Şimdi Ara

DOLAR MAĞDURLARI | 18 AYDIR ÇEKİLEN ÇİLE (ANA KONUSU) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
11
Favori
54.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
153 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'nin artık batıp baştan toparlamaya başlaması lazım. Böyle gitmez. Dolar isterse 1 lira olsun...
  • Millet hala parasını evde tutuyor, paraları kuş olup uçuyor çoğunun haberi yok.

Gerçi faizler de çok düşük, insanlar vadeli mevduata koysa da ana parasının değer kaybını faizle karşılayamıyor.

Geriye altın kalıyor. Güvenli liman derler ya, altına güvenli liman diyoruz ne günlere kaldık.

• Şuana kadar benim özetim şöyle

Dolar 3,88'den aldım. 4,90'da bıraktım.
    4,50'den aldım 5,12 bıraktım.
    4.98'den aldım 5,72 bıraktım -- berat albayrak rte rize konuşması olduğu gün
    5,33'den aldım 6,50 bıraktım -- berat albayrak rte rize konuşması olduğu gün
    5,81'den aldım 6,72 bıraktım -- berat albayrak rte rize konuşması olduğu gün
    6,10'dan aldım 6,82 bıraktım
    6,50'den aldım 6,72 bıraktım
    6,72'den aldım 6,42 bıraktım
    6,33'den aldım 6,48 bıraktım
    6,46'den aldım 5,90 bıraktım
    5,82'den aldım 6,10 bıraktım
    6,01'den aldım 5,40 bıraktım
    5,16'dan aldım 5,66 bıraktım
    5,27'den aldım 5,55 bıraktım
    5,40'den aldım 5,49 bıraktım
    5,45'den aldım 5,80 bıraktım
    5,72'den aldım 5,79 bıraktım
    5,76'dan aldım 5,69 bıraktım
    5,68'den aldım 5,91 bıraktım
    5,78'den aldım 5,95 bıraktım

-----------------------------
    dolardan altına geçiş
    -----------------------------

292'den altın aldım 305 bıraktım
    300'den altın aldım 302 bıraktım
    291'den altın aldım bekliyorum....

73K dolarla başladım maceraya çok şükür.
    banka kt.

• Şu doları 6 küsürlü rakamlardan alanların değil, o rakamlardan satanların konuşulması lazım. Soyadı Bahçelimiydi neydi mesela o

Birde dolar mağdurları sanki muhalifler gibi görülüyor değil mi. Finans piyasalarının içinden biri olarak size şunu söyleyeyim, akp li olupta reis dolar almayın dedikçe alıp terste kalanları gördükçe ayrı bir gülesim geliyor. İşin ilginç yanı bu adamlar gelip ozamanlar dolar daha çıkarmı, alalım mı dedikçe, abi bak reis satın diyor sen alalımlı diyosun deyince kardeş herkes kendi cebine bakarcıları çokkk gördük.

Dolar zedeler için artık çok geç. Yüksek faizin olduğu dönemde satıp zararını faizden çıkarcaklardı, artık o trende kaçtı. Bu saatten sonra yapacak birşey yok. Hele 6.8 den falan terste kalanlar, hani beklemekte fayda etmez.

• Dolar zedelere tavsiyem:

Bankaya yatırılan her 100 doların 20'si yasa gereği merkez bankasına gider, senin yatırdığın doların yüzde 20'ni merkez bankası alıyor ve bozdurup piyasaya sürüyor yani bankalardaki 200 milyar doların 40 milyar dolarını merkez doları baskılamak düşürmek için kullanıyor. Yani sen dolar artsın diye beklerken senin paran bankada resmen senin aleyhine çalışıyor.

Bankadaki dolarlarınızı gidin çekin 100 kişi çekse dolar o gün artar, zira bankada o dolarlar yok. 1000 kişi çekmek istese bankalar kepenk kapatır. Bankada tutacağınız dolarlarınızı evinizde tutun. Tek çaresi bu.
  • Ayyy mesajımı sildirmiş kıyamam.

Millete dolar al al diyip gelmiş bir de burayı ağlama duvarına çevirmiş sözde ekonomi profesörü.

Ekonomiden anladığınız yok tahsil yok millete dolar aldırıp sonra burayı ağlama duvarına çevirmek de nedir?

