Şimdi Ara

Donanımhaber Davulcular SSLİ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
612
Cevap
3
Favori
28.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hyperkin

quote:

Orijinalden alıntı: Lars Ulrich

quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

offf yine karşıma çıktı konu.ilk hedefim lars ulrich'i geçmek.metallica'daki deüil, forumdaki :d

Abov yeni gördüm arkamdan neler dönüyor ne komplolar kurulmuş. -

@Hyperkin; Sürekli öyle kullanıyorsa sorun var. Fakat o anda çalacağı şey belliyse hihat sürekli o halde kullanılacaksa ve rim shot gibi işlere bulaşılmayacaksa rahat çalmak için yapabilir sorun olmaz. Ben de arada bir geriye doğru kendimi verip gözlerimi kapatıp rahatlamak amaçlı bir şeyler çalıyorum. Benim elektronik olduğu için ayarlardan yapılıyor ama. Hihati bazen açık bırakıyorum bazen tamamen kapatıyorum trampeti hoşuma gidecek şekilde evirip çeviriyorum. Eğlencesine çalacağım zaman da kasnaklara abuk sabuk tonlar koyuyorum falan kafama göre takılıyorum işte. Ciddi bir çalışma zamanı tabiki de yine o anda çalacağım şeye göre ride'ımı ayarlıyorum. Bütün setupu mümkün olduğunca akustik bateri şekline sokuyorum hihatimi itinayla ayarlıyorum falan. Yoksa teknik anlamda kendimizi geliştirmemiz zor olur.

Edit: Roland konusunda TD4'e fazla yanaşma bence. Modül konusunda TD9 modülü ile çok daha rahat edersin. Ayrıca diğer ufak tefek farklılıkları falan zaten biliyorsundur. Ama modül olarak kesinlikle daha üst seviyelere çıkamıyorsan TD9 öneririm. Eskiden K ve KX vardı K kauçuk padlerden oluşurdu (trampet hariç) KX ise tamamen mesh head padlerden oluşurdu. Şimdi K2'ler ve KX2'ler çıktı. İkisi de tamamen mesh head. Tabiki aynı padler değil ama ben yeterli gördüm. K serisinin de KX serisinin de fiyatları artmış oldu ama K serisi artık yeterli hale geldi. KX2'ler biraz gereksiz pahalı oldu bence.

Dışarda ne yapıyor bilmiyorum ama okulda hep dediğim şekilde duruyor.
    TD-9 serisi de çok pahalı yahu Neyse, ablam seneye her ay belli bir miktar para gönderecekmiş, üstüne de üniversite'ye geçince para biriktiririm öyle alırım herhalde.

TD-9 ve 9K pek ilgimi çekmedi tomların kauçuk olmasından dolayı. Kauçuk padlerin rebounce'u ve hassasiyeti nasıl acaba?
    Özet olarak TD-9 mu diyorsun? Bir de, bu roland davullarını almak için ikinci ele mi başvurmalı, internetten mi alınmalı, Türkiye'den resmi bir firmadan mı alınmalı? Yurtdışı seçeneğim yok gibi, malum gümrükten geçmesi zor oluyor böyle büyük ve pahalı ürünlerin.
    Cevap için teşekkür ederim bu arada

TD-9 diye bir model yok zaten. TD-9K ve TD-9KX vardı. Bunlar da bitti artık satılmıyor. Yerine TD9-K2 ve TD9-KX2'ler geldi. İkisinde de kauçuk pad yok. Tamamı mesh head (kick dahil). İkinci eli zaten pek bulunmuyor. Bulunsa bile güvenmek riskli iş. Türkiye'de iki yer satıyor benim bildiğim. Birisi Zuhal Müzik diğeri de Senkop Müzik. Ben Senkop Müzik'den almıştım Taksim Tünel'den. Erkan bey vardı çok ilgilenmişti benimle hala davullarla o mu ilgileniyor bilmiyorum ama eğer ordaysa yardımcı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars Ulrich -- 26 Haziran 2012; 0:51:44 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

offf yine karşıma çıktı konu.ilk hedefim lars ulrich'i geçmek.metallica'daki deüil, forumdaki :d

