Şimdi Ara

Orta şeritte selektör yapana yol verilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
8.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Evet görüyoruz ki trafik bilgimiz yine göklerde...
    Sağ şerit boş ise buradan gidilir, orta şerit sağ dolu ise kullanılır, sol şerit hızlanma harici kullanılmaz. Orta şeritte selektör yemek gayet doğaldır. Adam sizden yol ister, sağa geçmez veya geçemezseniz sollama yapıp tekrar orta şeride döner. En azından olması gereken budur.
    Ama hala daha hız sınırının 70 olduğu yerlerde 70km hızla gidilmesi gerektiğini sanan insanlar var. Hatta sürücülerimizin %90ı, hız sınırının altında gidiyor diyerek orta ve sağ şerittekilere küfür ediyor. Kaçınız şehirler arası yollardaki asgari hız sınırını biliyorsunuz?

"Zorunlu haller dışında şehirlerarası karayolunu kullanan motorlu araçlarda araç cinsi gözetilmeksizin asgari hız sınırı 15 km/s, otoyollarda ise 40 km/s 'tir." Orta şeritten azami hız sınırında gideceksiniz diye bir kaide yoktur. Sağınız boşsa ve orta şeritten sizden daha hızlı bir araç geliyorsa yol vermeniz gerekir. Vermezseniz sol şeritten (varsa) gider.

ders verende alkolden ehliyet kaptıran

Ne alaka adam yanlis bir sey mi demis?

• Magandalari disarda aramaya gerek yok.
  • orta şeritte yol verilmez.sol şerit hızlı gidenler içindir.önundeki aracı geçmek istiyorsan SOL layacaksın yani solundan geçip gideceksin.en son şeritteysen ozaman selektör yaparsın.
  • Bazen bana da benzeri oluyor.
    Hatta sağ şeritte giderken bile selektör yapan dangalaklar mevcut.
    Ayağımı gazdan çekiyorum ben de
  • Sol şerit boş olduğu halde (özellikle taksiciler) sellektör yaptığı zaman yol vermem kesinlikle.
  • İnsan evladı böyle bir şey yapmaz ama tasmasını koparıp trafiğe çıkanlar için kuralların bir önemi yok. Anlayacak kafa da yok zaten.

Orta şeritte selektör yapana yol verilir mi?
  • Aralarda "orta şeritte yol verilmez" diyenler var.

Hiç olur mu öyle şey diyeceğim kısaca.

Hızınız ne olursa olsun, aslında en sağ şeritte gitmeniz gerekir.
    Sollama vs. yaptıktan sonra tekrar şeridinize dönersiniz.

Yol tabelalarında ağır vasıtalar en sağda, otomobiller ortada görünür, solda da çizgili şekilde yani geçici olarak görünür. Ama millet en sağ boş olmasına rağmen sırf bu yüzden otomobiller orta şeritte kalırlar, sağa geçmezler.

Halbuki orta şeridi de boşaltmak lazım.
    Soldan gelen bir araç, arkasından gelen başka bir araca yol vermek için sağa geçmek isteyebilir.
    Niye boşu boşuna bir de orta şeritteki aracı beklemek zorunda kalsın ki?
    Otobanda bunu çok yaşıyorum mesela.

Gidiş-geliş yollarda tırmanma şeritlerinde bile sağ boş olmasına rağmen geçmeyen tipler var.
    Bir de üzerine üstlük mesela görünen yerlerde karşı şeride de sollama izni geliyor, adamlar buna rağmen sağa geçmiyorlar.
    Tırmanma şeridi olan gidiş-geliş yollarda bu tip durumlarda sollayacaksam hiç sallamadan çıkıyorum. O adam seve seve sağa geçecek, boş çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Aralarda "orta şeritte yol verilmez" diyenler var.

Hiç olur mu öyle şey diyeceğim kısaca.

Hızınız ne olursa olsun, aslında en sağ şeritte gitmeniz gerekir.
    Sollama vs. yaptıktan sonra tekrar şeridinize dönersiniz.

Yol tabelalarında ağır vasıtalar en sağda, otomobiller ortada görünür, solda da çizgili şekilde yani geçici olarak görünür. Ama millet en sağ boş olmasına rağmen sırf bu yüzden otomobiller orta şeritte kalırlar, sağa geçmezler.

Halbuki orta şeridi de boşaltmak lazım.
    Soldan gelen bir araç, arkasından gelen başka bir araca yol vermek için sağa geçmek isteyebilir.
    Niye boşu boşuna bir de orta şeritteki aracı beklemek zorunda kalsın ki?
    Otobanda bunu çok yaşıyorum mesela.

Gidiş-geliş yollarda tırmanma şeritlerinde bile sağ boş olmasına rağmen geçmeyen tipler var.
    Bir de üzerine üstlük mesela görünen yerlerde karşı şeride de sollama izni geliyor, adamlar buna rağmen sağa geçmiyorlar.
    Tırmanma şeridi olan gidiş-geliş yollarda bu tip durumlarda sollayacaksam hiç sallamadan çıkıyorum. O adam seve seve sağa geçecek, boş çünkü.

