Arkadaşlar merhaba, aracım 2015 Linea multijet. 3 yıldır dört mevsim petlas lastik kullanıyorum. Bugüne kadar genel olarak İstanbul içi kullandığımdan kışın herhangi bir sorun yaşamadım, bir kez kışın Ankara'ya gidip geldim onda da kar olmadığı için yol tutuşunda problem olmadı. Yaklaşık 15-20 gün sonra İstanbul-Niğde arası bir yolculuk yapmam gerekiyor. Tamamen Anadolu otoyolu ve Ankara-Niğde otoyolundan gideceğim, orada gideceğim adres de şehir merkezinde yani kırsala geçmeyeceğim. Şu andan hava durumunu tam kestirmek zor fakat güzergahda yer-yer kar veya buza denk gelmem olası. Sakin bir kullanımla bu dört mevsim lastiklerle yolculuğu sorunsuz tamamlayabilir miyim? Tecrübeli arkadaşlara yardımlarından dolayı şimdiden teşekkür ederim. |
Dört mevsim lastikle şehirlerarası yolculuk
-
-
Otoyollarda sorun olacağını sanmıyorum hele hele batıda. Karı zaten temizliyorlardır, gece ya da sabaha karşı çıkıyorsanız gizli buzlanmaya dikkat edin. Kış lastiği de olsa araç kayacaktır karda. Bugün bulunduğum yere baya kar yağdı 20 30 arası hızda bile kaydım kışlık lastiklerle. Belli bir kar kütlesi üzerinde gitmeyeceksiniz sıkıntı çıkmaz, zaten o zaman da zincirsiz gidemezsiniz.
-
Merhaba,
Otoyol ve anayollarda sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. 4 mevsim lastikler yaz'dan çok, kış odaklı tasarlanmıştır. Sorun yaşayacağınız yerde kış lastiğinin de fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Hava koşulları mevsim nedeniyle kötü seyrediyor, dikkatli sürmenizde fayda var, özellikle diğer sürücülere ekstra dikkat etmeniz gerekebilir.
-
Oldukça uzun süredir 4 mevsim lastik kullanıyorum.
Özellikle Bursa Eskişehir arası yolculuk yaptığım için tercih ediyorum.
Bursa İnegöl arası ümitalan ve İnegöl Bozüyük arası mezitler kışın biraz sert olur. Ve 4 mevsim lastikler ile hiç sorun yaşamadım.
Bu süre içinde bir çok marka lastik kullandım. Kimi f/p lastik idi kimi üst segment diyebileceğimiz lastik.
Ancak hayatımda kullandığım, en fazla 4 / 5 ay tahammül edebildiğim tek lastik PETLAS idi.
Hele yere 2 damla yağmur düşsün lastik aşırı derece saçmalıyordu. Kuru hava da neyse ama yağışlı havada korkunç kötü idi ve hiç güven vermiyordu.
Kışın nasıl bilmem çünkü kış gelmeden dayanamadım değiştirdim.
Özetlersem, 4 mevsim ile bence sorun yaşamazsınız ancak petlas ile bende çok güvenli olmaz, dikkatli olmanız gerekir...
Şimdiden iyi yolculuklar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 28 Aralık 2024; 9:54:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hem petlas hem 4 mevsim, zorlayıcı şartlarda çok dikkatli olmanızı ve gaz ile frene hafif basmanızı öneririm.
-
Multi action pt565 mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam bu lastik. 185 çap olması lazım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sürekli gidip gelme durumum olsa kış lastiğine geçeceğim fakat münferit bir durum ve bütçe sıkışık olduğundan yeni lastik alamıyorum. Özellikle bolu ve sonrasında 120 ile sabit gitmeyi düşünüyorum zaten araç da çok iyi değil, inşallah yoğun kara denk gelmem
kar çorabı bulunsun araçta, ne olur ne olmaz
https://app.hb.biz/QlmXjeaPm5jK
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: nocara
Evet hocam bu lastik. 185 çap olması lazımBende de aynı lastikten 175 tabanlısı var ama henüz taktıramadım. Islakta veya sabahları çiy yağmış nemli yolda kayma yapıyor mu acaba tecrübeniz nedir ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbul içi yağmurda veya nemli yolda hiçbir problem yaşamadım.
