Şimdi Ara

Dolarda Limit 7.30

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar biliyorsunuz piyasa bir suredir yavas, sifir olsun ikinci el olsun. Yakin cevremde farkli markalarin bayiliklerine sahip farkli arkdaslarim var. Genel olarak eger dolar (euro uzerinden de konusulabilir cok farketmiyor) 7nin altinda kalirsa uzun surede ufak ta olsa indirimler gelebilecegini soyluyorlar. Ancak dolarin 7.30 seviyesini asmasi durumunda aninda buyuk zamlar ozellikle otv dilimi degisenlerde cok buyuk zamlar gelecegini soyluyorlar. Dolar ne olun bilinmez ancak bayi sahiplerinin genel olarak beklentisi bu yonde. Bilginiz olsun arkadaslar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşların ayak yapıyor. şu an araçları gümrükte bekletiyorlar. sipariş geldikçe sokuyorlar. indirim yapmaları lazım ama kur dengesiz olduğu için karları zaten cepte olan araçlardan indirim ayağına yatıyorlar. indirim yapmıyoruz kampanya yapıyoruz hesabı. gelsin zam bakalım daha. oto piyasası tefeci gibi çalışıyor.

• 7.30 geçilmesi şu faiz şartlarında kolay değil.. Dünyada en cok reel faiz veren ülkelerden biriyiz

• Dolar artarken bahane doların artması, dolar düşerken bahane pahallı alanlara ayıp olmasın,

Bir de tekrar yükselişe geçerse her artışa zam yapacaklar  

• arkadaşların ayak yapıyor. şu an araçları gümrükte bekletiyorlar. sipariş geldikçe sokuyorlar. indirim yapmaları lazım ama kur dengesiz olduğu için karları zaten cepte olan araçlardan indirim ayağına yatıyorlar. indirim yapmıyoruz kampanya yapıyoruz hesabı. gelsin zam bakalım daha. oto piyasası tefeci gibi çalışıyor.

• Mart ayından itibaren dolar ve altında ŞOV başlayacak. Sıfır araç almayı düşünen fazla beklemesin yaya kalır.

• Dün oğluma mezuniyet sonrası ne araba alsam diye konu açıp kaçan arkadaş değil mi bu ?

https://forum.donanimhaber.com/---148050864

Bu bölüme sarmış demek ki.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 24 Şubat 2021; 14:22:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

7.30 geçilmesi şu faiz şartlarında kolay değil.. Dünyada en cok reel faiz veren ülkelerden biriyiz

Katılmıyorum. Enflasyonu %14 olarak düşünüyorsaniz belki. Halkın enflasyonu 30 40. Onu da geçtim eğer yıllık dolar degisimi %17 nin altinda olursa reel faiz vermis olursun. Gecen sene ne kadar arttı bir bakmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Dün oğluma mezuniyet sonrası ne araba alsam diye konu açıp kaçan arkadaş değil mi bu ?

https://forum.donanimhaber.com/---148050864

Bu bölüme sarmış demek ki.  

Ogluma mezuniyet arabasi alacagim zaten, insanlarin fikirlerini sordum civitanlar cikinca sildim konuyu. Konuyu acan benim, cevremde farkli markalarin bayisi arkadaslarim da var. Bunda problem tam olarak nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: büdünün kaşı

arkadaşların ayak yapıyor. şu an araçları gümrükte bekletiyorlar. sipariş geldikçe sokuyorlar. indirim yapmaları lazım ama kur dengesiz olduğu için karları zaten cepte olan araçlardan indirim ayağına yatıyorlar. indirim yapmıyoruz kampanya yapıyoruz hesabı. gelsin zam bakalım daha. oto piyasası tefeci gibi çalışıyor.

2020 sonlarinda satislar cok az ve kur cok yuksek oldugu icin cogu bayi bu yil icin cok az siparis etti. Aralarinda daha otomotiv isine girmeden arkadas olduklarim var, bayisi olduklari markalar zaten daha orta segment markalar benim onlardan bir alis verisim olmuyor. Dediginiz gibi yapan var midir olabilir ama genel olarak dunyda otomobil uretimindeki aksakliklar ve bayilerin bu yil icin 2020 sonlarinda cok az arac siparis etmesinden dolayi suan arac bulunmuyor diye dusunuyorum.

• quote:

7.30 geçilmesi şu faiz şartlarında kolay değil.. Dünyada en cok reel faiz veren ülkelerden biriyiz

InsAllah 7nin altinda kalir diyelim, ne olacagi hakkinda pek fikrim yok acikcasi.

• USDTRY 7.15 an itibari ile. Binici iseniz alın geçin. Bu ülkede bişeyin fiyatı kolay kolay düşmez. Forumun gazına gelip zarar edersiniz.

• Dolar 7,5 olsa da araçlara zam gelmez. Zaten o kurların fiyatı değil mi bunlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: CDBurnerXP

2020 sonlarinda satislar cok az ve kur cok yuksek oldugu icin cogu bayi bu yil icin cok az siparis etti. Aralarinda daha otomotiv isine girmeden arkadas olduklarim var, bayisi olduklari markalar zaten daha orta segment markalar benim onlardan bir alis verisim olmuyor. Dediginiz gibi yapan var midir olabilir ama genel olarak dunyda otomobil uretimindeki aksakliklar ve bayilerin bu yil icin 2020 sonlarinda cok az arac siparis etmesinden dolayi suan arac bulunmuyor diye dusunuyorum.

Alıntıları Göster

odd genel sekreteri söylüyor. autoclub kanalında izle youtube da. indirim yapmıyorlar bayiye gidince kampanya ayağına sıfır faiz vs yapıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: road35

Katılmıyorum. Enflasyonu %14 olarak düşünüyorsaniz belki. Halkın enflasyonu 30 40. Onu da geçtim eğer yıllık dolar degisimi %17 nin altinda olursa reel faiz vermis olursun. Gecen sene ne kadar arttı bir bakmak lazım.

Alıntıları Göster

yabancı yatırımcı gerçek enflasyonla ilgilenmez.Reel faizine bakar girerken kaç milyar dolar koyduguna cıkarken ne kadar aldıgına bakar onlar...

Doların seyrini de daha çok onlar belirler,son 2 ayda yerliler dolar bile aldıgı halde kur ciddi düşüşe geçti o yüzden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianconera -- 24 Şubat 2021; 14:57:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pençe_1982

Dolar 7,5 olsa da araçlara zam gelmez. Zaten o kurların fiyatı değil mi bunlar?

dolar 7.5 olduğunda maliyetlerimiz çok yükseldi deyip zam yapma planları yapacaklarından emin olabilirsiniz.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    😅😅
  • quote:

dolar anlık 7,24  

• Döviz yine yükselişe geçti sıfır araç fiyatlarına zam yakındır.

• Albayrak geri dönecek dedikodusu var. Piyasa tedirgin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elma

Döviz yine yükselişe geçti sıfır araç fiyatlarına zam yakındır.

zam gelmez, fiyatlar zaten yüksekten fiyatlandı. şu an çoğu fiyat vermez neden gittiğinde indirim yapar o günkü kur durumuna göre. faiz zaten yüksek satmak istiyosa zam yapmaz. bu kadar basit. zaten kur yüksekten fiatlandı, gittiğinde indirim alamazsın ya da az alırsın olacak olan bu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.