Şimdi Ara

Kış Lastiği? Kar Lastiği? Fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
22.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sanırım kış lastiği ile kar lastiği ayrı şeyler. Yanılıyor muyum? Aralarındaki fark nedir acaba? Kış lastiği alırsak karlı havalarda zincir takmak zorundamıyız kanunen? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• http://www.kislastigi.com/sss.asp#soru3
    bu sitede yararlı bilgiler varmış.
  • İkisi de aynıdır.
    hacı Murat, Murat 124...
    merso, mercedes,
    renault sümbül, renault symbol...
    ne fark var?
  • Ikisi de ayni sey ama bazi lastikler civili oluyor genelde onlara kar lastigi deniyor.

Yazlik(4 mevsim) lastiklerin islak zeminde yagmurda bile fren mesafeleri oldukca artiyor. Ozellikle soguk havada ne kadar kaliteli olursa olsun 4 mevsim lastiklerin hamuru sertlesip bu durum daha da dramatik hale geliyor.

Kis lastigi kullanmak ozellikle istanbul gibi bir yerde artik elzem bir hal aldi.
  • 7-8 yıldır bursa'da kullanıyorum ...
    açıkçası çok faydasını gördüm diyebilirim ...
    10-15 C altında kullanılmasını tavsiye ederim...
  • kış lastiği ile kar lastiği arasındaki fark bana göre kağıt üzerinde.. Yani üstten baktığınızda ve kullanımda farkı hissetmezsiniz, adam malzemesinde minik bir fark koymuştur, o kar lastiğidir diğeri kış lastiği..

Kış lastiği çivili olmadığı sürece bence "kar lastiği" falan değildir.. çünkü karda size bir fayda sağlamaz.. Zamanında burada konular açıldı "karda yokuş çıkamadım, kar lastiği takmıştım oysa" gibi.. Çıkamazsın tabi kardeşim, o taktığın lastiğin diğerlerinden farkı sadece yüzeyindeki "arası açık olmayan ve böylece iki tarafı biribirine sürten yarıklar"dır ve bunlar lastiği "güya" ısıtır.. (karın içine gömülmüş lastiğe rezistans bağlasan zor ısıtırsın o da ayrı mesele) Ha tabi bir de diş aralıkları fazladır, bunun azıcık faydası olabilir..

ama yine de "kanunen değil SS kuralına göre" karda zincir ve benzeri şeyler takmak gerekir.. yoksa daha nice kışlar bu forumda beraberce "kış lastiğim vardı ama karda kaydım, nası oluyo ki öyle?" gibi başlıkları görürüz..

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

kış lastiği ile kar lastiği arasındaki fark bana göre kağıt üzerinde.. Yani üstten baktığınızda ve kullanımda farkı hissetmezsiniz, adam malzemesinde minik bir fark koymuştur, o kar lastiğidir diğeri kış lastiği..

Kış lastiği çivili olmadığı sürece bence "kar lastiği" falan değildir.. çünkü karda size bir fayda sağlamaz.. Zamanında burada konular açıldı "karda yokuş çıkamadım, kar lastiği takmıştım oysa" gibi.. Çıkamazsın tabi kardeşim, o taktığın lastiğin diğerlerinden farkı sadece yüzeyindeki "arası açık olmayan ve böylece iki tarafı biribirine sürten yarıklar"dır ve bunlar lastiği "güya" ısıtır.. (karın içine gömülmüş lastiğe rezistans bağlasan zor ısıtırsın o da ayrı mesele) Ha tabi bir de diş aralıkları fazladır, bunun azıcık faydası olabilir..

ama yine de "kanunen değil SS kuralına göre" karda zincir ve benzeri şeyler takmak gerekir.. yoksa daha nice kışlar bu forumda beraberce "kış lastiğim vardı ama karda kaydım, nası oluyo ki öyle?" gibi başlıkları görürüz..

kış lastikleri ile diğer lastiklerin farkı asla kağıt üzerinde değildir ve farkıda sizin söylediğiniz gibi anlaşılmayacak derecede değildir..yıllardır kış lastiği kullanan biri olarak gerçekten çok faydasını gördüm en zor şartlarda zigana dağına dahi tırmandım kış lastikleri ile herkes patır patır kayarken...