eğer gerçekten sakin bir şekilde yavaş kullanacaksan 4 mevsimle devam et
-
Hocam Karsta yaşıyoruz iş icabı. Kışın en sert geçtiği şehirlerden birisi malum. Şuan bildiğin buzun üstünde gidiyoruz bırak karı. Ben hiç kullanmadım dört mevsim ama, iş arkadaşlarımın çoğunda dört mevsim lastikler var. Kışı çok rahat geçiriyorlar 4 mevsimle. Aynı karın aynı buzun üstünden sabah akşam beraber işe gidip geldiğimiz adamlar birebir şahidim yani. Şimdiki aklım olsaydı yazlık ayrı kışlık ayrı lastik alıp bir de onların muhafazasıyla, taktırmasıyla uğraşacağıma ben de dört mevsim lastik alır keyfime bakardım. Karsta üçüncü senesi olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum bunu. Gerisini siz düşünün.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
dört mevsim lastik diye bişey yoktur
-
Karda nasıl kullanmanız gerektiğini biliyorsanız sizi güzelce götürür getirir.
Yeter ki yolda buzdan vs'den uzak durun, kaldığınız veya kalacağınızı hissettiğiniz yerde, üzerinden geçilmemiş, yani ezilmemiş kar üzerinden gidin.
"dört mevsim lastik diye bişey yoktur" tarzı "lastikçi uydurması" söylemlerden uzak durun.
Eskiden olduğu gibi günümüzde de halen 4 mevsim lastik neredeyse tüm üreticiler tarafından üretilip çatır çatır da satılıyor.
Üstelik lastik teknolojisi daha da gelişti, yaz-kış kullanılabilen, hamur olarak daha iyi özelliklere sahip lastikler üretilebiliyor. Gündelik kullanımda, yazın veya kışın, yazlık-kışlık lastiklere göre acayip büyük farklar yaratmayacak şekilde kullanıma da izin veriyorlar.
Yani atıyorum mesela deniliyor ki, "işte efendim 4 mevsim lastik normal bir yazlık lastiğe göre şu kadar metre sonra duruyormuş". Eminim ki sürücülerimizin %99'u aracını o testlerdeki gibi durduramıyor zaten
Ya da işte efendim viraja daha hızlı giriliyor, şu lastikle daha yavaş dönülüyor. Yine limit viraj yapamayacağınız için zaten sorun yok. Dediğim gibi gündelik kullanımlarda, standart kullanımlarda fark etmeyeceğiniz farklar var.
Ha tabi ki Petlas ile değil, daha premium markalardan bahsediyorum. Petlas'ta nasıl bir şey yaşanır bilemeyeceğim ama yine de karda bir şeyler yapabilecek deseni vardır neticede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 31 Aralık 2024; 16:39:6 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: cevo_61
Hocam Karsta yaşıyoruz iş icabı. Kışın en sert geçtiği şehirlerden birisi malum. Şuan bildiğin buzun üstünde gidiyoruz bırak karı. Ben hiç kullanmadım dört mevsim ama, iş arkadaşlarımın çoğunda dört mevsim lastikler var. Kışı çok rahat geçiriyorlar 4 mevsimle. Aynı karın aynı buzun üstünden sabah akşam beraber işe gidip geldiğimiz adamlar birebir şahidim yani. Şimdiki aklım olsaydı yazlık ayrı kışlık ayrı lastik alıp bir de onların muhafazasıyla, taktırmasıyla uğraşacağıma ben de dört mevsim lastik alır keyfime bakardım. Karsta üçüncü senesi olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum bunu. Gerisini siz düşünün.istanbulda 4 mevsim kullanıyorum kar ve buzlanma olmadığından sanki yazın kışlık lastik kullanıyor gibi hissediyorum benim hoşuma gitmedi yaz geldiğinde yazlıkları alıp taktıracağım bu 4 mevsim bildiğimiz kışlık lastik hadi bir tık altı diyelim okdr
tabi yazın kullanılır mı kullanılır ama yakıttan biraz daha çok yakar
-
Cehalet diye de bir gerçek var… continental, michelin, Goodyear, bridgetone, nokian, pirelli, hankook bilmez ama bizim vatandaş en iyisini bilir. Sonra da gelir buraya yazar “dirt mivsim listik diyi birşiy yiktir “
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 31 Aralık 2024; 17:7:43 >
Bu lastiklerin hamur karışımı yazın da kullanılabilen kış lastiği olarak tasarlanıyor. Özünde kış lastiği ama yazın da yüksek sıcaklıkta bir kış lastiği kadar yumuşamıyor. Optimum bir performansı var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Cehalet diye de bir gerçek var… continental, michelin, Goodyear, bridgetone, nokian, pirelli, hankook bilmez ama bizim vatandaş en iyisini bilir. Sonra da gelir buraya yazar “dirt mivsim listik diyi birşiy yiktir “
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X