Şimdi Ara

Orta şeritte selektör yapana yol verilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
8.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de insanlar araçlarına binip yola çıkınca etrafındaki herkesi tehdit herkesi düşman olarak görüyor bence.
    Yani böyle bi kültür oluşmuş bizde, nedenini anlamak zor.
    Adamın birine yolda korna çalıp 2 sn selektör yapsan %90 oranında kavga çıkar o mekanda. Kimse de yav ben napıyorum sorun mu var, hata mı yapıyorum diye düşünmez bile.

Tabi bunun birçok nedeni var. Hayatda birşey olamayıp trafikde kendini kanıtlamaya çalışanlar,
    Ülkede stressiz mutlu bir gün geçiren insanların bir elin parmaklarını geçmemesi,
    3. dünya ülkelerinde görülen berbat trafik, berbat yollar vs vs..
  • En son uzun uzun korna yediğimde kadının biri el kol hareketi falan yaptı. Ne derki diye düşünürken "sanırım bir şey sarkıyor" diye aracı sağa çekip inip aracı kontrol ettim. Meğer bagaj açık kalmış ben çukura girdikçe zıplıyormuş. İçinde dünya eşya vardı Allah'tan yola saçılmadan uyardılar.
  • En son selektör yaptığımda ayının biri arkaya geçip selektörü açtı ve takip etmeye başladı.Olay tam olarak şöyle gerçekleşti orta şeritten 100 km civarı bir hız ile seyir ediyorum sağ şerittekide 70km civarı hızla seyir ediyor ve sol sinyal vermişti bende geçmesin diye 2 kere selektör yaptım.Ondan sonra arkama geçip selektörünü açtı bende sağa geçip yavaşlayıp üzerine kırdım.Belki yapmamam gereken birşeydi fakat 2 kere çok kısa selektöre bastım diye gecenin köründe uzunlarını açıyor.Yanındada kız vardı insanlar hava atmak için kendilerini şaşırmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil_Miyu -- 7 Mayıs 2012; 23:30:03 >
  • Otomobili ulaşım aracı değilde gereksiz şekilde kullanırsanız bu tipler gibi kaldırımda bile selektör yapılır!!!

Ben sollamak için sol şeridi kullandıktan sonra hep orta şeridi kullanırım selektör değil davul çalsın isterse

Sol boş gitmek isteyen soldan gider,gitmek değilde gıcıklığına yapan ile de muhattap olmam önüme bakarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f-a-t-i-h -- 7 Mayıs 2012; 23:34:33 >
  • Verilmez diye bir şey yok, orta şeritte yol istenmez diye bir şey var. Ama istedikten sonra elbette veririm, ne diye uğraşıcam geçip gitsin.

Ben de insanımızdaki bu kompleksi anlamıyorum, yok efendim tabiki verilmez neden verilsin soldan gitsin falan. Verin arkadaşım efendilik sizde kalsın, acelesi olan geçip gitsin...
  • Var var trafik kurallarını bilmeyen öküzler çok bayan sürücüler birde ışıklarını yakmayı unutmasalar çok memnun olucam hem solda hem 30 la gidiyor (hız limiti 70) hemde ışıklar kapalı. Yanına gelip ışıklarını yak diyorum önüne kitlenmiş ön koltuk direkyona girmiş bişey dersekte maganda oluyoruz
  • aynısı şile yolunda başıma geldi
    tampona yenı beyaz c4 yapıştı içinde de genç bir çocuk bomboş yolda yer yokmus gibi hızlanmamı istiyor başta aldırış etmedım altımda ki suv a güvenerek ilk bas hafif fren yaptım kaçmadı sola sonra sert bir fren yapmamla sola geçmek ıstedı ama tam o anda bi kartal soldan gelıyordu kıl payı kazadan kurtuldu sonra gazladı onumden geçti gitti ama ne gazlama şile yolunda 140-150 ye çıktı heralde sonu ne olur bılemıyorum ama şahincilere pek bağlamamak lazım öküzün altında ki değişsede öküz öküzdür .
  • herif sizle yarışmak istmiş sanki... tacizler bunun için olabilir.
  • En son gebze yolunda sağ şerit ve orta şerit kamyonlarca dolmuş sol şeritten gidiyorum baktım arkadan 4lüleri yakmış bir araç geliyor. 120den 70km ye kadar düştüm orta şeride geçip adama yol verebilmek için. Acelesi olan adam 4lüleri yaksa hiç sorun olmayacak...
  • bir şey ikaz etmek için,yada bir tanıdığının aracına benzettiği için sellektör yapmış olabilir.bir çok kez kapısı açık araç sürücüsünü uyardım,hatta araçtan yere kadar sarkan elbise bile denk geldi uyardıklarımda.
    orta şeritte her zaman yol verilmeyebilir.sağ şerit doluysa ve ağır gidiyorsa o şeride girip-çıkmak bizi sollayacak olana göre daha eziyetli.
  • Sağ şerit boş ise 120 ile gidecek olsam da sağ şeritten giderim.
    Otobanda sağ boş olmasına rağmen 90-100 ile orta şeritten gidenler oluyor.
    Sol şerit çok hızlı akarken, bunların sağ şerit boş olmasına rağmen orta şeriti işgal etmelerini anlayamıyorum.
    120 ile gitmek isteseniz olmuyor, ya yavaşlayacaksınız, ya da 140-150 ile akan sol şerite gececeksiniz.

