Şimdi Ara

MAREA'DA GÜVENLİK SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERHABA, MAREA FİYATINA GÖRE OLDUKÇA KONFORLU VE PERFORMANSLI BİR OTOMOBİL. 17-18 MİLYARLIK BİR ARABA ALACAĞIM. LİSTENİN BAŞINDA MAREA VAR. ANCAK DAHA ÖNCE YAPTIĞIM BİR KAZADAN OLSA GEREK GÜVENLİK KONUSU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. EURO NCAP GÜVENLİK TESTLERİNDE BRAVA 1998'E İT BİR TEST SONUCU VAR (2* ALMIŞ). MAREALAR DA AYNI MI ACABA. MAREA İLE İLGİLGİ HERHANGİ BİR GÜVENLİK TESTİ SONUCU YA DA YORUMUNA ULAŞAMADIM.
    BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN CEVAP YAZSIN. EĞER YETERLİ GÖRÜRÜSEM HİÇ VAKİT KAYBETMEDEN ALACAĞIM.
    YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

• 2001 Brava mı 2 ay önce sattım, Marea yı da bayiide incelemiştim.
    Bildiğim kadarıyla yolcu ve sürücü hava yastıkları, ABS var.
    Fiat ı güvenlik konusunda diğerleri ile kıyaslama daha yeni Grande Punto ile 5 yıldız aldı.
    Marea güvenlik konusunda Albea ile 5 yıldız alan
    araba arası bir yerde. Yol tutuşu ortadır. Kaza anında yakıt kesme makanizması mevcuttur.
    Konfor konusunda Brava süper bir arbadır. Marea da aynı motor ve bu modelin sedanı olduğundan farketmeyeceğini sanıyorum. Ses yalıtımı çok iyi, Koltular, direksiyon güzel, yumuşak,
    Dişli asfaltta bile bu kadar rahat olur bir araba. Megane HB VE corolla sürdüm o yumuşaklık ve konfor yok ..
    Barvanın dizaynına zaten bir şey demiyorum, modifiyecileirn gözde arabasıdır. Marea daha bir aile arabası gibi
    Güzelim Brava yı geliştireceğine yerine Stilo yu koyarak büyük hata yaptı Fiat.
    Şimdi tekrar Bravo ile geliyor.
    Yakıt konusunda 16 16 V 103 BG motor rakiplerine göre çok harcar, klimadan etkilenir onu da söyleyeyim.

• Güvenlik konusunda bravoyla aynıdır tahminim arka kapıya kadar aynı kasa.ama güvenlik donanimi olarak daha iyi olabilir.Çünkü mareanın satışı daha devam ediyordu.bravodan daha donanımlı olma ihtimali yüksek.
  • süper güvenli
  • slm dostumbn bır marea kullanıcısıyım 1998 model maream war bnce tek eksık hawa yastıgı onuda sonra taktıra bılırsın kaza halınde benzını kesıyoo fıat ıda ıı komfor spr ses yalıtımı ıı,

hem aıle aracı aıle ıcın sprr... ıcınde yarıs tutkusu war ıse o acıdan mukemmel bısı motorun sesını duymanı tawsıye ederım bı kullan gorr ufak tefek modıfıyeler de spr duruyor ama tak guwenlık dersen 2001 modellerde warr bn sana fıat markasını tawsıye ederımm

