Şimdi Ara

donanımı iyi olan arkaşlar... Asrock 775v88+ ve takılma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde bi makina var özellikleri; Asrock 775v88+ anakart, 512 mb kingstone ram, 80gb samsung SATA hdd, uyduruk bi FX5200 ekran kartı.

probleme gelince windows kurarken çok yavaş kurulması, kurduktan sonrada açılmaların 1-2 dk gibi geç olması, aynı anda iki veya daha fazla işlem yapmak istediğimde ses ve mouse un takılma yapması.

makinanın işlemci hariç bütün parçalarını kendi bilgisayarıma takıp kontrol ettim hepsi kusursuz çalışıyor. ancak işlemciyi kontrol edecek 775 tabanlı anakarta sahip değilim. benim tahminimce anakartta bir problem var winbond un io kontrolcüsü aşırı ısınıyor. anakartı son bios sürümüne güncellediğimde windows çok daha hızlı kuruldu ve kurulduktan sonra gayet normal bir hızda açıldı ancak birkaç program yükleyip sürücüleri yüklediğimde takıntılar yeniden başladı.

sorum şu olacak; işlemcinin kısmi arıza verme gibi bir durumu olmadığını düşünüyorum, işlemci çalıştığına göre hata yoktur diye kabul ediyorum yanılıyorsam lütfen bilgilendirin. bu durumda işlemciyi test etmem gerekir mi yoksa hiç teste gerek kalmadan yeni bi anakart alalım mı?
    yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

ayrıca çok ucuz yollu bi anakart tavsiye edebilirmisiniz. (sanırım en kötüsü bile şu anki durumdan daha performanslı olacaktır :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsevik -- 27 Ekim 2007; 15:12:17 >

• Ram uyumsuzluğu olabilir, pci slotuna taktığınız bir karttan olabilir ya da usb,donanım çakışması, psu'yu denemediyseniz ona da bir bakın, sürücüler, işlemci iyi soğutulmuyor olabilir, aklıma gelen bunlar, geriye zaten bir işlemci kalıyor.
  • abim yok ya pci da kart yok rami de başka ramlar denedim. üzerine herhangi bir usb aygıtı olmadan da yapıyor, donanım çakışması yok, işlemci 55-60c civarı. bir de hot cpu tester diye bi programla işlemciyi test ettim sorun gözükmüyor işlemcide.
  • başka yorum yok mu???
  • Peki anladığım kadarıyla bios güncellemişsin driver sücülerini güncelledinmi son versiyonlarını yüklersen belki sorunu bulabilirsin..Geriye kalanları arkadaşlar yazmışlar eğer yine yaparsa değiştir anakartı derim ben kolay gelsin..
  • via 4in1 sürücüleri + sata sürücüleriyükle hızına sende inanamayacaksın ama bu anakart sataları pek sevmiyor
  • "FaTaLL" a katılıyorum anakartı ide bir sabit diskle çalıştırmayı dene. Anakart değiştireceksen çok bir seçeneğin yok. piyasada agp slotlu 775 pinli anakart sıfırını ancak büyük firmalar haricindeki bilgisayar dükkanlarından bulabileceğini düşünüyorum. örnek olarak asus p5pe-vm ve asrock conroe865pe. bu anakartların dışında ikinci el olarak alabileceğin asus p5p800se tavsiye edebilirim. bulduğum linklerden bazıları..
    ASUS P5PE-VM ...ytl
    ASUS P5PE-VM....ytl 2

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • via 4in 1 sürücüleri ni yüklemenizi öneririm.
  • aynı anakartı bende uzun süre kullandım
    buna benzer hatalar olmusdu
    xp kurdukdan hemen sonra butun inf leri yukleyerek bi nebze duzeldi
    ama pekde fazla bisey bekleme
    tabi bios update ettikden sonra kendi sitesinden inf leri yukle..
  • via chipsetlidir kendileri bi ara arkadaşa almıstık mavi ekranlardan kurtalamıyoduk cozum via son suruculer ve xp updates ler ile çözüldü...
  • aynı sorunu yaşamış biri olarak çözümünü buraya yazayım bir şekilde bu konuya gelenler yararlansın (böyle gıcık bir anakart görmediğimi de belirteyim, sadece tamir için gördüğüm bir bilgisayarın anakartıydı):
    Anakartın kuzey köprüsü PT880, güney köprüsü VT8237. Aşağıdaki paket tüm sürücüleri içeriyor.

VIA Hyperion Pro Driver Package
    Şu adresten güncel olarak indirebilirsiniz.
    http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=1&CatID=1070

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murjuk -- 16 Nisan 2009; 23:46:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.