Şimdi Ara

Dörtlü flaşörlerini yakıp sellektör yapanlara yol vermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dün küçük kızımızın rahatsızlanması nedeniyle acilen hastaneye gitmemiz gerekti. Gideceğimiz yer Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Dörtlü flaşörleri yaktım ve son sürat hastaneye yetişmeye çalışıyorum öndeki araçlara yaklaşmadan sellektör de yapıyorum ki durumu anlayıp yol versinler. Gebze-Tuzla arası hem yol çalışması var hem kaza olmuş. Emniyet şeridi de yol çalışması nedeniyle kapalı. Öndeki araçlara kenara çekilmeleri ve yol vermeleri için sellektör yapıyorum kornaya basıyorum. Bazı vatandaşlar hemen kenara çekildi ve ilerlememe izin verdi. Özellikle birisi dakikalarca (o sırada süre ne kadar uzun geliyor insana bilemezsiniş)yol vermedi indim ve yanına gittim bi bayan kullanıyor ve beni görünce bana kızmaya başladı cama tıkladım ve hasta olduğunu defalarca korna,sellektöre rağmen yol vermediğini söyledim. Neyse yol verdi. Daha beteri de vardı yol vermiyor yan tarafa geçip basıyorum onu da kapatmaya çalışıyor.

Neyse çok şükür ki önemli birşey olmadan kızım durumu atlattı ama siz siz olun bu durumdaki herkese yol verin lütfen.

• Geçmiş olsun.
    Sizin özel aracınızla yaşadıklarınızı ambulanslar bile yaşıyor.Bizim insanımız malesef çizgilerin arasında ilerlemek yerine tarlada ilerliyor resmen.
  • Öncelikle geçmiş olsun.

Böyle durumlarda ben de elimden geldiği kadar çabuk sürede yol vermeye çalışıyorum.

Ama ne yazık ki bu durumu anlayamayanlar trafikte çok
    Sırf çabuk gitmek için, nedeni olmasa bile bu şekilde yol açmaya çalışanlar olduğu için ne yazık ki, insanlara güvenimizi kaybettik.
    Bu yüzden yol vermeye çekinenler olabiliyor.

Ben her halükarda, eğer gerçekten acelesi yoksa allahından bulsun deyip hemen yol veriyorum.

Zamanında hastaneye yetişebilmenize ve kızınızın iyileşmesine sevindim.
  • Geçmiş olsun öncelikle. Bahsettiğiniz durum kötü niyet ile de kullanıldığından, ben göz ucuyla bakıyorum aynadan hasta vb. bir acil durum olduğunu hissedersem yol veriyorum ama (İstanbul için özellikle) genelde dediğim gibi uyanıklık yapmaya çalışan vatandaşlarımız olduğu için yol vermiyorum. Geçen aynı şekilde arkadan bir Doblo geliyordu baktım iki tane 20 yaşlarında oğlan, arka koltukta boş, kazındı durdu arkamda ama vermedim yol.
  • Öncelikle hepinize çok teşekkürler arkadaşlar.

Konuya gelince, nden aynaya bakan birisi muhtemelen beni de uyanıklık yapmaya çalışan birisi olarak düşünmüş olabilir. Önde kimse oturmuyor arka tarafta eşim ve kızım var ama onları da karanlıkta görmesi mümkün değil. Arka koltukta boylu boyunca yatan biri de olabilir. O yuzden 10 kişi sizin iyi niyetinizi kötüye kullanabilir ama siz bir kişinin hayatını kurtarabilirsiniz.

Kurunun yanında yaşın yanmasına izin vermeyelim.
  • Geçmiş olsun.
    Bende böyle bir durumda hemen yol vermeye çalışıyorum.
    Fakat birkaç hafta önce arkadan bir palio resmen deli gibi makas ata ata arkama kadar geldi selektör,korna,dörtlü camdan el kol hareketleri yapıyor.
    Kenara yanaştım onlar geçerkende baktığımda önde genç bir sürücü ve yanındakinin elinde bira şişesi olan müziği son ses açmış iki serseri geçip gitti.
    Ama her ne olursa olsun yol verelim birşey kaybetmeyiz.
  • ya ne bilincsiz insanlar var memlekette!

arkadakine yol vermeyince ne olacak erkeklik gurunuz mu kirilacak evinize 1 dakika gec mi doneceksiniz?

yasamayan bilmez umarim 'akilli gecinenlere yol vermedim' diye sevinirken cok buyuk bir vebalin altinda kalmazsiniz.

adam secmeye devam etmek lazim, herkes insan sarrafi ya bir bakista arkadakine saglik raporu cikarabiliyor.

