Şimdi Ara

Dolce Gusto Mini Me -Makine,Kapsüller ve Kapsüllerin tekrar kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
5
Favori
6.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, makineyi geçen hafta aldım kendi kapsülleri gayet hoş,güzel özellikle de chai tea latte on numara

öncelikle makinemiz;

kapsüllerimiz(daha çok çeşit mevcut);

Şimdi kullandığımız kapsüllerimizin içine kahve koyup yeniden nasıl kullanacağımıza göz atalım;

Elimizde en az iki kapsül olması lazım

İlk kapsülümüzü en dipten kesiyoruz;

İkinci kapsülümüzü biraz daha yukarıdan kesiyoruz elimle gösterdim;

içinde kahve olan kapsüllerde üst kısmında boşluk var nedenini bilmiyorum ama içine kahve koyacağınız kapsül için içinde kahve olan kapsülü kullanın

kestikten sonra şöyle bir görüntü olacak;

daha sonra kestiğimiz iki parçayı bu şekilde birleştireceğiz;

kapsüllerin üzerinde delikler olacak makinedeki iğne bu deliği açıyor, makineye yerleştirirken bu deliklerin iğnenin hizasına gelmesine dikkat edin

kahve olarak nescafe gold ekledim.Kahve taneleri biraz iri olduğu için ezdim, ezmeye gerek var mı bilmiyorum daha sonra öyle denerim. Ezmemin nedeni sıcak çikolata yaparken arada iri tanecikler vardı, kapsülü çıkardıktan sonra içinde yapışmış olarak gördüm tam erimemiş ama çokta önemli biirşey değil.

ve kahve beyazlatıcısı ekledim. Süt tozu ile daha iyi sonuçlar alınabilir ve tabi ki kutularda satılan cappuccino ile daha iyi sonuçlar alınabilir.

Kapsüllerin üzerindeki delikleri iğneye tam hizalamak için kapsülü koyduğumuz haznede çizgi gibi birşey var ona hizalarsanız cuk oturuyor.

ve sırayla kapsülleri ekliyorum;

Tadı nasıl oldu derseniz normal su ısıtıp içine kahve ekleyip yaptığım şekille tadı aynı oldu. Dediğim gibi bi videoda izlemiştim adam süt tozu, kahve, cappuccino falan ekliyordu o şekilde daha orijinal bir tat alınabilir.

bunun haricinde nescafe gold + nescafe latte (paket) kullanarakta yapmış olduğum latte;

Yakın bir zamanda Tschibo'nun kapsülleriyle de deneme yapacağım, kapsül uyar mı uymaz mı ve uymazsa o kapsüldeki kahveyi bu yaptığımız şekilde yaparak nasıl bir sonuç alabiliriz ona bakacağım

Birde unutmadan kapsülleri bu şekilde tekrar tekrar kullanmak ne kadar sağlıklıdır bilmiyorum

NOT: Bu şekilde kullanırken hiçbir sorunla karşılaşmadım. Yaptığınız/yapacağınız şeylerden, makinenizin başına gelebilecek her türlü olumsuzluklardan kişi sorumludur.

EDİT:

arkadaşlar geçen gün tchibo nun mağazasından "Caffè Crema Fine Aroma" adlı kapsülü aldım.

Kapsül görünümü;

Kapsülün boyutu küçük, bizim makinemize uygun değil. Bu yüzden kapsülü kesip kahveyi kendi kapsülümüze dökeceğiz

kahveyi döktükten sonra kendi kapsülümüzü makineye koyup kahvemizi yapıyoruz;

Tad olarak americano'ya benziyor ama başka kapsüller denenebilir. Özellikle çaylı olanlar vardı onları merak ediyorum.

Resimlerle yardımcı olmaya çalıştım. Müsait olabilirsem bu hafta içi tüm bunları içeren bir video çekmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quppas -- 26 Şubat 2016; 14:32:50 >

• Bu makinelerin olayı kapsülün içinde öğütülmüş kahve bulunması ve bunlardan gerçek espresso ve ondan türetilmiş kahveler yapmasıdır.
    Nescafe gold yada 3'ü bir arada dediğimiz kahveler granül kahve dediğimiz suda çözünen kimyasallar barındıran yapay kahveler... Bunu makineye doldurmak yerine doğrudan suya karıştırsanız da aynı olur.
    Değişik kahvecilerden espresso çektirip onları denemenizi tavsiye ederim doldurmak için.
    Bu şekilde doldurmak her zaman randıman vermeyebilir duruma göre tabi. Çünkü kahve çekerken onun öğütülme kalınlığı çıkan espressonun tadını ve akışını etkiliyor. Bazen dolduruyorsunuz çekiyorsunuz, akmıyor vs. Bunlar zamanla tecrübe ediliyor.

