Şimdi Ara

Orta şeritte selektör yapana yol verilir mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
8.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Orta şeritte gidene sellektör yapmak gereksiz bir saçmalık..Sol taraf boş ise basar gidersin...İki şerit dolu..Sağ şerit boş.İSE ..Orta şeritte tın tın tınnn diye kaplumbağa gibi gitmenin alemi yok..Özellikle bayanlar 70 km hız ile orta şeritte tın tın gidiyorlar..Sağa geç yolu tıkama. Sellektör yapan sağa çekil diyor olabilir..Ben sallana sallana gidiyorsam en sağ şeride geçiyorum..Arkamdan kamyonlar kovalıyor aradaki mesafeyi sabit tutacak şekilde mecburen hafif gaza basıyorum..Orta şeritte bütün arabalar 100 ile gidiyorsa sende 100 ile gidiyorsan asla ve asla kimseye yol vermezsin..Çok acelesi olan sol şeride geçip gider. Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 9 Mayıs 2012; 12:54:58 >

• Türkiye yollarında sağ şerit tekin değildir. Arkadaşın dediği gibi kamyonlar işgal etmiştir. İlerleyemessiniz. Boş olsa bile hız yapamazsınız ne çıkacağı belli olmaz...
    Sol şerit de tekin değildir. Hız sınırına uyulmadığı için her an arkanızdan 300 'le bir mercedes gelebilir. Ya da 240 ile focus.Yersiniz sellektörü. Zaten sol şeridi kapatamazsınız sol şerit geçiş şerididir...
    Evet geriye bir tek orta şerit kaldığı için taliplisi çoktur. Sabit hızda gidersiniz, ada çıkışlarına yakalanmassınız vs avantajları vardır.
    En son bana da İstanbul topkapı istikametinde 70-80'le giderken orta şeritte selektör çaktı birisi. Hızlandım 90-100'e çıktım. Daha da çaksa kaale almazdım. Bu esnada da sol şerit bomboştu. İnanın kimse sol şeridi kullanmıyor.
    SONUÇ OLARAK:
    1. Selektör yapmak yasaktır 1 sene hapis cezası vardır.Korna çalarak yol istemek yasaktır. Kazaya sebep olabilirsiniz.
    2.Ağır vasıtallar sağ şeritten giderler, otomobiller orta şeritten.Buna uymayan hione sürücüler bol mikarda çıkar.
    3. Sollamalar sol şeritten yapılır.Yemiyosa orta şeritten tıpış tıpış takip edilir.
    4. Türkiyede on yüz bin milyon tane trafik magandası vardır.

• Tam basıp gidecekken sağ arka paneline ufaktan dokundururum ve takla atmasını seyrederim.

Dermişim , o sizden yol isteyip yana kaçtı diye onu sıkıştırmanızın alemi yok , acemi biri olabilirdi ve panikleyip bir çok kişinin hayatını karartabilirdi , yol vermezsiniz olur biter . Böyle rekabetlere gerek yok , siz yol vermezseniz sola geçecektir , hala rahatsız ediyorsa ufaktan frene dokunun , o korku yetecektir. Uzunları yakıp takip etmenizi hiç anlamadım zaten ne yapacaktınız , sanki adam önünüze kırdı.
  • Yolda eğer birisi dibinize kadar yaklaşıyorsa, trafik çapulcusu, magandası, dallaması, kazması, hödüğü, kara cahili, şebeleği vb. ilginç sıfatları hakeden mahluktur.

Takip mesafesi diye bir olay var sonuçta, akan trafikte 100km civarı hızlarda en az 20mt civarı geriden takip etmek mantıklıdır. Dibinde birisi giriyorsa dayağı hakediyordur. Keşke araçların arka kısmı çok sağlam ve özel tamponlu olsa da frene asılıp, bu tip kekoların ön tamponunu alabilsek.
  • bendeniz acemi sürücü olduğum zamanlarda,hep orta şeritten giderdim,sağ şeritten gidecek olsam,her an biri çıkabilir,minibüsler durabilir,yayalar çıkabilir,sol şerit zaten kullanmıyordum,mecbur orta şeritten gidiyordum,siz hiç acemi olmadınız mı?
    ilk trafiğe çıktığım zamanlarda(yanımda her zaman biri olmasına rağmen)sellektör yapıldığında heyecandan frene bastığım olmuştur,hatalı şerit değiştirmişliğim olmuştur,sollamadan sonra hiç aynaya bakmadan,direk sağ şerite geçmişliğim olmuştur,
    şimdi önümde ki her sürücüye acemi gözü ile bakarım,ben dikkat ederim,

niye sıkıştırdın adamı"BANA SELLEKTÖR YAPTI"niye kızdın adama"BANA SELLEKTÖR YAPTI"niye yol vermedin"BANA SELLEKTÖR YAPTI"
    küçük düşünmeyin efendiler.

geride kalanları düşünün,onları üzmemeye bakın,arkamda ki sellektör yapmış,varsın yapsın,yol istemiş,istesin,veririm,"ben haklıyım"haklı olsanız ne olur,eğer sevdiklerinizi üzecekseniz,çocuğunuz varsa,bekliyor ki babam veya annem eve gelsin,gözü kapıda,sizi bekliyor,çocuğunuz yoksa eşiniz var,anneniz,babanız,arkadaşınız,hiç değer mi?benim canım da kıymetli malımda,gerisi teferruattır.

