Şimdi Ara

Dörtlü flaşörlerini yakıp sellektör yapanlara yol vermek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acil hasta taşımayı Allah kimsenin başına vermesin,aracı mümkünse hastanın çok yakını kullanmasın,başka birisi kullansın.gerçekten hem acil stresi, hem trafik stresi çok zor,yaşamayan tam bilemez.ama durum ne kadar acilde olsa, bilinçsizce araç kullanılmak yanlıştır.
    ben arkadan sellektör yapana,dörtlüleri yakana,tampona yapışana hemen yol veririm.acilse yolu açık olsun,serseriyse s..ip gitsin derim.
  • Murat Bey öncelikle geçmiş olsun.

Bi arkadaş 112' yi çağırın falan demiş ama...

Annem yaklaşık 70 yaşında, bu yaz sayfiyede güneş çarpması geçirdi. Telefonla babam arayıp, annemi hemen hastahaneye götürmem gerektiğini söyledi.

Yol, çok virajlı ve uzundu. Yol boyunca radarlara dikkat ederek, olabildiğince hızlı, dörtlüleri yakarak, tek başıma yol aldım. Bir saat kadar sonra vardığımda, annemin bilinci kapanmıştı. Alıp hemen hastahane yolunu tuttum, yine aynı şekilde.

112 ye ne yol, yer tarif edilebilirdi, ne yetişebilirdi, ne de vaktinde getirebilirdi!

Yolda, bana yol veren tüm duyarlı sürücülere buradan teşekkür ederim, özellikle gidiş istikametinde tek başımayken yol verenlere!

Tabii ,bir - iki halden anlamaz çıktı, ama neyse...

Ne olursa olsun, yol verin, yol verelim. Suistimal edenin hakkından Allah gelir. Merak etmeyin.

Tüm acil servis çalışanlarına da buradan çok teşekkür etmek istiyorum. Tam bir keşmekeş yumağında, ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorlar, Allah işlerinde kolaylık versin.

Saygılar...

• Geçmiş olsun, Çocuğunuza birşey olmaması sevindirici bir haber. Malesef iyi niyeti hep suistimal eden bir toplum olduğumuz için gerçekten yol üstünlüğüne ihtiyacı olan araçlara yol verilmiyor. Ambulansın gelmesini beklemek Türkiye şartları için pekte iyi bir fikir değil.

Her ne olursa olsun böyle dörtlülerini yakmış sellektör yapan araca yol verilmesi taraftarındayım. Yılda en fazla 4-5 kez başınıza gelecek ve en fazla 20 saniye kaybettirecek bir olay.

Ayrıca Acil durumlarda kendi özel aracınızla ve hastanızla trafikte sıkışıp kalırsanız direk polisi aramanızı tavsiye ederim. Size hızlı bir şekilde yol açararak eskortluk yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 9 Kasım 2010; 16:03:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

hastasının acil olduğunu düşündüğü için, hızlıca hastaneye yetiştirmeye çalışırken,
    kaza yapan yada kagva eden insanları çok gördüm,
    o yüzden mümkün olduğunca 112 ile taşınması daha doğru diye düşünüyorum.
    (10 dk lık yolun 5. dk da hastanızın kalbi yada solunumu dursa, hastaneye vardığınızda çok geç olabilir.
    ama evinize gelen ekip, hastanızın kalbi yada solunumu dursa bile belli bir noktaya kadar müdahele eder,
    hastaneye ulaşıncaya kadar hayati fonksiyonlarıunı koruyabilir belli bir ölçüye kadar)
    ayrıca, 112 size gelinceye kadar vakit kaybediyor gibi görünsede, trafikte sizden daha hızlı ilerler trafikte.
    tekrar geçmiş olsun.

