Bilgisayarımı yıllardır kullanıyorum ama hiç böle bi sorun olmamıştı. Bilgisayar bir kaç gündür tak diye donmaya başladı.ne menüler , ne ctrl+alt+del vs hiç birşey işlemiyor bi anda herşey donuyor ve resetlemek zorunda kalıyorum.
Bunun sebebini bilen varmı acaba ?
sebeleri genelde tozlanama aşırı ısınmalar donanımlarında sorun olabilir genelde ram lerde data kablolarını kontrol et değiştirmekte sorun var ve ramlerinide değiştirirsende sorunu büyük olasılıkla çözmüş olabilrsin
parçaları çıkarıp tek tek taktım zaten. İşlemci fanı aşırı sesli calısmaya basladı uçak var sanki evde.Bundan kaynaklanıo olabilir mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: jokerDHaber
parçaları çıkarıp tek tek taktım zaten. İşlemci fanı aşırı sesli calısmaya basladı uçak var sanki evde.Bundan kaynaklanıo olabilir mi ?
işlemci fanının yerine iyi oturduğundan emin ol parçaları çıkartıp geri taktıysan belki anakartada zarar vermiş olabilirsinama senin dediğin gibi çok sesli çalışıyorsa işlemci fanı işlemciyi daha fazla soğutmak için daha hızlı dönmek isteyekcektir RPM artmıştır o yüzden öyle ses çıkartıyordur
Takmada sorun olmadığından eminimde ses sorun değil.Şu takılma sorunu içi napıcam ..
Bilgisayar en son ne zaman formatlandı? En son ne zaman içini açıp temizlik yaptınız?
Parçaları söküp taktından sonra baktım olmadı temizliğini tam biçimde yaptım. Sorun hala devam edince 2gün önce format attım ?