Bilmediğiniz işe karışmayın.
  • Merkez bankası büyük bir dolar rezervini daha piyasaya sürecekmiş. Rezerv bol oldukça dolar düşer ve düşmeye de devam edecek gibi görünüyor.

Doların düşmesi de ülke için en hayırlısı. İlaçtan elektroniğe gıdadan otomotive kadar birçok ürün yurt dışından geldiği için dövizin düşük olması hepimizin yararına.
  • benim kaderim bilemiyorum
    2013 de ev alacagım zamn elimde altın var düştüde düştü düştü düştü bozamadım gittim kredi çektim kendi kendime birdaha almam altın falan dedim
    şimdide 5.48 den dolar aldım enbüyük hatam 6,21 gördüğünde bozmamam 10 bin net karım vardı istanbul şeçimleri iptal olması şuanda kardan zarardayım 5,84 den de aldıgım düşük miktararda vr dolar
    şimdide araba almak istedim 2.el 3 -4 ay öncesi fiyatlar makuldu dolar yine aynı seviyedeydi faizler düşünce araba fiyatları çok çok bartılı şekilde yükseltiler 2.el fiyatları brtmıyorum 10-20-30-40 bin bile fiyat yüksekten yazanlar var
    bende inat ettim almıyacam 2. el araba dolarda beklemekyteyim bahtıma ne olursa satsam hem zarar 2. el alsam yine zarar siz olsanız ne yaprsdınız
  • Bu acik acik kisa zamanda daha fazla kazanmak icin ulkenin ekonomisinin kotuye gidisatini firsat bilerek herkesin faydalanmaya çalışmasıdır.
    Yatirim yapmak istiyorsaniz alin altin bekleyin
    Son 20 senenin grafigini cikarirsaniz kazanimini görürsünüz
    Umarim tez zamanda zarardan dönersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih KARAHAN

Şu anda milletin parasını millete satıp doları baskılıyorlar,hükümet mb na ne yaparsan yap doları belli seviyede tut diye talimat verdi.Doları olanlar gidip dolarlarını çekse ülke batar bu kadar net
    Merkez bankası müdürü musun calisani misin yoksa bol keseden sallayan agzi olan konuşurlardan misin
    Yahu sen inaniyor musun bir ulkenin Merkez Bankasınin kendi mevduatını paylaşacağını??
    Milleti boyle boyle kandırmayın

• Dolar 3-4 yilda bi devülasyon yapar iki katina çıkar. 2 sene daha tutmalilar parayı ki zarar etmesinler.

Araba yatirim araci değildir ötv indirimi hurda tesvigi bitrigi icin arac fiyatlari artti millet hala gelen sifir arabalara saldiriyor özellikle galeriler al satcilar iyi kazandilar diye.

Yakinda onlarinda elinde patlayacak. Bayiye gelmexen araclar bitiyor dolar artmadi ama ocakdan beri gelmemis arabalara zam üstüne zam yapiyorlar. Nasil olsa galericler aliyor. Fiyatlara bakip bacanak benim arac su kadar ediyor dedi dizel otomatik pasati koydu ilana 1 aydir satilmiyor. Al satcilar alsada kullanicilar o fiyata almiyor artik. 250 bine ev alinir kirasi 1500 tl olur.

• Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt
    Selcuk Gecer dahil bircogunu da duzenli paylasirdim. Baslarda fazla sahsi yorumlarimi da yapmadan. Sonra adamin kendi cizgisindeki tutarsizliklari kendisi ifade edince elestirmeye paylasimlarini bahsetmemeye basladim.

Selcuk Gecer ekonomide temeli var ustune youtuber olmus ... Zaten herkes olabilir yani bir Ekonomist te bir siyasetci de bir doktor da komedyen de siradan biri de Youtuber olabilir ... Gerci Youtuberlik profesyonellik gerektirir sunuc bicimi diksiyon teknik ekipmanlara ek olarak icerik te onemlidir.

Ilgi konudan uzaklastirilmisim aylarca ! ... Kurunun yaninda yas ta yanarmis ...

Sunu da unutmayin. Metaforik yani bir sekilde mecazen : Seytan kadar seytana uyan da sucludur ...

Sahsi fikirlerimi de ifade etmeydim ediyorum da ...

