Şimdi Ara

Donanımhaber Reverse Engineering

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
2.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Reverse Engineering anlayan varsa özellikle Olly gibi yazılımları iyi kullanmayı bilen bana da takıldığım yerlerde yardım edebilecek birisi çok iyi olur. Kaynak yok çünkü. Tam bir sağlam kaynak bulmuştum onun da linkleri ölmüş. İngilizcem de böyle komplike konularda yetersiz kalıyor. Kalan kaynaklar da yarım yamalak anlatmış hep. Eminim bilen birisi vardır. Konudan ya da pm'den ulaşabilirlerse bana çok memnun olurum.

Edit: Genel konu olsun başkaları da merak saldı çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Topal Yılan -- 6 Şubat 2011; 19:16:41 >

• OllyDbg ve IDA Pro'dan iyi düzeyde anlarım. Yardımcı olabilirim takıldığın yerlerde. Aslında bir çok kaynak var. crackmes.de adresinden üzerinde çalışmak için kırmak üzere programlar indirebilirsin.
  • The university of Kaldirim Engineering
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSH

OllyDbg ve IDA Pro'dan iyi düzeyde anlarım. Yardımcı olabilirim takıldığın yerlerde. Aslında bir çok kaynak var. crackmes.de adresinden üzerinde çalışmak için kırmak üzere programlar indirebilirsin.

Bugün bir kaç bir şey kırdım ordan. Zaten bugün başladım daha ama sağolsun bir arkadaş Lena151'in derslerini türkçeye çevirmiş. Onlar çok işe yaradı. Fakat ilk 3 dersten sonrasının linkleri kırılmış başka yerde de yok. Ben de Jump komutlarını takip etmekten pek farklı bir şey öğrenemedim. Değişik algoritmalarla ve döngülerle gizlenen keyleri falan bulamıyorum. Zaten bir gün bunun için erken sanırım.
  • WinZip 8.0 ile boğuşuyorum şu anda fakat hala bir sonuca varamadım. Bizi yanlış key girdiğimizi söyleyen msgbox'a gönderen komutu nasıl bulacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Topal Yılan -- 6 Şubat 2011; 2:12:46 >
  • Hala kıramadım.
  • Lena'nın tutorial'ları çok yararlıdır. Ben orjinali üzerinden gitmiştim. Winzip'i kırmaya çalışmaktansa crackmes.de 'deki en basit olanlardan başlaman daha iyi olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Lena'nın tutorial'ları çok yararlıdır. Ben orjinali üzerinden gitmiştim. Winzip'i kırmaya çalışmaktansa crackmes.de 'deki en basit olanlardan başlaman daha iyi olacaktır.

Onlar ufak programcıklar oldukları için hemen gerekli kısım bulunabiliyor. Benim şu an anlamak istediğim mesela F8 ile ilerlerken program penceresi gelince hangi işlemde olduğumu gösteren karartı kayboluyor bir daha da bulamıyorum. Bunu nasıl bulurum? Bir de Key'i girdiğim zaman işlediği satırı tabiki? Bunu yapmaya uğraşıyorum da bulamadım bir türlü. Orjinal Lena'yı izleyeyim hiç değilse bir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Topal Yılan

quote:

Lena'nın tutorial'ları çok yararlıdır. Ben orjinali üzerinden gitmiştim. Winzip'i kırmaya çalışmaktansa crackmes.de 'deki en basit olanlardan başlaman daha iyi olacaktır.

Onlar ufak programcıklar oldukları için hemen gerekli kısım bulunabiliyor. Benim şu an anlamak istediğim mesela F8 ile ilerlerken program penceresi gelince hangi işlemde olduğumu gösteren karartı kayboluyor bir daha da bulamıyorum. Bunu nasıl bulurum? Bir de Key'i girdiğim zaman işlediği satırı tabiki? Bunu yapmaya uğraşıyorum da bulamadım bir türlü. Orjinal Lena'yı izleyeyim hiç değilse bir.

Key'i kutudan alıp değişkene atayan kodu bulduktan sonra oraya bir breakpoint eklemen gerekiyor. Olly'nin üst panelindeki harflerden de pencereleri kontrol edebilirsin. Key büyük ihtimalle hafızada bir yere atılıyor, sonra konumu registerlara kaydediliyordur.

• quote:

quote:

quote:

Key'i kutudan alıp değişkene atayan kodu bulduktan sonra oraya bir breakpoint eklemen gerekiyor. Olly'nin üst panelindeki harflerden de pencereleri kontrol edebilirsin. Key büyük ihtimalle hafızada bir yere atılıyor, sonra konumu registerlara kaydediliyordur.

