Şimdi Ara

Orta şeritte selektör yapana yol verilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
138
Cevap
2
Favori
8.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Akrabalarımı Ümraniye'ye bırakmak için Levent istikametinden yola çıktım. Bizimkileri bırakıp tekrar Levent'e dönmek için yola çıktım. Orta şeritte hızım 100 - 120 civarı, trafik biraz yoğun. Yolda sakin sakin giderken arkadan modifiyeli bir focus dibime girdi selektör yaptı. Baktım sol şerit boş, hala selektör yapmaya devam ediyor. Bende aniden frene bastım kendini sol şeride attı. Sol şeritte de yanıma geldi, camları siyahtı içinde kim var göremedim. Sol şeritte benimle kafa kafaya gidiyor. Bende gıcıklığına bunu sola doğru sıkıştırdım, ondan sonra bastı gitti. Bende iyice sinirlendim uzunları yakıp peşine takıldım. Ondan sonra o bastı gitti zaten benim kıçı kırık 1.3 multijet yetişemedi.

Sizce orta şeritte selektör yapmak mantıklı mıdır? Benim görüşüme göre sollama yapılacaksa sol şeride çıkılır, selektör yapıp yol istenmez.

• Benim gibi biride olabilir ama sanmıyorum. Gece araba kullannırken çokd ikkatlı oluyorum ve sık sık uzunları 3-4 saniyelini yakıp söndürüyorum, bazen önümdeki araçlar selektör yaptığımı zannedip yolv eriyor ama yol istemiyorum aslında
  • Yok hocam benimki öyle değil. Zaten trafik yoğun, sağ şeridi komple kamyonlar tırlar doldurmuş. Adam dibime kadar girip selektör yaptı.
  • Benden hızlı giden her araca yol veririrm. Orta şeritte de olsam sağa kaçarım.
  • adamın ne düşündüğünü anlamaya çalışıyorum ;
    sağ şerit full dolu zaten kamyon vs
    orta şerittesiniz yol vermek için sola mı çıkmanızı istedi acaba

not : trafikte insandan çok öküz var maalesef
  • Dostum bırak orta şeridi hiçbir şeritte selektör yapmak (hayati bi durum yoksa) doğru değil... Birçok medeni ülkede selektör yapmak büyük bir görgüsüzlük olarak bilinir...
  • sola geçip yol verseydin keşke kimse de gerilmezdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Olay yarım saat önce gerçekleşti;

Akrabalarımı Ümraniye'ye bırakmak için Levent istikametinden yola çıktım. Bizimkileri bırakıp tekrar Levent'e dönmek için yola çıktım. Orta şeritte hızım 100 - 120 civarı, trafik biraz yoğun. Yolda sakin sakin giderken arkadan modifiyeli bir focus dibime girdi selektör yaptı. Baktım sol şerit boş, hala selektör yapmaya devam ediyor. Bende aniden frene bastım kendini sol şeride attı. Sol şeritte de yanıma geldi, camları siyahtı içinde kim var göremedim. Sol şeritte benimle kafa kafaya gidiyor. Bende gıcıklığına bunu sola doğru sıkıştırdım, ondan sonra bastı gitti. Bende iyice sinirlendim uzunları yakıp peşine takıldım. Ondan sonra o bastı gitti zaten benim kıçı kırık 1.3 multijet yetişemedi.

Sizce orta şeritte selektör yapmak mantıklı mıdır? Benim görüşüme göre sollama yapılacaksa sol şeride çıkılır, selektör yapıp yol istenmez.

Nick mesaj uyumu..
    Fast and furious (hızlı ve öfkeli) senaryosu okur gibi oldum.
    Boşverin focusçuyu sizin yaptıklarınız mantıklı mı?
    Adamın istediği olmuş..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yol verilmez ama sizin yaptıklarınızı yapmaya da hiç gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: decsan

quote:

Nick mesaj uyumu..
    Fast and furious (hızlı ve öfkeli) senaryosu okur gibi oldum.
    Boşverin focusçuyu sizin yaptıklarınız mantıklı mı?
    Adamın istediği olmuş..

Kendisi kaşındı hocam Yoksa ben durduk yere kimseyi sıkıştırmam, en sol şeritte olsaydım yol verirdim. Zaten manyağın teki makas atarak şerit değiştiriyordu.