gecmis olsun umarim kimsenin basina gelmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her ne olursa olsun böyle durumlarda bence yol vermeliyiz.Sonuçta kaybedeceğimiz bişey yok ortada.
  • konunun ayrıntılarını bilmiyorum ama,
    trafikte hastanız yüzünden hızlı gitmek,
    hem sizin, hemde hastanızın can sağlığı açısından doğru değil.
    hastanız acilse 112 yi çağırmnız daha doğru,
    hastanız acil değilse 4 lüleri yakıp ta yardırmanın anlamı yok.
    gerçi hasta acil kavramı, hasta sahipleri ve diğer insanlar için farklı farklı kavramları ifade etsede,
    (hastane acil servisine gelen hastaların % 85 i aslında hiç acil değildir, ama hepside hastalarının acil olduğunu düşünür,
    düşünmekle kalmaz,iddia eder.
    göz kararı, hasta acil değilse, lütfen panik, telaş ve tehlike yaratmayınız.)
    4 lüleri takmış selektör yaparak gelen birisine kesinlikle yol veririm.
    hem bi taraftan kızarım, "--neden 112 yi aramaz bunlar?!" diye
    onun acil bi durumu olmayan uyanık geçinmeye çalışan bir kişi olduğunu düşünsem dahi yol veririm.
    olur da yanılırsak, bizim yüzümüzden kimse mağdur olmasın diye müsait bir anda yol veririm.
    saygılarımla.

• bende ne olursa olsun yol vermeye çalışırım, beni birisi geçmiş geçmemiş önemli değil (apaçi kro görmemiş tip & arabalar, merceksiz xenonlar hariç)
  • Geçmiş olsun öncelikle.

Arkadaş 112 yi neden aramadınız demiş . 112 gelene kadar olan olur zaten imkan varsa götürüceksin aramadan.
  • 1 seneden beri aktif olarak trafikteyim. Defalarca kez ambulans görüp yol verdim fakat 4'lülerini yakıp bir yere giden çok az gördüm. Bence insanlar bu konuda iş güzarlık yapmıyor. Her ne kadar trafik düşünemeyen çok olsa da sanırım o kadar değiller. Bence yol vermek lazım ama derememo 'ya da katılmamak elde değil. Geçmiş olsun
  • bunu yaşamayan anlamaz kimilerine davulda çalsan alakasızdır bu tiplerle karşılaşmamak dileğiyle.

muhakkak yol verilmeli kimisi ambulansları bile görmezden geliyorki farkında olmasalar bile insan hayatıyla oynuyorlar
  • Öncelikle Geçmiş Olsun. Bazı insanlar Hastayı Yetiştirmek İçin Yol İstiyor. Bazıları Var Normalde Daha Çabuk İlerleyim Diye Yol İstiyor.
    Bence Yol Tapulu Malımız Değil Sen Gitmiyorsan Arkadan gelene Yolver O Gitsin Yol Vermeyince Ne Oluyor 0nu Anlamıyorum Şimdi Sol Şeritte Adam Gitmiyor İki Tane Sap Kullanıyor Diyede Yol Ver Vermiyor Arkadaki Araca ne Anlaıyor Anlamadım Gitti.Herhalde Yol Vermeyince Büyük Bir Başardığını Fln Sanıyor Gururlanıyor Vs. Sonrada Adam Sağından Solundan Geçiyor Trafik Alt Üst Oluyor Vb. Şeyler Oluyor ...
  • Geçen arkamdan ambulans gelmeye başladı. Sinyal verip şerit değiştirmek ve ambulansa yol vermek istedim ama ne mümkün, yan şeritteki ısrarla bana yol vermiyor. Ambulans arkama dayandı ve siren ötüp duruyor ama ben yol veremiyorum çünkü yan şeritteki sürücü bana yol vermemekte son derece kararlı. Sonra ambulans o adamın olduğu şeride geçti adam ambulansa da yol vermedi, en son ambulans bir şerit daha değiştirip ilerleyebildi.

Siz gene 1-2 kıl tip dışında anlayışlı insanlara denk gelmişsiniz!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

Allah kimsenin başına vermesin ama birgün arabada giderken 1 yaşındaki çocuğunuz kusmaya başlayıp nefes alamazsa ve o gün daha önce düşüp başını bir yere vurduysa, 112'yi arayacağınızı hiç zannetmiyorum. Çünkü onun gelmesi minimum 5-10 dk ama sizin için bu süre canınız kadar değerli.

İşte bu nedenlerden yalnızca birisi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Murat___ -- 9 Kasım 2010; 12:32:05 >
  • Eğitim şart daha bu ülkenin yolu uzun…
    Bakkalın önüne 2 dk park edip sigara alan bir adam hemen yakıyor dörtlüleri…
    Kadıköy’de park yapılmaması gereken yerlere park yapan sürücüler yakıyorlar dörtlüleri…
    Peki dörtlüleri yakmanın amacı ne ? Sürücüler yapılmayacak davranışları yapılacak davranışlardan fazla gördüğü için bir süre sonra doğru olanı onlarda unutuyor. Arkadan selektör yapan korna çalan dörtlüleri yanan bir araç gördüğünde ‘’tabakhaneye b*kmu götürüyosun ‘’ diye bir düşünce beliriyor insanın zihninde…
    En doğrusu yol vermek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

quote:

Orijinalden alıntı: derememo

Allah kimsenin başına vermesin ama birgün arabada giderken 1 yaşındaki çocuğunuz kusmaya başlayıp nefes alamazsa ve o gün daha önce düşüp başını bir yere vurduysa, 112'yi arayacağınızı hiç zannetmiyorum. Çünkü onun gelmesi minimum 5-10 dk ama sizin için bu süre canınız kadar değerli.

