Şimdi Ara

Dolandırılmamak için rehber , çalınan itemi geri almak [TECRÜBE VE ÖRNEKLERLE]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son günlerde gözüme çarpan dolandırıcılık hakkında bir kaç post okuyorum.

Öncelikle dolandırılmak nedir ?

Sahip olduğunuz bir eşyanın para veya başka alternatiflerle sizden alınması ve vaad edilen şeyin size geri verilmemesidir.

Peki nasıl oluyor bu dolandırıcılık işlemleri ? Aha da geneli şöyle.

Steam rep olayı:

Dünyadaki en kolay şey steam + rep (comment) kasma olayıdır. Pozitif bir referans , vereceğiniz 0.20 kuruşluk iteme bakmaktadır. Steam rep trade adı altında bir çok forumda (elitepvpers, nogamers etc.) konular var. 50 Sayfa steam rep kasmak hiç zor değil.

Steam level olayı:

Kullanıcının yüksek levele sahip olması güvenilir olduğu anlamına gelmez ! Aksine steama vereceği paranın bolluğuyla alakalıdır.

Forum referansı :

Tabii ki tüm alışverişlerde değil ama yine de bakmakta fayda var. Madem ki forum kullanacak kadar akıllıyız , o zaman muhakkak referanslara bir göz atmalıyız. 'Benim şu şu sitede referansım var fakat ben bu forumu ilk kez kullanıyorum' yalanlarına inanmayın. Herkesin referansı bellidir.

Sahte kimlik :

Benim babam polis , annem jandarma , dayım kareteci diyen bazı kendini zeki sanan dolandırıcılar türüyor. Hiçbir polis size kimlik vermez ! Hele ki saçma sapan gördükleri bir oyun için. Yapmayın hocam yapmayın !

Sahte forum referansı:

Referansı teyit ederken en önemli şey referanslar arası tarihe bakmak ve referans veren kullanıcıları belirlemek.

Yeni forum üyeliği:

2016 girişliyim 0 mesajım var itemi önden istiyorum şu şu referansım bulunuyor diyenlere cevap dahi vermeyin.

Peki diyelim bütün bunlara rağmen dolandırıldınız , o zaman ne yapıyoruz?

Örnek verecek olur isem geçenlerde dragonloreyi çaldırmıştım forumun ünlü dolandırıcılarından birine. 600 Lirayı başkasından çalıp hesabıma aktarıp itemi alarak kayıplara karıştığını zannetmişti. Ben naptım ?

Güzel bir dolma kalem alıyoruz elimize ve başlıyoruz dilekçemize ,

………………. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

MÜŞTEKİ : Adı ve Soyadı, T.C. Kimlik No:
    Adres
    ŞÜPHELİ : Adı ve Soyadı( eyer şahıs biliniyorsa,bilinmiyorda telfonla olmuşsa telefon numarası)yazılır.

SUÇ : Dolandırıcılık,Hakaret,Tehdid,Cinsel taciz.(olay neyse adı yazılır)
    SUÇ TARİHİ : …/…/…2011
    AÇIKLAMALAR :
    1- Buraya meydana gelen olay neyse,aynen yazılır.

DELİLLER : Telefon mesajı,msn kaydı(bunlarla yapılmışsa yazılır)
    Tanıklar: Adı ve Soyadı, Adres; (varsa yazarsınız)
    HUKUKİ NEDENLER : TCK. md. ve ilgili mevzuat.(maddeleri biliyor sanız yazarsınız bilmiyorsanız.buşekil yazarsınız)
    SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda kısaca açıklandığı üzere şüpheli hakkında kamu davası açılmasına ve cezalandırılmasının sağlanmasına karar verilmesini saygıyla talep ederim. …/…/…

müşteki
    Adı ve Soyadı
    İmza

Örnek olarak attığımız bir dilekçe :

Dolandırılmamak için rehber , çalınan itemi geri almak [TECRÜBE VE ÖRNEKLERLE]

Bundan sonra ne yapıyoruz ? Tabii ki yanına kar kalmayacak. İtemin elinizden izinsiz çıktığına dair güzel bir ingilizce mesaj ile steam supportuna başvuruyoruz.

Steam bu durumda ne diyor ?

'Hesap çalınmış vaziyetteyken öğelerin geri verilmesi, duruma göre ele alınmaktadır'

Dragonlore gibi bir itemi 2 mesaj ve polis raporları ile geri almak mümkün. Ben başardım ve 600 tl yanıma kar kaldı. Forumda daha önce de söylemiştim , bir çok insan var bu şekilde işlem yapan. Akşama daha fazla veri yazacağım .

Hepinize güzel tradeler diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mew The Legend -- 27 Mart 2016; 18:03:44 >

• Ne kadar zamanda geri aldınız ? Uzun sürdü mü ?
  • Bu güzel bilgi için teşekkürler.
    Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Numan KILINÇOĞLU

Ne kadar zamanda geri aldınız ? Uzun sürdü mü ?

1 ayi buldu. Konuyla ilgili link

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=111443684&p=1#111443684

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mew The Legend kullanıcısına yanıt
    ben bu şahsa geçen ay yüz küsür key sattım, parayı başkasına yatırmış. sizce steam'e yazsam, sattığım keyleri geri alabilir miyim? böylece keyleri tekrar satıp dolandırılan kişilerin açığını kapatırım.
  • Denemekte fayda var hocam
  • Üstte kalsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O kadar rehber açtık hala aynı yöntemden dolandırılanlar var. Olsun ben yine de yardımcı oluyorum elimden geldiğince.
  • O suç duyurusu bana ait. Bunu supporta bildirsem faydası olur mu? Gerçi denemekte fayda varda boş vaktim yok vizelerine sokayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasilyapsam

O suç duyurusu bana ait. Bunu supporta bildirsem faydası olur mu? Gerçi denemekte fayda varda boş vaktim yok vizelerine sokayım.

Hocam sizden alıntı yaptım zaten. Çalınalı ne kadar oluyor ? geç olmuş olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.