Şimdi Ara

Dolgulu dişle yemek yenir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cuma günü ilk defa dişlerime dolgu yaptırdım. Dolgu sağ alt 2 dişime yapıldı.

Doktor işinde cidden iyiydi. Dolgudan sonra sanki hiç dolgu yapılmamış gibi hissettim. Bazı insanlar 1-2 haftada alıştığını söylüyor. Ben 10'dk da alıştım hatta dolgu yapıldıktan sonra dolgu olduğunu hissetmedim. Ancak aynada belli oluyor.

Yanlız bu dolguyla cips , kuruyemiş vs yerken çok çekiniyorum. Hatta bazen sırf yumuşak diye akşam kendime pilav , çorba yaptığım oluyor.

Acaba dolguyu kendi dişimiz gibi kullanabilir miyiz ? Hemen düşen bir şey midir ?

Ekmek filan yerken bile dolgu olmayan yerle yemeye çalışıyorum.

Birde bir spor klübünde kaleciyim. Arada maça giderim. Dün sağ yanağıma bir şut geldi. Bu tür darbeler dolguya zarar verir mi acaa ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çakıltaşı__1 -- 4 Şubat 2017; 23:41:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ye, sorun olmaz

• Yenir kardeşim hiçbir şey olmaz ama eğer ki çekincen varsa bir süre sakız çiğneme(3-4 gün) onun dışında sıkıntı olmaz bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: cmea06

Yenir kardeşim hiçbir şey olmaz ama eğer ki çekincen varsa bir süre sakız çiğneme(3-4 gün) onun dışında sıkıntı olmaz bence.

Spor yapıyorum hocam birde. Kaleciyim. Dün dolgu olan yanağa sert şekilde top gelince sporu bıraktım. İnşallah bir sorun olmamıştır.

İlk defa dişe yabancı cisim takılınca insan ister istemez şüpheleniyor yada geç alışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çakıltaşı__1 -- 4 Şubat 2017; 23:40:9 >
  • Hiç bir şey olmaz. 5 yıldır dolgulu dişimle sert yumuşak her şeyi yedim, sorun olmadı.
  • Geçmiş olsun hocam yalnız spor, yeme içme gibi günlük aktivitelerinizi aksatacak bir işlem yaptırmamışsınız. Bence hayatınıza istediğiniz gibi devam edin kafanıza takmayın. Sağlıklı günler:)

• Gri-siyah dolgulardansa sakiz çiğnerken dahi dusebilir. Beyaz dolgu ise alistiktan sonra normal disinmis gibi kullanabilirsin. Kuruyemisten kastettigin disinle kabugunu kirmak değildir umarim :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Horoz eti yenir mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayranmadeni

Gri-siyah dolgulardansa sakiz çiğnerken dahi dusebilir. Beyaz dolgu ise alistiktan sonra normal disinmis gibi kullanabilirsin. Kuruyemisten kastettigin disinle kabugunu kirmak değildir umarim :D

Yok hocam kabuk kırma işlemini dişle filan yapmıyorum

Dolgu normal diş renginde.

Kabuklu fıstık , badem filan yerken çekiniyorum. Patates cipsi bile sert gibi gelmeye başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çakıltaşı__1 -- 4 Şubat 2017; 23:52:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmea06

Geçmiş olsun hocam yalnız spor, yeme içme gibi günlük aktivitelerinizi aksatacak bir işlem yaptırmamışsınız. Bence hayatınıza istediğiniz gibi devam edin kafanıza takmayın. Sağlıklı günler:)

Teşekkür ederim hocam. Sizede sağlıklı günler , iyi geceler

• Hocam bugün bende ana 4 dişin 2 tanesini yaptırdım. Doktor 2.5 saat sonra yiyip içerbilirsin dedi. Neyse yaklaşık 3 saat geçti çenem halen uyuşuktu ama ona rağmen sağ tarafımla yemek yedim. Şimdi akşam oldu dolgunun ağrısı ve iğnenin etkisi tamamen geçti diyebilirim. Herşey yiyorum.
  • dolgu amacı o zaten
  • Doktorun iyiyse tamamdir zaten. Dolgulu dislerimden bazilari normal dislerimden daha saglam :D

• Ben de 3 gün oldu yaptıralı senin gibiyim fındık fıstık yerken korkuyorum dolgu kırılacak diye, senin geçti mi korku, bayağı olmuş bir de fındık fıstık yerken zorlanıyorum biraz sanki diş ağrıyacak gibi oluyor sana da oluyor mu?

• Öyle kolay kırılan bişey değil bu kadar evham niye çatır çutur yiyin bi b.k olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolgulu dişimle tele rağmen fındık fıstık yiyorum sen ne diyorsun kardeşim
  • Dolgu dussede bir şey olmaz yenisini yapar.ek olarak m

Kolay kolay düşmez sonda verdiği isik ile donduruyor alçı gibi yani amaç zaten çürüğü kapatıp disi korumak

• quote:

Orijinalden alıntı: smartsmart

Ben de 3 gün oldu yaptıralı senin gibiyim fındık fıstık yerken korkuyorum dolgu kırılacak diye, senin geçti mi korku, bayağı olmuş bir de fındık fıstık yerken zorlanıyorum biraz sanki diş ağrıyacak gibi oluyor sana da oluyor mu?

5-6 gün soğuk sıcak hassasiyeti oldu. Hatta 3-4 gün yemek yerken ağrıda yaptı.

Dolgu aklıma geldiği zaman dikkat ederek yiyorum.

Mesela dün akşam dolgu olduğunu unuttum fındık , fıstık vs ne varsa yedim hatta bi ara antep fıstığını dişimle açtım.

Sonra tabak bitince olum benim dolgum vardı dedim kendi kendime sonradan aklıma geldi

Arasıra çekiniyorum ama zamanla alışıyorsun hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çakıltaşı__1 -- 14 Şubat 2017; 10:50:32 >

• 13 Dolgum Var Herşeye Korkmadan Saldırıyorum Sende Korkma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlıyorum hocam da ben aslında çekinmiyorum, dolgulu dişle sert şeyler yerken sanki ufaktan çürüğe dokunuyormuş gibi oluyor zamanla geçiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: smartsmart

Anlıyorum hocam da ben aslında çekinmiyorum, dolgulu dişle sert şeyler yerken sanki ufaktan çürüğe dokunuyormuş gibi oluyor zamanla geçiyor mu?

Bende geçti hocam zamanla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.