Geviş konusunda tek dayanak tevrat mı kaldı elinde? O halde tevratta deve ve tavşan da haram kılınmış, kuranda neden haram kılınmamış? |
Domuz eti yiyemedigimiz için gelisemiyoruz (5. sayfa)
-
-
Dayanak ve ellik meselesi nedir ?
Verdigin kaynak benim senden once verdigimki icerikle ayni. Donanim haber linkleri bozsa da benim verdigim linki kopyalarak girilirse aynisi kaynak oldugu anlasilacaktir.
Dedigim gibi aklimda kalanlar.
Peder misiniz ?
Rabbi misiniz ?
Genel kultur babinda bilgi ve veya merak mi vardir sizde ?
Ona gore ...
-
Abi haklisin ama bunlarda nerde o kafa, nerden bilecekler ki bunu. Gecen gun Fransiz buldogu Ramiz abi katil oldu, Finolardan biri esine yanasmis, Fransiz Buldogu falan ama yine de cekti emaneti, sıktı takir takir saydirdi, helal olsun, Fransiz falan ama, namini saldi yine de :D
Cezaevinde şimdi, ağır tahrik indirimiyle 12 sene verdiler
Domuzlarda hic boyle bise yok, nasil mideleri kaldiriyor bilmiyorum!
KAMU SPOTU: Hayvanlarda aile ve eş dost kavramı yoktur, nerden uyduruyorsunuz arkadaş hurafeler dünyası yemin ediyorum ya!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 12 Ağustos 2024; 22:32:34 > -
Biliyorum fakat yahudi bayrağı kullanıyorsun, yahudileri destekliyorsan onlar domuz yemezler ve yenilmesinden hoslanmazlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Ağustos 2024; 22:29:59 > -
Kırmızı et her türlü zararlı kötü kolesterol yüzünden erken yasta damar hastalıgına yakalanırsınız.. Ben sahsen cok az kırmızı et yiyorum onun yerine düzenli beyaz et tercih ediyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Ağustos 2024; 22:33:25 > -
Vücutçuların erken ölmesinin nedeni spor yapmaları değil, steroid kullanmaları.
Steroid kullanmayanlarda, kaşık kaşık protein tozu yiyip, vitamin takviyesi kullanıyor.
Steroid zaten akıl dışı birşey.
Diğer takviyelerde kısa vadede zararı fark edilmesi bile uzun vadede sindirim sisteminin içine eden şeyler.
Spor, koşu ve bisiklet kalbi yormaz. 4-5 saat yapıp suyunu çıkarmadığın sürece.
Sağlıklı beslenme et yemek değildir. Et, Sebze, tahıl, baklagil herşeyden dengeli faydalanmaktır.
-
Sert kartlasmis koyu renkli kirmizi etleri yemeyin ... Sizi daha cabuk yaslandirir iste bilimsel kaniti :
Derdiniz bu olsun ...
Sahsi analizim:
Turkiye'de bazilari neden yasindan buyuk oldugu sadece kilolu olmasiyla alakali degilmis veya sigara veya alkol kullanmasi da tek basina etken degilmis ..
-
Domuz eti, gelişmemiz konusunda ki en büyük engellerden biriymiş meğer.
Yasakmıydı ki bu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aklimda kalan bilimsel seylerden yillar oncede buna benzer birseyde bahsettim :
Su detay da onemlidir : Domuz eti yiyenlerde terleme ciddi azaliyor bu da ozellikle sicak iklimlerde terleme ile hem serinleme hem de ter yoluyla idrar sayilan toksit maddeleri de atmaya engel olunuyor ( fazla tuz da dahil ) ... Bence bunu insanlar fark etti kurallari kendileri de cikarmis olabilir ... Bilimsel disipline gore yani farkinda olunmamis ama insanlarin deneme yanilma deneyimleriyle tesadufen bilime hizmet edecek olgusallikta boyle bir cikarim pekala yapilabilir.... Inanclara gore bambaska ...
-
Domuz zararlıdır, yersek karımızı kıskanmayız gibi bir şey demedim zaten hocam.
Biz Türkler kültürel olarak domuz yemeyiz dedim. Din ile alakalı değil yani. Bu bizim kültürümüz. Camilerimizin mavi-beyaz renk ağırlıklı olması gibi. 7-40-52 günleri anma yapmamız gibi. Nazar boncuğu gibi, kırmızı kurdele gibi. İslamla alakası olmayan şeyler yani. Biz domuza olan bu nefreti dine değil kültüre bağlarız. Domuz pis hayvan kabul edilmiş, yenebilir bir hayvan olarak görülmemiş. 2000 sene geçmiş bu değişmemiş. Hâlâ ölümüzün arkasından 7'si, 40'ı falan yapıyoruz. Ölünün arkasından müzikli anma yapıyoruz. Bakın inandığımız dinde bizden başka hiçbir toplum peygamberi anmak için mevlüt yapmıyor. Zira mevlüt bir Türk geleneğidir. İslam'dan bile eski bir gelenek.
