Pentium 120 Mhz bilgisayarıma 56 K US Robotics Modem bağladım, ancak internete bağlanır bağlanmaz serial mouse kilitleniyor ve bağlantı kesilinceye kadar öyle kalıyor. Modemi COM 2, 3 ve 4 portlarına da tanıttım ancak problemi çözemedim. Görünürde hiçbir donanım çakışması da yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Bios dan com2 portunu kapattınmı?
Bios uzerinden com 2 ' yi kapat.(arkadasın dedigi gibi) .Eger modemin isa ise modem uzerinden jumper ayarı ile com 2 ye al modemi.Guvenli kipte acıp butun tanıtılan modemleri kaldır.Boylece mouse com1 de modem com 2 de sorunsuz calısacaktır.Tabii com portların saglamsa.<font color='blue'></font id='blue'>[frndsp]
Always B.M.W .z3.
modemin kullandığı IRQ ile başka bir kart kullanmasın özellikle ses kartın kullanıyorsa bağlandığında öyle bir problem yaşarsın birde işlemcinin fanına bak yeterli olmayabilir veya çalışmıyordur
Bu problemle daha once karsılaştım. başka bır kartla çakışma vardır.ırq ları farklı olmalı. başka marka modem kullan bu cozum olur ben bunu yapmıştım. ama makınan zaten eskimiş çöpe at yenısını al :))
Çakışma vardır makinede. slota takılan başka bir kart varsa onu çıkarıp öyle bir dene. Veya başka bir slota tak.