Şimdi Ara

YAZ LASTİĞİ-KIŞ LASTİĞİ KAR-YAĞMUR TEST

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
5.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir başlığın altına yazdım yeteri kadar dikkat çekmedi. Kar lastiği diye bir şey yoktur millet, kış lastiği vardır. Dahası kış lastikleri sadece karla kaplı yollarda değil ıslak zeminde de yaz lastiğinden daha iyi tutuş sağlar. Yani yerde kar gördüğünüzde koşa koşa lastik taktırmaya gitmek komiktir. Zira kar yağmayan ama bol yağmur alan bir sürü il var ve kış lastikleri size sadece yağmur yağan o kentlerde kısa fren mesafesi sağlayacak. Lastiğe vereceğiniz 600-3500 arası bir para ( aracına ve ebadına göre değişir) sizi on binlerce liralık zarardan , aracın 2. el değerinin düşmesinden kurtarır. Neden paradan puldan bahsettim uyarırken; çünkü bizim insanımız kaybedeceği canı ya da zarar vereceği insanı değil cebini düşünür. Dikkat çeksin diye paradan bahsettim

Bu video kış lastiği ile yaz lastiği karşılaştırması içeriyor hem karlı zeminde hem ıslak zeminde

http://www.youtube.com/watch?v=elP_34ltdWI

Bu video ise yaz-kış-4 mevsim ( all season) lastiklerinin buz üzerinde ki performansını gösteriyor. Bu video da izleyeceğiniz test, kış lastiğinin buzda işe yaramayacağı tezini de tamamen çürütüyor

http://www.youtube.com/watch?v=GlYEMH10Z4s

Bu da kadri61'in paylaştığı video. Continental firmasının kış-yaz lastikleri arasında ki farkı anlattığı video

http://www.youtube.com/watch?v=clSC7APitaQ

Allah rızası için takın şu kış lastiklerini, gece ısısı 7 derecenin altına düştüğünde. Her şehirde özensiz ve saygısız bir kaç bin kişi yüzünden, geride; milyonlarca liralık hasar, boşa harcanan on binlerce litre yakıt, kaybolan hayatlar, hayatına engelli olarak devam etmek zorunda kalan insanlar kalıyor. YAZIKTIR, GÜNAHTIR BE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepNote -- 8 Aralık 2013; 13:13:58 >

• ben yeni izledim gerçekten çok fark var ...

akıllı olan adam ucuzda olsa alır kış lastiği takar ama bizim milletimimz vurdumduymaz ve çok bilmiş olduğu için böyle bilinçsizler..
  • Tam benlik bir konu
    Daha önce demiştim kış lastigini sadece kar için görenler var yanlıştır kuru asfaltta bile faydası vardır özellikle soguk havalarda .
    Ama milletimiz öyle bilmiş ki kar lastigi alanlara enayi gözüyle bakanlar var .
    Yada benim soförlügüm iyi daha önce ne karlı yollarda gidip geldim diye pişgince kabak lastiklerle gezenler var .
    Sonra da yollarda kalıp utanmadan sıkılmadan trafigi işgal edenler var yani .
    Kısacası kendi canımız için ve başkalarının hayatları için lütfen duyarlı olalım kışlık lastiklerimizi ihmal etmeyelim .
  • 2 sene evvel çok şükür kötü bir tecrübe yaşamadan bu lastiklerin ne kadar önemli olduğunun idrakine vardım. Ama bilinçsiz o kadar çok kişi var ki. Bakın az evvel çalıştığım şirkete arkadaş geldi arabasıyla, arabanın önü domuzun burnuna dönmüş. Ne oldu dedim. Ya yaz lastiği ama daha 2 aylık, gidebilirim zannettim ama yokuşun altında kaldım, bu arada yukardan kayan biri geldi vurdu dedi. Okumuz yazmış adamdır düşünün cahil olsa hadi neyse diyeceğim.

Bu arada başlıkta ki kelimeleri Google'da arama yaparak seçtim en çok hangi kelimeler aranıyor diye. Ne kadar çok kişiye bu videoları izletebilirsem o kadar çok kişi bilinçlenmiş olur. Bakarsınız bir kaç kişinin hayatını kurtarırız, 50 100 kaza eksik olur. Bütün derdim bu
  • Kar lastiğinin abartılmadığını gerçektende çok iyi performans verdiğini biliyorum.
    Yollardaysanız gidin bari en ucuzundan petlas falan alın en iyi 4 mevsim lastikten çok daha iyidir.

Hadi benim gibi bütçeniz yok arabada keyfi ise o yağmur kar soğuk gelince arabayı çıkartmayın olsun bitsin.Bir cenazem oldu 800km yol gitmem lazım komşumdan kar lastiklerini ödünç alıp çıkıcam yola.
  • Teşekkür ederim bu konuya önem verdiğiniz için. Başınız sağolsun.

Ögleden sonra kendi çektiğim amatör video'yu eklemeye çalışacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyo gsi-5 aldım ancak yağmurda çok kayıyor. Yazlık lastikten kumho kh-17 den daha kötü

YAZ LASTİĞİ-KIŞ LASTİĞİ KAR-YAĞMUR TEST

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sdrive -- 8 Aralık 2013; 11:03:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış Lastiği Tavsiye
    3 ay önce açıldı
    Kış lastiği tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Az evvel bizim şirket araçlarından birini ittirmek suretiyle buzun üzerinden aşırdık. İlginçtir lastik yokohoma kış lastiği. Aynı buzun üzerinden petlas, michelin, nokian çıktı bu çıkamadı. Ki lastik 2012 model diş derinliği de var.

Sizin aracınız 205 55 16 ya da 205 60 16 kullanıyorsa tavsiye edeceğim lastikler;

Continental winter contact
    Michelin Alpin A4
    Nokian W+
    Good year Ultra Grip 8

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.youtube.com/watch?v=clSC7APitaQ

bu videoda çok güzel anlatmış
  • kadri61 kullanıcısına yanıt
    İlk mesaja ekliyorum. Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.