selamlar arkadaşlar bugün hayatımda ilk defa dolandırıldım. çok garip bir hismiş kendimi inanılmaz keriz hissediyorum :D olay şu şekilde gerçekleşti. bilenler vardır mutlaka kombine devir diye bir uygulama var, maç bileti almak için güzel bir sistem. aynı sahibinden mantığıyla elinde bilet olan kullanıcılardan bilet alıyoruz. bilet satmak için tc kimlik numarası ve doğum tarihi ile doğrulama yapma zorunluluğu var. önümüzdeki hafta gs-psv maçı için biriyle anlaştım. whatsapptan konuştuk ve ibanına 250tl maç bilet ücretini gönderdim. gönderirken de açıklamaya bilet ücreti diye yazdım. ibandan çıkan isimle uygulamadaki isim aynı. ama sanırım profil fotoğrafı başka birinin. hatta belki başka birinin banka hesabını da kullanıyor olabilir. ücreti gönderdikten sonra öyle böyle birazdan gelir falan diye oyaladı en son bileti göndermeyip engelledi. engellemeden önce yazdım ya bileti gönder ya da savcılığa giderim cimere yazarım diye baya söyledim ama garip bir şekilde hiç çekinmeden engelledi :D malum bayram tatili nedeniyle savcılıklar kapalı. acaba yarın polise gitsem ilgilenirler mi yoksa bir şey çıkmaz yeğenim boşver diye yollarlar mı? miktar çok büyük değil ama insanın canı sıkılıyor. polis bulup bu adama dava açtırır mı acaba? daha önce böyle bir şey yaşayan arkadaşlar tecrubelerini anlatabilir mi? özet: dolandırıldım, adamın numarası, iban'ı ve eğer uygulama sahibinden istenirse tc'si var. polis bu adamı bulup ceza verir mi teşekkürler |
Bildirim