Kılıjdaroglu |
Dolar 11.10 TL Halen Neden Halk Tepki Göstermiyor? (6. sayfa)
-
-
Cevap veremeyince Ad Hominem yap bol bol, nasıl olsa kimse anlamıyor. Blok.
-
Muhalifliğin dayanılmaz hafifliği...
Toplu taşıma neden ücretsiz değil? Ücretsiz yapacak parti gelsin. SENCE BİLE öyle değil mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nasil ayaklanacaklar, millette cesaret, umut kalmadıki. Gençliğimizi, özgürlüğümuzu, cesaretimizi çaldılar. Hersey geçen senenin en az 2.5 3 katı ama gelirler aynı, her gün yeni bir zam.
Otv denilen vergilendirme kaç ülkede var. Dünyanın neresinde görülmüş böyle bir vergilendirme sistemi. Maaşından özel gelir vergisi veriyorsun, o parayla gidip alışveriş yapıyorsun yeni vergi, bankaya koyuyorsun yine vergi, saymakla bitmiyor. Vergi vermek icin çalışıyor, vergi ödemek için yaşıyoruz.
Allah'a havale etmek istiyorum ama sanıyorum malum kitleyi görünce o bile ülkemizi kaderine terk etti herhalde.
Niye ben dilenci miyim? Sistemi değiştirirsin, Komünizm'e geçersin orası ayrı da ben dilenci miyim, muhtaç mıyım? Bana bedava yapacaklarına atıyorum fakir öğrencilere yapsınlar, benden aldıkları parayı da çocuğun eline harçlık olarak versinler. Ben bedavaya zehirin zıkkımını yiyeyim, dert yiyeyim belki gözüm doyar. SENCE BİLE öyle değil mi?
-
N'oldu; sorumluluk alınca beynin hemen yandı! Evi geçindiren sen olmayınca atmak kolaydi değil mi? Senin önerdiğin mantık geçerli olacaksa ulaşımın ücretsiz olması daha karlı. En azından ulaşıma vereceğin parayı vergiye verirsin. Hesap dengeye gelir...
Fakire beleş olsun mantığına gelince, zaten ülkenin üçte biri fakirlik nedeniyle aldığı yardımlardan geçiniyor. Fakir olmasa daha çok aç kalırdı. Bu ülkede fakirlik işinde olanlardan daha çok gelir getiren bir sektör yoktur. Fakirliğin sanatında master yapmışsan bu ülkede ömür boyu beleş yaşarsın.
Bu ülkede hizmeti sadece zenginler ve fakirler alıyor. Fakir olmayanlar da hem zenginlerin hem fakirlerin ücretini ödüyor. Bu yaşıma geldim, vatanım dediğim ülkemin bana daha 1 kuruşluk beleş bir hizmeti olmadı. Ne fakir olabildim, ne zengin. Fakir beleşe ekmek alır, gıda alır, maaş alır, elektrik su vs indirimi alır. Zengin de vergi indirim istihdam yardımı, harcama indirimi alır.. Arada kalanlar sadece bunların savunmasını veya eleştirisini yapar. Ülkeyi de ayakta tutanlar da bu arada kalanlardır.
