Şimdi Ara

Domain'de her bilgisayara static ip vermek istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Domain'de her bilgisayara static ip vermek istiyorum ve kullanıcıların bu verdiğim ipleri değiştirmemesini istiyorum bu mümkünmü.
    Domain controller'de ayarını bulamadım.
    Yani yapmak istediğim domain controllerda tanımladığım bilgisayarlara belli bir ip vermek. Bu ip dışında ilgili bilgisayarın domain'de açılmasını engellemek.

Teşekkürleer

• dhcp server kur ve ip mac eşleştirmesi yap....
  • aklıma geldide...
    burda bir sorun var yanlız....dhcp serverda boşta kalan ip adreslerine de boş bir mac adresine yada kendi makinenin mac adresine eşleştirmen lazım... yada kullanıcıların ip değiştirme yetkilerini kısıtlayabilirsin... yetki sınırlaması yaparsan dhcp kurmanada gerek kalmaz... tabi nası bi yapı olduğunu bilmeden afaki konuşuyorum....
  • quote:

Orjinalden alıntı: dawnwater

aklıma geldide...
    burda bir sorun var yanlız....dhcp serverda boşta kalan ip adreslerine de boş bir mac adresine yada kendi makinenin mac adresine eşleştirmen lazım... yada kullanıcıların ip değiştirme yetkilerini kısıtlayabilirsin... yetki sınırlaması yaparsan dhcp kurmanada gerek kalmaz... tabi nası bi yapı olduğunu bilmeden afaki konuşuyorum....

Dediğin gibi mac adresine göre kısıtlama yapmak epeyce uğraştıracak gibi. Kısıtlama daha mantıklı duruyor.
    İp değiştirme yetki kısıtlamasını DNS içindeki group policy içinden yapabilirmiyim.
    Yoksa her local bilgisayarı açarak onun içindemi kısıtlama yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektronik4 -- 21 Ağustos 2006; 22:16:17 >
  • localden policy ayarı yapabilirsin ama bu epey uğraştırır seni group policy den direk network ayarlarını kapatabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.