Şimdi Ara

Donanıma ayrılmış bellek sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar,öncelikle konunun başına gelecek olursam İ3 550 işlemci,GT 630 ekran kartı ve 4GB RAM'e sahip bir sisteme sahiptim gerek oyunlarda ki düşük performansı gerekse masaüstü performansı düşüklüğünden dolayı sistemimi kademeli değişime gittim.İlk olarak RAM'imi 4'ten 12'ye yükselttim sonra PSU'mu 600W'a yükselttim.Daha sonra uyguna ekran kartı buldum ve aldım bu ekran kartı RX 570 her şey düzelir diye umuyordum ki taa ki herkesin bildiği benim bilmediğim bir sorun baş gösterdi o da 'darboğaz'.Ana kartımın eski olmasından kaynaklı yeni bir işlemci alamadım sistemimin desteklediği güçlü bir işlemci ararken bir kaç arkadaşımın da hem fikir olmasından dolayı işlemcimi Intel Xeon X3440'a yükselttim.Evet bu destek her şeyi çözdü dedim darboğaz daha overclock yapmadan minimum seviyelere ulaştı sonradan fark ettim ki benim stok işlemci fanı bu işlemciyi soğutamıyor.Bazı oyunlarda GTA 5,Bannerlord gibi oyunlarda 99 derecelere kadar ulaşınca çareyi kule tipi soğutucuda buldum şükür onu aldıktan sonra ısınma tamamiyle kesildi fakat ne olduysa bundan sonra oldu.Her şey çözüme kavuştu hadi bir görev yöneticisinden işler tıkırında mı diye bakarken bir de ne göreyim RAM 12GB fakat altında kullanılabilir miktar 7,9GB yazısını gördüm.Biraz araştırmadan sonra anladım ki bunun adı donanıma ayrılmış bellek sorunuymuş ne illet sorun bilemezsiniz rami düşürdüğünden dolayı çoğu oyunda performansım yarı yarıya düştü 1.5-2 haftadır bu sorunla karşı karşıyayım internetten her şeyi denedim ön bellekten tiki kaldırmayı,regeditten clear page file değerini değiştirmeyi,bios ayarlarını değiştirmeyi,ramlerin yerini değiştirmeyi ama nafile sizden ricam bu sorunumu bilen arkadaşlarla çözüme kavuşturmak yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum....

• Ramlerinz kaç adet ,dual channel var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 tane 4GB şeklinde ve evet dual channel konumunda şuan
  • Kullandığınız işletim sistemi nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.