Şimdi Ara

CHEAT DAY HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
15.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kilo vermek isteyenler mutlaka cheat day yapması gerekiyormuş araştırdım bunu duydum fakat yapmaya korkuyorum neden derseniz

geçen sömestrda tatile gittik 2 gün açık büfeydi aşırı yemek yedim o gün resmen abartmıyorum yarım kilo tatlı işte 1 kilo et makarna tabak tabak köfteler bilmemne sabahta börekler çörekler omletler kekler tabak tabak götürdüm kilo kilo açık büfe diye

istanbula döndüğümde normalde 62.5 kg dum birde ne görim 64.9 kg çıktım resmen en az 2 kilo dan fazla aldım yağ oranım arttı ve şuan yeni düştüm 62.9 ları görüyorum yani başıma bela oldu o tatil

ne dersiniz yanlışmı yaptık acaba cheat day la ilgili programı olan bilen varsa yardımcı olabilirmi ne yenileceği kaç kalori alınacağı hakkında :D

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cheat Day: Bilmeniz Gerekenler

Cheat Day Nedir?

Cheat day, sıkı bir diyet veya egzersiz programında kontrollü bir şekilde sağlıksız yiyecekler tüketmenize izin verilen bir gündür. Bu gün, diyet yapanların kendilerini ödüllendirmelerine ve psikolojik baskıyı azaltmalarına yardımcı olmayı amaçlar.

Cheat Day Kaç Kalori Olmalı?

Optimal cheat day kalori miktarı, kişinin günlük kalori hedefine ve aktivite seviyesine bağlıdır. Genel olarak, cheat day kalorilerinin günlük kalori hedefinizi %20-30 oranında aşmaması önerilir.

Cheat Day Kaç Günde Bir Yapılmalı?

Cheat day'lerin sıklığı da bireysel ihtiyaçlara bağlıdır. Haftalık bir cheat day, çoğu kişi için yeterli olacaktır. Ancak daha uzun veya daha sıkı diyet yapanlar, ayda birkaç cheat day'e ihtiyaç duyabilir.

Cheat Day Kilo Aldırır mı?

Tek bir cheat day, uzun vadeli kilo alımına yol açmamalıdır. Ancak düzenli cheat day'ler veya aşırı kalori tüketimi kilo alımına neden olabilir.

Cheat Day Sonrası Ne Yapılmalı?

Cheat day'in ardından sağlıklı beslenmeye ve egzersize dönmek önemlidir. Bu, kalori açığınızı yeniden oluşturmanıza ve kilo almanızı önlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, aşırı yemek yeme ve şişkinlik gibi cheat day sonrası semptomları gidermek için bol su içmeyi unutmayın.

Cheat Day Yapılmalı mı?

Cheat day'ler, diyet planınızın sürdürülebilirliğini artırabilir ve aşırı yemek yeme ataklarını önleyebilir. Ancak aşırıya kaçmamak ve cheat day'lerin sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızın yerini almaması önemlidir. Eğer kilo vermede zorlanıyorsanız veya sağlık sorunlarınız varsa, cheat day'lere başlamadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • cheat dayin olayı sıkı bir diyet ile 2-3 hafta boyunca düşen leptin hormonunu zıplatmak ve yağ yakımını hızlandırmaktır.Genelde 1 gün boyunca istediğini yersin (normalde kilonu korumak için alman gerekenden 500-1000 kal üstünü alarak) ve ertesi günü 500-600 kalori ile geçirirsin, sonraki günlerde ise normal diyetine devam edersin.Vücut cheat gününde yediğin şeylere göre su toplar (şeker, tuz, basit karb) 4-5 gün içinde de kardiyo ve düzenli beslenmeyle bu suyu atarsın, yani 1 günlük kalori aşımı ile kilo alınmaz kolay kolay. 2.5 kilo aldığını düşünüyorsun, onun çok büyük bir kısmı sudur, bol bol su iç ve kardiyonu aksatma
  • Cheat day değilde meal daha iyi. Hatta sabah veya öğle yemeği yapılmasını tavsiye edilyorlar.
  • Doğrusu cheat day değil refeed daydir. Yağ oranınız 15% civarı veya üstü ise 2-3 haftada bir refeed yapmanız yeterli olacaktır. Yağ oranınız azaldıkça refeed sıklığını arttırmanız gerek.
  • N0YAN kullanıcısına yanıt
    anladım örn ben günde 1500 kalorilik diyet programı uyguluyorum dmi cheat day de 7.000 8.000 kalori aldık cheat day dan sonraki gün 500 kalori alıyoruz böyle dmi sonra gene 1500 den gidiyoruz ? haftada 1 yapın diyolar ama ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: firedrake1907

anladım örn ben günde 1500 kalorilik diyet programı uyguluyorum dmi cheat day de 7.000 8.000 kalori aldık cheat day dan sonraki gün 500 kalori alıyoruz böyle dmi sonra gene 1500 den gidiyoruz ? haftada 1 yapın diyolar ama ?

8000 çok fazla

kilonu korumak için 2500 alman gerekiyor diyelim, max 3500 alacaksın.Sonraki gün karbı keserek 500-600 sonraki günlerde de normal diyete devam.3 haftada bir idealdir
  • cheat day değil meal yap ve o da sınırsız değil, değilse haftayı yakarsın demedi deme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WoW Game Time Hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • N0YAN kullanıcısına yanıt
    heee :D 1000 kalori fazladan alıcaz anladım sıkıntı yok o zaman sınırsız deyince pizzalar çikolotalar dondurmalar kekler poğacalar börekler çörekler aklıma geldi hemen youtubeye yazdım hemen 10.000 kalori 20.000 kalori alanlar var dedim bende bi 7.000 yaparım :D

bu arada ne yiyim o fazladan 1000 kalori alcaksak sağlıklı karb almak gerekir en sağlıklı karbonhidrat nelerdir sizce mesela pilav iidir başka varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: firedrake1907

heee :D 1000 kalori fazladan alıcaz anladım sıkıntı yok o zaman sınırsız deyince pizzalar çikolotalar dondurmalar kekler poğacalar börekler çörekler aklıma geldi hemen youtubeye yazdım hemen 10.000 kalori 20.000 kalori alanlar var dedim bende bi 7.000 yaparım :D

bu arada ne yiyim o fazladan 1000 kalori alcaksak sağlıklı karb almak gerekir en sağlıklı karbonhidrat nelerdir sizce mesela pilav iidir başka varmı ?

ben istediğimi yiyorum, genelde 1 tane çikolata oluyor, soslu makarna oluyor, kumpir oluyor veya tavuk döner.Aman ha hepsi değil :D 1 çikolata ve diğer saydıklarımdan bir tanesi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.