MAREA'DA GÜVENLİK SORUNU

MAREA'DA GÜVENLİK SORUNU

MAREA'DA GÜVENLİK SORUNU

• Arkadaşlar çarpışma testlerini euro n cap değil cesetler yazar bunu asla unutmayın. maz<rea alacaksan gönül rahatlığıyla al derim çünki sınıfının çoğu otomobiline kafa tutabilecek derecede sağlam bir araçtır..
  • merhaba arkadaslar bizde de 2004 model marea var... bende sizin gibi alirken guvenlik olayina takilmistim ama sunu gozunde bulundurmak lazim... Mareanin kardesi brava nin euro ncap te aldigi 2 yildiz eski ve arttirilmis guvenliigin bulunmadigi kasaydi. Ondan sonra kasayi yenilediler... Ben 3-4 tane kazasini gordum insanlarin icinden nasil canli ciktiklarina hayret ettim (tabiiki Allah in takdiriyle ama). Mareanin en alt modeli olan liberty de bile guvenlikten asla taviz vermiyorlar.. ve biz 2 senedir kullaniyoruz kesinlikle harika bir arac gozu kapali satin alabilirsin.. diger forumlarda arkadaslar megane la karsilastirmislardi... bi zamanlar ben hastalik derecesinde seviyordum megane i ama surmeden :) sonra bi ara gittim denedim yok arkadasim dedim ben marea gibi bi mercedes-yansimasini satip hayatta megane a binmem... Gidin binin bakin megane da asla marea daki konforu ve goz oksamasini bulamazsiniz..... slmlar....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhaba 6 yıldır marea kullanıorum suana kadar aracla ilgili hiçbir soeun yasamadım.. son derece konforlu vasıflı rahat kullanımlı bir arac performansı emsallerine göre cok daha ii.. yol tutusu mükemmel viraj içi dengesi harika.acil ihtiyacdan satılık 2001 elx var 112 bin km de tüm bakımları serviste yapilmış sigara içilmemiş tek kullanıcılı.. 14 250 ytl düşünüyorum.. marea dostuna gitsin isterim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: miskinn

merhaba 6 yıldır marea kullanıorum suana kadar aracla ilgili hiçbir soeun yasamadım.. son derece konforlu vasıflı rahat kullanımlı bir arac performansı emsallerine göre cok daha ii.. yol tutusu mükemmel viraj içi dengesi harika.acil ihtiyacdan satılık 2001 elx var 112 bin km de tüm bakımları serviste yapilmış sigara içilmemiş tek kullanıcılı.. 14 250 ytl düşünüyorum.. marea dostuna gitsin isterim...

slm. kardeş bende almayı düşünüyom ama çok istiyosun fiyatı bi daha düşün istersen piyasa fiyatı lpg

dahil 10 - 12 bin ytl arası buldum 2001 brava marea - 100 bin km de sorunsuz bi araba ...

bence fiyatı gözden geçir sen iyi olur ...

2. tercihim honda sedan si 93-94 otomatik vites lpg 150bin km de

8 bin ytl diyolar bakim olmazsa onu alcam ....

• quote:

Orjinalden alıntı: mr.ixir

quote:

Orjinalden alıntı: miskinn

merhaba 6 yıldır marea kullanıorum suana kadar aracla ilgili hiçbir soeun yasamadım.. son derece konforlu vasıflı rahat kullanımlı bir arac performansı emsallerine göre cok daha ii.. yol tutusu mükemmel viraj içi dengesi harika.acil ihtiyacdan satılık 2001 elx var 112 bin km de tüm bakımları serviste yapilmış sigara içilmemiş tek kullanıcılı.. 14 250 ytl düşünüyorum.. marea dostuna gitsin isterim...

slm. kardeş bende almayı düşünüyom ama çok istiyosun fiyatı bi daha düşün istersen piyasa fiyatı lpg

dahil 10 - 12 bin ytl arası buldum 2001 brava marea - 100 bin km de sorunsuz bi araba ...

bence fiyatı gözden geçir sen iyi olur ...

2. tercihim honda sedan si 93-94 otomatik vites lpg 150bin km de

8 bin ytl diyolar bakim olmazsa onu alcam ....

kardeş ilk mesaj kasım 2006 ya ait. belki ozaman fiyatlar öyle olabilir.

• Hortlamış bi başlık
  • Evet hortlamış ama iyi olmuş.

Ben de Marea almayı düşünüyorum. Ama Marea fan club sitesi tam fan club sitesi olmuş. Ordan bilgi almak zor olacak herhalde.

Sizce 2004 Exclusive mi, yoksa 2005 veya 2006 Liberty mi?

