Şimdi Ara

Mouse Donma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
50.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mouseda bi sorun yok ya anakartta bi sorun var yada yazılımsal bi sorun ben anlayamadım bi türlü,
    ve sadece ilk seferde yeniden başlatınca donuyor diğerlerinde bi sorun olmuyor,
    bilgisayar açılır açılmaz herhangi bir kıpırdama olmadan direk mouse imleci donuk olarak açılıyor.

Anakart: MSI 870A G54
    İşletim Sist.: Win7 Ul. 64Bit

EDIT: Sorunun mouseda olup olmadığını denemek için aldığım 35 TL değerindeki a4tech mouseu çözen arkadaşa ben göndereceğim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Farklı mouse ile denedinizmi yada usb kullanıyorsanız ps2 ile ps2 ise usb ile
  • Mouselarda bi sorun yok denedim mousedan kaynaklanmıyor sorun anakartta yada windowsta
  • aygıt yöneticisine baktınız mı?
  • Evet düzgün çalışıyor.
  • bu ararbu sorunu okadar cok duyuyorum bence sorun virusten piyasada virus var sanirim iyi bi tarama yaptirin olmazsa format atin bi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MultiHunter

Arkadaşlar mouseda bi sorun yok ya anakartta bi sorun var yada yazılımsal bi sorun ben anlayamadım bi türlü,
    bilgisayar açılır açılmaz herhangi bir kıpırdama olmadan direk mouse imleci donuk olarak açılıyor.

EDIT: Sorunun mouseda olup olmadığını denemek için aldığım 35 TL değerindeki a4tech mouseu çözen arkadaşa ben göndereceğim.

tamam ben sana çözeyim ama bak mausu isterim

mause yi USB ile mi bağlıosun ?
    Yani eğer mause nin bağlantısı USB ise bu sorun şundan dolayı oluyor.
    BIOS a gir ve oradan USB portaları açık mı değil mi bir bak. Yani açılışta tanımadığına göre kapalılıdır. Kapalıysa açıcaksın.

Büyük ihtimal Award bios var sende ve o da DEL tuşuyla biosa girer. Başlangıçta sürekli DEL tuşuna bas ordan çıkan menüden karıştır USB kısmını bul ve portlar "enable" mi yoksa "disable" mi bak. Eğer disable ise enable yap.

Bu sorunu çözmezse başka birşey deneriz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Klavye Kasma Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Oyunlarda tutukluk sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MultiHunter

Ben mouse falan istemiyorum,onu baştan belirteyim :))

ben burasını anlamadım..

pc kapalı,açtınız,sorun oluyor,sonra restart atıyorsunuz, olmuyor..peki sonra bir daha tekrar ne zaman oluyor?bilgisayarı kapatıp açtığınızda mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

MultiHunter

ben burasını anlamadım..

pc kapalı,açtınız,sorun oluyor,sonra restart atıyorsunuz, olmuyor..peki sonra bir daha tekrar ne zaman oluyor?bilgisayarı kapatıp açtığınızda mı?

Bak şimdi bilgisayarı kapatıp açtığımda hiç bi sorun yok istedğin kadar yap bi sorun olmuyor, sadece yeniden başlatınca (Windows Üzerinden Reset Atınca) mouse donuk bir şekilde başlıyor. (klavye çalışıyor tabii)Sonra klavye üzerinden Tab yaparak bilgisayarı tekrar yeniden başlatınca sorun olmuyor mouse çalışıyor ilk seferden kastım bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

quote:

Arkadaşlar mouseda bi sorun yok ya anakartta bi sorun var yada yazılımsal bi sorun ben anlayamadım bi türlü,

tamam ben sana çözeyim ama bak mausu isterim

mause yi USB ile mi bağlıosun ?
    Yani eğer mause nin bağlantısı USB ise bu sorun şundan dolayı oluyor.
    BIOS a gir ve oradan USB portaları açık mı değil mi bir bak. Yani açılışta tanımadığına göre kapalılıdır. Kapalıysa açıcaksın.

Büyük ihtimal Award bios var sende ve o da DEL tuşuyla biosa girer. Başlangıçta sürekli DEL tuşuna bas ordan çıkan menüden karıştır USB kısmını bul ve portlar "enable" mi yoksa "disable" mi bak. Eğer disable ise enable yap.

Bu sorunu çözmezse başka birşey deneriz

PS/2 ile bağlanıyorum.

• Denetim masasından donanım ve ses bölümüne girin mouse seçin inleç hızını sona getirin. mouse takılı olduğu usb yerini değiştirin mouse başka bir usb girişine takın. Bios'tan mouse'un açılışta aktif olup olmadığını kontrol edin bu kadar.
  • Sorunu hala çözemedim. yardım
  • quote:

quote:

MultiHunter

ben burasını anlamadım..