Acaba orta şerit için anlamsız ısrar edenler sağ şeriti başka bir yere mi gidiyor sanıyorlar???
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Sağ şerit boş ise 120 ile gidecek olsam da sağ şeritten giderim.
    Otobanda sağ boş olmasına rağmen 90-100 ile orta şeritten gidenler oluyor.
    Sol şerit çok hızlı akarken, bunların sağ şerit boş olmasına rağmen orta şeriti işgal etmelerini anlayamıyorum.
    120 ile gitmek isteseniz olmuyor, ya yavaşlayacaksınız, ya da 140-150 ile akan sol şerite gececeksiniz.

Acaba orta şerit için anlamsız ısrar edenler sağ şeriti başka bir yere mi gidiyor sanıyorlar???

Tamamen katılıyorum.
    Dün buluşmaya giderken de bol miktarda vardı bunlardan,her seferinde TEM'de rastlıyorum.110 -120 gidiyorum,yol müsait,adam orta şeritte 90 ile gidiyor.Sola çıksam arkadan mutlaka yüksek hızda gelen biri oluyor,ya hızlanıp sola geçip yavaşlayacağım veya hızımı düşüreceğim,ben de sağ sinyal verip sağ şeritten geçiyorum ve sağ şerit müsait oldukça yoluma oradan devam ediyorum.

Zaten dikkat ederseniz köprü girişinde ya da Haliç girişinde en çok trafik sol şeritte sıkışıyor.

• 4 lüleri yanmadıgı sürece kimsyee yol vermem... selektor yapıyorsa tabi...
  • Sağ şeritler boşsa mümkün mertebe en sağ şerit kullanılır.
    Adamın en sol şerit için hızı uygun değilse ve sizin sağ şeridiniz boşsa tabiki yol isteyebilir.
    İlla selektör en sol şeritte atılır diye bir kural mı var?

Makas atanlar da bu sebepten atıyor.

Çok görüyorum sağındaki ile ısrarla aynı hızda gidenleri.
    Arkasına geçse rüzgar direncini azaltarak yakıt tasarufu yapacağı yerde boş yere insanların yolunu kapatıp gereksiz kalabalığa sebep oluyorlar.

Haksız mıyım?
  • Evet görüyoruz ki trafik bilgimiz yine göklerde...
    Sağ şerit boş ise buradan gidilir, orta şerit sağ dolu ise kullanılır, sol şerit hızlanma harici kullanılmaz. Orta şeritte selektör yemek gayet doğaldır. Adam sizden yol ister, sağa geçmez veya geçemezseniz sollama yapıp tekrar orta şeride döner. En azından olması gereken budur.
    Ama hala daha hız sınırının 70 olduğu yerlerde 70km hızla gidilmesi gerektiğini sanan insanlar var. Hatta sürücülerimizin %90ı, hız sınırının altında gidiyor diyerek orta ve sağ şerittekilere küfür ediyor. Kaçınız şehirler arası yollardaki asgari hız sınırını biliyorsunuz?

"Zorunlu haller dışında şehirlerarası karayolunu kullanan motorlu araçlarda araç cinsi gözetilmeksizin asgari hız sınırı 15 km/s, otoyollarda ise 40 km/s 'tir." Orta şeritten azami hız sınırında gideceksiniz diye bir kaide yoktur. Sağınız boşsa ve orta şeritten sizden daha hızlı bir araç geliyorsa yol vermeniz gerekir. Vermezseniz sol şeritten (varsa) gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

adam seni kışkırtmaya kalkmış
    sen de ona uymuşsun
    bir anlık öfke işte boşver hiç bulaşma
    yaptığın frenle arkadan sana çarpar
    kontrolünüzü kaybedip Allah muhafaza başınıza kötü şeyler gelebilirdi
    aç müziğin sesini, kapa camlarını, otomatik kararan ayna yoksa indir aynanın mandalını
    3-5 kere selektör yapar senden bişey bulamayınca çeker gider
  • istediği kadar selektör yapsın yol mol vermem sol boş sollasın gitsin. Hala üsteliyorsa biraz frene basar iyice yavaşlarım sıkılıp geçecektir zaten. Daha da taciz ediyorsa polise ihbar ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Evet görüyoruz ki trafik bilgimiz yine göklerde...
    Sağ şerit boş ise buradan gidilir, orta şerit sağ dolu ise kullanılır, sol şerit hızlanma harici kullanılmaz. Orta şeritte selektör yemek gayet doğaldır. Adam sizden yol ister, sağa geçmez veya geçemezseniz sollama yapıp tekrar orta şeride döner. En azından olması gereken budur.
    Ama hala daha hız sınırının 70 olduğu yerlerde 70km hızla gidilmesi gerektiğini sanan insanlar var. Hatta sürücülerimizin %90ı, hız sınırının altında gidiyor diyerek orta ve sağ şerittekilere küfür ediyor. Kaçınız şehirler arası yollardaki asgari hız sınırını biliyorsunuz?

"Zorunlu haller dışında şehirlerarası karayolunu kullanan motorlu araçlarda araç cinsi gözetilmeksizin asgari hız sınırı 15 km/s, otoyollarda ise 40 km/s 'tir." Orta şeritten azami hız sınırında gideceksiniz diye bir kaide yoktur. Sağınız boşsa ve orta şeritten sizden daha hızlı bir araç geliyorsa yol vermeniz gerekir. Vermezseniz sol şeritten (varsa) gider.

ders verende alkolden ehliyet kaptıran

• quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Evet görüyoruz ki trafik bilgimiz yine göklerde...

ders verende alkolden ehliyet kaptıran

Zoruna mı gitti?

• Abi benim anlamadığım sol şeritte 20-30 araç gidiyoruz trafik var ortalama hız 100 adam selektör atıyo tek tek mi yarıp geçicen be adam trafik akıyo ne yapabiliriz ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.