Bende öyle düşünüyordum ama öyle olmadığını öğrendim..Ankara hastanesi evime arabayla 6-7 dk uzaklıkta...babamı hastahaneye kaldırırken ki arabada fenalaştığı halde böle düşünüp ambulansı aradım..Ama ambulans gelene kadar gördümki gerçekten insanlarımızın bir bildiği varmış.Ambulansa iki kere telefon etmeme rağmen 20 dk geldi...Geldiğinde ise içinde doktor yoktu..Hemşireye kan şekerini ölçün şekeri düşmüş olabilir dediğimde arabada kan şekeri ölçmeye yarayacak ekipman yok bulun bir tane ölçelim dedi..4-5 dkda orda kaybettik birde üstüne üstlük ben ölçmem alet bozulur falan siz ölçün diyince kadını orda boğmamak için zor tuttum kendimi birde bana ne bağrıyosun diyor..Yani ben ogün direk arabayla hastahaneye gitsem daha erken ulaşmış olacaktım ki sandığım kadarda basit bir sağlık sorunu değil kalp kriziymiş..

• Geçmiş olsun.

Ben açık açık söyleyeyim,trafiktekilerin çoğunda beyin yok.Cidden bazı insanlarda düşünme yeteneği yok olsa gerek ki,saçma sapan şeyler yapıyorlar.Adam arkanda selektör yapıp dörtlüleri yakıyor,bir yandan da kornaya basıyorsa demek ki bir şey var.

Şimdi belki bunu söylediğim için tepki çekeceğim;ama kadınlarda durum daha vahim galiba.Bir kavşak var,dönenlere sürekli yeşil yanıyor ileri gidenlere normal yanıyor.O dönemeci tıkayanların çoğu bayan dikkat ediyorum da.Be kadın,görmüyor musun orada ok şeklinde sürekli yanan yeşil ışığı.
  • solu kapatmam huyum değildir, onun dışında diğer şeritlerde iken beni sollamayıpta arkamdan herhangi bir nedenle gelip sürüş düzenimi bozmaya çalışanı pek sallamam. sol şerit olması gerektiği gibi boş bırakılsa kimse kimseyle muhattab olmak zorunda kalmaz zaten.
  • geçmiş olsunda bazıları durumu suistimal ediyor
  • Ben bir şeyi merak ediyorum, arkadan daha hızlı gelene yol vermemek için geçerli sebebi olan bir insan evladı var mıdır?
  • Bu trafikte yol vermeyip uzerine bir de kufur eden kadin bile gordum....

Neyse ki hastaneye sorunsuz ulasmissiniz.
  • bu tür acil durumdaki araçlara kesinlikle yol verilmeli
    (yalan bile olsa -ki değildir- bir aracın bizi geçmesi bizi zarar ettirmez fakat hastaya zarar verirse üzülürüz)
  • İstisnai durumlar olabilir ama 112 şuanda Türkiye'de sürekli gelişiyor. Ve bence devletin burada olması çok büyük bir fayda.
    Devlet hastanesinde çalıştığım için çok iyi biliyorum. Hastanelerde kaç dolu-boş yatak var, yogunluk durumu nasıl vs. gibi bilgileri her hastane 112 merkeze göndermek zorundadır. Bunu yapan otomatik programlar var. 24 saat çalışmak ve verileri göndermek zorundadırlar.
    112 merkez ise bu bilgilere göre ambulanslarını sevk ediyor.
    Hastanelerin kendi bünyesindeki ambulanslar çoğu zaman eski oluyor yada yeterli donanım bulunmuyor. Ama bir 112 ambulansında mutlaka bir doktor bulunmak zorundadır. Daha dün 112 personeliyle gecenin bir yarısı yemege oturduk, adamlar daha bir lokma almadan anons geçildi. Herseyi olduğu gibi bırakıp 5.kattan koşarak aşağıya gittiler, artık ne durum vardı bilemiyorum ama asansoru bile kullanmadılar.
    Çoğu ambulans ise yenidir, örneğin bizim hastanenin ambulansı daha olay yerine giderken , 112 olay yerine ulaşmış gerekli müdahaleyi yapmış dönüyor oluyor. Yolda karşılaşıyorlar. Çok çok iyi araçlar.
    Bazı insanlar özel hastane diyorlar ama çoğu zaman ordan gelen ambulansların içinde doktor olmuyor. Siz doktor sanarsınız-orası ayrı mevzu. Hastayı alıp direk hastaneye yetiştirmeye bakarlar.

