Şimdi Ara

Dolar 6.95 indirimler nerede ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
3
Favori
16.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sıkıntı şu kur stabil değil faizler düştüğünde aynı yere geleceğini ön gören firmalar indirim yapmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Tar Goroth

sıkıntı şu kur stabil değil faizler düştüğünde aynı yere geleceğini ön gören firmalar indirim yapmıyor

yok kanka sen yanlış anlamışsın o öyle değil.

ucuza alan yine ucuza satar. tekel olmadığı sürece serbest piyasa kura endeksli değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panamalı Hasta

yok kanka sen yanlış anlamışsın o öyle değil.

ucuza alan yine ucuza satar. tekel olmadığı sürece serbest piyasa kura endeksli değişir.

Alıntıları Göster

ben büyük firmalardan bahsediyorum sahibinden sitesi ilgilendirmiyor beni

• 120 bin tl param var kaç yaşındayım daha arabam yok. 90-100 bandında değişeni olmayan 100binin altında araba YOK ben de mutlu değilim

• Sıfır alan keriz çok ben olsam bende inmem salak mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolhearts

Herşey üretenin ve satanın insafında ne yazık ki. Boşuna hayal kurmayın.

Asıl üreten ve satan kazanmalı zaten. Haraççı kaybetmeli

Otomobili üreten , satan ve sahibi toplam 40-50 bin kazanırken devlet 100 binden fazla kazanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Mitokondri Kristası

Fiyat 2 şeye bağlıdır

1 - ARZ (kaç âdet üretildiği)

2 - TALEP ( ürün sinek mi avlıyor yoksa millet sıraya mı giriyor)

Arz düşüyor, Talep ise malumunuz.

Dolar 5 olsun, talep oldugu sürece fiyat düşmez

Herkes maaşına artış istemiyor mu? asgari ücreti 5-6 bin isteyen var, memurlar Temmuz maaş zammın üstünden 6 ay geçmeden ekstra %21 zam istemediler mi Twitter'dan da gündem yarattılar... Fakat zammı başkaları yapma imkanı yokmuş gibi davranıyorlar . Patates domates üreten satan manav peynir üreticisi zam yapamaz(!) İnsanlar zammı sadece kendisinin hakkı görüyor maalesef

Dediğin şey zaten iktisat kuralı. Bunu ilkokulda öğretilmesi gerekiyor sanırım. Yada insanlar üniversiteye gitse bile iktisattan kopya ile geçmişler

İnsanlar kâr etmek ister VW boşuna gelmek istemedi ( baktı fazla kârlı değil gitti ) şimdi oppo xiaomi boşuna gelmiyor Türkler iş bulsun diye değil kâr elde etmek için. Oppo xiaomi Samsung para kazanabilir ama Türk vatandaşı bayi ,satıcı para kazanamaz. Halkın tepkisi bunu gösteriyor

Ülke üreten toplum olmadıkça böyle konular 10 sayfa sürmeye devam eder. Ne zaman millet çalışmaya başlar kamuya , belediyeye torpille girip 10 bin maaş almaz o zaman zaten üreten toplum olduğumuzdan kur dengesizliği de olmaz vergilerde yüksek olmaz herkes birbirine karşı önyargılı da olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Asıl üreten ve satan kazanmalı zaten. Haraççı kaybetmeli

Otomobili üreten , satan ve sahibi toplam 40-50 bin kazanırken devlet 100 binden fazla kazanıyor

Alıntıları Göster

2 nci elide devlet yönetiyor değil mi ? Ya stokçulara ne demeli ? Hiç mi başkalarında suç yok. Ticaret yapanlardan bahsediyorum.Yüzde 60 kazanacağına yüzde 30 kazan. ne olur batarmısın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: coolhearts

2 nci elide devlet yönetiyor değil mi ? Ya stokçulara ne demeli ? Hiç mi başkalarında suç yok. Ticaret yapanlardan bahsediyorum.Yüzde 60 kazanacağına yüzde 30 kazan. ne olur batarmısın ?

