Şimdi Ara

DonanımHaber'de Siyaset ve Din Paylaşımları Kaldırılmalı ve Yasaklanmalı (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
0
Favori
22.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
321 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git

DonanımHaber'de Siyaset ve Din Paylaşımları Kaldırılmalı ve Yasaklanmalı

(En Son Oy Tarihi: 19.8.2022)
Giriş
  • Bence de şu an forum resmen siyasi bir tartışma programı gibi. Son 5 yılda forumun kimyası değişti. Bir grup var ki sadece siyasi , ideolojik ve dini konu açmak ve tartışmak için kullanıyor forumu. Bir de ufak tefek karı kız muhabbeti, polis öğretmen memur taşlama, yok şunu yaptım şöyle oldu konularını açıp gereksizlik yapanlar. Geçenlerde forumda pc ile ilgili bir problem paylaştım fakat tek bir cevap paylaşıldı o da 3 gün sonra ancak. Bu yüzden forum ana sayfasındaki yeni açılan konular ve popüler konular bölümünden siyasi, ideolojik , dini ve forumun gerçek amacına hizmet etmeyen ve faydası olmayan tüm konular yer almasın. Onun yerine bu konularda iddialı olanlar için ayrı bir yaşam, siyâset, dini gibi ayrı bölümler olsun ve dediğim gibi buradaki konular popüler ve yeni konular bölümünde görünmesin pek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarihselmaddeci kullanıcısına yanıt
    Ülke sorunlarınla ilgilenince noldu? Bir şey değişti mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DH forum chp nin resmi sitesi durumunda. Adamlar resmen küfür ediyor sikayet ediyorsun tık yok. Hatta konu edilen mesaj bile halen duruyor.
    Tam tersi durumda bırakın hakareti yanlış anlamay bile hemen suresiz uzaklaştirma geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 20 Nisan 2019; 8:53:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XBlades

Forum kuralları keyfi olarak bir üyenin konu açıp oylamaya sunmasıyla değiştirilemez. Böyle bir yönetim biçimi yok maalesef.

O yüzden silmenizi öneririm, yönetim kaale bile almayacaktır.
    Okuduğunu anlamıyormusun sen. Zaten 9.kurala göre yasak. Sadece kuralı uygulamıyor adminler. Şimdi kavrayabildin mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaldırılsın çünkü tartışmayı bilmiyoruz, tartışacak bilgimiz yok, dolayısıyla insanlar birbirlerine değerlerine hakaret ediyor, bölünüyoruz, kutuplaşıyoruz...

Din içerikli konuların amacı da dini değerlere hakaret etmek, dinsiz, ateist vs birisi neden dine hakaret etmek için konu açar, e bulmuşsun huzuru neden hala çatışıyorsun?

Siyaset kardeşi, kardeşe küstürür, insanları ayırır, herkesin fikri kendine, doğru sandığını savunarak insanlara bunu kabul ettiremezsin.

DH' de buradan ekmek yediği için kaldırmıyor, Gün Bey yönetici ise bu konuya dur demeli, insanları bölmeye aracı olmamalı, sonunda istemeyerek de olsa cimer vs yerlere başvurmak zorunda kalacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 20 Nisan 2019; 11:41:22 >
  • Arkadaşım olacaksa da bunun bir Başlık adı altında , kategorize edilmesi taraftarıyım.
    Ben genelleme yapıyorum. Öznesel bakmıyorum. Fiyat farklılığı konusuna da atıf yapmıyorum.
    Benim yorum yaptığım konu, dikkatini çekerim avrupa türkiye fiyat farklılıkları değil.
    Daha anlaşılır olması için detaylandırayım,
    "kendi adıma" aracından , salatalığına , maaşından , bi dünya materyalin kıyaslamasının "defalarca" konu açılarak yayınlanmasından sıkıldım.