Tabi bazı bölgeler ve durumlar için 112 gelene kadar, sizin götürmeniz daha hızlı olur. Kırsal, köy kesimleri vs.

• ama bazıları gereksiz yapıyor bunu nasıl anlıyacaz?
  • Emin olun çok şeyler değişiyor artık.
    Sağlık sektöründe özel kurumlar hariç, devlet kurumları gerçekten hergün bir adım ileriye gidiyor. Yalnız bunun kötü tarafı var, şuanda tam bir bocalama dönemi yaşanıyor. Herşey birden oturtulmaya çalışıyor ama ne yazıkki sistemler, insanlar bunu kaldıramıyor. Çok şeyler değişiyor Türkiye'de. Sağlık bakanlığı Bilgi İşlem departmanından çıkan herşeyi takip edip uygulamaya koyuyoruz. Bana sorarsanız hergün farklı bir kaostan öteye gidemiyor. Ne yazıkki ülke olarak çok çok gerilerde kaldık, sistemler değişiyor ama beraberinde iki katı sorun çıkarıyor. Neden? Çünkü altyapı yok, deneyim yok, tecrübe yok. İsterimki sağlık sektörü devletin elinde olsun, uzun yıllar sonra gercekten sorunsuz ve kaliteli sağlık hizmetleri alabiliriz. Ama planlar o şekilde değil malesef.. Konunun dışına taştık afedersiniz..

• Dörtlüleri yakanları kendince seçmeye çalışanlar yol vermemeye çalışanlar çıkmış konuda,neyi ispat etmeye çalışıyorlar anlamıyorum,ezikliklerini bu şekilde mi gideriyorlar onu da bilmiyorum,FAKAT;

Büyük konuşmayayım ama

Benim yakınıma anama babama ciddi bir şey olacak (kalp krizi gibi) ben arabaya bindirip 4 lüleri yakıp hastaneye yetiştirmeye çalışacağım ve önümdeki kişide bana yol vermeyip yolumu inatla kapatacak öyle mi?1 saniye bile düşünmeden arkasından vurduğum gibi yoldan uçururum hiçte pişmanlık duymam hatta yakınımı hastaneye yetiştirdikten sonra durumu kötüleşirse fırsat bulduğum an geri dönüp cezasını tekrar keserim ve onu da hastaneye kaldırtırım!
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Ben bir şeyi merak ediyorum, arkadan daha hızlı gelene yol vermemek için geçerli sebebi olan bir insan evladı var mıdır?
  • Geçmiş olsun,

Arkadaşın dediği gibi bu yaşadığınızı ambulanslar da yaşıyor, ayrıca benim birşey dikaktimi çekti eskiden sanki ambulanslara daha çok yol veriliyordu.
  • Bi kere emniyet şeridinin boş olması gerekirdi öncelikle..

Gerektiğinde oradan ambulans ta gider (ki siz o anda zaten ambulansın yaptığı işi yapmaktasınız..)
  • Benzer bir durumuda ben yaşadım. Eşimi hastaneye götürürken dörtlüleri yakıp kime korna çaldıysam yol verdi. Kırmızıda dahi minibüslerde yol verdi. Kızılay gibi bir yerde dahi kırmızı dinlemedim geçtim. Fakat ışıkların birinde yol tıkanıktı. Sürekli kornaya basmama rağmen sonuç alamadım derken, yandaki trafik polisi "Hayırdır?" diye söylendi. Durumu anlattım, hemen anons etti yol verin diye.

