Merhaba arkadaşlar, birkaç günden beridir bununla uğraşmaktayım. Ve en sonunda başardım ve tüm öğrendiklerimi sizinle paylaşıyorum.
Önemli:Aşağıdakiler 3.1.4 firmware için geçerlidir..
Benim sanal ip adresim 10.0.0.2 . IIS yada PWS kurduğunuzu varsayarak devam ediyorum. İlk önce bilgisayarımıza 80 nolu porttan gelen istekleri sanal bir ip adresine yönlendirmeliyiz. Bunu yapmak için Modem konsolundan Advanced Settin / Virtual server bölümüne girip public port, public port end ve private port bölümlerine 80 yazıp ıp adresi bölümüne de web yada ftp servera atadığımız ip adresini yazmalıyız ben örnekte 10.0.0.16 yı kullanıyorum.. Yazdıktan sonra add this setting diyoruz. Bunu yapınca 80 nolu porttan gelen istekleri 10.0.0.16 ya yönlendirmiş oluyoruz.
Daha sonra ağ bağlantılarına gidip USB yada Ethernet bağlantısına bağlı olarak ilgili bağlantının özelliklerinde TCP/IP bölümüne, aşağıdaki ip adresni kullan diyerek oraya 10.0.0.16, alt ağ maskesi yazan yere 255.255.255.0, varsayılan ağ geçigi bölümüne de 10.0.0.2 (modemin ip adresi) yazıyoruz. aşağıdaki DNS leri kullan yazarak orayada 10.0.0.2 yazıyoruz.
Tüm bunlardan sonra 80 nolu porta gelen http isteklerini 10.0.0.16 ya yönlendirmiş oluyoruz. FTP server içinde yapacağımız şeyler farklı değil sadece 80 nolu port yerine 21 nolu portu kullanıyoruz.
Şimdi sıra webserver'i ayarlamaya geldi. PWS de herhangi bir ayar yapmaya gerek yok.. İsterseniz 10.0.0.16 yazarak yada 127.0.0.1 yazarak PWS ye ulaşabilirsiniz. IIS te durum farklı.. Denetim masasından yönetim seçeneklerine girerek isternet hizmet yöneticisini seçerek IIS2i baslatmamis gerekiyor. Daha sonra Webserver özelliklerine girerek ip adresi belirtmemiz gerekecek o da 10.0.0.16 olacak.
Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra IE satırına kendi gerçek IP adresinizi yazıp denediğinizde hüsrana uğrayacaksınız çünkü sizden kullanıcı adı ve şifre isteyecek oraya modem kullanıcı adı ve şifresini girince karşınıza modem konsolunuz çıkacak:)) Zoom modemlerde böyle birşey var önemsemeyin... Başka birisi sizin ip adresiniiz yazınca karşısına o konsol çıkmayacaktır. Siz kendi web sayfasını görebilmek için adres satırına 10.0.0.16 yazacaksınız...
Tamam şimdi serveri kurduk peki statik bir ip sahibi degilsiniz dinamik ip adresiniz var ve sürekli olarak ip adresiniz değişiyor.. bu bir sıkıntı bunu da halletmek içinhttp://www.dynip.com sayfasına girip dynip programını indirip kuruyorsunuz.. Bu program size xxxx.dynip.com şeklinde bir adres veriyor.. Ve server açık olduğu sürece bu porgramın çalışması gerekiyor.. Eğer ki ip adresiniz değişirse bu program ip adresinizi güncelliyor ve siz her yerden xxxx.dynip.com şeklindeki adresinizi yazıp webserver yada ftp server a ulaşabiliyorsunuz. Yani hem wevserver kuruyorsunuz hemde sabir bir domain'niniz oluyor.. Bundan iyisi şamda kayısı:))
Benden bu kadar takıldığınız noktada yardıma hazırım...
kolay gelsin...