Bir başlık olur , (x bi ürünü kullanan kullanıcılar gibi ) Avrupa-Türkiye ürün fiyat karşılaştırması diye ,
    Alt başlıklarında herkes dilediği kadar yazışsın. Bunda sıkıntı yok.
    Ancak bugün biri konu açıyor , falanca yerde domates 3 cent , burda 30 dolar falan filan.
    Aradan bi hafta geçiyor bir başkası başlığı değiştirip domates burda 30 dolar orda 3 cent gibi gibi gibi .....
  • ben bir donanımı yüksek kurlardan ya da vergilerden dolayı alamıyorsam eğer sorumlusunu ararım... yüksek döviz kurlarının sorumlusu kimse ona kızarım.. bizde yüksek döviz kuru sebebi politikacılar olduğu için siyaseti mecburiyetten konuşuyoruz. bizim siyasetçiler dini bir meta olarak kullandıkları için de ister istemez konu dine kadar geliyor. hepsi birbirine bağlantılı.

başlığı açan arkadaş şöyle bir forum istiyor sanırım..

- cep telefonlarından alınan vergiler %50 arttı
    - allah razı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Kardeş adam konuyu açmış, 2 kişi cevap vermiş biri de sensin.
    Adamın nicki belli.
    Forumda gördüğü ilgi de ortada.
    Sen de dünyanın en duyarsızları satanistlerdir diye konu aç, bu konunun seni neden rahatsız ettiğini güzelce açıkla. Hatta o kişiyi de konuya etiketle.

Yani bizimle aynı düşünmeyen kişiler istediği gibi düşüncesini söylese ne olur söylemese ne olur?
    Yoksa bunları dinleyip birilerinin dinden çıkacağından mı endişe ediyorsun?
    İman etmiş biri o video ile çıkıyorsa, zaten imanı sağlam değildir.
    İmanlı biriye düşen konuyu sildirmeye çalışmak yerine üslubunca açıklayıp cevap vermek olabilir bana göre.
    Sen o konuyu sildirince adamın ne fikri değişiyor ne de vaz geçiyor. Daha da gaza geliyordur eminim.

Alıntıları Göster
    Rahatsızlık verdiğini güzelce açıklayınca bundan vazgececegine gerçekten inanıyormusun?
    Bu farklı farkli kişilerde kaç kez denendi sonuç değişmiyor.
    DONANIM HABER isimli bir forumda dini konuların hakaret derecesinde konusulmasinin ve forum yöneticilerinin buna sadece seyirci kalmasının mantığı nedir?
    Bu saygisizlar buranin kalabalık olmasını fırsat belliyor. Gerçek hayatta yapamadiklarini burada yapıp tatmin oluyorlar.

• selodonanımhaber kullanıcısına yanıt
    Tabi canım kesin öyledir.
    Parantez içine bak.

• halil altın H kullanıcısına yanıt
    Sorun şu ki, güzelce açıklama yapma amacım o kişiyi değiştirmek olmazdı, iletişim kurmak olurdu. Dindar kesimin sürekli yasaklamalar ile gündeme gelmesinden rahatsız olmuyor musunuz?

Dindar kesimi temsil eden insanların ahlaki, kültürel veya namus/haysiyet ile ilgili konularda yaptığı hatalar, bir satanistin açtığı ve 1 kişinin cevap verdiği bir konudan daha çok zarar veriyor bu dine.

Şunu neden anlayamıyoruz? Yasaklamak hiçbir şeyi cozmuyor. Alenen hakaret yasaktır, buna sonuna katılıyorum ancak bunun üzerinden dini veya siyasi konular olmasın goygoyu yapmak bana göre bağ yemek değil bagciyi dövmek gibi geliyor bana.

Malum parti seçimleri kazanıp koyduk mu diye hoykurur iken siyaset konuşuldu ve biriniz de çıkıp demediniz ki bu toplumu ikiye ayırıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yasakçı zihniyete karşı alternatif kanal adreslerini not edin.

• quote:

Yanlış düşünüyorsunuz. Bu ülkeyi bu hale getirenler yüzünden siyaset konuşmak zorunda kalıyoruz.

İstediğiniz bisikleti alabilirmisiniz? alamazsınız çünkü pahalılaştı.
    İstediğiniz bilgisayarı toplayabilirmisiniz? toplayamazsınız çünkü pahalılaştı.
    İstediğiniz sebzeyi alabilirmisiniz? alamazsınız çünkü bir kaçı ya yok yada aşırı pahalılaştı.
    İstediğiniz arabayı alabilirmisiniz? alamazsınız çünkü araba alırken bir araba da hükümete hediye ediyoruz.
    İstediğiniz evi alabilirmisiniz? alamazsınız çünkü hepsini suriyeliler alıyor.

