Merhaba arkadaşlar Şöyle bir problem ile karşı karşıyayım;
Daha önceden domain de var olan bir cihaz arızalandı. Cihazın masaüstüne erişimim bulunmuyor ve domainden düşürmem gerek. Yeni hazırladığım PC yi ise diğer cihazı domainden düşürmediğim için alamıyorum. Farklı bir ad ile alıp aynı kullanıcı ile açabilirim fakat bu işlemi şu anlık yapamıyorum. Bu sorunun çözüm yolu varmıdır server üzerinden müdahale edilmesi mi gerekiyor bildiğim kadarıyla server 2008 de bu özellik yok diye biliyorum. Konu ile ilgili ban ayardımcı olabilecek arkadaşlar var sa sevinirim. Mümkün mertebe de İT Departmanında çalışmış arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.
arızalanan eski cihaz şu an aktif değilse neyini düşüreceksin anlamadım.
Cihaz çalışıyor ise eğer
dameware kurarak uzak masaüstü yapıp admin girişi ile masaüstüne erişebilir domainden düşürüp diğer bilgisayarı domain e alabilirsiniz.
Bunun dışında
cihazın arızasının ne olduğunu, niye erişemediğinizi, yeni bilgisayarı farklı isimle neden domain e alamadığınızı söylerseniz daha net cevap verebilirim.
Öncelikle arıza tam olarak ne onu bilmek gerek. Domainden çıkarmak için Ağ kablosunu çıkar. Cihazın local'de admin olarak açman gerek daha sonra Domainden çıkar.
Net bir şekilde yazmıştım ama şöyle söyleyeyim Cihaza windows ekranı gelmiyor yani masaüstüne erişemiyorsunuz. Erişemedeğiniz için domainden düşüremezsiniz. Buraya kadar herşey tamam bir de şöyle bir durum var; Bir cihazın bilgisayar adını ali verdiniz ve şirket domain name de mehmet diyelim. Ciahzı bu şekilde domaine aldıktan sonra serveriniz bunu kayıt eder ve ister etki alanında kablo takılı olsun ya da olmasın aynı isimde bir cihazı yani ali isminde bir cihazı tekrardan almanıza izin vermiyor bu sistem normal olarak. Buraya kadar anlamış olduğunuz var sayıyorum. Arızalı cihazın yerine de yeni bir PC hazırladım, bu pc nin ismi de ali olacak ama diğerini domainden düşüremediğim için yani HDD hiç açılmıyor yukarıda da belirttiğim üzere o yüzden benim bir şekilde server üzerinden kaydı silmeden (normalde silebilirim) domainden düşürebileceğim bir işlem var mı f8 ile VGA modun da açıpta onu da yapamıyorum yani server üzerinde işlem yapmadan bir formulü varmı ? Açık ve net bir şekilde anlattım. Cihazın arızasını tekrar sorarsanız cihaz açılmıyor ve açılmayan cihazı domainden düşürmem gerek özetle. @dgo_cr7 @Piêr Dé Sans @S@RI
dostum bilgisayar adının domainde ne önemi var. cihaz o an aktif değilse aynı domain name üzerinden farklı bir bilgisayarı bağlayabilirsin. bağladığın bilgisayarın isminin ne olduğu önemli değil ki. veya sorunu mu yanlış algılıyoruz. domaine almak istediğin aldığın hata nedir?
dgo_cr7
kullanıcısına yanıt
O zaman senin düşündüğün mantıkla iş yapalım Arızalı cihazımın bilgisayar adı = modelhane Etki Alanı = gizia Şimdi bilgisayarım arızalandı bana geldi ben bilgisayarı hiç açamıyorum doğal olarak networkten de çıkardım yani ağda değil. Senin istediğin gibi. Şİmdi yeni bir makina çıkardım hazırladım sıfır kuruluım yaptım. Geldim etki alanına almaya Bilgisayar adı= modelhane Etki alanı= gizia hata= bu adda zaten bir hesap bulunmaktadır. etki alanına girişiniz kabul edilecektir fakat bilgisayarı ilk ismi ile domaine katılacaktır(format esnasında bilgisayar ismini modelhane versem de aynı hata ile karşılaşırım. Bilgisayar isminide genelde HDD nin seri numarası olarak alırdı bu işlemi yapsaydım).
Yani zaten bir hesap var önce onu çıkar ki seni yine aynı ad ile domaine kabul edeyim diyor. Bende araızalı cihazım hiç açılmadığı için ve VGA modunda da açamadığım için ya da güvenli modda açamadığım için düşüremiyorum. Server üzerinden de hesabı silmek istemiyorum (ki mecburen öyle yaptım) yani bu işlemi servere gerek duymadan bir düşürme yolu var mıdır? Artık bunu da anlamazsanız
yani bildiğim kadarı ile yorumlıyayım domain server mac adreslerini tutar sonra bu adrese bi ip adresi verir. bilgisayarın mac adresi ile ismi ilişkilendirilir. bu durumda mac adresleri aynı olmadığı için makineyi bağladığında yeni mac adres ile isim kaydedilir. User lar yani kullanıcı adları herhangi bir makinede açılabilir zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: S@RI
yani bildiğim kadarı ile yorumlıyayım domain server mac adreslerini tutar sonra bu adrese bi ip adresi verir. bilgisayarın mac adresi ile ismi ilişkilendirilir. bu durumda mac adresleri aynı olmadığı için makineyi bağladığında yeni mac adres ile isim kaydedilir. User lar yani kullanıcı adları herhangi bir makinede açılabilir zaten.
İşte zaten sıkıntımız orda hala domainde görüyor bilgisayarı zaten server üzerinden kaldırdık. Şimdilik bu şekilde halletik ama böyle saçma bir olayı daha önce yaşamadığım için ilk etapta ne gibi bir yol izleyeceğimi tam düşünemedim. Mecburen server üzerinden accountu sildim. Teşekkürler torum yazanlar için, problem düzeldi ama biliginiz olsun bazen böyle saçma durumlar olabiiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme