bilimmiş...sizin gibi evrimciler akşama kadar çalışsın allahın dediği olur |
Domuz eti yiyemedigimiz için gelisemiyoruz (2. sayfa)
-
-
Ayrıca gönderdiğin linkleri okudun mu bilemiyorum.
ilkinde bir parazitten bahsediyor ve yakalanma riski düşük diyor. Ancak pişmemiş ette risk yüksek diyor. Hatta bir çok ette buna benzer risklerin olduğundan bahsediyor. Yumurta da buna dahil. Belli bir pişirme sıcaklığına (71 derece) ulaştığında riskin sıfır olduğu söyleniyor.
İkinciyi tam okuyamadım ama Abstract bölümünde domuz etine bir aıntı görmedim.
üçüncüsü de iç organların yağlanmasının vücuda etkileri konusunda bir çalışma.
Yani paylaştığın linklere göre hayati bir tehlike görünmüyor domuz etinde.
Bu arada domuz eti yemeyen biriyim. Denedim hoşuma gitmedi. adı lezzetli değil.
-
Tavuk en son gelir doğru ama ondan önce bir sürü farklı et var. Tavuktan önce hindi var. Ülkemizde değeri bilinmiyor.
Ördek var mesela. Ama pahalı.
Kuzey ülkelerinde geyik eti çok genel bir yiyecek ve bence danadan sonra o gelir.
Balık var misal ilk 3'e girer.
Daha başka etler de denedim ama onlar specific. Herkes bulamaz.
-
Adama bi de ciddi ciddi cevap yazmişlar.
Forumun kalitesi yerlerde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesinlikle. Sabah akşam kiloyla götürün domuz etlerini. En azından bu kafalar azalarak bitmiş olur, kendi kendinizi bitirirsiniz. Devam.
Domuz eti yemek kıskançlığı öldürür, hayvanların içinde eşini kıskanmayan tek hayvan domuzdur, çok domuz eti yiyen kıskanmaz domuzlaşır.
Eğer gelişimden kastın götü başı irileştirmekse kalsın, çünkü domuz geviş getirmeyen bir hayvandır, yedikleri toksik madde olarak vücudunda kalır, ama diğer sığırlar geviş getirdiği için iyice hazmeder ve besinleri vücutlarına alırlar veya atarlar.
Bunun yani kıskanmama olayının bilimsel bir kanıtı yok..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Ağustos 2024; 13:0:2 > -
olimpiyat oyunlarında gördüğüm en belirgin şey bizim sporcuların kuvvetlerinin yetmediği . Bence konuyu açan arkadaş doğru bir şeye parmak basmış. rakipler çok kuvvetli daha atak ve daha çevik. Bizim sporcular bu karşı kuvvet karşısında resmen ezildiler. Güçleri yetmedi.
Ben 45 senedir yurt dışında yaşıyorum. Burada herkes domuz yiyor. Türkler de dahil. yemiyoruz diyorlar ama saklı saklı domuz hamburgerleri löp diye yutuyorlar. kadınlar daha çok.
Şimdi türkiye de esnaflar yurt dışından gelen türkleri nasıl hemen anlıyor. İşte cevabı bu. Yurt dışından gelen türkler çok protein aldığında daha zindeler daha gençler hepsi yürürken bile dim dik çakı gibiler.
Bizim sporcularda protein eksikliği var. Karşındaki sporcu her gün 1 kg dan fazla et yer. Ona karşı kuvvetin yetmez.
domuz konusuna gelince. Bu uzun zamanda domuz yediği için hasta olan hiç bir kişiye raslamadım. hatta kalp doktorları et yerken domuzu tercih edin derler. Zira içindeki yağ insan vücuduna en yararlı olanı der. damarları tıkamaz . Şimdi Türkiye deki insanların domuz hakkındaki laflarına bakıyorum. çok gülünç şeyler. yok karısını kıskanmazmış. Yok tenya varmış. ya bu dediğiniz laflar 1000 sene evvel söylenen laflar. Siz hiç domuz çiftliği gördünüz mü avrupa da? Avrupa lı bu kadar önemli bir gıdayı pislik içinde üretir mi? Yani gülünç
-
Domuz etindeki yüksek orandaki doymuş yağ ve kalori içeriği sebebiyle;
- metabolik sendrom
- tip2 diyabet
- kalp hastalığı
- inme
gibi sağlık sorunlarına yol açabilen riskleri anlatan araştırma.
springerlinkPlasma amino acids, adiposity, and weight change after gastric bypass surgery: are amino acids associated with weight regain? - European Journal of Nutritionhttps://idp.springer.com/transit?redirect_uri=https%3A%2F%2Flink.springer.com%2Farticle%2F10.1007%2Fs00394-017-1533-9&code=e04510b5-c9b3-4227-af4b-c87fc242e8b3
Alıntı
metni:Pislik, çöp yiyen hayvanı mı tercih edersiniz yoksa taze ve temiz beslenen hayvanı mı tercih edersiniz? Pislik ve çer çöp leş yemede tavuklar domuzlarla ölümüne kapışır kesin bilgi.
Bu gerekçeyle tavuk ta mı yemiyorsunuz?
Alıntı
metni:Domuz eti yemek kıskançlığı öldürür, çok domuz eti yiyen kıskanmaz domuzlaşır. çünkü domuz geviş getirmeyen bir hayvandır, yedikleri toksik madde olarak vücudunda kalır hocam merhaba bunla ilgili deneyleri falan evde mi yapıyorsunuz
çalışmanızı hangi bilimsel dergide bulabiliriz
-
Domuz etinin sağlıksız ve pis olduğunu söyleyenlerin en çok tükettiği hatta pardon tüket(ebildi)ği şeyin tavuk olması ayrı bir komedi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
40yıldır altınsız olipiyatımız yoktu taki ekrem bey tayfası gidene kadar uğursuzler ordusu gidence sıfır çektik. birdaha gazoz kupasına dahi gitmeyin.
-
Marketlerde satılan tavuk o olmayan bahçenizde gezen tavuk değil. Önce bunun farkına varın. Hazır yem yiyorlar.
Forum yaş ve zeka olarak çok geriledi. Böyle absürt trollere cevap bile verilmezdi. Şimdi ciddiye alıp sayfa sayfa yazılar yazılıyor.
yav domut etini olmasi gereken sicakliga kadar pisirdigin zaman parazit falan olmuyor. aynisi tavuk eti icinde gecerli
keramet domuz etinde olsa japonlar,cinli ler de batililar kadar iri yari olurdu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onvious -- 12 Ağustos 2024; 14:29:10 > -
islam dininde domuz eti neden yasak edilmiş onu bir araştırmak lazım hazır yemden ziyade.
-
Bak ecdada, Selçukluya, Osmanlıya. Adamlar tarihin en gelişmiş organizasyonlarını nasıl kurdular sanıyordunuz siz ! Domuz yiyerek tabii... Gizlenir bu bilgi..
-
Dünyanın yarısından çoğu domuz eti tüketiyor. Bir zararı olsa ortaya çıkardı fakat hicbirsey yok.
Domuz çok ucuz bir protein kaynağıdır. Fazla çoğalır, çabuk yetişir, bakımı kolaydır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X