Abov yeni gördüm arkamdan neler dönüyor ne komplolar kurulmuş. -

@Hyperkin; Sürekli öyle kullanıyorsa sorun var. Fakat o anda çalacağı şey belliyse hihat sürekli o halde kullanılacaksa ve rim shot gibi işlere bulaşılmayacaksa rahat çalmak için yapabilir sorun olmaz. Ben de arada bir geriye doğru kendimi verip gözlerimi kapatıp rahatlamak amaçlı bir şeyler çalıyorum. Benim elektronik olduğu için ayarlardan yapılıyor ama. Hihati bazen açık bırakıyorum bazen tamamen kapatıyorum trampeti hoşuma gidecek şekilde evirip çeviriyorum. Eğlencesine çalacağım zaman da kasnaklara abuk sabuk tonlar koyuyorum falan kafama göre takılıyorum işte. Ciddi bir çalışma zamanı tabiki de yine o anda çalacağım şeye göre ride'ımı ayarlıyorum. Bütün setupu mümkün olduğunca akustik bateri şekline sokuyorum hihatimi itinayla ayarlıyorum falan. Yoksa teknik anlamda kendimizi geliştirmemiz zor olur.

Edit: Roland konusunda TD4'e fazla yanaşma bence. Modül konusunda TD9 modülü ile çok daha rahat edersin. Ayrıca diğer ufak tefek farklılıkları falan zaten biliyorsundur. Ama modül olarak kesinlikle daha üst seviyelere çıkamıyorsan TD9 öneririm. Eskiden K ve KX vardı K kauçuk padlerden oluşurdu (trampet hariç) KX ise tamamen mesh head padlerden oluşurdu. Şimdi K2'ler ve KX2'ler çıktı. İkisi de tamamen mesh head. Tabiki aynı padler değil ama ben yeterli gördüm. K serisinin de KX serisinin de fiyatları artmış oldu ama K serisi artık yeterli hale geldi. KX2'ler biraz gereksiz pahalı oldu bence.

Dışarda ne yapıyor bilmiyorum ama okulda hep dediğim şekilde duruyor.
    TD-9 serisi de çok pahalı yahu Neyse, ablam seneye her ay belli bir miktar para gönderecekmiş, üstüne de üniversite'ye geçince para biriktiririm öyle alırım herhalde.

TD-9 ve 9K pek ilgimi çekmedi tomların kauçuk olmasından dolayı. Kauçuk padlerin rebounce'u ve hassasiyeti nasıl acaba?
    Özet olarak TD-9 mu diyorsun? Bir de, bu roland davullarını almak için ikinci ele mi başvurmalı, internetten mi alınmalı, Türkiye'den resmi bir firmadan mı alınmalı? Yurtdışı seçeneğim yok gibi, malum gümrükten geçmesi zor oluyor böyle büyük ve pahalı ürünlerin.
    Cevap için teşekkür ederim bu arada

TD-9 diye bir model yok zaten. TD-9K ve TD-9KX vardı. Bunlar da bitti artık satılmıyor. Yerine TD9-K2 ve TD9-KX2'ler geldi. İkisinde de kauçuk pad yok. Tamamı mesh head (kick dahil). İkinci eli zaten pek bulunmuyor. Bulunsa bile güvenmek riskli iş. Türkiye'de iki yer satıyor benim bildiğim. Birisi Zuhal Müzik diğeri de Senkop Müzik. Ben Senkop Müzik'den almıştım Taksim Tünel'den. Erkan bey vardı çok ilgilenmişti benimle hala davullarla o mu ilgileniyor bilmiyorum ama eğer ordaysa yardımcı olacaktır.

Çok sağol üstad, sen olmasan biz ne yapardık bilmiyorum Anlaşılan bana 9k2 yolu göründü
    Gerçi ben alana kadar fiyat biraz düşebilir diye umuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperkin -- 26 Haziran 2012; 14:11:18 >

• yakında Roland TD-4KX2 almayı düşünüyorum ne dersiniz ? uzun zamandır bu davulun peşinde koşuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Venduss

yakında Roland TD-4KX2 almayı düşünüyorum ne dersiniz ? uzun zamandır bu davulun peşinde koşuyorum

4 mesaj yukardan itibaren başlayan yorumları oku
  • quote:

quote:

yakında Roland TD-4KX2 almayı düşünüyorum ne dersiniz ? uzun zamandır bu davulun peşinde koşuyorum