Ben Tchibo'nun makinesinde yine Tchibo'nun kendisinden çektirip aldığım espressoyu kapsüle doldurmuştum. Hatta düzgün akış almayı da başarmıştım. Ama şu var ki bununla 20-25 kapsülü doldururken uğraşmaktan bir yerden sonra vazgeçiyorsunuz.
    Kolayca kahve içmek zorlaşıyor baya. Maliyet yarı yarıya fark etse bile değer miydi sorusunu soruyorsunuz kendinize. Bir de ben Tchibo'nun sisteminde hiçbir zaman dışarıda içtiğim Cafe Latte'nin tadını alamadım. O da beni biraz vazgeçirdi.

Neyse fazla uzattım galiba. Sadece bu tarz şeyleri denemek isteyen arkadaşlar için bir deneyim olsun.
  • Bu makinelerin olayı kapsülün içinde öğütülmüş kahve bulunması ve bunlardan gerçek espresso ve ondan türetilmiş kahveler yapmasıdır.
    Nescafe gold yada 3'ü bir arada dediğimiz kahveler granül kahve dediğimiz suda çözünen kimyasallar barındıran yapay kahveler... Bunu makineye doldurmak yerine doğrudan suya karıştırsanız da aynı olur.
    Değişik kahvecilerden espresso çektirip onları denemenizi tavsiye ederim doldurmak için.
    Bu şekilde doldurmak her zaman randıman vermeyebilir duruma göre tabi. Çünkü kahve çekerken onun öğütülme kalınlığı çıkan espressonun tadını ve akışını etkiliyor. Bazen dolduruyorsunuz çekiyorsunuz, akmıyor vs. Bunlar zamanla tecrübe ediliyor.

Ben Tchibo'nun makinesinde yine Tchibo'nun kendisinden çektirip aldığım espressoyu kapsüle doldurmuştum. Hatta düzgün akış almayı da başarmıştım. Ama şu var ki bununla 20-25 kapsülü doldururken uğraşmaktan bir yerden sonra vazgeçiyorsunuz.
    Kolayca kahve içmek zorlaşıyor baya. Maliyet yarı yarıya fark etse bile değer miydi sorusunu soruyorsunuz kendinize. Bir de ben Tchibo'nun sisteminde hiçbir zaman dışarıda içtiğim Cafe Latte'nin tadını alamadım. O da beni biraz vazgeçirdi.

Neyse fazla uzattım galiba. Sadece bu tarz şeyleri denemek isteyen arkadaşlar için bir deneyim olsun.

• Quattro kullanıcısına yanıt
    yorumunuz için teşekkür ederim, öncelikle haklısınız bu şekilde yapıldığında normal 3ü1 aradalar gibi oluyor. Farklı tat almak için dediğiniz gibi kahvecilerden kahve çektirip denemek lazım.

Bu şekilde kapsül kullanımının amacı zaten pratik olması ve çabuk hazırlanması.

Konuyu da zaten aklında sorusu olanlar, makineyi almış/alacak olanlar için açtım.
    Benimde aklımda sorular vardı bu makineyi almadan önce, acaba farklı markanın kapsülü çalışır mı, kapsülün içine kahve koyup yapabilir miyiz gibisinden.

Dolce gustonun kahve kapsülleri tschibo ya göre biraz tuzlu, kutu fiyatı 22tl falan ve sütlü kahvelerde 8 bardak (8+8 kapsül), sütsüz kahvelerde 16bardak (16 kapsül) çıkıyor. Kahvecilerde içilen kahvelere göre bardak başına uyguna geliyor ama fiyatı pahalı bulanlarda var.

Tschibo nun kapsüllerini alıp bu şekilde kapsüllere doldurarak yapmak maliyeti azaltır ama yine uğraştırır. Onuda deneyeceğim zaten olur mu olmaz mı diye

• Dostm her seferinde kesme katlamayla kim ugrasıcak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faydalı bir başlık,yeni çözümler üretilebileceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hercul3367 -- 3 Ocak 2016; 22:11:33 >
  • face1 F kullanıcısına yanıt
    hocam bir defa yapmanız yeterli olacaktır her defasında yeniden yapmaya gerek yok
  • Şöyle çoklu doldurulabilir kapsüller var:

Her biri 50'şer kez doluyormuş.
    Bu haliyle çok ucuz değil ama daha ucuza bulunursa belki mantıklı olabilir.
    Almış olanlar araştırabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel konu.
    Bir sorum olacak süt kapsülüyle süt tozu doldurup yaptınız kapsülün tat farkı nasıl?

