Şimdi Ara

Mouse Donma Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
50.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: akdenizx

Lanet olsun bu Fare sorununa. Bende de durum aynı. HP Pavillon DV6 3104ET var 8 GB RAM vs, ama bu fare hala donuyor.

Format attım yine aynı

Bu fare donma olayları %90 anakart kaynaklı oluyor...
  • Konu başlığınız revize edildi ..Konu başlığınıza yazdıgınız ayrıntıyı konu içerisinde yapın lütfen ...
  • anakartından kaynaklandıgı kesin. fakat mause anakarttan birden fazla yer konrol eder, tabi bunlar sırasıyla dır ama, tabi bunu buradan anlamak bümkün değil, cihazın bir servise gitmesi çok doğru olacaktır. garantisi devam ediyorsa servisine göndermeni tavsiye ederim sorunun ne olduğunu detaylı bildir, yoksa hiç bir işlem yapılmadan geri gönderirler. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: S

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

kamera ile çekmeye gerek yok hocam.yani ben siz teyit ettikten sonra emin oldum olayın ne olduğuna.
    düşünüyorum,aklıma birşey gelirse yazıcam ama şu usb ps2 olayını da tekrar ederseniz çok sevinirim.
    bu arada mouse'un altında mousepad kullanıyor musunuz?cvp evet ise onu kaldırıp bir deneme yapar mısınız?

USB ile de denedim PS2 ile de aynı sorun var mouse pad ile alakası yok galiba ama anlayamadım (2 PS2 mouse ile denedim, 1 USB mouse ile denedim aynı sorun sürekli var anlayacağın)

Daha iyi anlatmak için videosunu çektim,

Cep telefonu kamerası ile akşam akşam çekince görüntüler pek net değil ama anlamanıza yeter umarım.

Aynı sorun bendede vardı. Sorun, anakart'ın ps/2 girişinden kaynaklanıyor ve windows'unda artık yenibir format zamanı gelmiş olduğunu işaret ediyor. Format at %90 düzelir ama buseferde mausun 1/2 saniye gecikmeler yaşarsın, birsüre sonra; anakart'ın chipseti driverinin güncelle veya güncel chipseti driverin eski sürümüyle uyumluluğu istoyor demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Arkadaşlar mouseda bi sorun yok ya anakartta bi sorun var yada yazılımsal bi sorun ben anlayamadım bi türlü,
    ve sadece ilk seferde yeniden başlatınca donuyor diğerlerinde bi sorun olmuyor,
    bilgisayar açılır açılmaz herhangi bir kıpırdama olmadan direk mouse imleci donuk olarak açılıyor.

Anakart: MSI 870A G54
    İşletim Sist.: Win7 Ul. 64Bit

EDIT: Sorunun mouseda olup olmadığını denemek için aldığım 35 TL değerindeki a4tech mouseu çözen arkadaşa ben göndereceğim.

donanım çakışmasında da böyle bir durum olabiliyor. ram fiziksel ana bellek boşalması ile de mause ve ekran donar. çift ram kullanıyorsan bir tanesini çıkar öyle dene. yada imkan varsa başka ram kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.taskan

quote:

Arkadaşlar mouseda bi sorun yok ya anakartta bi sorun var yada yazılımsal bi sorun ben anlayamadım bi türlü,
    bilgisayar açılır açılmaz herhangi bir kıpırdama olmadan direk mouse imleci donuk olarak açılıyor.

EDIT: Sorunun mouseda olup olmadığını denemek için aldığım 35 TL değerindeki a4tech mouseu çözen arkadaşa ben göndereceğim.

donanım çakışmasında da böyle bir durum olabiliyor. ram fiziksel ana bellek boşalması ile de mause ve ekran donar. çift ram kullanıyorsan bir tanesini çıkar öyle dene. yada imkan varsa başka ram kullan.

Sorunu çözeli 2 yıl oluyor ayrıca ram ile formatla vs. alakası yoktu, MSI yeni anakart gönderdi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mr.taskan

quote:

Sorunu çözeli 2 yıl oluyor ayrıca ram ile formatla vs. alakası yoktu, MSI yeni anakart gönderdi.

ölüyu canlandırmisim :) tarihe bakmamışim özür diliyorum :)

• S.a arkadaşlar Acer TravelMate leptop var bilgisayarcıda çalışıyorum.Çözemediğim bi sorun var sizinle paylaşmak istedim.Pc ye 2 defa format attım ancak sorun hala devam ediyor.Mouse harici hangi aygıtı usb ye takarsam sorunsuz çalışıyor ancak mouse takdığımda sürekli donanımı yeniden yüklüyormuş gibi donuk donuk kullanıyorum.Tuhaf olan ise ethernet kablosunu pc ye takdığımda sorun düzeliyor.Ancak kablosuz bağlandığımda sorun düzelmiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.Nasıl aşıcam bu sorunu.
  • kardeşim ilk önce baska bi usb ye tak olmassa mouseyi git baska bi pc de dene eğer düzgün çalışıyorsa pc de sorun var demektir bir de altına ne koyuyorsun mouse-pad yoksa resimdeki gibi bi telli defter kapağı koy ben daha yeniyim resim olmayabilir o yuzden link de veriyorum bir de o defterde mouseyi sol altta tutucaksın pc açılınca 2-3 dk sonra donması geçecektir olmuyorsa bir mouse pad al onda dene onda da donarsa biraz bekle bakalm ne yol göstericek bu arada telli defter kapağının da linki altta bunları bi dene olmassa baska cözümler arayacağım iyi günler...

Mouse Donma Sorunu

• Arkadaşlar. Benimde fare sorunum var. Benim sorunum şu; bilgisayarı açıyorum biraz çalıştıktan sonra fare takılmaya başlıyor ve 5 dk sonra donuyor. Fare donduktan sonra klavyede hirbir sorun yok. Yani işlemlerinizi klavye ile yapabiliyorsunuz. Problemi bir türlü çözemedim. Problem ne olabilir ki acaba.
  • Kardeş büyük ihtiman bir çok kişide aynı sorun var pahalı gelişmiş fareler ram 'i oldukça zorlar bunun çaresi ya ucuz bir fare alıcaksın yada pcdeki virüs varsa temizliceksin veya advanced systemcare serisinden bi sürüm indiriceksin bu sayede ram'i zorlayan bi program varsa kapatır. mause düzgün bir şekilde çalışır.
  • Norton arka planda çalıştığı vakit benim fare de donma yapıyor, bunu çaresi yok mu acaba.
  • Ramdendir raminizi kontrol edin
  • Bak kardeşim aynı sorun bende de oluyordu. Sorun kesinlikle anakartta.Biz bizim kasayı bilgisiyarcıya götürdük.Daha sonra anakarttı değiştirdik ve bir daha hiç nöyle bir sorun olmaadı. Bilgisiyarcıya git o dedeğimi doğrularsa bana mouse yı ver.(Yeni bir mouse a ihtiyacım var.)
  • Aman

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.