4 mesaj yukardan itibaren başlayan yorumları oku

okudum tamam :D mesh head daha iyi zaten benim tek merak ettiğim konu şu aslında ben bunu eve aldığımda acaba komşu problemi yaşar mıyım ? zaten elektronik almamdaki en büyük sebepte bu diyebilirim. yoksa akustikten şaşmam
  • Ben apartmanda kullanıyorum şahsen geç saatlerde taşkınlık yapmazsan sorun olmuyor. Kulaklıkla çaldığın zaman çıkan ses kick hariç çok az zaten kicki de yavaş kullanmaya alışıyorsun bir süre sonra.
  • quote:

Ben apartmanda kullanıyorum şahsen geç saatlerde taşkınlık yapmazsan sorun olmuyor. Kulaklıkla çaldığın zaman çıkan ses kick hariç çok az zaten kicki de yavaş kullanmaya alışıyorsun bir süre sonra.

hmm anladım alt üst kat problemi yaşadın mı hiç peki ? zaten %99 kulaklıkla çalarım yanlız olduğum zamanlarda hmm sorun cıkartmaması güzel rahatlattı diyebilirim beni eyw
  • quote:

quote:

Ben apartmanda kullanıyorum şahsen geç saatlerde taşkınlık yapmazsan sorun olmuyor. Kulaklıkla çaldığın zaman çıkan ses kick hariç çok az zaten kicki de yavaş kullanmaya alışıyorsun bir süre sonra.

hmm anladım alt üst kat problemi yaşadın mı hiç peki ? zaten %99 kulaklıkla çalarım yanlız olduğum zamanlarda hmm sorun cıkartmaması güzel rahatlattı diyebilirim beni eyw

Ben hiç sorun yaşamadım. Köpekle ilgili alt katla yaşadım ama başka bir sebeple bir şey diyen olmadı şu zamana kadar. Yaklaşık 1 yıla yaklaştı ben alalı.
  • quote:

quote:

quote:

Ben hiç sorun yaşamadım. Köpekle ilgili alt katla yaşadım ama başka bir sebeple bir şey diyen olmadı şu zamana kadar. Yaklaşık 1 yıla yaklaştı ben alalı.

fiyat 3.500 TL falan nasıl memnunmusun bu parayı hakedecek bir setupmu sence? tavsiye edermisin yani bana

• quote:

quote:

quote:

quote:

fiyat 3.500 TL falan nasıl memnunmusun bu parayı hakedecek bir setupmu sence? tavsiye edermisin yani bana

3-4 mesaj yukarıda bunları detaylıca açıkladım ama kısa olarak tekrar cevap vereyim. Elektronik davulda Roland'dan şaşma. TD9 ise çok üst modellere para vermek istemezsen alabileceğin en makul ve parasının hakkını veren setup. K2 veya KX2 arasında artık maddi durumuna göre seçim yaparsın ama kesinlikle TD9 modülü her türlü işini görecektir. Keşke şunu da yapabilseydi diyeceğin bir şey olmaz çünkü yapamadığı bir şey yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

3-4 mesaj yukarıda bunları detaylıca açıkladım ama kısa olarak tekrar cevap vereyim. Elektronik davulda Roland'dan şaşma. TD9 ise çok üst modellere para vermek istemezsen alabileceğin en makul ve parasının hakkını veren setup. K2 veya KX2 arasında artık maddi durumuna göre seçim yaparsın ama kesinlikle TD9 modülü her türlü işini görecektir. Keşke şunu da yapabilseydi diyeceğin bir şey olmaz çünkü yapamadığı bir şey yok.

Brush kullanamıyorsun?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Brush kullanamıyorsun?

Bagetlerle brush kullanırmış gibi çalabiliyorsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Brush kullanamıyorsun?

Hadi ya
    Gerçi içinde 99 tane kit varmış sanırım, doğaldır

TD-12, TD-20 ve TD-30'lar direk brush algılıyormuş bu arada.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Brush kullanamıyorsun?

Hadi ya
    Gerçi içinde 99 tane kit varmış sanırım, doğaldır

TD-12, TD-20 ve TD-30'lar direk brush algılıyormuş bu arada.

O modellerin direk brush algıladığı doğru. TD9 içerisinde direk brush kiti var ama güzel değil. Ayrıca kendi kitini yaratabiliyorsun. Güzel bir brush performansı alabilmek için cubase gibi yazılımlar kullanmak en iyisi.

