Şimdi Ara

Dönerci Ali Usta (Tadım notu ve fotoğraflar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
3.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Maltepe ve Ümraniye'den sonra, Avrupa yakasında ilk şubesine Şirinevlere açmış.
    Mekan; Eski Seven Hill mağazasının yerinde, Yenibosna metrobüs durağının orada, Yeterler mağazasının yanında kalıyor.
    Mekan ultra lüks dekore edilmiş, Wc'den tutun depo ya kadar hijyen en üst seviyede.
    Ücretsiz Wifi bağlantısı var, diğer mekanlarda ki gibi oturum açma uygulaması yok
    Otopark ve vale hizmeti ücretsiz. Otobüs ile gelecekler, Yeni bosna metrobüs durağında inip, hemen yanında olan mekana ulaşabilirler.
    Garsonlar ve diğer çalışanlar son derece saygılı ve kibar insanlar, müşteriyi memnun etmek için her türlü imkanı sağlıyorlar.

Mekan oldukça kalabalık, 2 katlı ama full dolu hiç boş kalmıyor masalar.
    Büyük ebatlarda 4-5 adet döner pişiyormuş ve gün sonu hepsi tükeniyormuş (garson söyledi)
    Şimdiye kadar yediğim en lezzetli döner bu döner !
    Etin kokusu ve yumuşaklığı ağızda çok hoş bir tad bırakıyor, bu mekanda bir kerede olsa mutlaka et döner yenmeli.

Pilav üstü et döner söyledim, önce küçük salata getirdiler, daha sonra döneri ve tandır lavaş ekmeğini getirdiler. Etin yanında patates kızartması veriliyor, çok taze ve lezzetli.
    Mekanda bulunan tandır da sıcacık lavaşlar dönerler ile servis ediliyor. Dönerin yanında gelen salata, lavaş ve patates kızartması sınırsız, bittiği zaman tekrar isteyebilirsiniz..
    Döner den sonra yediğim Künefe ise, çok lezzetli yapılmış, şerbeti ve peyniri çok güzeldi, Garsonda sorduğumda kendilerinin yaptıklarını söyledi.

Fiyatlara gelecek olursak;

Porsiyon: 17 TL
    Pilav üstü: 19 TL
    Büyük bardak susurluk ayranı: 3 tl ( bira bardağı büyüklüğünde bardak)
    Künefe: 7 TL
    Fırın sütlaç: 5 TL
    Su: 1 TL

Gitmenizi öneririm arkadaşlar, fiyatlar biraz pahalı ama bu kalite ve lezzete değer diyorum ben

Dönerci Ali Usta (Tadım notu ve fotoğraflar) Dönerci Ali Usta (Tadım notu ve fotoğraflar) Dönerci Ali Usta (Tadım notu ve fotoğraflar) Dönerci Ali Usta (Tadım notu ve fotoğraflar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awdasase -- 9 Kasım 2014; 22:04:26 >

• Neden buralarda böyle yerler olmaz ki,inceleme güzel olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • awdasase kullanıcısına yanıt
    son günlerde aldığım en iyi haber diyebilirim...

daha geçenlerde başka bir konuda "şirinevlere şube açan olsa giderim" diyordum, bu haber iyi geldi, ilk fırsatta uğrarım inşallah...

@awdasase
  • Babamın bir arkadaşı götürmüştü maltepede olanına.
    Bir girdim içeri 4-5 tane kocaman et dönerle karşılaştım ve içerisi tıklım tıklım doluydu.
    Oturmak için 6-10dk gibi bir süre bekledik. Pek döner seven biri değilim. Ama döner güzeldi.
    En çok ayranı ve Künefesi hoşuma gitti.
  • İsanbul'da yiyebileceğiniz en iyi 3 dönerciden bence 1.sidir.2'ye Dönerci Celal ustayı 3'e Bayramoğlunu koyarım
  • İsanbul'da yiyebileceğiniz en iyi 3 dönerciden bence 1.sidir.2'ye Dönerci Celal ustayı 3'e Bayramoğlunu koyarım
  • bugün uğradım şirinevlerdeki ali ustaya...
    benim için ali ustanın döneri şehir efsanesidir ve bitmiştir...
    esnaf lokantasında (özellikle de sevenler dönerde) veya diğerlerinde (sebil döner, sedef büfe, zümrüt büfe, sadık usta) yediğim otantik döner tadı-lezzeti kesinlikle yok, herhangi bir dönercide bulabileceğiniz fabrikasyon dönerden farksız...
    başta vedat milör olmak üzere ali ustayı en iyi dönerciler listesinde gösteren herkese teessüf ederim...ilk 5'e bile giremeyecek bu dönerci mekanının tertip-düzen ve ortada dolaşan bol çalışanı dışında hiçbir kerameti yok maalesef...
    bir avuç arpa şehriyeli pilavın üstüne ince kesilmiş 1,5 döner (aslında pilavı sade severim, içinde arpa veya tel şehriye sevmem ama onu geçtim), lavaş, ayran, salata...ücret 30 lira...yanında çay ikramı var (ayran ve çay iyi)...masaya oturmadan önce acaip beklentilerim vardı hatta peşinen tatlı yemeye de kararlıydım ancak dönerden sonra fikrim değişti...
    bir daha gider miyim?...kesinlikle HAYIR...
    tavsiye eder miyim?..kesinlikle HAYIR...
    ancak sırf diğerlerine nazaran düzgün mekanı ve bol çalışanlı bir dönercide ailecek yemek isterseniz sadece bir kere deneyin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Celal usta daha iyi.

