Şimdi Ara

Orta şeritte selektör yapana yol verilir mi? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
8.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yolun durumuna bağlı hem 3 şeridinde dolu olacak hali yok ya o geçsin başka şeride yada acelesi varsa sol şeritte gitsin ortada ne işi var ?
  • Genel olarak acil bir durum olmadığı sürece ve orta şerit için uygun hızda gidiyorsam yol vereceğimi zannetmiyorum kimsede kusura bakmasın efendi efendi gidiyorum yolumda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dnz60

sola geçip yol verseydin keşke kimse de gerilmezdi

• Bomboş bir otobanda sağ şerit başka bir yere mi gidiyor.
    Hızım yavaş ve/veya otoban boş ise sakin sakin en sağ şeritten giderim. En sağ şeritte manzara da daha güzel görünüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sol şerit boşken orta şeritte gidiyorsunuz ve arkadaki insancıl selektör yaptı veya korna çaldı. Yapılacak iş basit. Gazdan ayak çekilir ve iyice yavaşlanır. Hatta mümkünse orta şerit ve en sağ şerit dolacak ana kadar yol verilmez, en sol da kapılır insancıl arkanızdayken sağınızdaki araçlarla aynı hızda giderek 3lü baraj kurulur.

bu arada 1 geliş 1 gidiş sokak arası yollarda önünüzde ultra yavaş giden biri varsa bir şekilde sollayın. Önüne geçin. Sonra durun. Tam sizi geçmeyi denerken tekrar hareket edin ve sonra yine durun. Bunu bir kaç kez tekrarlayın.

Ayrıca altınızda bir kaç tonluk aracınız varken araçtan inip tatsız sürprizlerle karşılaşmayın.

Bu yazdıklarımı yapmadan önce bir bakın adamın 4lüleri yanıyor mu. Belki acil bir durum olabilir o zaman inatlaşmak da ahlaksızlık olur.

• Vermiyicektin öyle gidicektin babam bir kere Corvetteye selektör yaptı sol şeritte gırgırına adam bi bastı kayboldu
  • Normalde sağ müsaitse sağdan değilse ortadan yoksa anlık olarak soldan giderdim, en sağdan 100-105 ile önüme birden benzinlikten araç çıkması direksiyon hakimiyetinin kaybolması atılan takla arabanın pert olması 1 hafta hastanede kalıştan sonra kimse kusura bakmasın en sağa hayatta geçmem
  • onun yaptığı ne kadar yanlışsa, sizinde yaptığınız o kadar yalnış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sol şerit boşken, orta şeritten yol istenmez..
    belli ki arıza bir tip, sizi rahatsız etmek istemiş,
    sizde olmuşsunuz.
  • Özellikle otobanda orta şeridi kullanıyorum. Allah göstermesin acil birşey olursa sağa veya sola kaçabilme şansım olsun diye. Arkada herhangi bir araç görürsem eğer boş ise hemen sağ şeride geçerim. Efendim hız limitlerindeyim, orta şerit babamın malı, sol şerit boş gibi kaprislerim olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenermaniac

Özellikle otobanda orta şeridi kullanıyorum. Allah göstermesin acil birşey olursa sağa veya sola kaçabilme şansım olsun diye. Arkada herhangi bir araç görürsem eğer boş ise hemen sağ şeride geçerim. Efendim hız limitlerindeyim, orta şerit babamın malı, sol şerit boş gibi kaprislerim olmaz.

bunu her şeritte yaparsın.. bence orta şerit daha tehlikeli sağından solundan önüne sinyalsiz atlayan , manevra yapan çok oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametsamet58

bunu her şeritte yaparsın.. bence orta şerit daha tehlikeli sağından solundan önüne sinyalsiz atlayan , manevra yapan çok oluyor..

Hemşerim şimdi sol şeritte olsak sağa geçiş var ama solda refuj olur büyük ihtimalle, sağ şerit içinde sola atlanır ama sağda refuj veya güvenlik şeridi olacak. Otoban da o yüzden orta şerit daha güvenli geliyor. Ama şehir içi yollarda senin yöntem daha güvenli
  • almanyada sağ şerit boşken ortadan gidersen "güvenli" oluyor diye, polis yapıştırıyor cezayı bilesiniz.

yol bomboşken bende en sağı tercih etmiyorum pek ama esas sebebi zemin bozukluğu oluyor %90
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Sağ şerit boş ise 120 ile gidecek olsam da sağ şeritten giderim.
    Otobanda sağ boş olmasına rağmen 90-100 ile orta şeritten gidenler oluyor.
    Sol şerit çok hızlı akarken, bunların sağ şerit boş olmasına rağmen orta şeriti işgal etmelerini anlayamıyorum.
    120 ile gitmek isteseniz olmuyor, ya yavaşlayacaksınız, ya da 140-150 ile akan sol şerite gececeksiniz.

Acaba orta şerit için anlamsız ısrar edenler sağ şeriti başka bir yere mi gidiyor sanıyorlar???