Bak şimdi bilgisayarı kapatıp açtığımda hiç bi sorun yok istedğin kadar yap bi sorun olmuyor, sadece yeniden başlatınca (Windows Üzerinden Reset Atınca) mouse donuk bir şekilde başlıyor. (klavye çalışıyor tabii)Sonra klavye üzerinden Tab yaparak bilgisayarı tekrar yeniden başlatınca sorun olmuyor mouse çalışıyor ilk seferden kastım bu.

Bilgisayarı güvenli modda başlat (reset atma ama o zaman düzeliyor ya ),kapat bilgisayarı hatta elektrikten tamamen ayır,sonra aç ama güvenli modda..orada açılışta aynı şeyi yapıyor mu kontrol edip cvp yazar mısın lütfen.
    bir de bunun yanında msconfig menüsünden bilgisayar açılışında çalışan program listesinin bir ekran görüntüsünü buraya ekler misin?

EKLEME : Ben şimdi mesajınızı tekrar okudum da kafam karıştı biraz.
    Bilgisayar kapalı diyelim.Açtınız,yazınıza göre bir sorun olmuyor..Bilgisayar çalışırken baştan başlattınız (windows üzerinden) MOUSE İMLECİ DONUK olarak pc başlıyor.E ama tekrar baştan başlatınca bu sefer düzeliyor.

O zaman windows üzerinden İLK YENİDEN BAŞLAT işleminde mi oluyor sadece?Yani bu da enteresan..Bilgisayarın kimyasına aykırı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 21 Ekim 2011; 18:48:17 >

• quote:

quote:

quote:

MultiHunter

ben burasını anlamadım..

Bilgisayarı güvenli modda başlat (reset atma ama o zaman düzeliyor ya ),kapat bilgisayarı hatta elektrikten tamamen ayır,sonra aç ama güvenli modda..orada açılışta aynı şeyi yapıyor mu kontrol edip cvp yazar mısın lütfen.
    bir de bunun yanında msconfig menüsünden bilgisayar açılışında çalışan program listesinin bir ekran görüntüsünü buraya ekler misin?

EKLEME : Ben şimdi mesajınızı tekrar okudum da kafam karıştı biraz.
    Bilgisayar kapalı diyelim.Açtınız,yazınıza göre bir sorun olmuyor..Bilgisayar çalışırken baştan başlattınız (windows üzerinden) MOUSE İMLECİ DONUK olarak pc başlıyor.E ama tekrar baştan başlatınca bu sefer düzeliyor.

O zaman windows üzerinden İLK YENİDEN BAŞLAT işleminde mi oluyor sadece?Yani bu da enteresan..Bilgisayarın kimyasına aykırı :)

Aynen öyle bende anlayamadım yaa

bu başlangıç prog. pek fazla bişey yok aslında
     Mouse Donma Sorunu

güvenli modu şimdi deneyeceğim.

• bu sıkıntıyı ne zaman yaşamaya başladınız?sıkıntı oluşmadan önce windows update vs yaptınız mı?yukarıda konuşuldu ama tekrar söylerseniz sevinirim.
    mouse usb ps2?hangilerini denediniz?
  • Güvenli modda yeniden başlatınca aynı sorun gene var

cep telefonu kamerasıyla çekmeye çalışacağım sorunu daha iyi anlatmak için.
  • kamera ile çekmeye gerek yok hocam.yani ben siz teyit ettikten sonra emin oldum olayın ne olduğuna.
    düşünüyorum,aklıma birşey gelirse yazıcam ama şu usb ps2 olayını da tekrar ederseniz çok sevinirim.
    bu arada mouse'un altında mousepad kullanıyor musunuz?cvp evet ise onu kaldırıp bir deneme yapar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 21 Ekim 2011; 19:10:45 >
  • sorun anakartta %100 eminim. Komşumunda aynısı oldu anakartı değiştirdiler düzeldi.
  • quote:

kamera ile çekmeye gerek yok hocam.yani ben siz teyit ettikten sonra emin oldum olayın ne olduğuna.
    düşünüyorum,aklıma birşey gelirse yazıcam ama şu usb ps2 olayını da tekrar ederseniz çok sevinirim.
    bu arada mouse'un altında mousepad kullanıyor musunuz?cvp evet ise onu kaldırıp bir deneme yapar mısınız?

USB ile de denedim PS2 ile de aynı sorun var mouse pad ile alakası yok galiba ama anlayamadım (2 PS2 mouse ile denedim, 1 USB mouse ile denedim aynı sorun sürekli var anlayacağın)

Daha iyi anlatmak için videosunu çektim,

Cep telefonu kamerası ile akşam akşam çekince görüntüler pek net değil ama anlamanıza yeter umarım.

• Service Pack Yazilimini Windows'unuzdan Kaldırın Tekrar Güncel Olanini Kurun. Windows'nuzu Güncelleyin. Sorun Hala Devam Ederse Yeni Bir iŞletim Sistemi Kurun Muhtemelen Sorun Çözülecektir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.