılıyor dolandırıcılara karşı.

Bir sorum daha olacak. İş saatleri dışında(mesela gece 11) havale yapıldığında yine hesaba geçer mi? Peki eft içinde bu geçerli mi? Eft olduğunda haftasonu para hesaba geçmiyor diye biliyorum. Haftasonu havale yapıldığında hesaba geçer mi?

sorular karışık olabilir ama cevap verirseniz memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

çok teşekkür ederim hocam. sayenizde baya gözümüz açılıyor dolandırıcılara karşı.

Bir sorum daha olacak. İş saatleri dışında(mesela gece 11) havale yapıldığında yine hesaba geçer mi? Peki eft içinde bu geçerli mi? Eft olduğunda haftasonu para hesaba geçmiyor diye biliyorum. Haftasonu havale yapıldığında hesaba geçer mi?

sorular karışık olabilir ama cevap verirseniz memnun olurum.

Alıntıları Göster
    havale saat farketmeksizin geçer ama eft bankalar arası transfer olduğu için mesai saatlerinde gerçekleşir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisso32

Hocam ps4 proyu ilana koydum. Adamın birisi aradı işte 2-3 gün sonra akşam ciddi alıcıyım dedi çocuğumun yarın doğum günü dedi getirip kurabilir misin felan dedi tamam abi dedim. Bir gün oldu aradı agam hastam var dedi osmaniyedeyim dedi gelebilir misin yol paranıda veririm dedi tamam abi dedim. Konum attı dediği konuma gittim 5 dakikaya ordayım dedi. Benim aracımda filmlii allahtan bak beni aracın filmi olması kurtardı diyebilirim. Her neyse yanımdan bir araba geçti içinde 4-5 serseri var şüphelendim aracın kapısını kitledim bekliyorum adamı aradım geldim abim bekle dedi. o araç bir daha geçti arabanın içini iyice süzdüler ama bir şey göremediler sonra tekrar aradım meşgule attı tabi ben ararken o kekolara bakıyorum telefonu meşgule attığını gördüm. 4-5 kişi aracıma gelmeye başladı direk bastım kontağa gittim ordan. Arkamdan koşmaya başladılar yetişemediler. Sonra telefon numarasını truecallerda arattım direkt dolandırıcı yazdı. Ondan sonrada kimsenin ayağına gitmemeye karar verdim. Siz siz olun tebdir alın ya da o sizin ayağınıza gelsin ve tek olmayın.

Edit: bu yavşaklar bile bile bu işi yapıyor ya ona canım yanıyor.

Aman dikkat edin.

Alıntıları Göster
    adamlardaki rahatlığa bak ya. gasp edecekleri kişiyi bir de ayaklarına getirtiyorlar. Geçmiş olsun bu arada hocam. İşe çabuk uyanmışsınız. Bu tür paylaşımlar toplumun da tedbirli olması bakımından çok önemli bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 23 Ocak 2020; 12:1:49 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.