meraba bilgisayarımda 4 tane sanal işletim sistemi var (herbiri winXP PRo) bu hepsini bi domain altında toplamak istiyorum sizce nasıl yaparım bunu ? birisini host olarak kullanmam mı gerekiyor? dns,getaway, .. gibi ayarları nasıl yapmam gerekiyor yardım edermisiniz lütfen?
wmware mi kullanıyosun?
ewet wmware workstation 4 yardım edebilirmisin
valla gercekten ilginc bir konu :) önce kendi serverımda denemeliyim ;)
herhalde 2gb falan RAM'in var..:) benim yaptığım şekilde anlatayım. kullandığın makina zaten burda DC.dc'nin içine kurduğun 4 tane vmware sana 4 tane adapter sağlayacak.her birine bir statik ip ata ilk önce.her bir client'ın dns adreslerini de dc'nin adresini vereceksin.gateway'e gerek yok. burda dhcp kullanmadığını farzederek anlattım tabii..başka bir ayara sanırım gerek yok. darkprince emin misin 4 tane vmware ..bir tanesini bile açtığımda makina zırıldıyor,4 tane de artık ağlamaya başlar.
Arkadaşım o sanal makinalardan birisinin üzerine Active Directory kuracaksın. Bunu yapabilmen içinse makinalardan biri Server işletim sistemi olmalı. Yani Windows 2000 Server, Windows 2003 Standard vs. gibi. makinaya dcpromo ile active directory kurmalısın ki bir domain oluşturabilesin. Daha sonra XP Pro ları domaine join edeceksin.
bu da bir çözüm.kendi bilgisayarını ellemek istemiyorsan tabii..
teşekkürler 512 mb ram var ama virtual pc lere az ram vermiyorum kasmasın die zaten şuana kadar 4 ünüde açamadım hehe :)) umarım yapabilirim teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme