Şimdi Ara

DOLAR MAĞDURLARI | 18 AYDIR ÇEKİLEN ÇİLE (ANA KONUSU) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
11
Favori
54.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
153 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dolar boş iş. Altın alın keyfinize bakın
  • Bankacıyım
    Solcuyum
    Bir kere şu dolara yatırım yapmadım.. artacağını bildiğim zamanlarda bile. Keza sevinemem ben dolar artınca.... sevinene de şaşarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru dolardan mağduriyet var ama araba kıstasını doğru bulmuyorum

• Adamsın babayaro. Hislere tercüman oldunuz teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

Hangi banka o kadar faiz veriyor? Soyle de bilelim biz de oraya koyalim.

Sen dolarin alim gucu hep ayni demissin. 5 bin dolar almak var 6 bin dolar almak var. Dolayisi ile dolari ne zaman aldigin alim gucunu dogrudan etkiler

Alıntıları Göster
    ben amerika enflasyon oranından bahsediyorum

sen tc enflasyon oranını işe katıyorsun sanırım

ben dolar aldığım anda TL ile işim bitiyor, çünkü TL'ye çevirmemek üzere alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aedan

Bankacıyım
    Solcuyum
    Bir kere şu dolara yatırım yapmadım.. artacağını bildiğim zamanlarda bile. Keza sevinemem ben dolar artınca.... sevinene de şaşarım
    bizim halk doların önemini anlamıyor

zannediyorlar ki tl değer kaybettikçe doları bozup daha çok tl alacaklar

ama o tl ler işe yaramayacak bunu algılayamıyorlar

bu mantıkla en güzel ülke venezuella olurdu ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

ben amerika enflasyon oranından bahsediyorum

sen tc enflasyon oranını işe katıyorsun sanırım

ben dolar aldığım anda TL ile işim bitiyor, çünkü TL'ye çevirmemek üzere alıyorum.

Alıntıları Göster
    Ne alakasi var hocam. Dolar enflasyonundan bahsediyor. Dolarin enflasyonundan fazla faiz veren banka nerede var. Bi bakin isterseniz dolarda enlasyon ne olmus son yillarda. Son 10 yilin falan cumilatif enflasyonu %25 falan.

• Bize ne kardeşim almasaydınız...Devlet mi dedi size dolar alın para kazanın diye bi akıllı sizsiniz bu dünyada..

Umarım daha da düşer dolar...
  • Dolar bir yatırım ARACI değildir. ve de kibar anlatılmıyor bu iş ama birileri batarken birilerinin kendisini kurtarmaya çalışmasını sırtlanca bir davranış olarak görüyorum
  • besttrr kullanıcısına yanıt
    dolar bazında %4-5 faiz getiri sağlayacağın enstruman var

%40'lık gelir grubuna girsen bile yine de abd enflasyonu üstünde kalıyorsun

abd enflasyonu yıllık %2,3 diyelim

ama bu yöntemle dolarları birkaç yıllığına bağlamış olacaksın

yöntemi araştırıp öğrenebilirsin o kısmı sana bırakıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cathedral

Bize ne kardeşim almasaydınız...Devlet mi dedi size dolar alın para kazanın diye bi akıllı sizsiniz bu dünyada..

Umarım daha da düşer dolar...
    Erdoğan'ı ben hiçbir zaman BEN YÜKSEK DOLAR KURUNA KARŞIYIM derken duymadım

güçlü tl istemiyor yani
  • parasını direk dolardan ziyade dolara endeksli yatırım fonlarında beklenetenler voleyi vuruyor.
    Mesela örnek 2023 vadeli eurobond kağıdı 6 ayda bir %5-6 gibi kupon ödemesi yapıyor ve %20 stopaj kesintiside yok.

Şuanki ekonomik verilerde doların sert hareketler yapması beklenmeyebilir ama düzenli olarak yükselişi devam edecektir.

Lakin ok kırılgan bir ekonomimiz var bunuda unutmamak lazım.
  • 2 sene önce bitcoin almıştım 2900 lira yatırmıştım. benim aldığım zaman en yüksek olduğu zamanmış takip etmediğim için bilmiyordum :D

sürekli al-sat yaparak bi şekilde elimdeki bitcoin miktarını yükselltim en son geçen bozdurdum 2950 liraya gerçekten gereksiz bi uğraş, elimdeki parayı altına yatırdım duruyor o şekilde. askere gidicem bu ay 6 ay sonra merak ediyorum altın ne kadar artmış olacak :D
  • Troll konumu ne bu

DOLAR ALAN HAİNDİR FEDOCUDUR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrbyn11 -- 20 Ocak 2020; 11:36:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

dolar bazında %4-5 faiz getiri sağlayacağın enstruman var

%40'lık gelir grubuna girsen bile yine de abd enflasyonu üstünde kalıyorsun

abd enflasyonu yıllık %2,3 diyelim

ama bu yöntemle dolarları birkaç yıllığına bağlamış olacaksın

yöntemi araştırıp öğrenebilirsin o kısmı sana bırakıyorum
    Oyle bir dunya yok hocam. O zaman TL bazlida %20-30 luk getiri getirecek ensturmanlar var derim bende.

2008 krizinde gorduk AAA olan mortgage fonlari (sozde asla negatife dusmeyecek fonlar) bile tepe taklak gittiler.

• Aedan kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Bende dolardan para kazanmayı nasıl helal ilan edip vatandaşa sevdirdiler onu anlamıyorum. Korkulur bu conilerden... Kesin doları olan sarıklılar amerika daha çok güçlensin diye dua ediyorlardı ozamanlar.

Ben bu işi bir şirketin hisse senedini almak gibi düşünüyorum. Doları olan conilerin her yaptığına ortaklar....
  • Dolarda terste kalanların bir kısmı terste kalmak için ellerinden geleni yaptı yalnız.

Doların pik yaptığı ağustos ayından sonra çevremde ekonomiden vs en ufak bilgisi olmayan kişiler dahi tüm paramı dolara yatırdım sosyal medya'da 10 olacağı söyleniyor kaçmaz bu fırsat gibisinden açıklamalarda bulunuyorlardı. Bunların arasında evini falanda satan var düşünün yani.
    Yahu insan hiç mi düşünmez, sosyal medyada birkaç şovmenin 10 olacak 15 olacak söylemi ile tüm birikim nasıl bu kadar riske atılır aklım almıyor. Bir ara forumun döviz konusunda da selçuk denen youtuber kişisine ilah gibi tapan laf söyletmeyen kişiler vardı gerçi, adam akıllı bilgi veren bu işten anlayan kişilere de ateş püskürüyordu bu selçuk fanları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 20 Ocak 2020; 12:4:44 >

• Dolar 7.5 ken 20 TL olan eşek sucuğu şimdi 35 TL ama dolar şimdi 5.9 . Dolar enflasyon karşısında ezildi arkadaşlar . NET VE KESİN bilgidir yayalım.

• İyi olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ava giden avlanır. 6.3 dan dolar alan insan neden burda gelip ağlıyor anlam veremiyorum. O zamanda dolar alan demekki 2.7 de almış büyük kâr sağlamış bakti yükseliyor birdaha alayım derken taklaya gelmiş xD

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.