Bedava toplu ulaşım derken, 10 bine yaklaşan maaş alan sivil ve askeri memurlar, yaşlılar, fakirler, sorumlular, yolunu bulanlar beleşe toplu taşımaya ücretsiz binerler, diğer kesimlerinden pek çok kişi de indirimli biner, zengin zaten binmez, ücret ödemeyen sadece bizim gibi senin gibi az kişi kalıyor. SENCE BİLE böyle değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 17 Kasım 2021; 21:4:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Akp li olmama rağmen bende bu işe şaşırıyorum.halkı faiz karşısında ezdirmeme kararı doğru lakin.dolar karşısında daha beter eziliyor.altın fiyatları da uçuyor.evelenecek çiftler bırak takı almayı evliliğin işareti alyans bie alamaz duruma geldi.bunun ne faydası var.bunu anlayamıyorum.ciddi olarak birileri beni bu konuda aydınlatmasını bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STumhaM -- 17 Kasım 2021; 22:0:42 > -
Halk faiz karşısında değil, enflasyon karşısında, yüksek kur karşısında eziliyor. Faiz karşısında ezilenler müteahitler, sanayiciler ve bazı finans şirketleri. Halk acından ne yapacağını şaşırdı hiper enflasyon ortamında, ev/araba almayı geçti artık, doğru düzgün gıda alışverişi yapamaz hale geldi ve bunun sebebi de C. Başkanının saplantı haline getirdiği "faiz sebep-enflasyon neticedir" tezi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 17 Kasım 2021; 22:22:5 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ayaklansa da takan yokki. Gezı parkı olayalrında polislik bir durum oldu polis cagırdım telefondakı polis kadın bana herkes olaylarda gorevlı sıze yollayacak polıs yok eylem yapmayın demişti. ben mı eylem yapıyorum benle ne alakası var dedim ulke bitik mlsf
-
Dolar 100 olmadan tepki gelmez
2-3 sene önce böyle bir konu açmıştım ama forumdakilerin çoğu affetmek değil yargılamak istiyordu... Halkta iktidardan desteğini tam çekmiyor ortada bir kısır döngü oluştu... İktidar seçimlere kadar doları baskılama gücü olsaydı işte o zaman risk epey yüksek olurdu. ( Üretime dayanmayan değerli TL üretimi baltalar borçları ödemeyi zorlaştırırdı . Alacaklılarla sorun yaşanmasını iktidar kendi iktidarını düşürme hazırlığı olarak gösterecekti haliyle)
Bence insanlar akıllandı ! insanlar ayaklansa ters teper okadar aptal değil artık insanlar.
Şuan da böyle ayaklanma olsa hükümet tarafı zil takıp oynar halay çeker. gündem değişir + hedef değişir + kimse ekonomiyi konuşmaz !
ayrıca öyle bir ortam da neden insanlar başlarını belaya soksun? vatan haini damgası yemek + hapis + fetöcü ilan edilebilirsiniz ! maruz kalacağınız diğer durumlarda cabası. bunları kabul ediyorsanız buyrun ayaklanın!
benım tavsiyem: Seçim zamanı oy verirken iyi düşünün, oy vermem diyenleri uyarmak.
-
O dolar mevduatın sahibi 150bin kişi 100bin dolar üstü olan ise sadece 80 bin kişi. Yani 84 milyonluk ülkede 1000 kişiden biri
Ayrıca dolar artinca mesela 2 katı olduğunda insanlar %50 fakirleşmez. Kişi başı gelir mesela 8 binde 7 bin dolar olur yani %10 civarı fakirleşir, zaten kişi başı TL geliri 2 binden 3bin -3bin 500e çıkar dolar 5ten 10a çıktığında
"Bu yaşıma geldim, vatanım dediğim ülkemin bana daha 1 kuruşluk beleş bir hizmeti olmadı."
Fakire sahip çıkmak hem dinin gereğidir hem de ahlakın. Bu iki kavram 1950'den başlayarak özellikle Anap ve AKP döneminde çöküntüye uğradıysa bunun sorumlusu bellidir. Doğru veya abartılı bilemem ama hikayeye göre Osmanlı zamanı adam zekat verecek fakir bulamıyor. (Zekat veren toplumda fakir kalmaz. Zekat verilen toplumda hırsızlık, dolandırıcılık, fuhuş vs.dip yapar) En son ağaca asıyor, işte not yazıyor bu zekattır, ihtiyacı olan alsın. Neyse adam bir daha ki sefere yine verecek fakir bulamıyor, gidiyor o ağaca, geçen sefer koyduğu paranın sadece bir kısmı alınmış.