Alıntıları Göster

1.el yüksek olunca 2. El nasıl Avrupa düzeyinde olacak ki? Fakat ülkemizde 2. El olması gerekenden yüksek olabiliyor bu durumda vatandaş 1. Eli tercih edecektir... komşum 2. El almak istedi bulamadı sıfır egea aldı mecburen... O da dengeye böyle böyle gelecektir...Fakat devlet sıfır ithal otomobil alınmasını istemiyor o nedenle %80 ÖTV getirdi. Bu nedenle ithal 2.ellerde yüksek olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Şubat 2021; 19:33:2 >

• aaguler kullanıcısına yanıt

1.6 litre altı olup satış fiyatı 230bintl'yi geçenlere de zam geldi %60'tan %80'e çıktı ötv leri ve buna bağlı kdv'leri de arttı.

• nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt

Cevap vermek için kasma boşa. Aracın baz ve vergisiz fiyatı tam 2 katına çıkmış ama kur aynı. Bu piyasada kur bu seviyede iken fiyatlar şu anki seviyeden % 35-40 düşmediği sürece normalleşme olmayacak. Eğer sende bu forumdaki algı kasan al-sat'çılar arasındaysan ve elinde mal ile yakalandıysan geçmiş olsun.

hir tane ucuz araba düşürsen rahatlayacaksın sen de. :)

Hocam bu şekilde suçlayarak anlaşamayız. Benim ne malım olacak 2011 Astram var 1 tane 170binkm onu da sıfır aldım hala kullanıyorum. En son al sat yapacak kişi benim. Ben fiyatlar olması gerektiği yerde demedim ki zaten. Sadece sormuşsunuz ben de sadece kur değil vergi de etkiledi dedim. Hani Ötv'de olan artış kdv ile birlikte %25lik bir atışa sebep oluyor ki bu da 400bintl olan aracın 450bintl olması demek. Ha şunu da ekleyeyim baz fiyat konusunda, baz fiyatlar Türkiye'ye özel indirimli fiyatlardı artık standart Avrupa fiyatı oldu ondan dolayı yükselmiştir artık düşmez de. Üretici karını vermez artık geriye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nbacıshaquılle -- 18 Şubat 2021; 22:37:12 >
  • throlll kullanıcısına yanıt

BEnim derdim aç gözlü ve şeref yoksunu al-sat'çılarla. Bakışlarını görmek acaip keyif veriyor. Benim gibi düşünen milyonlar var.

• aserkang kullanıcısına yanıt

hocam sizin dedıgınız sadece ucuz arabalar ıcın gecerlı egea clıo tarzı ornegın 3008 ıngıltere baslangıc fıyatı 260 bın bızım burda 350 bından baslıyo bide arabanın motoru 1.2 ona ragmen motor arttıgında bu arada ki uçurum git gide açılıyor

3 kuruş düştü dolar arabada indirim bekliyon çalışanların maaşı,faturalar ve diğer bir sürü giderde artyor işletmelerin hala kalkmış vergiyle alakası yok dşyosun 80 bınlıralık araba vergıyle 350 bın oluyo 270 bın lıra vergıye konuşmuyosun 3 kuruş düşşmüş dolar niye düşmedi diyosun hadi 10 bin düşsün dolardan dolayı 70 bin olsun gelişi vergiyle 340 bın olucak normal mi ? Neyi savunuyon yani sen?

?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSon -- 19 Şubat 2021; 6:47:36 >
  • M.S .T kullanıcısına yanıt

Bunun aynısını üniversitede prof'a sordum cevap veremedi, ama bence Türkiye gibi ekonomilerde satıcıda kendini güvene almak ister şimdi sen 5 tl den aldın 8 oldu dolar arttırmıyım demezsin ilerde gene 8 den alacağın 10 dan satacağın için haliyle daha az satıcaksıni elindekini ne kadar karlı satarım diye düşünürsün çzellikle küçük işletme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tar Goroth

ben büyük firmalardan bahsediyorum sahibinden sitesi ilgilendirmiyor beni

Alıntıları Göster

yaş kaç abim?

• CaptainSon kullanıcısına yanıt
    Buna soyle yasal bir zorunluluk getirilebilir satın alınan ürünün fiyatından sadece %18 ya da %10 artık tutari kendileri belirler kar etme zorunluluğu getirilse 5 liradan aldığı ürünü 50 liraya satamaz tabi böyle yapınca yok biz liberaliz yok özgür ekonomi sistemi cart curt diye ağlayan 10 kisi çıkar ama 10 kişidense çoğunluğun yarari daha iui
  • M.S .T kullanıcısına yanıt

Bu tarz yasaklar rahat deliniyor teaoride iyide uygulamada olmuyo,buna karşı rekaabet faktörü öne çıkıyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.