• Buraların hareketlendiğini görmek güzel yine. Davula 1 Crash daha eklemek için para biriktirme çilesini çeken tek benim galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 26 Haziran 2012; 22:47:22 >
  • 20 yaş davula başlamak için geç mi sizce? Kursa yazılmayı düşünüyorumda.
  • Yaklaşık 1 yıldır elektro gitar çalıyorum. Bugün bir arkadaşımın evinde bateri deneme şansım oldu, bateriye kanım daha çok ısındı Şimdi gitarı bırakıp bateriye başlamayı düşünüyorum. Oturduğumuz yerde bateri çalan yok, o yüzden hocaya gitme şansım da yok. Hoca olmadan 2-3 yıl idare edebilir miyim? Üniversiteye gittikten sonra eğitim almayı düşünüyorum. Sizce evde çalışarak grupla çalabilecek seviyeye gelebilir miyim? Şimdiden teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Unforgiven

Yaklaşık 1 yıldır elektro gitar çalıyorum. Bugün bir arkadaşımın evinde bateri deneme şansım oldu, bateriye kanım daha çok ısındı Şimdi gitarı bırakıp bateriye başlamayı düşünüyorum. Oturduğumuz yerde bateri çalan yok, o yüzden hocaya gitme şansım da yok. Hoca olmadan 2-3 yıl idare edebilir miyim? Üniversiteye gittikten sonra eğitim almayı düşünüyorum. Sizce evde çalışarak grupla çalabilecek seviyeye gelebilir miyim? Şimdiden teşekkürler :)

Bir arkadaş vardı senin gibi önceden gitar çalıyormuş sonra bateriye geçmiş. Aynı zamanda bir grupları var ve sürekli beraber çaldıkları için daha rahat öğrendi sanırım. Hiç ders almadan evde istediği veya grubunun istediği bütün şarkılar öğrenmiş ( internet - coverlar - kulak ). Yani neden olmasın? Guitar Hero oynamışsındır muhtemelen. Temel kalıpları rahatlıkla öğrenip pratik yapabilmeni sağlıyor bence. Sonra üstüne belirli sitelerden öğrenebileceğin teknikleri eklersin. İmkanın olunca da ders alırsın gayet mantıklı gibi

Bende 3 aydır çalıyorum belirli ritm ve atak kalıplarını biliyorum sadece. Ders alıyorum haftada 1 saat. Bakalım 1 sene sonra bu konuya baktığımda ne değişecek

• Şöyle İstanbul'da amatör bir davulcu arkadaş var mı? Arada bir stüdyoya girip kolay şarkılar çalışsak. Bende 1.5 senedir falan gitar çalıyorum amatör sayılırım. Nirvana falan çalacak arkadaş varsa çok iyi olur valla. Gelişmemizde de yardımcı olur hem.
  • Merhaba,

çok uzun zamandır yani yaklaşık geçen sene bu zamanlardan beri foruma tam olarak doğru düzgün tekrar bir giriş yapamamıştım. Uzun zamandır yoğun bi tempoda çalıştığım için ilgilenemedim. Enstruman veya herhangi teknik vs. konusunda sorusu olanlara bilgim dahilinde yardım olmaya çalışırım.

Biraz geçtiğimiz 1 sene boyunca ne yaptığıma geleyim. Sene boyunca aktif olarak kafe müziğiyle beraber hergün okula gidip geldim. Son üç hafta kala kumpas yaptılar :) sınıfta kaldım son sınıftayken. Açığa geçtim. Bi süre önce gece işinede başladım akşam kafede gece barda çalıyordum ramazan vesilesiyle araya girdik şimdilik geceleri sahur yapıyoruz :) Ramazandan sonra bakacağız artık.

Bu arada Konya'da olanlar için müjde sayılabilir haberim var. Önümüzdeki cumartesiye kadar bir sorun çıkmazsa müzik evimiz açılıyor. 3 katlı artı 1 katta terası bulunan işyerimizin bünyesinde prova ve kayıt imkanı, enstruman alım satımı, ses ve sahne sistemleri kiralama, enstruman dersleri, organizasyon yani paket programlar gibi hizmetler olacak. Konya gibi bu konularda eksik kalmış bi kent için güzel haber diye düşünüyorum. Koca şehirde şu an 2 stüdyo var sadece.

Davul setupımda öyle çok bi değişikliğe gitmedim aşağı yukarı aynı zillere ve ekipmanlara sahibim.
    Detaylı olarak linkten incelenebilir.
    http://www.davulanahtari.com/viewtopic.php?f=34&t=7414&sid=b1a22bb0467db285159c7e96bad99afc

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.