Şimdi Ara

Donma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
46
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım bir oyundayken bir uygulamayı örneğin Google açtığımda bir anda donuyor ve fişi çekmeden hiç bir şekilde düzelmiyor her şeyi denedim ancak sorunun neden kaynaklandığını bulamadım . Sıcaklık değerlerinde de bir aşırılık yok . Donanımsal mı yoksa yazılımsal bir şey mi yardımcı olursanız sevinirim .

İşlemci İ7 10700k

Ekran Kartı RTX 2060

(Windows 11)

• Selim Efe S kullanıcısına yanıt
    İşlemcide veya RAMlerde overclock var mı? Anakart ve Güç kaynağı tam marka model nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrGrendel -- 3 Şubat 2025; 1:53:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JrGrendel kullanıcısına yanıt

Hayır overclock yok anakart Gigabyte H 410M H , Power Xigmatek X power 650

Sistemi çeşitli oyunlar ve OCCT ile stres testine sokun. HWINFO64 ile yük altında işlemci voltajini, güç tüketimini ve saat hızını kontrol edin. Düzensizlikler göreceksiniz. Maalesef o işlemciye o anakart hiç olmamış hocam. VRM'lerin aşırı ısınıp zarar görmüş olma olasılığı çok yüksek.

Nitekim güç kaynağı da aynı şekilde. Hali hazırda kaliteli bir güç kaynağı değil üstüne miadını doldurmuş olma olasılığı çok yüksek. İmkan varsa sistemi önce farklı bir güç kaynağı ile test edin. Eğer çözülmezse büyük ihtimalle VRM'lerde sıkıntı var. Farklı bir anakart denemeniz lazım.

Bu arada masaüstü kullanmaya devam edecekseniz sizi bir kaç sistem götürecek kaliteli bir PSU alın. İmzamda bunun ile ilgili yazdığım bir konu var.

Elimde birde msi b365m Pro-Vh anakart var o daha mı iyi acaba yoksa başka bir anakart önerebilir misiniz ?

Ayrı olarak da işlemcimde intelin stock fanı bulunyor bundan sebep mi bilmiyorum sürekli şekilde fan hızı azalıp artıyor sıvı soğutma almam gerekir mi ? Test yaptığımda ortalama oyunlarda 60 70 derece bandında geziyor .

Bildiğim kadarıyla o anakart 9. nesil destekliyor hocam. Bütçenize göre değişir alacağınız anakart.
    Ben MSI tercih ediyorum anakartlarımda. B460 tomahawk, bazooka veya mortar olabilir.

Sıcaklıkları düşük olma sebebi işlemcinin yeterince beslenememesi. Anakartı değiştirirseniz muhtemelen soğutucuya ihtiyacınız olacak. Ama illa sıvı soğutma olmasına gerek yok. Thermalright Assassin Peerless 120 alın keyfinize bakın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop donma kitlenme sorunu
    10 yıl önce açıldı
    PS4 Donma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.