Karar veremedim, yardımcı olursanız sevinirim.
  • kım hortlattıysa ıyı etmıs. bende bır marea kullanıcısı olarak kesınlıkle tavsıye ederım. sadece guvenlık degıl heroynden mukemmel bır aractır. kım ne derse desın sankı kullanmıstamı soyluyor. ayrıca marea kulubune gelıpte sordugunuz sorulara cevap alamamanız gıbı bır durum soz konusu bıle olmaz
    arac tercıhıne gelınce ıkısıde asagı yukarı aynı ama luks olsun dersen exclusıve daha donanımlı
    quote:

Orjinalden alıntı: estebande

Evet hortlamış ama iyi olmuş.

Ben de Marea almayı düşünüyorum. Ama Marea fan club sitesi tam fan club sitesi olmuş. Ordan bilgi almak zor olacak herhalde.

• quote:

Aynen öyle oldu dostum.Hangi clupde bu kadar bağ var.Dostluk süper marea süper.

Alacaksan marea al keyfini çıkar..............
  • quote:

Daha fazla donanım istiyorsan tabii ki Exclusive......
  • marea abartılacak kadar sağlam bir araba değil bence arkadaşlar abartmayın (marea sahibiyim)
  • MAREA FİAT'IN DİĞER ARAÇLARI VE PİYASADAKİ BU ÖZELLİKLERE YAKIN ARAÇLAR İLE KARŞILAŞTIRILDIĞINDA GAYET GÜZEL BİR ARAÇ. ABARTMAMALI BELKİ AMA KİMSE BENİM YOĞURDUM EKŞİ DEMEZ DÜŞÜNCESİ DEĞİL BU BENCE. SONUÇTA HERKESİN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE OLAN BİR ARABA..EN KÖTÜ İHTİMALLE MERAK EDEN GİDER SERVİS İLE GÖRÜŞÜR.HATTA VE HATTA HURDACILARA GİDER KAZALI MAREALARI İNCELER..AMA ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM, SAĞLAMLIK BAKIMINDAN GÜÇLENDİRİLMİŞ VE GÜVENLİK SEVİYESİ ARTIRILMIŞ BİR ARABADIR..PİYASDADAKİ DİĞER BİR ÇOK ARACA GÖRE SACI OLSUN ŞASİSİ OLSUN DAHA DAYANIKLI ÜRETİLMİŞTİR.. TABİKİ KONFOR,YOL TUTUŞ,MOTOR OLARAKTA AZIMSANMAYACAK ŞEKİLDEDİR..YİNE DE KARAR SENİN..LİBERTY VE EXCLUSİVE MODELLERİNİN KARŞILAŞTIRMALARI MEVCUT İNTERNETTE.ARALARINDAKİ FARKI İNCELE ONA GÖRE KARARINI VER DERİM..
  • quote:

Orjinalden alıntı: DoLuNaY*20*

MAREA FİAT'IN DİĞER ARAÇLARI VE PİYASADAKİ BU ÖZELLİKLERE YAKIN ARAÇLAR İLE KARŞILAŞTIRILDIĞINDA GAYET GÜZEL BİR ARAÇ. ABARTMAMALI BELKİ AMA KİMSE BENİM YOĞURDUM EKŞİ DEMEZ DÜŞÜNCESİ DEĞİL BU BENCE. SONUÇTA HERKESİN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE OLAN BİR ARABA..EN KÖTÜ İHTİMALLE MERAK EDEN GİDER SERVİS İLE GÖRÜŞÜR.HATTA VE HATTA HURDACILARA GİDER KAZALI MAREALARI İNCELER..AMA ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM, SAĞLAMLIK BAKIMINDAN GÜÇLENDİRİLMİŞ VE GÜVENLİK SEVİYESİ ARTIRILMIŞ BİR ARABADIR..PİYASDADAKİ DİĞER BİR ÇOK ARACA GÖRE SACI OLSUN ŞASİSİ OLSUN DAHA DAYANIKLI ÜRETİLMİŞTİR.. TABİKİ KONFOR,YOL TUTUŞ,MOTOR OLARAKTA AZIMSANMAYACAK ŞEKİLDEDİR..YİNE DE KARAR SENİN..LİBERTY VE EXCLUSİVE MODELLERİNİN KARŞILAŞTIRMALARI MEVCUT İNTERNETTE.ARALARINDAKİ FARKI İNCELE ONA GÖRE KARARINI VER DERİM..