-
Mevcut bilgimle sacmalik oldugunu soyleyebilirim.
Et yemek zaten vucutu terletir.sindirilmesi zor olan et turlerinde terleme daha da artar.
Oysa domuz eti sindirilmesi en kolay etlerden biridir.
Yani durum domuz etine ozgur bir durum ise orda da avantaj soz konusudur.
Ha dersen ki baska acilardan dolayi boyle bir bilimsel calisma soz kknusu o halde link alayim.sarlatan dinci linki degil.
Etli butlu bilimsel calisma linki.
Domuz etini ballandira ballandira anlatip agzi sulanan geviş getirmeyen kullanici dost demiyim allah uzak kilsin,yesinler bolbol karinlarini doyursunlar da bizdenn uzak dursunlar kokmuş leş gargalarla ayni ortamda durulmaz:))
almanyaya gittin diyelim. güzel bir alman kızı ayarladın güreşe davet ettin. ömür boyu tavık döner yiyen seni , o kız yere çarpar duvardan duvara vurur.. o yüzden altın madalya yok olimpiyatlarda.. geçen videoda almancı arabadan inip türk vatandaşını bir itti , vatandaşımızın dünyası karardı sersemledi yere yapıştı.. işte gıda kalitesi yaşam kalitesi böyle bir şey.. islamcılar istiyor ki vatandaş vucut olarak gelişemesin. bücürük kalsın kolay yönetelim
-
Bugün akp çıkıp domuz eti helaldir dese, domuz eti satışları patlar, umarım mesaj alınmıştır
-
Bu arada Türkler tarih boyuncada Domuz eti tüketmiyorlarmış Türk Kültüründe de yok. Müslümanlık öncesi içinde yani.
Mesela Göktürk Uygur kaynaklarındada hiç domuz yok yemiyormuşuk. Çinliler ile binlerce yıl komşuluk yapmışık adamalr yiyor Türkler yemiyor. Türkler av yönü kuvvletlir Avladıkları tavşan ceylan geyik dağ keçisi vb yiyorlar ama Yaban domuzu avlasalarda yemiyorlarmış.
Not: Son olarak ülkemizde domuz yemek tüketmek veya evine koyun gibi alıp beslemek yasak değil. Meraklısı olan alıp tükete bilir. Ama bilinen 2000 yılı aşkın olan Türk tarihinde de Domuz eti yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 13 Ağustos 2024; 3:51:58 > -
Alıntı
metni:Dayanak ve ellik meselesi nedir ? islami kural olduğunu zannettiğin "geviş getirmeyen hayvanların haram olduğuna dair kural"la ilgili destek alabileceğin (dayanak) kaynak tek tevrat mı var elinde demek istediğimi anlayamamışsın zannımca...
Alıntı
metni:Verdigin kaynak benim senden once verdigimki icerikle ayni. sen kuranda yazılı olduğunu söyleyince ben zaten kuranda yazılı olmadığını, islamdaki buna dair bilinenlerin neredeyse tamamının tevratta yazılı olduğunu tevratı hatmederek okuduğumdan zaten biliyordum.
Size bi soru...
Kuranda bir çok ayette bizim öteden beri varolan kanunlarımız (kurallarımız) bunlardır. Allah'ın sözlerinde hiç bir değişiklik bulamazsın mealinde ayetler var...
Öteden beri değişmeyen kurallarda mesela israiloğullarına yasaklanan deve ve tavşan neden müslümanlara serbest bırakılmıştır.
Bak, domuz hem tevratta hem kuranda yasaklanmış...
-
zaten domuz etinde mikrop var diye masal okuyanlar hiç tavuk etinden bahsetmez.
tavuk da dışkı yer. tavuk herşeyi yer hiç bakmaz. leş etini yer. dışkısını yer.
ve barındırdığı mikrop bakımından domuz hangi sınıfta ise tavuk da o sınıftadır. tavuk eti pis bir ettir.
buna rağmen, aynen domuz eti gibi tavuk eti de doğru koşullarda pişirilip yenebilir ve hiçbir zararı olmaz.
tabii ki küçük yaştan itibaren beyni yıkanmış biri bunu kabul etmeyecek. domuz pis olduğu için haramsa tavuk neden helal sorusuna tabii ki saçma sapan cevaplar uyduracaklar.
ayrıca domuzun haram olmasının mikropla bi alakası yok. eski orta doğu mitoloji hikayelerinde zaten domuz hep kötü karakter.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 13 Ağustos 2024; 6:54:56 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tavuk da kendi bokunu yer.
Hatta yediğiniz tavukların tamamı yamyamdır. İşe yaramayacak erkek civcivleri canlı canlı kıyma yapıp tavuklara yediriyorlar.
Hadi bakalım şimdi tartışın temiz DH ahalisi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X