İşte bu sebeplerden nedenlerden yalnızca birisi...

murat bey geçmiş olsun dileklerimi ileteyim,

her durumu keni içerisinde değerlenedirmekle beraber sizin karşılaştığınız durumda bence doğru olanı yapmışsınız,
    eskiden istanbulda 112 de çalışan biri olarak aslında şunu söylemeliyim ki trafik koşullarını bir tarafa bırakırsak bu konuda insanımız o kadar da duyarsız değil ama bazen ilginç tipler çıkıyor işte. kimisi metallica dinlerken müziğin sesini sonuna kadar açıyor, sağına, soluna, arkasına bakmadan gidiyor, bazısının işitme sorunu var ama bir şekilde sağlam raporu almış trafikte dolanıyor bazısının yukarında bahsedilen türden mental problemleri var ama vs... bence bu konuda kendimize çok haksızlık yapmayalım

tekrar geçmiş olsun.

saygılar

• hastasının acil olduğunu düşündüğü için, hızlıca hastaneye yetiştirmeye çalışırken,
    kaza yapan yada kagva eden insanları çok gördüm,
    o yüzden mümkün olduğunca 112 ile taşınması daha doğru diye düşünüyorum.
    (10 dk lık yolun 5. dk da hastanızın kalbi yada solunumu dursa, hastaneye vardığınızda çok geç olabilir.
    ama evinize gelen ekip, hastanızın kalbi yada solunumu dursa bile belli bir noktaya kadar müdahele eder,
    hastaneye ulaşıncaya kadar hayati fonksiyonlarıunı koruyabilir belli bir ölçüye kadar)
    ayrıca, 112 size gelinceye kadar vakit kaybediyor gibi görünsede, trafikte sizden daha hızlı ilerler trafikte.
    tekrar geçmiş olsun.
  • Yıllar önce, gece saat 3 civarı, eşimin doğum için hastaneye yetiştirmeye çalışıyorum. Erken doğum olayı, durum kritik.. Aracımıza binip dörtlüleri yakıp son hız yola koyulduk. Hastanenin acil servisini arayıp durumu haber verdim. Kaptırmış gidiyorken oda nesi, sol şeritten yavaş yavaş giden bir araç... Selektör yakıyorum, korna çalıyorum oralı olmuyor, hanım içerde çığlık çığlığa zaten... O andaki durumu siz hayal edin... Sağdan geçeyim dedim, adam sağı kapattı, tekrar sol yapıp bastım geçtim. Dikiz aynasından arkama baktım adam sellektör yakıyor bana... Bilemiyorum ne demek istiyor...

Yurdum insanını anlayamıyorum, bu kadar cahillik, bu kadar yobazlık aklım almıyor.

Bugün bile o akşam aklıma geldikce yurdum insanından utanıyorum...

Bu ülkeyi yaşanmaz hale getiren krolardan nefret ediyorum, buradan en derin sevgilerimi gönderiyorum onlara!!!!!!

Bir arkadaşımız 112 yi arayınız demiş, ben o akşam 112 yi aramış olsa idim eşim evde doğum yapardı büyük ihtimal! 112 çok geç geliyor, vurdumduymaz davranış sergiliyorlar. Benim azıcık bile güvenim yok... Yaşanan olaylardan sonra hiç güvenim kalmadı aslında... Allah korusun çok ciddi durum olsa, ölüm kalım falan olsa 112 ye düşmüş iseniz işiniz zor.

Bir yaşadığım olay, trafik kazasına şahit oldum Afyona giderken, apar topar durduk, hemen 112 yi aradık. Tam yarımsaat bekledik, gelen giden yok. En sonunda kendi aracımızla hastaneye yetiştirdik yaralı kadıncağızı.... Üstelik sivrihisara 10 dakikalık yolumuz kalmıştı. 10 dakikalık yolu yarımsaatte gelemediler defalarca kez aramamıza rağmen!

Siz hala 112 diye durun...

Çok beklersiniz 112 yi...

Burası Türkiye...

Ya öleceksiniz, yada özel araçla hastaneye yetiştireleceksiniz... Belki şansınız varsa 112 vaktinde yetişir, sizi kurtarır... Ama yinede siz 112 yi bekleyin... Dedimya, belki şansınız vardır.

Ben o kadıncağız orada çırpınırken yarımsaat başında bekledim, moral vermeye çalıştım. Bu olaya şahit olup, bizzat yaşadıkdan sonra kimse bana yanılıyorsun demesin. Neymiş efendim, ambulansın şöförüne haber verilmiş, hemen geliyormuş! Bahane çok!!!! Utanıyorum böyle bir ülkede yaşamaktan! Çok şeyin değişmesi gerekli, çoook... Bu ülkede hasta iseniz, yaralı iseniz işiniz çook zor... Ambulans şöförüne haber vermişler,hemen hastaneye gelip ambulansla buraya gelecekmiş... Olaya bak! Tam bir facia!!!! Aklıma geldikce gülüyorum. Yazık yahu, yazık!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.