• Araç açık mavi geniş lastikli camlar kömür karası işe bizim arkadaşın kardeşi olabilir.Olay yeride çok yakın :)) Adam ın elinden sellektor kolu düşmyüyor aynen dediginiz gibi kullanıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

Dostum bırak orta şeridi hiçbir şeritte selektör yapmak (hayati bi durum yoksa) doğru değil... Birçok medeni ülkede selektör yapmak büyük bir görgüsüzlük olarak bilinir...

hocam boş yoldada adam kapatmış sol şeridi 70 le 80 gidiyor buna sellektör yapmanın neresi görgüsüzlük ümraniye tuzla arası en az 15 araç çıkıyordu önümüze yavaş gidecekse sağdan gitsin
  • özellikle bunlara ayar oluyorum sağ boş adam rahat rahat ortadan gidiyor delip geçesim geliyor.çünkü bizim arabalarda supersport değil 120-130 la giderken arkadan 170-180 ile gelen arabanın önünde duramıyoruz mecbur sağa geçiyoruz ama oda ne ortada bir uyuz gidiyor çok kişiye böyle selektör yakmışımdır kimisini sıfır geçmişimdir.yol boşsa ve yavaş gidiyorsan en sağ şeridi kullanıcaksın günümüz tırları zaten 100ün aşağısına inmiyor sen 110 la orta şeritten gidemezsin..nasıl bu kadar rahat oluyorlar anlamıyorum..ilk mesajdaki olay ayrı sağ doluyken tabiki geçilmez ama sağ boşsa geçin bir zahmet arkadakiler zor durumda kalıyor çünkü sizinki can onlarınkide can
  • Valla geçen gün bana en sağ şeritten sellektör yaptı minübüsçü,ne yapacağımı şaşırdım elim ayağıma dolandı resmen : )
  • yol istememiş, sataşmak istemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgs1111

Valla ben genelde orta ve sol şeritte giderim ancak gözüm aynada olur. Orta şeritte giderken arkamdan daha hızlı gelen birisi olursa ve sol şeritte müsait değilse hemen yol veririm. Hatayı birazda kendimizde aramak lazım sadece yol isteyende değil.

bu durumda şöförün seni takdir ettiğini mi düşünüyorsun. Muhtemelen tatmin olmuş egosu ile bir sonraki arabanın yol vermesini için fırsat yaratacaktır. hata senin trafiği engellmende değil o adamın arabayı limitlerin dışında kullanması. Gene de hatayı kendinizde arıyorsunuz. Bu durumda sollamak isteyen sol şerit musait ise sollama şeridine geçer. değilse müsait olması için bekler. Tabiki kağnı hızıyla hareket etmiyorsanız.
    Burda yapılması gereken plakasını alıp araç tarafından taciz edildiğinizi polise bildirmek . ama istanbul gibi çok büyük metropolde yüzlerce büyük sorun oluşurken polisler bunu takmaz. küçük şehirlerde belki daha caydırıcı olur.

Beni de geçende otobus sıkıştırdı. ana yoldan sağ tarafa çıkış var. tek şeride düşüyor sonra e-5 e bağlanıyor. tek şeritli yolda hala selektör yapıyor. Trafikte sinirlenmemek herkesin hayrına tabi. o selektör yapan otobus aniden sağda durarak yolcu indirdi bu sefer. Muhtemelen yol musait olsa beni sollayacak sonra da sağ tarafta yolcusunu indirmek için beni sıkıştıracaktı.

• Yaz mevsimi olduğu için hergün çesme otobanını kullanıyorum.

Bilmeyen için söyleyeyim, çeşme otobanında kamyon vs görme ihtimali binde birdir. Tatilciler için yapılmış bir otobandır.

İnsanlardaki sağ şerit bomboşken ortaşerit tutkusunu anlayamıyorum.
    Orta şeritten rahat rahat 80-90'la gidiyor.
    Sol serit 150 ve üstü bir hızla akıyor.
    120-130'la gitmek isteyen de ikilemde kalıyor.
    Ya sol şeritte bir boşluk bekleyip hızlanacak, ya da sağ şeriti tercih edecek.

Ben sağ şeridi tercih ediyorum.
    Hızımı 120'ye sabitliyorum, sakin sakin geliyorum.