• inceleme için teşekkürler.

söylemek istediğim daha doğrusu uyarmak istediğim bir konu var son fotoğraftaki bardak yamuk. Onu kullanirken dikkat edin eğimli olmasi devrilmesini kolaylaştırabilir.

İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: byhtk

Güzel konu.
    Bir sorum olacak süt kapsülüyle süt tozu doldurup yaptınız kapsülün tat farkı nasıl?

Arada dağlar kadar fark var bu yaptığım direk cezvede su ısıtıp içine kahve+coffermate eklemekle aynı

Burda benim kullandığım kahve beyazlatıcısı direk süt tozu daha güzel sonuç verebilir tabi yanında kahveciden düzgün çekilmiş aromalı bir kahve ile on numara olur

• quote:

Orijinalden alıntı: quppas

quote:

Orijinalden alıntı: byhtk

Güzel konu.

Arada dağlar kadar fark var bu yaptığım direk cezvede su ısıtıp içine kahve+coffermate eklemekle aynı

Burda benim kullandığım kahve beyazlatıcısı direk süt tozu daha güzel sonuç verebilir tabi yanında kahveciden düzgün çekilmiş aromalı bir kahve ile on numara olur

Hocam ben onu soruyorum işte mesela
    8 bardak çıkan çeşitler pahalıya geliyorya ben onu evde kendim yapmak istiyorum.
    Gidecem starbucks ve tchibodan alıcam kahvemi güzelce bide süt köpürtmekle fln uğraşmayıp tak kapsülle halletmek istiyorum şu süt olayını
    Ondan merak ediyorum anlatabilmişimdir umarım

Bide tchibonun kapsuller tam oturmaz diye düşünüyorum hatta sıcak fırsatlarda bir mesajda tshibonun kapsüllerini bunda kullanmak için 30 euro ücreti olan ayrı bi aparat vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byhtk -- 4 Ocak 2016; 5:29:03 >

• Updullah var mı pratik bir çözüm bulan

• spyae kullanıcısına yanıt
    Hocam yarın öbür gün Tchibo nun kapsülünden alcam, onu deneyip sonucu yazacam

Onun dışında başka çözüm olarak Starbucks, kahve dünyası gibi yerlerden de kahve alıp deneyeceğim de malum öğrenciyiz

• quppas kullanıcısına yanıt
    Hocam tchibo kapsülünü biri denemiş gustoda etraf batmış az kalsın cihaz bozuluyormuş, pottan sular sızmış , sakın deneme

• spyae kullanıcısına yanıt
    Kapsüllerin uymadığını biliyorum hocam sağolun , benim deneyeceğim şey Tchibo nun kapsülünü açıp öbür Dolce gustonun kapsülüne koymak

• up

tchibonun kapsülünü denedim, ilk mesaja ekledim
  • quppas kullanıcısına yanıt
    tchibo kapsül uymadıktan sonra açıp dökmenin ne anlamı var kardeş.
    tchibonun paket kahvelerinden al doldur.
    bu kapsül doldurma işini geçen video da izlemiştim baya zahmetli bir iş
    gibi geldi bana.kapsüller bitince makinayı satıp,elimdeki diğer makinam
    delonghi ve tchibo kahvelerle devam edeceğim.
    bu arada dolce nin süt kapsüllerini hiç sevmedim,içemedim.sütle devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hercul3367 -- 15 Şubat 2016; 8:23:10 >
  • hercul3367 H kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam ama her kapsülü olanın paketi yok galiba, tea time kapsülü çok güzel gözüküyor mesela onu alıp denemeyi düşünüyorum

Herkesin damak tadı farklıdır, sütlü kahvelerini ben çok beğendim özellikle chai tea latte

• Dolce gustoda kapsul doldurdum ben. Her tarafa puskurdu kahve. Kabul etmedi. Siz nasil yapiyosunuz. Benimki circolo modeli. Modelden mi fark ediyo acaba. Tchibo makinemde var. Onda espresso cektirip dolduruyorum sorun olmadi ama dolce gustoda sorun oldu. Her taraf batti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elçina -- 20 Şubat 2016; 23:19:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quppas

Haklısınız hocam ama her kapsülü olanın paketi yok galiba, tea time kapsülü çok güzel gözüküyor mesela onu alıp denemeyi düşünüyorum

Herkesin damak tadı farklıdır, sütlü kahvelerini ben çok beğendim özellikle chai tea latte

Cay ben begenmedim. Kahveler daha iyi.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.