çok teşekkürler dostum eğer msn messenger, yahoo messenger yada icq kullanıyorsan buradan yada özeldebn yollarsan görüşmek isterim seninle... benimkiler imzamda...
bişey aklıma takıldı ben ip dinamip bir ip bnunu ttnetten statik bir ip çevirmem mümkünmü ??? adsl kullanıyorum
ellerinize sağlık çok teşekürler.
Eline saglik kuzen,azmine hayranim
static ip ye cevirmen mumkun ttnet ın yetkılı yerıne mail atıosun ttnet e gır ordan detaylı bılgı alabılırsın
Evet çevirmen mümkün ama bireysel bir kullanıcının dinamik ip yerine statik ip kullanmak istemesi çok doğru değil bence.. Örneğin 81.10.2.1 gibi bi ip adresin olacak sürekli.. Düşün ki ben sana kıl oluyorum ve ip adresini biliyorum ve bu ip adresi hiç değişmiyor.. Neler yapabileceğimi düşünüyor musun???
Eğer webserver kurmayacaksan, yada statik ip gerektiren bir iş yapmayacaksan dinamik ip en iyisidir.. Surf yapacak biri için mantıklı bir çözüm değil...
Evet çevirmen mümkün ama bireysel bir kullanıcının dinamik ip yerine statik ip kullanmak istemesi çok doğru değil bence.. Örneğin 81.10.2.1 gibi bi ip adresin olacak sürekli.. Düşün ki ben sana kıl oluyorum ve ip adresini biliyorum ve bu ip adresi hiç değişmiyor.. Neler yapabileceğimi düşünüyor musun???
Eğer webserver kurmayacaksan, yada statik ip gerektiren bir iş yapmayacaksan dinamik ip en iyisidir.. Surf yapacak biri için mantıklı bir çözüm değil...
Teşekkürler..
teşekkürler ftp server kurucam... ( Divx Paylaşımı için ) onun için istemiştimm. Dinamik ip ilede yapılır ama ekstradan program falan yüklemek gerekiyoo ki ip devamlı güncellensinn kıl olan varsa gelsin benim kapım her zaman açık tabi ilk önce ISA serverı geçmek zorunda.... ki hadi geçtii diyelim... sonra ben varım
Dinamik ip ilewww.no-ip.com dan bir adres alırsan anca dinamik ip ile bir Web server kurabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: FasTBoY
Dinamik ip ilewww.no-ip.com dan bir adres alırsan anca dinamik ip ile bir Web server kurabilirsin.
evt biliyorum üstte zaten ondan bahsettim ismi aklıma gelmemişti
quote:
Orjinalden alıntı: fred_coder
teşekkürler ftp server kurucam... ( Divx Paylaşımı için ) onun için istemiştimm. Dinamik ip ilede yapılır ama ekstradan program falan yüklemek gerekiyoo ki ip devamlı güncellensinn kıl olan varsa gelsin benim kapım her zaman açık tabi ilk önce ISA serverı geçmek zorunda.... ki hadi geçtii diyelim... sonra ben varım
biri sana kıl oldu diyelim isterse makinanda dünyanın en sağlam firewallı olsun icmp flood'la veya tcp-syn flood'la bandgenişliğini yerlerde süründürebilir. ISA server sadece gelen icmp paketlerini içeri almaz ama bu demek değidirki içeri alınmayan paket bandgenişliğini etkilemez. Dolayısıyla biri sana kıl olursa işin zor
Evet amaç kıllık yapmaksa, yapan çok olur:) Basit işlem.. Nasıl yapıldığını bilmesen bile google da kısa bir araştırma sonucunda acemi hacker olabilirsin...
tabi öle lamerler olacağı kesinn biri beni pinglesin....
Truva atlarının en meşhur zamanlardan geldik biz... Bütün günüm port taramakla geçerdi, açık port bulduk mu bo ile dalıp cd rom açıp kapatmak, sistem resetlemek zevkliydi:))
Gençlik işte...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme