Şimdi Ara

Donma ve ResetLenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2333 MHz
    1 Gb Ram
    8600 GT Nvidia 512 MB

sorun şu.. Dün Doom u kurdum dünden beri oynuyorum işte.. buqün iLerLeyen böLümLerin birinde oyun dondu. Aynı anda 1-2 proqramım açıktı downLoad proqLamLarı faLan dedim düzeLir şimdi. Hop reset attı. Sonra qene açtım oyunu tüm proqramLar kapaLı firewaLL antivirüs dahiL. Gene dondu. Sorun nedir ? Oyunum da orJinaL bu arada.

• Olası sebepler:

1) Isınma (büyük ihtimal ekran kartı)
    2) Ram arızası (memtest86 ile kontrol edebilirsin)
    3) Sürücü ve/veya directX hatası
    4) Spy/Virüs
  • Virüs temiz.
    Sürücü ve Direct X derken açabiLir misin biraz ?
    Isınma nasıL enqeLLenir ?

memtest 86 ı nasıL kuLLancam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Envanter -- 13 Nisan 2009; 22:26:45 >
  • geçen gün bende donma sorunlarıyla başlık açmıştım her yolu denedim sonuç alamamıştım ekran kartını söküp yuvasını temizledim çok toz kaplamıştı ekran kartıda aynı şekilde çok tozlanmıştı temizledikten sonra o gün bugündür donma ,kilitlenme olayı yaşamadım hala şoktayım sende deneyebilirsin belki sonuç verir fayda var denemekte
  • quote:

Orjinalden alıntı: Envanter

Virüs temiz.

Ekran kartına ait son sürücüyü, güncel sürücüyü internetten indirip yüklemeyi dene. Hatalı bir ekran kartı sürücüsü (dosya) mavi ekrana ve restarta neden olabilir. Directx'de meydana gelen bir sorun da aynı şekilde tesir edebilir. Sürücüyü kontrol etmenin bir yolu yok ancak directX ile ilgili testleri çalıştır'a dxdiag yazıp yapabilirsin. Burada gördüğün tüm testleri yap. Bildiğim kadarıyla senin ekran kartınla evga precision programı kullanılabiliyor. Bu program sayesinde hem ekran kartının sıcaklığını ölçebilir hem ekran kartına OC yapabilir hem de film izlerken ya da internette gezinirken fan devrini düşürerek sesi azaltabilirsin. Ayrıca EVGA'nın OSD özelliğini kullanarak bu bilgilerin oyun sırasında ekranın sol üst köşesinde görünmesini de sağlayabilirsin. Programı BURADAN İNDİREBİLİRSİN. Eğer sıcaklık oyun sırasında 65 derecenin üzerine yükseliyorsa ısınma sorunu olabilir. Ekran kartı fanını söküp termal macunu yenilemek muhtemelen sorunu çözer. Memtest kullanımı da çok kolay. Programı internetten bulup indir. Nero ile "başlangıç veri cd'si oluştur" seçeneğini kullanarak memtest dosyalarını başlangıç cd'si olarak kopyala. memtest klasörünü değil, memtest klasör içeriğini kopyalayacaksın cd'ye unutma yoksa autorun yapmaz. Daha sonra bilgisayarı bu cd ile açacaksın. memtest test ara yüzü karşına gelecek ve ram'leri kontrol etmeye başlayacak. 1-2 saat alabilir sen de o arada takıl... :)

• quote:

Orjinalden alıntı: devilK23

geçen gün bende donma sorunlarıyla başlık açmıştım her yolu denedim sonuç alamamıştım ekran kartını söküp yuvasını temizledim çok toz kaplamıştı ekran kartıda aynı şekilde çok tozlanmıştı temizledikten sonra o gün bugündür donma ,kilitlenme olayı yaşamadım hala şoktayım sende deneyebilirsin belki sonuç verir fayda var denemekte

toz kesinLikLe var eminim yani. ELLe temizLemek dışında herhanqi bir aLet kuLLanmadım ne biLeyim süpürqe faLan qibi.

quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Virüs temiz.

