Şimdi Ara

Donanımhaber Davulcular SSLİ (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
612
Cevap
3
Favori
28.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bateriye başlayacagım ancak apartman dairesinde oturdugum ıcın ancak elektro bateri alabilirim butcem en fazla 1100 tl
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=13278&gid=2438 önerirmisiniz
  • Kolay gelsin beyler. Ben bu müzik enstrümanları içinde bir tek davula hastayım. Çalmayı bilmiyorum ama ritim-müzik kulağımın iyi olduğunu düşünüyorum. Çalmayı çok isterdim. Dinlediğim şarkılarda hemen elimle ayağımla istemsizce ritim tutuyorum. Hele o ataklarda falan bitiyorum ya. Neyse kolay gelsin konunuzu kirletmeyeyim.
  • arkadslar bende band hero davulu var cok da sevıyorum calmayı ama buraya resmını koymaya utandım sımdı setlerı gorunce :D
  • Hortlatayım... Gaziantep'te Davula ihtiyacı olan varsa satmayı düşünüyorum 900 tl civarı birşey olur büyk ihtimal...
     Donanımhaber Davulcular SSLİ

• Eliminator aranıyorr :)
  •  Donanımhaber Davulcular SSLİ
  • Yeni aldığım yamaha Dtxpress 3 special'i planlarımın değişmesi sebebiyle satmak durumunda kalıyorum. Dileyene sahibinden.com veya muadili bir siteden get açabilirim. Bu şekilde kredi kartlarına taksit imkanıda doğacaktır. İstediğim rakam 1900 TL'dir.

Bilindiği üzere standart setlerin üzerine;
    -1 tane fazladan zili vardır yani; hihat, crash1, crash2, ride
    - Hihati akustik hihat mantığıyla çalışır.
    - Cymbal choke yani zili tutunca susma özelliği vardır
    - Ekstra bir pad daha bağlanabilir.
    - Trampet 3 noktalıdır (normal ton, rimshot tonu, kasnak tonu şeklinde kullanıyorum ben.)

Beraber alınmak istenirse Tama İron Cobra Jr. Twin Pedalımıda yanında 300 TL'ye verebilirim.

Çin malı olmayan motorsiklet, araba ile takas düşünüyorum. Artı eksi durumu konuşulmak üzere.

DD65 + nakit şeklindede takas düşünebilirim. Şu an DD65 gibi bir davul fazlasıyla işimi görecektir.

0505 685 52 76

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inismona -- 23 Mart 2012; 2:00:39 >

• Şöyle derinlerden hortu çakayım bi konuya. Yeni setup topladım. (Davulun durduğu yer kumaş depomuz, daha rahat bangır bangır çalışabiliyorum böylece. )

Stagg TIM332 setup, Remo derilerle birlikte geldi. Ziller Amedia Classic Hihat ve Crash var, Ride da Amedia Legend. Baya bir masraf ettim ama değdi. (Birde Stagg Splash'im var ama takacak yer yok onu henüz. ) Bir de kick pedalını bende zaten olan bir TAMA Iron Cobra'yla değiştirdim. Taş gibi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 12 Nisan 2012; 21:04:18 >

• ben air drums takılıyorum sorun olurmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tezeraki

haci maalesef bateri yok ama practice pad ler den ekleyebilirim xD Ama onunda zevki yok be aga xD
    xD
    xD
    xD
    xD
    xD
    xD
    xD
  • Param olsa direk bunlardan alacam.Çok özeniyorum
  • Guitar Hero sayılıyormu
  • arkadaşlar medeli dd505d kullanıyorum ama ride den az ses çıkıyor sebebi ne olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coming

arkadaşlar medeli dd505d kullanıyorum ama ride den az ses çıkıyor sebebi ne olabilir

Ben de dd 506 kullanıyorum durum bende de aynı sanırım tüm elektronik baterilerde olan bişey yada sadece medeli de var . Basıyosun bastığını anlamıyosun çok kötü birşey.
  • ridenin sesini 31 yapıp diğerlerini 24 yada 23 yapınca sorun az da olsa düzeliyor. Ben genelde öyle kullanıyorum. Birde yükseltici gibi birşey varmış ama denemedim
  • offf yine karşıma çıktı konu.ilk hedefim lars ulrich'i geçmek.metallica'daki deüil, forumdaki :d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, okulda bateri çalabileceğim bir müzik odası var. Bu odayı benden başka biri daha kullanıyor, ancak bu kişi bateri çalarken hi-hat'i tamamen kapatıyor, ayrıca snare drum'ı da 30-40 derecelik bir açıyla kendisine doğru eğiyor. Bir de çalarken crash'e fazla yükleniyor, çaldığı ritimlerde çok fazla crash var
    Bu teknik ne kadar mantıklı? hi-hat açma kapama yapamadıktan sonra, rimshot yapamadıktan sonra bateri çalmanın ne mantığı var? Hani clutch ve twin pedal kullansa bir şey demeyeceğim, ancak okuldaki setupta dandik bir basix pedal dışında pedal yok

Bu arada seneye Roland TD-9K2 veya Roland TD-4KX almayı düşünüyorum ne diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperkin -- 25 Haziran 2012; 1:10:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperkin

Arkadaşlar, okulda bateri çalabileceğim bir müzik odası var. Bu odayı benden başka biri daha kullanıyor, ancak bu kişi bateri çalarken hi-hat'i tamamen kapatıyor, ayrıca snare drum'ı da 30-40 derecelik bir açıyla kendisine doğru eğiyor. Bir de çalarken crash'e fazla yükleniyor, çaldığı ritimlerde çok fazla crash var
    Bu teknik ne kadar mantıklı? hi-hat açma kapama yapamadıktan sonra, rimshot yapamadıktan sonra bateri çalmanın ne mantığı var? Hani clutch ve twin pedal kullansa bir şey demeyeceğim, ancak okuldaki setupta dandik bir basix pedal dışında pedal yok