Sol şerit tamam da orta şeritte, trafikle de beraber gidiliyorsa neden yol verilsin?
    Arkadaş anlatmış sağ şerit kamyonlarla tırlarla vs dolu diye.
    Ne yapsın, adamın biri orta şeritte 160 ile gitmek istiyor diye, 120 ile giderken yavaşlayıp en sağ şeride kamyonların arasına girip 80 ile mi gitsin?
    Ortada iken üstelik hız limitlerinde giderken kimse yol vermek zorunda değil, özellikle de hızını iyice düşürüp sağ şeritte kamyonların arasına girecek şekilde...

• quote:

Orijinalden alıntı: CHARGEN83

Verilmez arkadaşım, hız limitleri dahilinde orta şeritte gidersin kimse de bir şey diyemez. Ben e-5 te 70 ile orta şeritte gidiyorum adam selektör yapıyor adam dediğime de bakma benim gözümde insan bile olamaz. Yaya geçidinde bekledim bekledim kimse yol vermedi bir adım attım adam korna çalıyor ölmek mi istiyorsun diyor zihniyete bak öküz gelmiş öküz gidecek, 3. dünya ülkesiyiz bunları nasıl aşacağız bilmiyorum.

sizin yaptiğinizin o magandadan hiçbir farkı yok. trafigin 100 ile aktığı orta şeride 70 le çıkarsanız sellektör de yersiniz küfürde yersiniz üstünüzede kırarlar sıkıştırırlarda. Sizin gibiler trafiği yavaşlatıyor ve riske atıyor. 100 le giden adam sizi görünce sol şeride atlıycam derken sol şeridi yavaşlatıyor kimi zaman yavaşlamamak için birden geçip soldan giden adamı zora sokuyor.

3. dünya ülkesiyiz demişsiniz sizde tam ona uygun 3. sınıf vatandaşsınız. Avrupada sağ şerit boşken orta şeritte herkezi yavaşlatıp sıkıntıya sokucak kimse bulunmaz.

• ben vermem şehir içinde oldu geçen. sakin sakingidiyorum. bir tane focus geldi. arkadasın söylediği arabanın aynısı (demekki focuslarda var bir sorun) dibime kadar girdi sellektör yapıyor. sol şerid de bos. ben de inadına en sağa geçmedim çünkü park var en sağda. ışıklara kadar öyle gittik.
  • geberiyosada yol verilmez öylesine,hız sınırına yakın bir hızda gidiyorsun ve geçebileceği boş bir şeritte mevcut,sellektör sadece edepsizlikten orda başka açıklaması yok.

bende en çok bir araç sollamaya çıktığımda dibime kadar girip sellektör yapan uyuzlara sinir oluyorum.otobanda çok oluyor 130-140 la sollamaya çıkmışsın deliler gibi sellektör yapıyor arkadan gelen öküz.lan senin hızında gitmek zorunda mıyım bekle araba solluyoruz yol verecek bi yer yok işte.ama yok adamın babasının yoluyo kimse çıkmıyacak önüne.
  • Orta şeritte de tabiki yol verilir. Ama şartlara bağlı. Solun müsaitse zaten orta şeritte senden daha hızlı ilerleyen birisi soldan geçer gider. Ama tam sana yaklaşırken soldan daha da hızlı birisi geliyorsa, sola geçme şansı yoksa orta şeritte sana selektör yapıp yol isteyebilir. Sağ şerit müsaitse geçersin yol verirsin. Kimse hızını düşürmek, fren yapmak zorunda kalmaz.

Sağ şerit dolu olduğu halde ısrarla selektör yapıp yol istiyorsa "bsg" dersin olur biter
  • eğer hız sınırı dışında değilse ve sağınız boş ise sizin sağdan gitmeniz gerekir ama o arkadaşında hödüklüğü ben olsam soldan sollar giderdim
  • 100 km ıle gıdıyorsun orta şeritten daha ne ıstıyor kı arkanda kı
    ittirsin gitsin sol şeritten arkanda ki.
    sol sollama şeritidir.

bizim milletimizi biraz sonradan görme(görememe) aslında.yol akıcı olmasına rağmen 60-70 km hızla gıderken bıle emnıyet şeridini kullanan bir toplum.her akşam yasıyorum.kul hakkı yıyorlar.ve kul hakkının ne oldugunu bılıyorsunuzdur herhalde.hıc affetmıyecegım ötekı tarafta o şeridi kullananları.allah cezalarını burada da keser inşallah...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