Tamamıyla katılıyorum,hatta isteyen arkadaş varsa denemesini de yapabiliriz:İstanbul'dan İzmit'e kadar TEM istikametinden en sağ şeritten 90 km/saat sabit hızla gidelim ,bakalım kaç tane orta şeritten giden araç geçeceğiz inanın bana bu denemede en sağ şeritten gitmesi gerekirken ,orta şeritte tıngır mıngır giderek trafiği tehlikeye düşüren araçları arka arkaya dizsek Çin'e ulaşır.
    Lafım en sağ şerit müsait olduğu halde gereksiz yere orta şeridi kullanan sürücülere

• valla ben ankarada sol şeridi kullanmamaya özen gösteriyorum, sol şerit meraklısı çok, son aylarda çok dikkat ediyorum orta şerit daha hızlı ilerliyor (evim keçiörende iş yeri hacettepe üniv. beytepe kampüsü). yol isteyene ise mümkün ise herzaman yol veririm, atalarımız boşuna dememişler itle dalaşacağına çalışıyı dolaş diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Olay yarım saat önce gerçekleşti;

Akrabalarımı Ümraniye'ye bırakmak için Levent istikametinden yola çıktım. Bizimkileri bırakıp tekrar Levent'e dönmek için yola çıktım. Orta şeritte hızım 100 - 120 civarı, trafik biraz yoğun. Yolda sakin sakin giderken arkadan modifiyeli bir focus dibime girdi selektör yaptı. Baktım sol şerit boş, hala selektör yapmaya devam ediyor. Bende aniden frene bastım kendini sol şeride attı. Sol şeritte de yanıma geldi, camları siyahtı içinde kim var göremedim. Sol şeritte benimle kafa kafaya gidiyor. Bende gıcıklığına bunu sola doğru sıkıştırdım, ondan sonra bastı gitti. Bende iyice sinirlendim uzunları yakıp peşine takıldım. Ondan sonra o bastı gitti zaten benim kıçı kırık 1.3 multijet yetişemedi.

Sizce orta şeritte selektör yapmak mantıklı mıdır? Benim görüşüme göre sollama yapılacaksa sol şeride çıkılır, selektör yapıp yol istenmez.

Kardeş, arkana yapışıp selektör yapıyorsa bil ki oynamak istemiş eleman. Bu kapışmaya davet etmek demek. Kapışmak istemezsen işine bakar gidersin ama sen de o kaşınıyor diye herifi tedirgin etmeyi seçmişsin.
    Ben de yol vermeyenleri görünce selektör yapıyorum, dibine giriyorum ve içlerinde senin gibi çekilmeyip bana ders vermeye kalkan, kapışan çok oluyor. Herifi sola doğru sıkıştırdım demişsin. Korkmuyorsun belli yoldayken. Bir gün inşallah dikiz aynanda beni görürsün.

Hadi kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem_Anıl_İstanbul

quote:

Akrabalarımı Ümraniye'ye bırakmak için Levent istikametinden yola çıktım. Bizimkileri bırakıp tekrar Levent'e dönmek için yola çıktım. Orta şeritte hızım 100 - 120 civarı, trafik biraz yoğun. Yolda sakin sakin giderken arkadan modifiyeli bir focus dibime girdi selektör yaptı. Baktım sol şerit boş, hala selektör yapmaya devam ediyor. Bende aniden frene bastım kendini sol şeride attı. Sol şeritte de yanıma geldi, camları siyahtı içinde kim var göremedim. Sol şeritte benimle kafa kafaya gidiyor. Bende gıcıklığına bunu sola doğru sıkıştırdım, ondan sonra bastı gitti. Bende iyice sinirlendim uzunları yakıp peşine takıldım. Ondan sonra o bastı gitti zaten benim kıçı kırık 1.3 multijet yetişemedi.

Sizce orta şeritte selektör yapmak mantıklı mıdır? Benim görüşüme göre sollama yapılacaksa sol şeride çıkılır, selektör yapıp yol istenmez.

Kardeş, arkana yapışıp selektör yapıyorsa bil ki oynamak istemiş eleman. Bu kapışmaya davet etmek demek. Kapışmak istemezsen işine bakar gidersin ama sen de o kaşınıyor diye herifi tedirgin etmeyi seçmişsin.
    Ben de yol vermeyenleri görünce selektör yapıyorum, dibine giriyorum ve içlerinde senin gibi çekilmeyip bana ders vermeye kalkan, kapışan çok oluyor. Herifi sola doğru sıkıştırdım demişsin. Korkmuyorsun belli yoldayken. Bir gün inşallah dikiz aynanda beni görürsün.

Hadi kolay gelsin.

Alırım anahtarını mayk diyen adama benzettim seni, o musun yoksa ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cem_Anıl_İstanbul

quote:

Hadi kolay gelsin.

Alırım anahtarını mayk diyen adama benzettim seni, o musun yoksa ?

Hahahaha, üslubumu herifinkine benzetmişsin sevdim bunu. Kardeş, ben sol şeritten gelirim genellikle ama aklında bulunsun.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.