Sen kime oy veriyorsun? CHP'ye komikçe saldırmaktaki amaç nedir? Bak hala beleş diyorsun. İhtiyacın varsa hakkındır ama beleş beklemek nedir? Beleş nedir ya? Arkadaş bizim askerde komutanın tanıdığı para bırakıyor. Komutan fakir bir çocuğu çağırıyor. (Çocuk dediğime bakma, evli ve çocuğu da var ama küçük gösteriyor. okumamış biri) Çocuk bana bilmem nereden para geldi, ihtiyacım yok diyor. Olayı da kendinden değil, komutanın postasından duyuyorum. Sen ne diyorsun beleş. Ne istiyorsun beleş, açıkçası ben de çok zengin değilim şu an işsizim de ama makul bir şey istersen alayım sana BELEŞ.
Melih Gökçek yaşlıya bedava otobüs çıkarttı. Uzatmayacağım hani laf vardır adamın dağda domuzu eksik. O adam bedava otobüse biniyor (Sen zengin binmez zannet. Her zengin milyarder değil. Adamın apartmanı + 2 dairesi + dükkanı + Almanya'dan emekli maaaşı var biniyor) Cebinde simit parası olmayan öğrenciye kart bastır. Ondan sonra sende komik bir nedenle git böylelerini değil de İmamoğlu'nu eleştir. 10 yerden maaş alanları görmez beyefendiler, üç kuruş maaş alan memura kafayı takarlar. Kamu çalışanlarına bu kadar karşıysan söyle de zorunlu eğitim 5 yıla insin. Gereksiz lise, üniversiye kapatılsın. Yüzbinlerce çalışan eksilir. Kimmiş o 10 milyar alan memur?
-
Bir yerde mutlaka duracaktır... 3-4 sene önce dolar 3-3.5ken yüksek cari açık nedeniyle dolar er geç fırlayacaktır dediğimiz gibi faiz düştüğünde bütçe açığı azaldığında dövizin artışı da minimum olacaktır. Önceden faiz artışı ile döviz geriye çekilmişti simdi faiz düştükçe o gerilmiş yay boşalıyor TL ok gibi fırlıyor. Faiz sabit noktaya geldiğinde dövizde sabit artacaktır. Mesela faiz %8 diyelim TL dolara karşı %6 değer kaybetmesi gerekir yılda ortalama Amerika'da %2 enflasyon varsa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 17 Kasım 2021; 23:22:42 >
Şöyle bir haber okudum. Filler dişleri için avlanmamak için, dişsiz dünya’ya gelmeye başlamışlar.
Filler bir şeye isyan ve itiraz etmişler, bilim dünyası şaşkın.
Aslında çözüm basit, gönderin o filleri TR ye bölücü hain din düşmanı ilan edilme korkusundan. Yeniden diş çıkartırlar.
Not haberi okumak isteyenler için..
t24Filler insanlıktan korunmak için mutasyon geçirdi: Artık dişsiz doğuyorlarhttps://t24.com.tr/haber/filler-insanliktan-korunmak-icin-mutasyon-gecirdi-artik-dissiz-doguyorlar,987768?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 17 Kasım 2021; 23:36:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dolarla isi ne milletin niye ayaklansin.ulkeyi karistirmak isteyen gezi zihniyeti halen degismemis.anadoluda yasayan insanlarin cogu hayatinda dolar bile gormemis.gayet memnun yasiyorlar.siz elinizde olmayan dolarla derde giriyorsunuz.
Benim hatırladığım kadarıyla gecelik faizler yüzde 25 lerdeykende dolar bu kadar yükselmiyordu,yüzde 10 civarında olduğu zamanlarda da.en son hatırladığım papaz olayında sert yükseliş olmuştu.ama bu kadar değildi.birde yazarkasa fırlatma olayı vardı .ozamanları fazla hatırlamıyorum.bunun dışında 6 ay gibi süre de doların 2 tl birden yükseldiğini hiç görmedim duymadım.
-
ozaman bu saydıkların cb ye göre halk için çok önem arzediyor.yada kendileri için :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X