Verilmez arkadaşım, hız limitleri dahilinde orta şeritte gidersin kimse de bir şey diyemez. Ben e-5 te 70 ile orta şeritte gidiyorum adam selektör yapıyor adam dediğime de bakma benim gözümde insan bile olamaz. Yaya geçidinde bekledim bekledim kimse yol vermedi bir adım attım adam korna çalıyor ölmek mi istiyorsun diyor zihniyete bak öküz gelmiş öküz gidecek, 3. dünya ülkesiyiz bunları nasıl aşacağız bilmiyorum.

sizin yaptiğinizin o magandadan hiçbir farkı yok. trafigin 100 ile aktığı orta şeride 70 le çıkarsanız sellektör de yersiniz küfürde yersiniz üstünüzede kırarlar sıkıştırırlarda. Sizin gibiler trafiği yavaşlatıyor ve riske atıyor. 100 le giden adam sizi görünce sol şeride atlıycam derken sol şeridi yavaşlatıyor kimi zaman yavaşlamamak için birden geçip soldan giden adamı zora sokuyor.

3. dünya ülkesiyiz demişsiniz sizde tam ona uygun 3. sınıf vatandaşsınız. Avrupada sağ şerit boşken orta şeritte herkezi yavaşlatıp sıkıntıya sokucak kimse bulunmaz.

Ah benim Kural tanımaz trafik magandası arkadaşım biraz yazdıklarımı dikkatle okusaydın (e-5) yazdığımı görürdün. E-5'te hız limiti 70 km/s'dir. Senin gibi işte hız limitlerinden anlayamayan insanlar yüzünden o kadar insan ölüyor. Birde bilmediğin şeyleri bilmiş gibi yansıtıyorsun, Avrupadan bahsetmişsiniz acaba hangi şehirde yaşadınız öğrenebilir miyim? Ben Almanya ve Hollanda da görmedim herkes trafik kurallarına ve hız limitlerine uyar, zaten istersen uyma sıkar öyle bir ceza yapıştırıyorlar ki bir daha aynısını yapamıyorsun. Trafikte orta şeritte seyir edilir, sol şerit sadece sollama yapmak için kullanılır? sizin yazdıklarınızdan da kusura bakmayın ama kimin 3. dünya vatandaşı olduğu aşiklar ortada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesapligida.com -- 8 Mayıs 2012; 10:23:15 >

• adam yanlış bir hareket etmiş siz ise saçma.. oda sizin gibi saçma hereketleri devam ettirse durum nereye gidecekti ya kaza yapacaktınız ya kavgaya dönüşecekti.. sizi sevenleri üzmeye hiç hakkınız yok, trafik öyle bir hal aldıki 15 km lik yolda 3-4 kez olay çıkarmaya yer arasınız rahat hastanelik olacak olaylar çıkar. Artık devir sabır devri, sabreden her zaman kazanıyor....

Not: bu söylediklerimi bir süre öncesine kadar yapamayan ve birçok konuda çok büyük zararlar görmüş birisi olarak söylüyorum, malesef bende sütten çıkmış ak kaşık değilim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engineered Rock

Orta şeritte de tabiki yol verilir. Ama şartlara bağlı. Solun müsaitse zaten orta şeritte senden daha hızlı ilerleyen birisi soldan geçer gider. Ama tam sana yaklaşırken soldan daha da hızlı birisi geliyorsa, sola geçme şansı yoksa orta şeritte sana selektör yapıp yol isteyebilir. Sağ şerit müsaitse geçersin yol verirsin. Kimse hızını düşürmek, fren yapmak zorunda kalmaz.

Sağ şerit dolu olduğu halde ısrarla selektör yapıp yol istiyorsa "bsg" dersin olur biter

• quote:

quote:

Trafik kurallarından bi haber insan mısın arkadaşım sen.O trafiğin hız sınırlarının üstünde akması doğru mu , birileri hızlı gitmek istiyor diye diğerleri de ona ayak uydurmak zorunda mı ?

Diğer arkadaşa sınıfını söylemişsiniz ama sizi sınıflandırmaya bile sokmam ben...

• quote:

....Avrupada sağ şerit boşken orta şeritte herkezi yavaşlatıp sıkıntıya sokucak kimse bulunmaz.

Selam,
    Avrupa'da nedense en sağ şerit ağır vasıta manyağı olmaktan bel vermiyor. Bi de orada trafik görgüsü bizdeki gibi bacak arası ile orantılı değil. Herkes efendi efendi gidiyor yolunda. Merak ediyorum burada yazan kaç kişi otobanlarımızın tarladan farksız en sağ şeridini kullanıyor? Bile bile zıplaya zıplaya arabasını oraya sokmak için can atıyor...
  • Şubat Tatili'ne giderken gece, Ankara Çevre Yolu'nda orta şeritte 130'la gibi bir hızdaydım... Arkadan füze gibi gelen S kasa bir Mercedes'e yol vermek için sağa geçmemle birlikte, şeridin ortasında yatan koca bir köpek leşini farkettim. Tabi tam ortaladım ve köpek, arabanın altında bir takla attı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.