Ekran kartına ait son sürücüyü, güncel sürücüyü internetten indirip yüklemeyi dene. Hatalı bir ekran kartı sürücüsü (dosya) mavi ekrana ve restarta neden olabilir. Directx'de meydana gelen bir sorun da aynı şekilde tesir edebilir. Sürücüyü kontrol etmenin bir yolu yok ancak directX ile ilgili testleri çalıştır'a dxdiag yazıp yapabilirsin. Burada gördüğün tüm testleri yap. Bildiğim kadarıyla senin ekran kartınla evga precision programı kullanılabiliyor. Bu program sayesinde hem ekran kartının sıcaklığını ölçebilir hem ekran kartına OC yapabilir hem de film izlerken ya da internette gezinirken fan devrini düşürerek sesi azaltabilirsin. Ayrıca EVGA'nın OSD özelliğini kullanarak bu bilgilerin oyun sırasında ekranın sol üst köşesinde görünmesini de sağlayabilirsin. Programı BURADAN İNDİREBİLİRSİN. Eğer sıcaklık oyun sırasında 65 derecenin üzerine yükseliyorsa ısınma sorunu olabilir. Ekran kartı fanını söküp termal macunu yenilemek muhtemelen sorunu çözer. Memtest kullanımı da çok kolay. Programı internetten bulup indir. Nero ile "başlangıç veri cd'si oluştur" seçeneğini kullanarak memtest dosyalarını başlangıç cd'si olarak kopyala. memtest klasörünü değil, memtest klasör içeriğini kopyalayacaksın cd'ye unutma yoksa autorun yapmaz. Daha sonra bilgisayarı bu cd ile açacaksın. memtest test ara yüzü karşına gelecek ve ram'leri kontrol etmeye başlayacak. 1-2 saat alabilir sen de o arada takıl... :)

memtest in iso dosyasını buLdum o şekiLde daemon tooLs La çaLıştırsam ?

dixdiaq yaptım sorun buLunamadı dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Envanter -- 13 Nisan 2009; 22:57:49 >

• Arkdaşlar bendede aynı sorun var bir türlü anlamadım sistemi yeni kurdum (xp home) ve bilgisayar donuyor ama bir tek oyunlarda hepsindede değil sadece cod 4 ve gadfather 2 de anlayamadım ekran birden kare kare oluyor bir devam ediyor tekrar oluyor anlayamadım.Sorun nedir sizce? Ben ısınma ile ilgili olabiliceğini düşünüyorum.Birde internetim kesildimi bilgisayar adeta sanki internetle çalışıyormuş gibi bir donuyor bazıları tamamen donuyor bazıları donup sonradan düzeliyor.Biri şu 2 sorumu cevaplarsa çok sevinirim.

Bilgiler:intel 2 duo E8400 3.00GHz
    gıgabyte 8800 gt
    2gb dd2 ram
    xp home sp2
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bkpentagram

Arkdaşlar bendede aynı sorun var bir türlü anlamadım sistemi yeni kurdum (xp home) ve bilgisayar donuyor ama bir tek oyunlarda hepsindede değil sadece cod 4 ve gadfather 2 de anlayamadım ekran birden kare kare oluyor bir devam ediyor tekrar oluyor anlayamadım.Sorun nedir sizce? Ben ısınma ile ilgili olabiliceğini düşünüyorum.Birde internetim kesildimi bilgisayar adeta sanki internetle çalışıyormuş gibi bir donuyor bazıları tamamen donuyor bazıları donup sonradan düzeliyor.Biri şu 2 sorumu cevaplarsa çok sevinirim.

Bilgiler:intel 2 duo E8400 3.00GHz
    gıgabyte 8800 gt
    2gb dd2 ram
    xp home sp2

bende sadece doom 3 te. Cod u yaq qibi oynadım Crysis i Far Cry 2 i faLan.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: devilK23

geçen gün bende donma sorunlarıyla başlık açmıştım her yolu denedim sonuç alamamıştım ekran kartını söküp yuvasını temizledim çok toz kaplamıştı ekran kartıda aynı şekilde çok tozlanmıştı temizledikten sonra o gün bugündür donma ,kilitlenme olayı yaşamadım hala şoktayım sende deneyebilirsin belki sonuç verir fayda var denemekte

toz kesinLikLe var eminim yani. ELLe temizLemek dışında herhanqi bir aLet kuLLanmadım ne biLeyim süpürqe faLan qibi.

quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Virüs temiz.

memtest in iso dosyasını buLdum o şekiLde daemon tooLs La çaLıştırsam ?

dixdiaq yaptım sorun buLunamadı dedi.

bu da SS

Donma ve ResetLenme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Envanter -- 13 Nisan 2009; 23:17:02 >

• GünceL
  • Ekran kartını ram lerini çıkart fön makinası ile de iyi bir temizle herhangi bir sorun kalmıyor ben öyle yaptım tabi donanımsan bişe değilse ekran kartını iyi temizlemeyi unutma.
  • ekran kartı ısınması da olabilir aynen...
  • O böLümü qeçtim miLim miLim korka korka iLerLeyerek şimdi takıLmıyo ama tozLanmadan oLabiLir qerçekten. KuLak çöpLeri ve toz bezLeri dışında detayLı siLemedim hiç
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.