• O zaman bu adam nasıl böyle ünlendi arkadaşlar? Mekanları her daim tıklım tıklım

Size bir önerim olacak. Atlayın metrobüse, Mustafa kemal paşa metrobüs durağında inin, (Avcılar merkez metrobüs durağından sonra ki 2. metrobüs durağı) köprünün hemen ayağında Enbey döner var, çok güzel et döneri var bir tadın bence.
    Adamların Beylikdüzünden sonra ki ilk şubeleri. Et döneri çok büyük en az 150 -200 kg arası.
    Ete doyarsınız arkadaşlar

fiyatlar ise;
    100 gr 9 TL
    150 gr; 14 TL
    200 gr 18 TL.
    Ayran: 1,5 TL
     Dönerci Ali Usta (Tadım notu ve fotoğraflar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awdasase -- 1 Aralık 2014; 10:21:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

O zaman bu adam nasıl böyle ünlendi arkadaşlar? Mekanları her daim tıklım tıklım

başlangıçta nefis döner yaptıklarına ben de inanırım, yıllardır adını duyarım ve merak ederdim...hatta şirinevlere şube açtıklarını duyunca en çok sevinen ben olmuştum...
    ancak zamanla işi büyütüp seri üretime başlayınca işin rengi değişmiş demek ki...fabrika kurup döner üretirsen böyle olur...
    tıpkı karaköy güllüoğlu gibi...30 yıl önceki güllüoğlu baklavasıyla şimdikinin alakası yok...bizzat nadir güllüye fikrimi anlattım, cevapları dolaylıydı ve şunu demek istiyordu aslında; "müşterilerden aldığımız dönüşlere göre üretiyoruz, müşteri böyle istiyor, ben global olma peşindeyim"..."müşteri böyle istiyor" cümlesini bizzat kendi söyledi, yorum falan değil...

dönerciler de kendine has lezzetiyle, aroma ve tat farkıyla hissedilecek bir ürünü müşterisine sunmalı, bence klasik dönerci dediğin böyle olmalı, globalleşme derdi olan yeni isimle marka açsın, eskiyi eski müşteriye sunsun, yeni nesle yeni mekanlar açıp başka isimle satsın...bence ali ustanın yaptığı bu olmuş, geniş kitlelere döner satıyor ama klasik lezzeti terkedip fabrikasyon üretime geçmiş...

bahsettiğiniz yeri de merak ettim ancak yön olarak bana ters maalesef, belki ilerde...

• awdasase kullanıcısına yanıt
    Artvin ve Erzurum' da döner yedikten sonra bunlar iyi gelmiyor.

• Dönerini bilmemde İst.Trafiğinin içine eden yerde.Bunlar yüzünden E-5 tam çekilmez olacak
  • Az önce haberlerde gördüm 6 tane Döner takılıyomuş günde 4bin müşteri geliyomuş ve adam ilk el arabasıyla başlamış bu işe
  • Resimdeki kaç gram
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonsterKill88

Resimdeki kaç gram

Vallahi gramajını hiç bilmiyorum. 1 porsiyon istedim, 100 gr olması gerekiyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abinos41

Az önce haberlerde gördüm 6 tane Döner takılıyomuş günde 4bin müşteri geliyomuş ve adam ilk el arabasıyla başlamış bu işe

şubelerden birinde giriş katta 8 diğer katta 2 olmak üzere toplam 10 döner takılıymış, her biri 110-120 kg.dan günde 1 tondan fazla et...
  • dönerde porsiyonlar standart 100 gramdır...

ancak ramazanlarda "bazı" lokantalar eksik gramajlı servis yapar aklınızda bulunsun...ramazan hürmetine daha fazla mesela 120 gr. vermek yerine 80 gr. veriyorlar...bazı esnafımız tam bir çakal...

Not: çakal dedim ama hayvanlara haksızlık olmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 4 Mayıs 2015; 17:12:55 >
  • Gittikçe bozdular, ilk şubelerini açtıklarında daha iyisi olamaz diye düşünürken geçen seneden beri lezzeti sıradanlaştırdılar...
  • Bayramoğlu birinci benim için şimdiye kadar yediklerimde de celal usta nerde beyler onu da bi deniyelim
  • dönerci ali ustayı ben size anlatayım biraz, babamın pazar tehgahı vardı 98 yılında ilk babamla pazara gittigimde kadıköy salı pazarında (fenerbahçe stadının ordaki) ali usta döner satardı, hemde kocaman döneri öglenden sonra biterdi, ayranı içi buz dolu mavi su bidonuna koyardı, sabah kahvaltısında döner yedigimi biliirim, o kadar lezzetli döneri daha önce yememiştim ve halende yemedim, artık ali usta yı pazar kesmiyordu oda ilk gidip maltepedeki şubeyi açtı, ama halen pazarda döner satıyordu taa ki salı pazarı kaldırılana kadar, tabiki herşey gibi buda zamanla bozulmuş olabilir sonuçda artık kendisi yapmıyor, ben bizzat ali ustanın sabah dönerleri tek tek eliyle takdıgını biliyorum tam tezgahımın karşısındaydı çünkü, ama bence eski tadı kalmamıştır..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.