|
Bildirim
|
Avukata bak
Büyüklere ileri gelenlere git diyor Kanundan büyük mi var lan İşte memleketin hali |
Eğer konu "troll" değil ise umarım arkadaşınız 74 bin TL ile bir nebze akıllanır.
Bu tip olaylar üzülüp "yazık olmuş" denilecek olaylardan değil benim neznimde... Ayrıca "mil" kullanılan hangi ülkeye linea satıldı da km yerine mil brim opsiyonu var. |
Savcılığa gitsin şikayetçi olsun belki adam heyecanlanıp saçmalar borcunu söyler vs ikrardan dava temeli yapılır.
Avukat doğru demiş olabilir. Bende avukatım, arkadaşın satış vekalet belgelerini vs göstermiştir. Takas varsa kendi devrettiği arabayı resmi senette kaç gösterdi. 30 yazdıysa aksini yazılı karşı tarafla yapılmış bir sözleşme ile ispat etmeli öyle belgeler yapılmaz genelde, zaten devredecek parayı teslim aldım der. Alacağını alacaklı ispat eder. Miktarı yüksekse senetle ispat eder. Devir almadığı ve fiilen teslim aldığı araç ayrı bir olay, şu anki durumu zaten iyi değil arabaya malik çalındı diye ihbar etse ilk pts ye yakalandığı yerde yakalanır. Olayları anlatırsa cezadan kurtarabilirde hukuk delile bakar. Belgen yoksa hakkını ispat edemiyorsan kanunları işletemezsin. Sen bu arkadaşa bundan asla yardım edemezsin. Belgeler ne diyor bilmiyoruz. Davranışların doğru olduğunu varsayarak ve uygulamadaki örneklerden hareketle bile bende dava açmaya yönelmezdim. Avukata para verecek kaybederse karşı tarafın avukatına da ödeyecek. 74.000 TL den bahsediyoruz dava masrafı vekalet ücreti vs ödeyebilir mi ayrı sorun... Korkutmak için ihtar çekilebilir bu iş artık uzlaşma pazarlık işine girer. Korkarsa vs ulaşabilir yada hata yapar daha öncede yazdım karakolda işe yarar bir ifade verir düşük ihtimalle bir dava imkanı olur. Bir de tahsili var dolandırıcı adamdan icra ile para almak çok zor sıkıştırmak veya üzerine bir araç vs alırsa denk getirmek lazım. |
Avukat haklı ortada dava yok. Adam gönüllü vekalet vermiş. Vekaletname alan kişi aracı satmış.
Şimdi siz elden para alıp vekaletname verip sonradan para isterseniz nasıl olacak? Dava aşırı uzar. Sonunda kazanması da garanti değil. Bazı bölgelerde ileri gelenleri vardır bunlar uzlaştırma konusunda iyidirler. Gönül Dağı dizisinde bile bu konu işlendi. Dişcinin kızının kocası vefat etmiş kardeşleri mallarına konmuş. Terslediler araya hatırlı kişiler girince geriye verdiler. Konu sahibi arkadaş da aklı başına gelmiştir umarım. Kimseye vekaletname vermeyiniz. |
|
|
|
|
|
Hocam amacım "siz ortalığı trolluyorsun" demek değildi. Ancak konuda bana göre o kadar çok yapılmaması gereken şey vardı ki bu yüzden inanamadım. Geçmiş olsun diyeyim hocam. Ancak bu aşırı saflık... (arkadaşımız için söylüyorum) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 31 Temmuz 2021; 21:43:56 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|