Rimshot, crash gectim de bir insan hi-hati nasil kullanmaz aklim almadi. Hic mantikli degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 25 Haziran 2012; 1:09:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

offf yine karşıma çıktı konu.ilk hedefim lars ulrich'i geçmek.metallica'daki deüil, forumdaki :d

Abov yeni gördüm arkamdan neler dönüyor ne komplolar kurulmuş. -

@Hyperkin; Sürekli öyle kullanıyorsa sorun var. Fakat o anda çalacağı şey belliyse hihat sürekli o halde kullanılacaksa ve rim shot gibi işlere bulaşılmayacaksa rahat çalmak için yapabilir sorun olmaz. Ben de arada bir geriye doğru kendimi verip gözlerimi kapatıp rahatlamak amaçlı bir şeyler çalıyorum. Benim elektronik olduğu için ayarlardan yapılıyor ama. Hihati bazen açık bırakıyorum bazen tamamen kapatıyorum trampeti hoşuma gidecek şekilde evirip çeviriyorum. Eğlencesine çalacağım zaman da kasnaklara abuk sabuk tonlar koyuyorum falan kafama göre takılıyorum işte. Ciddi bir çalışma zamanı tabiki de yine o anda çalacağım şeye göre ride'ımı ayarlıyorum. Bütün setupu mümkün olduğunca akustik bateri şekline sokuyorum hihatimi itinayla ayarlıyorum falan. Yoksa teknik anlamda kendimizi geliştirmemiz zor olur.

Edit: Roland konusunda TD4'e fazla yanaşma bence. Modül konusunda TD9 modülü ile çok daha rahat edersin. Ayrıca diğer ufak tefek farklılıkları falan zaten biliyorsundur. Ama modül olarak kesinlikle daha üst seviyelere çıkamıyorsan TD9 öneririm. Eskiden K ve KX vardı K kauçuk padlerden oluşurdu (trampet hariç) KX ise tamamen mesh head padlerden oluşurdu. Şimdi K2'ler ve KX2'ler çıktı. İkisi de tamamen mesh head. Tabiki aynı padler değil ama ben yeterli gördüm. K serisinin de KX serisinin de fiyatları artmış oldu ama K serisi artık yeterli hale geldi. KX2'ler biraz gereksiz pahalı oldu bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars Ulrich -- 25 Haziran 2012; 1:21:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lars Ulrich

quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

offf yine karşıma çıktı konu.ilk hedefim lars ulrich'i geçmek.metallica'daki deüil, forumdaki :d

Abov yeni gördüm arkamdan neler dönüyor ne komplolar kurulmuş. -

@Hyperkin; Sürekli öyle kullanıyorsa sorun var. Fakat o anda çalacağı şey belliyse hihat sürekli o halde kullanılacaksa ve rim shot gibi işlere bulaşılmayacaksa rahat çalmak için yapabilir sorun olmaz. Ben de arada bir geriye doğru kendimi verip gözlerimi kapatıp rahatlamak amaçlı bir şeyler çalıyorum. Benim elektronik olduğu için ayarlardan yapılıyor ama. Hihati bazen açık bırakıyorum bazen tamamen kapatıyorum trampeti hoşuma gidecek şekilde evirip çeviriyorum. Eğlencesine çalacağım zaman da kasnaklara abuk sabuk tonlar koyuyorum falan kafama göre takılıyorum işte. Ciddi bir çalışma zamanı tabiki de yine o anda çalacağım şeye göre ride'ımı ayarlıyorum. Bütün setupu mümkün olduğunca akustik bateri şekline sokuyorum hihatimi itinayla ayarlıyorum falan. Yoksa teknik anlamda kendimizi geliştirmemiz zor olur.

Edit: Roland konusunda TD4'e fazla yanaşma bence. Modül konusunda TD9 modülü ile çok daha rahat edersin. Ayrıca diğer ufak tefek farklılıkları falan zaten biliyorsundur. Ama modül olarak kesinlikle daha üst seviyelere çıkamıyorsan TD9 öneririm. Eskiden K ve KX vardı K kauçuk padlerden oluşurdu (trampet hariç) KX ise tamamen mesh head padlerden oluşurdu. Şimdi K2'ler ve KX2'ler çıktı. İkisi de tamamen mesh head. Tabiki aynı padler değil ama ben yeterli gördüm. K serisinin de KX serisinin de fiyatları artmış oldu ama K serisi artık yeterli hale geldi. KX2'ler biraz gereksiz pahalı oldu bence.

Dışarda ne yapıyor bilmiyorum ama okulda hep dediğim şekilde duruyor.
    TD-9 serisi de çok pahalı yahu Neyse, ablam seneye her ay belli bir miktar para gönderecekmiş, üstüne de üniversite'ye geçince para biriktiririm öyle alırım herhalde.

TD-9 ve 9K pek ilgimi çekmedi tomların kauçuk olmasından dolayı. Kauçuk padlerin rebounce'u ve hassasiyeti nasıl acaba?
    Özet olarak TD-9 mu diyorsun? Bir de, bu roland davullarını almak için ikinci ele mi başvurmalı, internetten mi alınmalı, Türkiye'den resmi bir firmadan mı alınmalı? Yurtdışı seçeneğim yok gibi, malum gümrükten geçmesi zor oluyor böyle büyük ve pahalı ürünlerin.
    Cevap için teşekkür ederim bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperkin -- 25 Haziran 2012; 23:52:52 >

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.