Ne konuşalım, ne istiyorsunuz ben anlamıyorum? Bir çok insan ülkeyi terk etmek istiyor ve siz sanki dört dörtlük bir ülkede yaşıyormuşuz gibi din ve siyaset yasaklansın ne gereği var konuşmanın diyorsunuz.. Yapacak bir şeyimiz yok arkadaşım, konuşmak zorundayız. Bu sıkıntılar gidene kadar konuşacağız. İnsanların bilinçlenmesi gerek.
    Doğru düşünüyoruz, ülke gündemi kurulduğu tarihten beri giderek artan ve son yıllarda sadece siyaset ve din olduğu için ve geriye sadece bu konular kaldığı için, ne yazık ki sadece bu konuları konuşmak zorunda kalıyoruz.

Ben her gün uyandığımda ülkemde yapılan bilim, kültür, sanat, teknoloji, sanayi, askeri, edebiyat, müzik gibi konuların haberini duymak yerine A partisi kime ne bok atmış, diğer B partisindeki geri zekalı yine ne gaf yapmış, C partisindeki aptallar yine ne insanlık ayıbı söylemlerle ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalışmış, D partisideki yobazlar yine hangi gerekçelerle Atatürk'ü afaroz etmiş, hangi hainliğini kanıtlamış, Annesi saygıdeğer Zübeyde Hanım'a yine ne iftiralarda bulunmuşlar gibi utanç verici ülke gündemini görmek zorunda mıyım?

Hala çözülememiş Atatürk problemi var ortada aslında bir problem olmamasına rağmen. İstanbul'u kim fethetti? Fatih. Çanakkale Savaşı'nı kim kazandı? Milletin imanı diyen büyük bir sığır sürüsü var bu ülkede. Siz siyaset konuşmaya devam edin ne olacak ki!

Tüm bunlar yetmiyor hadi bir yerlerde dayılarınız var girdiniz bu partilerden birisine, siyaset ile ilgilenip ülkeyi düzene sokacaksınız ya, peki neden tek derdiniz bir yerlere gelip ceplerinizi doldurmak ve bu insanlara küfrederek, şikayetçi olduğunuz durumu bir nebzede olsa düzeltmek için girdiğiniz yerlere, onlardan daha beter olup çıkıyorsunuz? Bu mu sizin siyaset anlayışınız?

İstediğimiz bisikleti alabilir miyiz? Alamayız çünkü üretmiyor dışarıdan alıyoruz!
    İstediğimiz bilgisayarı alabilir miyiz? Alamayız çünkü üretmiyoruz, yatırım yapmıyoruz, teknolojiden, bilimden, sanayiden kısıp Diyanet'e veriyoruz, ülkeye cami ve hoca lazım!
    İstediğimiz sebzeyi, meyveyi alabilir miyiz? Alamayız çünkü çölde yaşadığımız için üretemiyoruz!
    İstediğimiz arabayı alabilir miyiz? Alamayız çünkü 4 tekerli basit makinaları bile üretemiyoruz!
    İstediğimiz evi alabiliyor muyuz? Onlarca yıldır tek ürettiğimiz şeyler konutlar ve inşaat sanayi olmasına rağmen yine de alamıyoruz! Ürettiğimiz şeylerin parası yurt dışına akıyor!

İstediğimiz teknolojiye ulaşamıyoruz! Çünkü yurt dışında 100-500 dolar gibi cep harçlığıyla alınabilecek son teknoloji ürünler güzel ülkemde 5-6 bin liraya kadar çıkıyor ve 20 senedir toplam fiyatları dünya genelinde en fazla "500 dolar" artmışken bizde "10 bin lira kadar" zamlandı!

Biz neden 100 dolarlık ürünü 1.000 liraya almak zorundayız? Eskiden 100 dolar üstü vergilendirmeye tabi tutulurken 35 dolara çekilmesinin mantıklı bir izahı yok! 200 dolarlık ürün ekonomi bahane edilerek insan haklarına aykırı bir şekilde vergi alınmasından dolayı, 200 dolarlık üründen en aşağı 350-400 lira vergi alınıyor ve bizim elimize gelişi 1800 liraya kadar çıkıyor!