Turkiye'deki ekonomi yonetimi oyle bu isin kitabini okumus piri olmus Prof. larin bile saglikli "tahmin edemedikleri bir ortamda ki cogu tahmine yanasmaz malum linc te edilebilirler sanal alemde " .

Selcuk Gecer'in motivasyonunu ruh halini vs bir butun olarak ele alirsak : Keskin sirke kupune zarardir misali ! ... Bu adam koruklemekten baska birsey yaptigi da yoktur. Ilgi cekme adina baska iceriklerle ciksin! Yatirim odakli seylerde bu tur adamlarin mutlak yasaklanmasi maddi manevi cezalar verilmesi sarttir.

Selcuk Gecer aslinda yanlis soylemiyor! Olaylara kitabina uygun analizler sentezler yapiyor! Ama Turkiye gibi ulkelerde ekonomiye yon verecek kurum ve ozel kuruluslara saglam ayarlar cekilmesi hukuk sistemi de OHAL vs sebebiyle de-facto icraatleri de ortada iken . Para analizinde kitabina uygun yapmak naifligin daniskasidir!

Turkiye'de Dolar degisim olarak sabit gidiyor ama son yillardaki ani artislarin altinda sabit te degildir! Yani Dolar 3 un altinda degildir hatta 2 in altinda bile degildir! AKP doneminin baslarinda Dolar 1.2- 1.3 yani 2 bile degildi!

Peki ne oldu ozellikle son 2 yilda ? Enflasyon planli reel de artirildi ! REsmiyette dusuk gosterildi! ... Boyle Dolar daha da yukselmesi goreceli engellenmis olundu! ...

Aslinda Dolar en az 12 TL filan olmasi gerekiyordu . Belli bir degerden sonra artislar yuzde uzerindne oldugunda sanki logaritmik bir artis gibi artan bir aralik beklenir olmasi gerekirdi ... Ama herseye zam uygulanarak Vatandasin fakirlestirilmesi ( zengini de fakiri de ) ile Dolar herseye ragmen halen yuksek ama sabit te yuksek! .

Birilerin agzi ile hareket etmeyeyim ama onlardan da degilim yani Cemaat kesimindekiler de hep sunu diyor du ( sahsen uygulamadim da ! dinlerim ama uygulamasi baska etmenlere gore yaparim ... ) : Dolar firlayacak herseyinizi SATIN :) !!! .

Bunlari dinleyenler suphesiz en basta Cemaattekiler olsa gerek bir de Cemaat ile alakasi olmayan kananlar diyelim ...

Gereksiz seyler satilmasi veya alinmamasi elbette mantiklidir ama herseyinizi vs satip likide nakide Dolar Avrp filan gecin denilmesi de sacmalik oldugu anlasilmistir.

Ya burada AKP bu toplumsal yonelimi kabak giib gordu ona gore herseye kokten saglam zamlar getirdi ...

Konuyu acan arkadas gecici ban li :/ ifade etmisti bir cok kez : Dolar da kalanlarin getirisi ozellikle son 1 yildir filan gecenlere anlamsizdir. TL de faize yatirilmis olsaydi mantikli ... Simdi ise faizler de dusecekse ki bu bekleniyordu .... Bir baska yerden patlak verecektir!

Olan kendi aramizda sikayetlerle banlanma vs ...

Bastakiler duzgun degiller bu isi beceremiyorlar.

Ama ne hikmetse kendi yandaslarini hatta yakin yandaslarini kurtarma derdindeler. Onda bile yaklasimlarim temelden hatali ...

Carki dondurecek olan isverenlerden cok tuketenlerdir. Cark donmesi icin tuketici talebe arz etmesi gerekirdi . Sok ve yandas sok mudaheler KISA sureli ve belli basli sektorlere ( AK-BETON diyelim! ... ) odaklanilmasi ile Makro Ekonomik acidan da felaketi yasatiyorlar.

DEvlet bir sekilde makro ekonomik acidan ele alsa da Mikro Ekomik acidan umursamiyor olusunu Vatandas cekmektedir.

Bir de bunlara dis devlet politikalarindaki hatalar vs de cabasi ...

Gercekler ACIDIR . Bugunler iyi gunler.... Daha kotusune dogru hal alacaktir. Birileri de gunah kecisi olacaktir.