Ama bu insanlardaki orta şerit eğilimini ve sağ şeritte gitmekten çekinmelerini anlayamıyorum.
    80-90'la otobanda gideceksen ve sağ şerit bomboş ise orta şeritte bu ısrar niye?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 yada 2011 yazıydı İstanbuldan Bolu merkeze gittim Ordanda Göynük ilçesine gidecektim otobüs bulamadım aslında vardı ama çok gec saatte kalkıyordu kardeşimi aradım gel beni al diye merkezde 1-2 saat takıldım o da pederin broadwayı almıs gelmiş.yanında 3-4 arkadaşı ile gezmek babında

Nyse merkeze geldiler bindik ben kardeşimin binek oto kullandığını bilmiyordum kamyonet sürerdi arada (meğer daimi kamyonet sürüyormuş ki sonradan öğrendim o gün ilk defa broadway sürmüş) bana verdi anahtarı dedim bu nasıl sürülüyor bi yandan gidiyor bi yandan çözmeye çalışıyorum
    Neyse çıktık yola araca da pek güvenemiyorum hızlanıyoruz yavaslıyorz fln Mudurnu göynük yoluna girdik her yerimiz orman adam kesseler kimse duymaz zifiri karanlık çok virajlı bi yol gidiş geliş. gelene gecene yol veriyorum iyice kıyıya kenara yanasıyorum ki giden araçlardan bende yolu çıkartabileyim. yol tenhalastı bi Transit yanastı dibime hızlanıyorum hızlanıyor yavaslıyorum yavaslıyor misali
    UZUNLARI da yakmıs önümü görmüyorum o denli transitte yüksek olunca hayal mayal yolu secebiliyorum
    4 lüleri yakıyorum anlamıyor , ormanın kenarına doğru yanasıyorum gecsın dıye sınyal el kol yapıyorum yok gecmıyor hızımı 40lara kadar düşürüyorum yok Allah m yok düğün konvoyu gibi kornaya asılıyorum yok.P ..vnk maytap geçiyor sanki. Kardeşimde köy yolu diye Silah ta getirmiş Bunuda biliyorum cinnet geçirecem o denli 30dk ayrılmadı
    Çektim sağa artık ne olursa olsun ztn 4-5 kişi biz varız silahta var transit agzına kadar adam olsada vın gelir yani

cektim sağa durdum bu arkamda durdu sonra solladı geçti. ama hırsımı alamamışm bu sefer ben çaktım uzunları arkasındayım hızlanıyor hızlanıyorum 4lüleri yakıyor kornaya basıyor yok 20dk ben taciz ettim onu DURSUN diye bekliyorum ama bi yandan da bağırıyoruz araçtan magandalık yapıyorz kç kıça gidiyorz o uçsa bi yerlere ardından bizde ucacaz
    Sanırım durmak yemedi ucmayıda göze aldı ki ne varsa yapıştırdı uzaklaştı gitti. Ama dursaydı kesin ya biz ya o bi taraf giderdi

HAK veriyorum trafikte kavga edenlere hele ki apacilere ayar olanlara ...
    Siz siz olun bi apaci önünüzde arkanızda var ise en sağa gecçin o uzaklaşana kadar . YOL VERMEYİ BIRAK GEREKİRSE STOP ET BEKLE GİTSİN YAU ŞAK

• İyi yapmışsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu selektör yapanlara yada yol isteyenlere kızmayı bırakında siz biraz niye selektör yapılıyor diye düşünün bence.
    bir takmışlar hız limitleri diye hangınız sehır ıcı 50 km ıle gıdebılıyor bır yere soyleyın. gıdemezsınız zaten.
    gecen cıktım evden yenıbosnaya ıse gıdıyorum sabah 8:30 falan merterın orada sol serıtte bır duraganlık var, ama adamlar sag serıtten 110-100 gıbı gıdıyor bız sol serıtte baya uzun bır konvoy 90 la seyredıyoruz.cıktım bende orta serıte(bak dıkkat edın sol serıde cıkmadım,orta şeride çıktım) 300 metre kadar falan ilerledikten sonra sola bakınca anladım neden akmadıgını yolun . Birtane Hayvan Elınde telefon 90'la soldan gıdıyor arkasından selektör korna yapanlar var umuru değil adamın.onunde 500 metre kadar da şerit boş.

Hız limiti 90 diye ben 100'le gidiyorsam yol vermem mantığı çok yanlış,sağ şerittekiler 60'la gidiyodur doludur anlarım. yada sağ şerit senden yavaş akıyodur anlarım. ama adamı hem sağlıyolar hem solluyorlar umru değil gayet relax gidiyor yani.Hergün e-5'ten aşağı yukarı 20 Km yol gitmeme rağmen bahsettiğiniz bu APAÇİ tipleride kırk yılda bir görüyorum. o yüzden her yol isteyene selektör yapana hayvan yada apaçi,tacizci demek yerine. Biraz yol vermeyi öğrenelim.Belki trafiğide rahatlatırsınız.

• En sağ şerit boşsa sağ şerite geçip yol verilmeliydi.Doğru olan budur ama sağ şerit dolu ise orta şerit korunup seyiredilmesi lazımdır.Bu tür gereksiz münasebetlerde bulunmak risk yaratır arkadaşlar
  • isterse bi tarafını yırtsın orta şeritte yol vermem. sollasın.
  • Geçiş üstünlüğü olmayan hiçbir araca yol verilmez. Genel trafik kuralıdır.
  • nickinin hakkını vermişsin
  • 4 lulerı yanıyorsa kesın yol verırım ama makasa falan kalkısan olursa yemın bıllah acımıyorum arabama kırıyorum ustune fare gibi kaçıyor mağralar!
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.