• quote:

%90 adam kendiyle oynayacak insan arıyordu ve istedigini elde de etmiş sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

Dostum bırak orta şeridi hiçbir şeritte selektör yapmak (hayati bi durum yoksa) doğru değil... Birçok medeni ülkede selektör yapmak büyük bir görgüsüzlük olarak bilinir...

türkiye de millet durup dururken kendini sola attığı için özelliklede akşamları soldan hızlı giderken selektör şart
  • havasını alır
  • Verilmez arkadaşım, hız limitleri dahilinde orta şeritte gidersin kimse de bir şey diyemez. Ben e-5 te 70 ile orta şeritte gidiyorum adam selektör yapıyor adam dediğime de bakma benim gözümde insan bile olamaz. Yaya geçidinde bekledim bekledim kimse yol vermedi bir adım attım adam korna çalıyor ölmek mi istiyorsun diyor zihniyete bak öküz gelmiş öküz gidecek, 3. dünya ülkesiyiz bunları nasıl aşacağız bilmiyorum.
  • verilmez tabi ki canı istiyorsa geçsin soldan gitsin.

en güzel taktiği yapmışsınız frene biraz dokununca ne yapacaklarını şaşırıyorlar
  • Orta şeritte sizin yol vermeniz gerekmez. Sol şerit araç sollamak için vardır bu şeridin de sürekli işgal edilmesi yanlıştır araç sollandıktan sonra orta şeride geçmek zorunludur fakat kimse bu kurala uymuyor.
  • Ben Olsam Bende Aynı Şekilde Sinirlenirdim.

Ama Arabada Akrabalar Varken Adamı Sıkıştırmak Falan Sakat Hocam.

Hayvanla Hayvan Olmayalım.
  • Eğer sol şeridi dip gaz gidenler kapladıysa ve siz fazla yavaş haldeyseniz ve sağınız boşsa orta şeritte bile olunsa arkadan adam gibi yol isteyen birine yol verebilirsiniz. Ama anlattığınız tip bir denyoya selam bile verilmez değil ki yol verilsin...
  • 100-120 km/sa orta şerit için yeterli bir hız. Ki araç yoğunluğu TEM standartlarına göre yoğun olduğunda bu hızın altında da gidilebilir. Yalnız modifiyeler sol şerit boş iken böyle şeyler yapmazlar. Solda ıbırı ıbırı basarlar kaderlerinin hayatlarına son noktayı koyacağı güne kadar. Belki size birşey söylemek istemiş olabilir.

Geçenlerde başıma geldi. Önümde Hasköy civarında bir tane Pöjocu gidiyor ama yanındaki hanımın birşeyi yerde sürünüyor. Farkına varmamışlar. 10 kere falan selektör yaptım, 10 kere de kornaya bastım tek gidişli yolda adam oralı bile olmadı. Masum bir Corsa D ile. Belki böyle birşey olabilir. Aynısı bizim de başımıza geldi. O kadar yol gittim Kozyatağında trafiğe takıldım da birileri uyardı.

Bir keresinde de D-100'de gidiyorum gece vakti. Bir araç selektör yaptı yoğun şekilde gazdan ayağımı çektim camı açtım, soluma geldi. Çıtı pıtı bir hanım "farlarınız yanmıyorrrrrrr!!!!!" diye bağırdı. Açtık farkları. A.R.O. dedik ve yola devam ettik. Bir başkası bunu taciz olarak algılayabilirdi ki yanımda hanım da vardı. Bana bir sürü laf söyledi o araç yanıma yaklaşırken. Hep böyle dalaşıyorsun diye. Öyle algılanabiliyor.

Yine bir kere birisi keçi misali tek araçlık yolda karşılaştık. Geri gitti ve yol verdi ama selektör yaptı epeyi. Ben de yanına gelince sürücü kendiliğinde "Farların gözümü alıyor" dedi. Ertesi gün ayarlattım.

TT Arenadan Okmeydanı yoluna bağlanan yerde bir Vito solumdan önüme çıktı. Çok kısa mesafede geçti 140-150 ile falan. Orada sıkılıp gazlasam beni haşat ederdi. Selektör yaptım. Hemen durdu efe. Yol ayrımında duyması gerekenleri bir güzel söyledim. Ne oldu. Bir dahaki sorumsuz gazlamasında beni düşünecek. Hepimiz döveriz ya. Araçtan inmeyip beni dövmediğine pişman olacak. Ama bilinçaltında topluma karşı utanacak. Trafik kurallarını toplum baskısıyla uygulayamamamızın nedeni bu. Sürücüler kontak kuramıyorlar.

• İlk önce frene dokunurum baktım anlamıyor frene köküne kadar asılırım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.