Kar lastiği yada kış lastiği denilen lastiğe üretici ufak bir karışım farkı falan yapmaz..Adı ne olursa olsun İkiside kış şartlarında kullanılan lastiktir veaynı lastiktir sadece çivi kullanılabilen lastiklere şöför camiasında kar lastiği denilir kimi vatandaş kış lastiği demez kar lastiği der vs ikisi aynı şeydir ancak üreticinin yaptığı sizin gibi değildir..

Kış lastiği sizin sandığınız gibi kar yada yağmur yada buz lastiğide değildir..Çoğu kış lastiği eğer doğru ebat yeni tarihli kullanımda ise standart ve 4 mevsim lastiklere göre kat kat daha fazla çekiş ve fren mesafesi sunar..Ayrıca yine tek farkı lastikllerin desen diş kalınlığı yada dişler arasındaki kalın mesafeler değil içerisindeki silika yapısıdır bu bir çeşit silikondur..kış lastiklerinde bu silika yapısı daha yüksek oranda tutulduğundan lastik yumuşak olur soğuk derecelerde standart lastiklere göre daha dayanıklı yapıda olduğundan sertleşmez ve böylece fren ve çekiş gücünde farkını gösterir...Kış lastiği dahil her lastiğin iyi sonuç veremediği tek alan buzdur ancak ancak kış lastiklerinin yine bu açıdan diğerlerine göre üstünlüğü barizdir..Ayrıca en önemliside gizli buzlanma olan alanlarda o tek farkı bu dediğiniz lastikler jilet gibi kayarken kış lastikleri ile kaymayı ve ferenajı en kısa mesafeye indirebilirsiniz...Ancak sunu söylemek isterimki kış lastiği asla ve asla sadece kar yağdığında iş gören bir lastik değildir...

Ancak kar yada kış lastiğim var diye hiç teker izi olmayan karla kaplı bir yola girseniz ve altınızdakide dozer olsa dahi kara saplanmak tabiki kaçınılmaz olur bunun içinde lastik falan değil biraz akıl gücü deneyim ve şöförlük olması gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 13 Ekim 2010; 10:52:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış Lastiği Tavsiye
    3 ay önce açıldı
    Nokian Sonrası Kış Lastiği
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zugasi berepe aslında lastiğin malzemesi konusunda aynı şeyi söylüyoruz, sadece başarı seviyesi konusunda hemfikir değiliz..
    Hic işe yaramadığını iddia edemem, sonuçta dünyaca üretilen ve kullanılan bir şey.. Asıl dikkat çekmek istediğim nokta halkımızdaki "kış lastiğimi taktım, kar mar iplemem gezerim" mantığının yanlış oluşu (ki bunda da hemfikiriz gördüğüm kadarıyla)
  • tam zamanı bu konu için bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

kış lastiği ile kar lastiği arasındaki fark bana göre kağıt üzerinde.. Yani üstten baktığınızda ve kullanımda farkı hissetmezsiniz, adam malzemesinde minik bir fark koymuştur, o kar lastiğidir diğeri kış lastiği..

hocam kar lasitği takıpta bayır çıkamayanlar araba kullanmasını bilmeyenler. Çok var öyle adam, kar lasitği taktım diye basıyo karlı yolda kaymayacak sanıyor hiç, yada bayırda kalkarken yazın araba kullanır gibi abanıyor gaza.

Kar lastiğide olsa karda patinaja başlattın mı imkanı yok çıkamazsın bayırı. Ben ne dik bayırlaır çıktım. Arabada 4 kişiydik üstelik. Ara ara patinaj önleyici sistem gibi gaz vereceksin. Hani bir jaguar videosu vardıda elektronik sistem ara ara gaz verip buzlu zemini çıkartıyordu. Onun gibi hep yarım gaz debriyajla çıkarsan fıstık gibi tırmanır.

• kış lastiğinin üzerindeki ince yarıklar, lastiğin ısınması için değildir.
    o yarıklara kar girer.
    yolda kar- kara tutunur.
    lastiğin karda tutunma kabiliyeti artar.
    yokuş çıkma kabiliyeti artar.
    kış lastiği ile yaz lastiği arasında görsel ve kullanışlılık olara oldukça fark vardır.
    erzurumda yaşamıoş ve 2006 dan beri kış lastiği kullanan birisiyim.
    karlı iklimde yaşayanlara kış lastiği tavsiye ederim.
  • Aracın durmasına gitmesine fayda etmedikten sonra vakumlu olmasının da pek anlamı kalmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.