Turkiye'de doviz kurlarinda Iran gibi icerde resmi olarak pembe tablolalarla bizler kandiriliyoruz. IRan daki politikalarin Turk versiyonu su yasatilanlar ....

Amac belli ... Gocmen vs yabanci unsurlarin elini guclendirilmesi gayri resmi de olsa . Aslinda resmi olanlari da vardir. Ozellestirmelerde kabak gibi ortada ...

Erken Secim dehal sarttir. Bazilari erken secim maliyeti vs diyecekler lakin AKP ve onun turevleri sanslarini kaybetti. Ne de eski dinazorlardan AKP li dinazorlardan hicbir umut yoktur. Onlarin PR calismalari da anlamsiz.

GErci Vatandas isterse de yapacak birsey yok. HAk edildigi gibi yonetilirmis derler ! ....

• Dolara (yada Finans kurumuna vs.) yatırım yapıp mağdur olunmaz ,ağlanmaz; işin doğası bu! biz enayi miydik de "garanti kazandıracak" bi işe el atmadık (çaktırmayın, aslında köşede yatırım yapacak paramız yok )
    Şaka bi yana özellikle Finans kurumu mağdurlarını anlamıyorum. kar zarar ortak olduğu için helal kabul edilen ve bu yüzden finans kurumuna para yatırıp. şirket iflas edince niye ağlayıp paralarını istiyorlar anlamak mümkün değil! (yanlış anlaşılmasın, ekonomide faiz ne kadar az olursa ekonominin o kadar iyi olacağı fikrindeyim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 20 Ocak 2020; 13:56:37 >
  • Benim anlayamadığım doların mağazadaki çorap fiyatı gibi 5.9'da aylardır durması, pazarlama taktiği var ya hani 6 yazmaz da 5,9 yazar. Elbette piyasa gerçeği bu ise hiç sorun değil ama 5,9 çok suni duruyor yahu.
  • Sen kimsinki,parayla tutulan aktrol musun?

• DOLAR MAĞDURLARI | 18 AYDIR ÇEKİLEN ÇİLE (ANA KONUSU)

Rahat olun ve beklemede kalin sabredin

• Aslında çok şanslılar, zarar edebilecek paraları var, olsa da alıp zarar edebilseydik
    Bir de bir konuda çok yaygara yapılıyorsa ordan kaçacaksın, dolar öyle oldu, şuan altın için aynın yaygara yapılıyor ons 10k yı görecekmiş, veriyorlar coşkuyu
    Geçen sene padam var dolar alsammı diyen arkadaşa borsaya yatır dibi gördü daha da düşmez dedim inandıramadım
    Şimdi dolar unutuldu ya dolara dönmek lazım, ufak ufak al sat yapılabilir
    Ah ah param olsa da ben alsam

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AFBC3338C

Benim anlayamadığım doların mağazadaki çorap fiyatı gibi 5.9'da aylardır durması, pazarlama taktiği var ya hani 6 yazmaz da 5,9 yazar. Elbette piyasa gerçeği bu ise hiç sorun değil ama 5,9 çok suni duruyor yahu.
    Şuan tutuyorlar ama gerek hukumet gerek bankalar dolarla borclanmaya devam ediyor ve ulkede suan faiz gelirleri artsada kdv ötv gibi vergilerde toplam gelirde düşuş var bir yerde fena patliycak yine kivilcim bekliyor piyasa bir rahip bir ucak bir füze yada bir eyyyy trump sözü yada twiti bizi mutlu sona ulastiricak yine

• Dolar yerine bitcoin alaydınız :D mayıs ayında halving var ama yükseldi risk sizin YTD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 20 Ocak 2020; 14:22:38 >
  • Elinizde ya döviz yada mal bulundurun elinde tl olan çok kötü halde olacak.çünkü satın alma gücünüz eriyecek.açıkçası şuan 1 ev 200.000 tl ise yakın gelecekte 400.000 tl e anca alabileceksiniz.çok sert ani bir devalüasyon bekliyorum.bununla beraber nakit para çekme sınırlaması getirtilip durum sert çakılmadan yumuşak çakılma durumuna gelecek.geçmişin acı ekonomik tablosunu yaşayanlar beni iyi anlayacaktır.

Tamamen öngürüdür.yatırım veya herhangi bir tavsiye içermemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labidu -- 20 Ocak 2020; 16:6:33 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.