Şimdi Ara

Donk Diye bir ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • araba ile hareket halinde iken arkadan donk donk diye sanki bidona vumusum gibi sesler gelmeye basladı ara sıra arabanın arkasında bosta saga sola carbacak bısı yok hersey sabıtlemıs durumda . Benımde aklıma lpg deposu ıcınde bır sey kopup yada bozulıup deponun iç yuseyıne vuruyor dıye bır fıkır geldı. Araba durunca sert sola veya saga donuslerde DONK diye gelen bu ses lpg deposundan gelıyor olabılırmı. Samandıra bozulduda yada ıcerde koptu vs gibi bis olduda oyuzden mı yapar . normalde samandıranın arada bır tınk etmesını bılıyorum ama bu sens hem DONk dıye hemde arabayo sarsıyo deneblır. Boyle bır sey basına gelen varmı. Samandıra ıle ılgısı olablırmı?

• şamandıra yapabilir

sıralı takılması gereken araca eski tip takıldıysa patlatma olabilir. arabayı sarsıyorsa 2. dediğimi gözden geçirin bence. yanma odasında değil de manifolda patlama oluyor olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akita

araba ile hareket halinde iken arkadan donk donk diye sanki bidona vumusum gibi sesler gelmeye basladı ara sıra arabanın arkasında bosta saga sola carbacak bısı yok hersey sabıtlemıs durumda . Benımde aklıma lpg deposu ıcınde bır sey kopup yada bozulıup deponun iç yuseyıne vuruyor dıye bır fıkır geldı. Araba durunca sert sola veya saga donuslerde DONK diye gelen bu ses lpg deposundan gelıyor olabılırmı. Samandıra bozulduda yada ıcerde koptu vs gibi bis olduda oyuzden mı yapar . normalde samandıranın arada bır tınk etmesını bılıyorum ama bu sens hem DONk dıye hemde arabayo sarsıyo deneblır. Boyle bır sey basına gelen varmı. Samandıra ıle ılgısı olablırmı?

Sesin yeri arka taraf ise şiddeti ve kaynağının malzemesi neye benziyor. Metal metale yada lastik metale mi ses nasıl. Araç ne marka model. Amortisor olabilir. Hatta egzost biyere çarpıyor bile olabilir.

• bence amartisör patlamıştır kardeşim bi baktır dayımın 96 brodway vardı onda da arka amartisörler patlamıştı sanki bagajda bişeyler varda dönerken ve kasislerde biyerlere çarpıyormuş gibi ses geliyodu bi baktırmanda fayda var derim
  • yok amortisorle ilgisi yok cunku arac durdugu yerde de yapıyor. kontagı kapıyorum arabadan ınıyorum 10 sn sona bı donk sesı gelgıyor. İlk bindigimde kontgı acıyorum calısıtıryorum donk la baslıyor. aynı bu su bıdıonlarına vurusunuzda cıkarya hafıf davul sesı gıbı oyle bısı bu ses deponun oldugu sol arkdan gelıyor. Araba 1.4 palio tek nokta enj BRC. taklı su ufak 32 ltlık tuplerden
  • şamandra sesi gibi, benim arabada da olur, özellikle gaz az kaldığı zaman sesi daha çok geliyor mu?
  • arkadaslar az once tamırcı den geldım . Sebep benzın deposundakı genlesme , bır sekılde ıhtıyacı olan havayı depo kapagıdan cekemıyor benzın deposu. bundan dolayı calısırken ıce dogru bı genlesme baslıyor be ıcıne cekılınce depo donk edıyor. azar azar ıhıtyacı kadar olan hava depoya gırınce eskı halını alıyor yıne donk edıyor. bu boyle devam edıyor ve benı dertlere salıordu. nese cok da onemlı bısı degılmıs ama sınır bozucu. tamırı ıcın 350 ytl lık bı rakam cıktı. kapaktan depoya gıden boruda problem var degısmesı lazım dedıler bakalım sımdılık dursun dedım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benzin deposunun içinde dalga kıran var benzinin depo içinde ani hareket etmesini engellemek için o kırılmış ve görev yapmıyor olabilir.Saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: akita

arkadaslar az once tamırcı den geldım . Sebep benzın deposundakı genlesme , bır sekılde ıhtıyacı olan havayı depo kapagıdan cekemıyor benzın deposu. bundan dolayı calısırken ıce dogru bı genlesme baslıyor be ıcıne cekılınce depo donk edıyor. azar azar ıhıtyacı kadar olan hava depoya gırınce eskı halını alıyor yıne donk edıyor. bu boyle devam edıyor ve benı dertlere salıordu. nese cok da onemlı bısı degılmıs ama sınır bozucu. tamırı ıcın 350 ytl lık bı rakam cıktı. kapaktan depoya gıden boruda problem var degısmesı lazım dedıler bakalım sımdılık dursun dedım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.