Şimdi Ara

Mouse Donma Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
50.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben işletim sistemi ile HDD ikilisini elemek istiyorum. İşletim sistemi ya da HDD kaynaklı olsa klavye ile de yönetemezsiniz, sistemi kilitler. Lâkin bu tür bir sorun yazılımsal durmuyor diyeceğim, ancak hangi donanımsal noktaya değindiği de meçhul.

Bu sorun tam olarak ne zaman oluştu? Yeniyse ''Sistem Geri Yükleme'' vs. denemenizi isteyeceğim alabileceğiniz en eski tarih, zararlı yazılım etkinliği diyeceğim o da kısmen mantıklı gelmiyor ancak yinede bir Combofix ile taratın derim. Ayrıca bilgisayara bağlı H/HDD, USB bellek vs. her türlü USB ile çalışan aygıtların irtibatını kesin, fareniz hariç tabi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Ben işletim sistemi ile HDD ikilisini elemek istiyorum. İşletim sistemi ya da HDD kaynaklı olsa klavye ile de yönetemezsiniz, sistemi kilitler. Lâkin bu tür bir sorun yazılımsal durmuyor diyeceğim, ancak hangi donanımsal noktaya değindiği de meçhul.

Bu sorun tam olarak ne zaman oluştu? Yeniyse ''Sistem Geri Yükleme'' vs. denemenizi isteyeceğim alabileceğiniz en eski tarih, zararlı yazılım etkinliği diyeceğim o da kısmen mantıklı gelmiyor ancak yinede bir Combofix ile taratın derim. Ayrıca bilgisayara bağlı H/HDD, USB bellek vs. her türlü USB ile çalışan aygıtların irtibatını kesin, fareniz hariç tabi ki.

Bilgisayarı topladığımdan beri devam ediyor yani ben sonradan farkettim tabii, daha önce konu açmıştım mouse donuyor diye bilgisayarı açınca ama sadece yeniden başlatınca olduğunu yeni keşfettim.

Sp1i yüklemeden önce de sorun devam ediyordu yani kaldırıp tekrar yükleyice sorunun çözüleceğini sanmıyorum.

Aynı USB slotuna bu kez klavye taktım klavye çalışıyor sadece mouse çalışmıyor anlayacağınız.

• ComboFixte işe yaramadı :(
  • Sizden geçici olarak 2. bir işletim sistemi kurmanızı isteyeceğim, açıkçası tam olarak bir cevap veremiyorum. Çünkü spesifik bir sorun bu. Yeni bir işletim sisteminde de aynı sorun tekrarlayacak mı? Merak ediyorum. BIOS pili vs. pek alakası olacağını zannetmiyorum, ancak BIOS Update yapmayı deneyin ve farklı bir BIOS pili ile de deneyin. Pil ile pek alakası olmasada denemek bir şey kaybettirmez.
  • quote:

Sizden geçici olarak 2. bir işletim sistemi kurmanızı isteyeceğim, açıkçası tam olarak bir cevap veremiyorum. Çünkü spesifik bir sorun bu. Yeni bir işletim sisteminde de aynı sorun tekrarlayacak mı? Merak ediyorum. BIOS pili vs. pek alakası olacağını zannetmiyorum, ancak BIOS Update yapmayı deneyin ve farklı bir BIOS pili ile de deneyin. Pil ile pek alakası olmasada denemek bir şey kaybettirmez.

Sanal PC ile denedim onda bi sorun olmuyor aslında
  • Bence baştan bir işletim sistemi kurun çünkü bu tür sorunları çemberi daraltarak bulabiliriz, belkide işletim sistemi kaynaklıdır ki olabilir gerçekten.
  • quote:

Bence baştan bir işletim sistemi kurun çünkü bu tür sorunları çemberi daraltarak bulabiliriz, belkide işletim sistemi kaynaklıdır ki olabilir gerçekten.

Aynı sist. mi yükleyim yoksa XP falan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MultiHunter

quote:

Bence baştan bir işletim sistemi kurun çünkü bu tür sorunları çemberi daraltarak bulabiliriz, belkide işletim sistemi kaynaklıdır ki olabilir gerçekten.

İşletim sistemi fark etmez.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MultiHunter

quote:

İşletim sistemi fark etmez.

Arkadaşımın Harddiskini taktım gene aynı sorun var off
  • ben driver kaynaklı olabileceğini düşünüyordum ama arkadaşınızın hddsini takıp o işletim sisteminden açtığınız için teorim de çürümüş oluyor herhalde..

Benim de bu noktada tavsiyem temiz bir kurulumdur.Eğer yine düzelme olmuyorsa donanımsal seçeneklere başvurmak lazım.
  • Garantiye göndereceğim bakalım.
  • Yanlış anlamadıysam kullandığınız mouse PS/2. Yeni aldığınız mose PS/2 mi USB mi? Eğer USB ise başka bir PS/2 mouse ile deneyin. Eğer ondada aynı sorunu yapıyorsa anakartın üzerindeki kontrol entegresinde sorun var demektir. Yeni mouse da sorun yoksa eski mouse niz sizin bilgisayarınızada kararsız çalışıyor demektir.

Birde iki mouse u da sisteme bağlayıp o şekilde çalıştırın (ikiside PS/2 değilse) Mouse nin donması esnasında sorun aynı anda iki mouse dada yaşanıyormu bir bakalım.
  • 2 tane PS2 kullandım sorun devam ediyor 1 tane USB kullandım gene aynı sorun devam ediyor ve aynı anda 2 mouse takınca değişen birşey olmuyor,
    Burada benimle aynı sorunu yaşayan bi arkadaş konu açmış fakat yetkili birisi sorunun anakarttan değil mouseun eski olduğunu değişmesi gerektiğini söylemiş

http://forum-en.msi.com/index.php?topic=144219.0

bende garantiye göndereceğim bi baksınlar artık.
  • bendede aynı sorun vardı.pc acıldığı zaman mosuse 30 sn lik donuodu.bendede donanımsal hata yoktu ama işletim sistemi vista vardı bende.windows 7 yükledim ve rahatcana sorunsuz kullanıyorum :) işletim sisteminden olabilir.
  • Okuldaki pcde de var defalarca format attım mouse değiştirdim olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: casper68

bendede aynı sorun vardı.pc acıldığı zaman mosuse 30 sn lik donuodu.bendede donanımsal hata yoktu ama işletim sistemi vista vardı bende.windows 7 yükledim ve rahatcana sorunsuz kullanıyorum :) işletim sisteminden olabilir.

benim sorunum 30 saniye değil sürekli ayrıca başka bi HDD taktım yani sorun işl. sist. değil
  • sorun anakartında başka bir yerde aramana gerek yok ne HDD ne de başka bişeyle alakası var. Tamamen anakartla ilgili büyük ihtimal de biosla.
  • Teknobiyotik sıfır anakart gönderecekmiş.
  • labtop eskiden yapmazdı format attım hava kanallarını temizledim lüzümsüz programları kaldırıdım.

ama aradabir 2 saniye kadar donuyor mouse hareket etmiyor, film sabit kalıyor.

Okuduklarımdan bunun hararet sorunu olduğunu düşündüm fakat bilgisayarı yeni açtığımdada yapıyor.

Tüm hava kanalalrını bantladım ısındı buna rağmen tekrarlamadı yani sorun hararette değil.

Paylaş:

BİLGİSİ OLAN VAR MI?
  • Lanet olsun bu Fare sorununa. Bende de durum aynı. HP Pavillon DV6 3104ET var 8 GB RAM vs, ama bu fare hala donuyor.

Format attım yine aynı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.