Verdiğin bilgiler için sağol. Bu karşılaştırmayı yapan bildiğin bir internet adresi var mı?

• http://otomobil.tnn.net/karsilastirmadetay.asp?marka0=49&model0=1270&marka1=29&model1=856&Submit.x=55&Submit.y=12

http://arabam.milliyet.com.tr/otoBilgi.aspx

http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?rowid=396&yil=2002/07&pg=2

YUKARIDA YAZDIĞIM 3 LİNKTEN ÜSTTEN 2 TANESİ KARŞILAŞTIRMALARLA İLGİLİ.SEN İSTEDİĞİN MODELİ SEÇEBİLİRSİN.
    GERÇİ MAREA EXCLUSİVE MODELİNİ HEPSİ VERMEMİŞ AMA YİNEDE BİR FİKİR SAHİBİ OLURSUN..AMA UNUTMA FOCUS GHİA İÇİN MAREA EXCLUSİVE, LİBERTY DE BİR ALTI GİBİ DÜŞÜN..3.LİNKTE İSE MAREA BİLGİLERİ VAR.UMARIM İŞİNE YARAR...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DoLuNaY*20*

MAREA FİAT'IN DİĞER ARAÇLARI VE PİYASADAKİ BU ÖZELLİKLERE YAKIN ARAÇLAR İLE KARŞILAŞTIRILDIĞINDA GAYET GÜZEL BİR ARAÇ. ABARTMAMALI BELKİ AMA KİMSE BENİM YOĞURDUM EKŞİ DEMEZ DÜŞÜNCESİ DEĞİL BU BENCE. SONUÇTA HERKESİN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE OLAN BİR ARABA..EN KÖTÜ İHTİMALLE MERAK EDEN GİDER SERVİS İLE GÖRÜŞÜR.HATTA VE HATTA HURDACILARA GİDER KAZALI MAREALARI İNCELER..AMA ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM, SAĞLAMLIK BAKIMINDAN GÜÇLENDİRİLMİŞ VE GÜVENLİK SEVİYESİ ARTIRILMIŞ BİR ARABADIR..PİYASDADAKİ DİĞER BİR ÇOK ARACA GÖRE SACI OLSUN ŞASİSİ OLSUN DAHA DAYANIKLI ÜRETİLMİŞTİR.. TABİKİ KONFOR,YOL TUTUŞ,MOTOR OLARAKTA AZIMSANMAYACAK ŞEKİLDEDİR..YİNE DE KARAR SENİN..LİBERTY VE EXCLUSİVE MODELLERİNİN KARŞILAŞTIRMALARI MEVCUT İNTERNETTE.ARALARINDAKİ FARKI İNCELE ONA GÖRE KARARINI VER DERİM..

Verdiğin bilgiler için sağol. Bu karşılaştırmayı yapan bildiğin bir internet adresi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoLuNaY*20* -- 14 Eylül 2007; 10:53:26 >

• sağlam arac isteyenler sağlamlık ne bekliyorlar.?? ben anlamdım.forumda bir sağlamlık muhabbeti gidiyor ama.acep kriter ne.? peki mareanın sacı ince diyenler plastik çamurluklu araclar için düşünüyorlar. (çelik kafes var denebilir)
    o zaman devreye çelik kafes giriyorsa marea daki çalik kafes niye gözardı ediliyor.

çamurlulğu yamulmayan esnemeyen arac isteniyorsa 1964 model impala alınabilir.zaten aracın tamamı çelik kafes gibi? ama ondada abs ve airbag yok...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.