Gelelim 112 olayına, bazı arkadaşlar 112 servisinin vurdumduymaz olduğundan bahsediyor. Gelişi güzel konuşmayalım. Hangi 112 servisi bilerek geç geç gelebilir? Mantıkla bağdaşırmı bu? Benim eşimde 112'de çalışıyor, ben yanında 2 kere nöbete gitmiştim. Ambulans hasta götürürken, o siren sesine rağmen öndeki bayan sürücü makyaj yapıyor, yol vermiyor.

Artık ücretsiz olması nedeni ile başım ağrıdı, karnım ağrıdı, midem bulandı diyen ambulans çağırıyor. Hatta taksi niyetine kullanmak isteyen bile var. Eşim bir hastayı azarlamış; Başım ağrıyor diye ambulans çağırılırmı? Ayni bölgede daha ciddi bir hastaya ambulans yetişemeyip, hayatını kaybederse bunun vebalini nasıl verirsin dediğinde cevap: Ben baş ağrısından ölürsem senmi vereceksin vebalini? şeklinde olmuş..

Ayrıca yönetmeliklerde de hatalar var. Yaralının bilinci açıkca sosyal güvencesinin olup olmadığı sorulur. Yok bilinci kapalıysa, 200 metre ilerde hastane olsun oraya götürülmez, direkt Ssk hastanesine.. İnsan sağlığının ne kadar ucuz olduğunun göstergesidir.

O ambulansları normal bir minibüs gibi görmeyin. Adeta Tır gibi ağır vasıtalardır. 90 km/h geçmek yasak, uydudan takip var. Ama şöför acil durumlarda bu hız yasağını geçiyor, çünkü kendiside vicdanen rahat etmiyor.

Yanlış adres verenler, yerlerini doğru anlatamayanlar yada ambulanstakiler adresi bulamadıklarında yolu taksicilere sorarlar. Taksiciler nokta atış hesabı adres verirler.

En önemli nokta, ambulansa ölmüş birini almak yasaktır. Çünkü ambulans boş yere işgal edilmiş olacak, diğer acil hastalara yetişemeyecektir. Ancak bazı insanlarımız ne olur ne olmaz diyerek çağırıyor bu kabul edilebilir bir durum. Ancak olay yerinde hasta, yaralı yakınlarıda varsa ölmüş olsa dahi ambulansa alınıyor. Çünkü o anki psikolojik bir durumda "Ölmüş bu alamayız" diyemiyorsun. Dersen eğer dayağı yersin.. O yüzden ambulansta yolda öldü diyerek hastaneye bırakıyor..

Ambulansın içine 1 yaralı ve veya hasta alınır. İkincisi yasaktır. Hasta yada yaralı götüren ambulans, gideceği istikamette seyrederken yoldaki vatandaşlar bir başka kaza için durdurmaya çalışıyorlar. Ambulans durmadan geçip gidincede arkasından söylenirler.

Burada insanlarada bir çok iş düşüyor aslında. Mesela sürücü kursundaki sağlık eğitimi önemlidir. Kulağından kan gelen bir hastaya ne yapılır diye sorsanız çoğu insan: Kanama dursun diye kapatır, kanayan kısmı yukarı kalacak şekilde bekletirdim der. Aslında yapılması gereken tam tersidir..

Ambulansın geç geldiğini düşünen öfkeli kısımlar bayana el kalkmayacağı için erkek şöförü dövmeye kalkarlar. Aklıma gelen, yaşadığım tüm detayları yazdımki insanlarda bilinçlensin.. Trafikde ve iş hayatında dikkatli olalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 9 Kasım 2010; 22:50:40 >

• Bilinçli olmak şart...
    Birde ambulansın arkasından tampon tampona gidenler var.
  • Çok geçmiş olsun. Ben arkamdan gelen ambulansa, itfaiyeye ya da böyle 4'lüleri yanık ilerlemeye çalışanlara yandaki arabaya çarpma pahasına yol vermeye gayret ediyorum. O araçların içinde biz ya da yakınlarımız olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.