Teşekkür ederim. Üst taraftaki harfleri kurcalamıştım ama bir şey bulamamıştım şimdi tekrar kurcalayacağım. İşte ben de o Key'i kutudan alıp değişkene atayan kodu arıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim. Üst taraftaki harfleri kurcalamıştım ama bir şey bulamamıştım şimdi tekrar kurcalayacağım. İşte ben de o Key'i kutudan alıp değişkene atayan kodu arıyorum.

O kod tek satır olabilirken bir döngü içinde de olabilir. Bunu register'ları ve stack hareketlerini gözlemleyerek farkedebilirsin. Zaten textbox'dan okuyan API kendisini ele verecektir.

• Şu anda hareketleri gözlemleyemiyorum işte bir yerden sonra aktif kod satırını gösteren şey kayboluyor bütün programın içinde kayboluyorum.
  • quote:

Şu anda hareketleri gözlemleyemiyorum işte bir yerden sonra aktif kod satırını gösteren şey kayboluyor bütün programın içinde kayboluyorum.

Bu durumlarda hangi kod içinde olduğuna dikkat et. Bir API çağırıldığında user32.dll'nin içine girmiş olabilirsin yada yazılım kontrol rutinini başka thread'de sürdürüyor ve seni eski thread'de bırakmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 6 Şubat 2011; 13:48:07 >
  • quote:

quote:

Şu anda hareketleri gözlemleyemiyorum işte bir yerden sonra aktif kod satırını gösteren şey kayboluyor bütün programın içinde kayboluyorum.

Bu durumlarda hangi kod içinde olduğuna dikkat et. Bir API çağırıldığında user32.dll'nin içine girmiş olabilirsin yada yazılım kontrol rutinini başka thread'de sürdürüyor ve seni eski thread'de bırakmış olabilir.

Peki hangi kod içinde olduğumu nasıl anlayacağım? Nasıl geçiş yapacağım aralarında?
  • quote:

quote:

quote:

Peki hangi kod içinde olduğumu nasıl anlayacağım? Nasıl geçiş yapacağım aralarında?

Olly'nin pencere başlığında yazacaktır neyin içinde olduğun. Thread'ler arasında geçiş yapmak ve istediğin thread'leri durdurmak için söz ettiğim harflerin içinden T'ye tıklaman yeterli olacaktır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Olly'nin pencere başlığında yazacaktır neyin içinde olduğun. Thread'ler arasında geçiş yapmak ve istediğin thread'leri durdurmak için söz ettiğim harflerin içinden T'ye tıklaman yeterli olacaktır.

Tamam şimdi hemen geçiyorum diğer bilgisayarın başına. Yana bi bilgisayar daha koydum da ondan takılıyorum bu reverse işlerini.

2 dakika dolana kadar gidip geldim bile. Tek thread var o da main thread.

• Hangi kodun içindesin? Başlıkta Winzip mi yazıyor yoksa user32 veya bir benzeri mi? Eğer Winzip içindeysen kodun doğru yerinde olmayabilirsin. Key'i girip tuşa tıkladıktan sonra hareketleri izleyip doğru yerde olduğuna emin olmalısın.
  • WINZIP32.EXE main thread, module WINZIP32 diyor.
    Detaylı anlatıyorum şimdi. F8 ile ilerliyorum sonra program penceresi geliyor. Programın full olmadığına devam etmek istiyorsak kabul etmemizi söyleyen basit bir pencere. Bu pencere geldiği anda ben hiç bir şey yapmadan aktif kod satırı kayboluyor bir daha da bulamıyorum dolayısıyla takip de edemiyorum.
  • Bu basit bir uygulama olsaydı kodu en başta durdurman ve sana key sormasını beklemen doğru olurdu ancak bu basit bir uygulama değil, bir çok pencereden oluşuyor. Bu yolu izlemek yerine programın açılmasını bekle key soracağı yere kadar gel ve rastgele bir key gir. Sana verdiği hata mesajını olly'deki string'ler arasından bul ve bunun geçtiği yere bir breakpoint koy, yada öncesine. Buralarda key karşılaştırma rutinini ara. Senin yaptığın şekilde yapmak mümkün değil çünkü geniş bir yazılım.

String'ler arasından bulmak her zaman çözüm değildir çünkü bunlar normalde farklı şekillerde yerleştirilebilirler. Bu durumda API'ler üzerinden gidebilirsin. Örneğin her MessageBoxA API'sinin çağrıldığı yere breakpoint ekleyebilirsin. Ama API'ler LoadLibraryA ile de yüklenebilirler. Kısacası her programa uyan bir yöntem yok. Tecrübe ile daha kolay ulaşır hale geliyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 6 Şubat 2011; 14:09:29 >

• O yolu da denedim. Bulmuyor o mesajı. Bir kere buldum şans eseri nasıl bulduysam aynı şekilde arama yaptım çıktı. Breakpoint koydum çalıştırdım ama yine gitti o satır. Breakpoint koyduğum satır da başka bir şey gibi duruyordu.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.