200 dolarlık ürünü alabilmek için 400 lira vergi vermek, 500 dolarlık ürün için 1500 lira vergi vermek hangi hesaba, vicdana uyar? Verginin, vergisinin, vergisi alındığı ve bunlar yetmezmiş gibi birkaç tane daha başka verginin alındığı, bu hesaba göre 1 liralık ürünü almak için 10-15 lira vergi vermek, hangi üst düzey siyasetin konuşulması sonucunda bu noktaya geldiğimizi anlamlandırmama yetmiyor ne yazık ki! Devletimiz bizi en iyi tabirle silkiyor ama biz siyaset konuşalım ki ülke bu durumdan kurtulsun değil mi?

İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz durumunda devletin bu durumu düzeltmek adına uyguladığı en önemli ve tek işe yarar politika, dolaylı yoldan vergi almak yerine, doğduran vergi kesmeye başlayacağını söylemesi ve bu vergileri de doğrudan alt/fakir tabakaya yayacağını söylemesi. Sadece siyasi gündemin olduğu Günümüz Türkiye'sinde durum böyle.

O kadar berbat durumdayız ki sözde düşman olduğumuz ve dinsizlerin yaşadığı ülkelerde yapılan gelişmelere sevinme noktasına geldik. Üstelik yeter artık ben gidiyorum demeye kalktığın zaman cebine 3-5 bir şeyler koyup gitmeye kalksan cebindeki para 6-7 ye bölündüğü için sıradan batı ve abd vatandaşına göre 6-7 kat çalışmak gerekiyor çünkü Türk olmak bunu gerektirir! Sonucunda ise hiç bir şey elde edemezsin!

• KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Daha sonra cevap yazacağım şuan meşgulüm.
  • siyâset konuşmak isteyen belirlenmiş bölümlere istediği konu başlığı ile konu açar yorumunu yapar veya daha önce açılmış siyasi konulardan birine yorumunu yapar. cep telefonu incelemesine bakmak istersin siyasi mesajlar çıkar karşına, başka konularda da aynı durum geçerli. ilgisiz alâkasız başlıklarda siyasi mesajların olması konunun seviyesini de düşürmekte. sadece ilgili başlıklar altında siyaset tartışması yapılması daha iyi olur.

• quote:

Daha sonra cevap yazacağım şuan meşgulüm.
    Bekliyorum.
  • Ankette siyaset ve din konularının kaldırılması ayrı ayrı sorulmaliydi.

Siyaset ve dini konular kaldırılsın diyen 600 kişiye yaklaşmış. Kaldırılmasın diyen 80 kişi kadar daha fazla.

Anket dediğim gibi olsaydı dini konular tartisilmasin diyen daha fazla olabilirdi!

Ne degisirdi? Hicbirsey çünkü bu kadar kişinin rahatsız olmasınin DH yönetiminin umrunda olmadığını düşünüyorum. Onlar konularin faydali olmasına göre değil. İnsanların rahatsız olmasına göre değil.

İnsanlar arasındaki tahammülsüzlugun artması yönetim icin önemsiz. Hatta bu sitede kurallarin isletildiginide dusunmuyorum.

Önemli olan konuların ilgi görmesi! Ama bakalım bu nereye kadar gidecek!

Umarim internet suçları ile ilgili kanunda düzenlemeler olur ve yasal yaptırımlar gelir. Bu çok gerekli hale geldi.

• halil altın H kullanıcısına yanıt
    Sanki suçluları salıvermiyor, işbirliği yapmıyorsunuzmuş gibi bir de suç tanımı üretiyorsunuz. Seçimi kaybettiğiniz için, hapishanelerde her ne kadar elebaşılığını yaptığınız, azmettirdiğiniz pislik varsa şimdi salıveriyorsunuz. Buna adalet demezler, hakkaniyeti diline dolayacak son kişiler aktrollerdir.

• Forumda siyaset ve din paylaşımı yok ki.

Akp düşmanlığı, terörist seviciliği,
    İslam düşmanlığı, ateizm özendiriciliği paylaşımları var.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.